Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Παιδιά, της Ελλάδας παιδιά




Έχουν εξαγριωθεί αρκετοί οι οποίοι περίμεναν με κάποιο τρόπο να μην περάσει το νομοσχέδιο που προωθούσε η κυβέρνηση σχετικά με την απόδοση της Ελληνικής "Ιθαγένειας".

Η ιθαγένεια δεν δίδεται κατά πλάσμα δικαίου αλλά είναι ιδιότητα που την αποκτάς με τη γέννησή σου.

Καθώς όμως στην Ελλάδα, όπως πάντα, αντιμετωπίζουμε τα θέματα με τη σοφία του κουτοπόνηρου χωριάτη που κάθισε στην καρέκλα της εξουσίας, κάποτε θεσπίστηκε ο Kώδικας Iθαγένειας ο οποίος προσπαθούσε να πείσει ότι στη χώρα μας υπάρχει ένας σχεδόν 100% ομοιογενής πληθυσμός με Ελληνικό εθνικό χαρακτήρα και, κατά συνέπεια, δεν έχει λόγο ύπαρξης ο όρος υπηκοότητα που θα άφηνε περιθώριο σε κάποιον να αποκαλείται Έλληνας υπήκοος αλλά, για παράδειγμα, Τούρκος στο συναίσθημα, αφού θεωρούνταν ότι υπηκοότητα και ιθαγένεια ταυτιζόταν.

Ένα λάθος όμως που γίνεται επίσης σκόπιμα είναι αυτή η ίδια η ξενόφερτη διάκριση αλλά και αυτός ο ίδιος ο χαρακτηρισμός κάποιου ως υπηκόου ενός κράτους ή ακόμη και ως ιθαγενούς.

Δεν γνωρίζω ποιός πραγματικά είναι ιστορικά ο πατέρας αυτής της ιδιοφυούς σύλληψης. Καταλαβαίνω όμως απόλυτα ποιά συμφέροντα εξυπηρετούσε αλλά και εξυπηρετεί μέχρι σήμερα στη χειραγώγηση των συνειδήσεων και στον έλεγχο της συμπεριφοράς των μαζών.

Όμως, τα πολιτικά δικαιώματα που αναγνωρίζονται σε κάποιον υπήκοο ή ιθαγενή ενός κράτους είναι προέκταση των κοινωνικών δικαιωμάτων του και αυτά επίσης προέκταση των ανθρώπινων δικαιωμάτων τα οποία κάθε πολιτισμένη κοινωνία θα έπρεπε να θεωρεί απαραβίαστα.

Άρα λοιπόν δεν υπάρχει κανένας λόγος "αδειοδότησης" ύπαρξης ή δραστηριοποίησης των ανθρώπων σε μια κοινωνία όπως κάποιοι παραμορφωμένοι κατακτητές της δημοκρατίας προσπαθούν να μας πείσουν (και τα έχουν καταφέρει σε μεγάλο βαθμό με τόσα χρόνια πλυντήριο εγκεφάλου).

Από την άλλη μεριά όμως, τα αυτονόητα πολιτικά δικαιώματα, ως προέκταση των ανθρωπίνων, που πρέπει να αναγνωρίζονται σε οποιονδήποτε θα ήθελε πραγματικά να μοιραστεί τα βάσανα και τις χαρές της Ελληνικής Πολιτείας, δεν θα πρέπει να βεβαιώνονται αυτόματα σε όποιον έχει γεννηθεί σε κάποιο άλλο κυρίαρχο κράτος, ούτε όταν αυτό γίνεται, θα πρέπει να πιστοποιείται η πλήρης υπόστασή τους.

Διότι υποχρέωση κάθε σύγχρονης Πολιτείας είναι και η αυτοπροστασία της και κατά συνέπεια θα πρέπει να υπάρχουν κανόνες που θα καθορίζουν πότε τα πολιτικά δικαιώματα βεβαιώνονται, ποιά συγκεκριμένη έκφανσή τους υπόκειται σε αναγνώριση αλλά ακόμη και σε άρση ή αναστολή.

Για παράδειγμα, ένας πολίτης μιας άλλης χώρας θα μπορεί να θεωρείται παράλληλα και Έλληνας;

Επίσης, τα λεγόμενα "λαμόγια της εξουσίας" θα χάνουν τουλάχιστον το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι ακόμη και αν ο πατέρας ή ο θείος τους ήταν πρωτοκλασάτοι πολιτικοί;

Ας μην φωνασκούν και ιδίως παράφωνα λοιπόν όσοι κόπτονται για το γνήσιο Ελληνικό αίμα σχίζοντας την ίδια ώρα τα ιμάτιά τους (καλσόν κυρίως).

Ας μιλήσουμε για Συνταγματικό Δικαστήριο και ας ξεχάσουμε τα πολύ επικίνδυνα δημοψηφίσματα που δεν πρέπει να γίνονται επί συγκεκριμένων θεμάτων αλλά μόνο για απρόσωπα και θεσμικά ζητήματα και μόνο όταν υπάρχει πλήρες και απόλυτο πολιτικό αδιέξοδο.

Ακόμη έχω να πληροφορήσω τους φίλους μου που μου στέλνουν μηνύματα εθνικού, και καλά, περιεχομένου, που πολλοί από αυτούς είναι ή υπήρξαν όπως τους αποκαλεί ο Λαός "καραβανάδες", ότι θα πρέπει να κοιτάξουν δίπλα τους πρώτα και μετά να ασκούν οποιαδήποτε κριτική.

Το πέρασμα από τα Ελληνικά περίπολα του Έβρου για κάθε λαθρομετανάστη κοστίζει σήμερα περίπου 500 ευρώ.

Αν προτιμήσει ο ταξιδιώτης το Αιγαίο, θα πληρώσει 3.000 ευρώ στον Τούρκο μεταφορέα ο οποίος με τη σειρά του μόλις εντοπιστεί από το ελικόπτερο της Frontex θα αναγκαστεί να δώσει 10.000 ευρώ στον Έλληνα κυβερνήτη του πλωτού μέσου ώστε να συνεχίσει ανενόχλητος την πορεία του προς τα Ελληνικά παράλια.

Αξίζει τον κόπο και σε αυτή την περίπτωση, αφού τα Τουρκικά σκάφη δέχονται περίπου 45 επιβάτες που σημαίνει μια αμοιβή 135.000 ευρώ για κάθε δρομολόγιο.

Άλλοι σκοτώνουν για 50 ευρώ!

Αν κάποιος Πακιστανός καταφέρει να φτάσει τελικά στην Ελλάδα θα έχει πληρώσει περίπου 7.000 - 8.000 ευρώ περνώντας από Ιράν και Τουρκία για να εργαστεί παράνομα κάπου στο Κορωπί.

Λόγω της ύφεσης στη χώρα μας για την οποία κανείς δεν τους είχε ειδοποιήσει, όταν φτάσουν εδώ οδηγούνται στην εξαθλίωση και την εκμετάλλευση από το Ελληνικό καθαρό αίμα και πολλοί από αυτούς πεθαίνουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο καθώς, επιπλέον όλων των άλλων, έχουν να αντιμετωπίσουν και την κατακραυγή της οικογένειάς τους πίσω στο Πακιστάν.

Όλοι εκεί είχαν επενδύσει σε αυτό το ταξίδι πουλώντας ό,τι είχαν και δεν είχαν με αποτέλεσμα να λιμοκτονούν στην κυριολεξία τώρα όταν δεν φτάνει πίσω ούτε ένα ευρώ.

Περίπου 270 Πακιστανοί έχουν πεθάνει στη χώρα μας από την αρχή του χρόνου, αν πιστέψω τον Καφάαρ.

Κανένας όμως δεν έφτασε ως είδηση στα Ελληνικά ΜΜΕ της Όλγας ή του Νίκου.

Ας μην συνεχίσω αναφέροντας το τι γίνεται με τις βίζες στα Ελληνικά προξενεία ή τα περάσματα από τα τελωνεία στα σύνορά μας.

Τα γνωρίζω εγώ. Εσείς δεν τα γνωρίζετε που είστε μέσα στα πράγματα;

Όλοι αυτοί που ξεπουλούν την πατρίδα μας τιμούν το Ελληνικό εθνόσημο.

Τους πολιτικούς μας τους ξέραμε και τους ξέρουμε.

Δεν μπορεί όμως οι άλλες Μαγδαληνές των χακί ή των μπλε να αυτοαποκαλούνται οσίες Μαρίες. Μαρία και η Μαγδαληνή, αλλά όμως όχι Παναγία.

Αύριο πάντως θα δω παρέλαση.

Επικοινωνία: