Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Ήταν ένα μικρό καράβι




Με πρόσωπο πολιτικής σύμπνοιας και κομματικής συμπαράταξης εμφανίζεται τον τελευταίο καιρό ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας σε κάθε εκδήλωση που παίρνει μέρος ανά την Ελλάδα.

Καθώς η πλούσια από κάθε άποψη κρατική καρέκλα της Αυτοδιοίκησης δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμη από το Γιάννη Μίχα για την επόμενη αγωνιστική, γεγονός που θα ανάγκαζε σε περίπτωση επίσημης πολιτικής αεργίας τελικά τον σε λίγο πρώην νομάρχη να κοπιάσει πραγματικά για το μισθό που εισπράττει εδώ και χρόνια χαριστικά από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, η στρατηγική επιβάλλει χαμηλούς αλλά αποφασιστικούς τόνους.

"Θα υπακούσω σε ό,τι μου ζητήσει ο Πρόεδρος."

"Τονίζω ότι θέτω εαυτόν στην διάθεση του κινήματος και του Προέδρου."

Όταν πριν δέκα μέρες περίπου βρέθηκε στη Φωκίδα, ρωτήθηκε από τοπικό μέσο εάν θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης για τη Στερεά Ελλάδα καθώς άλλωστε κατάγεται από τη Βοιωτία.

Ο νομάρχης Πειραιά έδειξε ότι αυτή δε θα ήταν η πρώτη του επιλογή αν και δεν αποκλείει τίποτα.

Η συγκέντρωση, που είχε σκοπό να εξηγήσει τα ανεξήγητα για αρκετούς οικονομικά και κοινωνικά μέτρα της κυβέρνησης, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Άμφισσας παρουσία της βουλευτού Φωκίδας Αφροδίτης Παπαθανάση, της Γιώτας Γαζή, μέλους του Πολιτικού Συμβουλιου του ΠΑΣΟΚ, του Γ.Γ. ΠΑΣΟΚ Φωκίδας Πετρου Νικολάου και μελών της τοπικής Νομαρχιακής Επιτροπής, ενώ συμμετείχαν στελέχη, φορείς και μέλη του κινήματος.

Στην εκδήλωση καλωσόρισε τον Γιάννη Μίχα η Γιώτα Γαζή η οποία είναι επίσης μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ αλλά και συνεργάτης του νομάρχη στο Δ.Σ. της Ε.Ν.Α.Ε.

Η κα Γαζή δήλωσε ότι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε πρέπει να στηρίζουμε τα μέτρα για την έξοδο από την κρίση, έτσι δυστυχώς όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση.

Θεωρεί όμως ότι όταν υπάρχουν τόσο σημαντικά θέματα θα έπρεπε να έχει συγκληθεί το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο είναι μέλος, και να έχουν διαμορφωθεί εκεί οι πολιτικές θέσεις μετά από εξαντλητικό πολιτικό διάλογο μιας και αυτό είναι το αρμόδιο όργανο χάραξης της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.

Γνώμη μας είναι, ότι έχουν μπερδευτεί λίγο οι συνιστώσες του κομματικού σχηματισμού που τυγχάνει να βρίσκεται στην κυβέρνηση, ως προς τις αρμοδιότητες που εκχωρούν (θεωρητικά τουλάχιστον) οι δημοκρατικοί θεσμοί στις αστικές και όχι στις σοσιαλιστικές δημοκρατίες.

Επίσης παρατηρούμε ξανά και ξανά μια διαφορετική τοποθέτηση του κάθε στελέχους του ΠΑΣΟΚ ανάλογα με το πως βλέπει τον εαυτό του στο παρόν και στο μέλλον.

Στη νομή της εξουσίας, στη συμμετοχή στη διαδικασία πολιτικών επιλογών, ή κάπου αλλού.

Μπορείτε να διαβάσετε διαδυκτιακά όλο το άρθρο που ερωτά προφητικά:

"Πρόβα αιρετού Περιφερειάρχη στην Φωκίδα! Ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας θα είναι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος;"



Επικοινωνία: