Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Magic Life: Mια Ελλάδα με δημοκρατικό spread





ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠ΄ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ;

"Γύρισα χώρες και χώρες αλλά τούτο δω το πραγματάκι δεν το βρήκα πουθενά."

Έτσι ξεκινούσε μια παλιά διαφήμιση στην Ελληνική τηλεόραση που προωθούσε την πίπα Magic Life.

Αυτό θα μπορούσε να πει και ο σημερινός πρωθυπουργός αφού, ενώ έκανε το γύρο του κόσμου και συνομίλησε με πολλούς ηγέτες εντούτοις οι αγορές δεν πείστηκαν και η ψαλίδα αυξημένου επιτοκίου δανεισμού που πληρώνουμε δεν έκλεισε.

Και δεν πείστηκαν αφού συνομιλούν με Έλληνες τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού που αυτό που κάνουν τον τελευταίο καιρό είναι να παίρνουν μέτρα προφύλαξης με διάφορους τρόπους καθώς όπως φαίνεται θα έρθουν πολύ χειρότερες ημέρες.

Οι επενδυτές επιθυμούν να προεξοφλήσουν το μέλλον με όσο το δυνατό μεγαλύτερο κέρδος και δεν μπορείς ασφαλώς να πείσεις ότι είσαι καλός και τίμιος οικογενειάρχης όταν γυρνάς στα μπουζουξίδικα με τις ξανθιές σπαταλώντας τα λεφτά των άλλων.

Ό,τι και να πεις την επόμενη ημέρα στη δουλειά, με το γαρύφαλλο στο κοστούμι και τα πέταλα στα μαλιά, απλά δεν πείθεις κανέναν. Ούτε τους δικούς σου.

Και αυτοί οι τελευταίοι είναι οι πρώτοι που θα σε ρίξουν στο γκρεμό, όπως άλλωστε γίνεται σήμερα αργά αλλά σταθερά και στη χώρα μας.


ΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΜΙΛΑΜΕ;

Ένα απλό παράδειγμα, που αφορά αυτόν τον ίδιο τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και αυτόν τον ίδιο τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο αλλά και τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέα Λοβέρδο:

Την ώρα που το κράτος δεν έχει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις με αποτέλεσμα να δανείζεται με υψηλότατα επιτόκια (χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν αναζητηθεί τα κλεμμένα ή έστω να δικαιολογηθούν που πήγαν και που πάνε τόσα δισεκατομμύρια ευρώ που θα μπορούσαμε να είχαμε αγοράσει ολόκληρη την Αφρική), κάποιοι Έλληνες αποδεικνύεται ότι είναι πιο ίσοι από τους άλλους και για το λόγο αυτό δικαιούνται ειδική, μα πάρα πολύ ειδική, μεταχείριση.

Ας χάνετε εσείς το μισθό σας και τη σύνταξή σας.

Οι υπογραφές επαναλαμβάνουμε είναι του Γιώργου Παπανδρέου, του Φίλιππου Πετσάλνικου και του Ανδρέα Λοβέρδου.


Η χαρακτηριστική ιστορία έχει ως εξής:


Αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2009 ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τη με αριθμό Υ12/12.10.2009 απόφασή του δρομολογεί την απόσπαση της συμπαθέστατης Ειρήνης Λαμπρινού του Γεωργίου από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) σε θέση μετακλητού υπαλλήλου στο Γραφείο Οργάνωσης και Διοίκησης, στο πολιτικό γραφείο του.

Η υπάλληλος του ΟΓΑ, και στη συνέχεια κομματική εκλεκτή, θα ελάμβανε όλες τις αμοιβές του 5ου μισθολογικού κλιμακίου κατηγορίας ΠΕ προσαυξημένες με όλα τα επιδόματα της αντίστοιχης κατηγορίας και κλάδου σύμφωνα άλλωστε με την σχετική βεβαίωση της Υπηρεσίας Δημοσιονομικών Ελέγχων (ΥΔΕ) με αριθμό 4528/19.10.2009.

Ωστόσο, η απόφαση αυτή δεν ήταν αρκετή για να ικανοποιήσει και ανάλογη προφανώς με τα αυξημένα καθήκοντα της υπαλλήλου του ΟΓΑ και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με νέα απόφασή του με αριθμό Υ193/23.2.2010, ανακαλώντας μάλλον μη νόμιμα την προηγούμενη δική του, αλλάζει το καθεστώς εργασίας της Ειρήνης Λαμπρινού και τώρα εμφανίζεται να αποσπάται από 1.3.2010 σε καλύτερα αμειβόμενη θέση. Εκείνη της Ειδικού Συμβούλου στο Γραφείο Σχεδιασμού Στρατηγικής, στο πολιτικό γραφείο του πρωθυπουργού.

Οι μηνιαίες αποδοχές της ορίζονται πλέον σε ποσοστό 95% του συνόλου των μηνιαίων αποδοχών που αντιστοιχούν κάθε φορά στον Α’ βαθμό της κατηγορίας ειδικών θέσεων με τα κάθε είδους επιδόματα και προσαυξήσεις. Νέα βεβαίωση ΥΔΕ με αριθμό 515/24.2.2010.

Ας σημειωθεί ότι ελάχιστες ημέρες αργότερα ανακοινώθηκαν τα μέτρα περικοπής μισθών και συντάξεων.

Εντάξει θα πει κάποιος. Μικρό το κακό. Είναι ο πρωθυπουργός. Τόσα γίνονται...

Περιμένετε!

Η ιστορία δεν τελείωσε εδώ.


ΚΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Με την 3385/2296/8−3−2010 κοινή απόφαση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Φίλιππου Πετσάλνικου και του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέα Λοβέρδου μετατάσσεται τώρα σε νέα καλά αμειβόμενη θέση στη Βουλή ενώ έχει αποσπαστεί ήδη στο Γραφείο του Πρωθυπουργού,

[σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 39 της από 25−6−2008 απόφασης Ολομέλειας της Βουλής (συν ΡΟΓ΄, ΦΕΚ 126/ Α/2−7−2008), με τις οποίες τροποποιήθηκαν οι διατάξεις του άρθρου 117 (πρώην 105) του Κανονισμού της Βουλής (Μέρος Β΄, ΦΕΚ 51/Α/97), όπως ισχύει και μετά από γνώμη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου για τους υπαλλήλους της Βουλής (πρακτικό με αριθμό 3/8−2−2010),]

η Ειρήνη Λαμπρινού του Γεωργίου από θέση με Α5 βαθμό του κλάδου ΠΕ Διοίκησης του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων, σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση (ειδικά για αυτήν) στον κλάδο ΠΕ1 Διοικητικό της Βουλής με βαθμούς Δ΄−Α΄, ως μόνιμη υπάλληλος, με Γ΄ βαθμό και με πλεόνασμα χρόνου στο βαθμό αυτό την 31−1−2010, 4 έτη, 3 μήνες και 25 ημέρες. (Αρ. εγκρίσεως δαπάνης Δ/νσεως Οικον. Υπηρεσιών της Βουλής: 3387/2298/8−3−2010).

[Άρθρο 1, 103 (πρώην 91) του Κανονισμού της Βουλής, (Μέρος Β΄ − ΦΕΚ 51/Α/97, όπως ισχύει)].



Υπογράφουν (ΦΕΚ Γ' 199/12-03-2010) οι:


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ


Που τελικά υπηρετεί η υπάλληλος; Στο Πολιτικό Γραφείο του πρωθυπουργού ή στη Βουλή; Και από που αμείβεται αν όχι και από τις δύο θέσεις;


Μα καλά αυτοί θα μας βγάλουν απ΄ την κρίση;

Εδώ σχεδιάστηκε ολόκληρη μεθόδευση, απασχολήθηκαν τόσες υπηρεσίες (με αποτέλεσμα να ενοχληθούν από τον ύπνο του δικαίου τόσοι δημόσιοι υπάλληλοι), για να τακτοποιηθεί η προστατευομένη του πρωθυπουργού Ειρήνη Λαμπρινού.

Σοβαρά μιλάτε;

Όχι κινδυνεύουμε να μην μας δανείζουν τέτοιοι αστείοι που έχουμε καταντήσει αλλά θα φάμε και ξύλο σε λίγο από τον κόσμο.

Αν και οι κακές γλώσσες λένε ότι μπορεί να χάσουμε και κανένα νησί! Οι Γερμανοί μεταξύ αστείου και σοβαρού, για νησιά μίλησαν!

Στη φωτογραφία ο πρωθυπουργός (www.papandreou.gr) μας κοροϊδεύει επικοινωνιακά επισκεπτόμενος κατάστημα του Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Δίπλα του, είναι χαρακτηριστική η εικόνα μιας πολίτη η οποία αναλογίζεται το κακό που την έχει βρει χωρίς να το θέλει.


* Διαβάστε επίσης: 'Ολα τα δώρα για τη Μαρίνα

Μας πήραν χαμπάρι




Επικριτικά σχόλια γίνονται για τον πάλαι ποτέ νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα.

Εκεί που τα εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια μέχρι σήμερα, ευρώ της νομαρχίας Πειραιά δεν έφτασαν για να δημιουργήσουν μια άλλη εικόνα από αυτή που ζουν καθημερινά οι Πειραιώτες άρχισαν δειλά - δειλά να γράφονται δυο στιχάκια για το αυτονόητο.

Την εικονική πραγματικότητα που θα τους υποδείξει το κόμμα θα την ξαναψηφίσουν όμως οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ αλλά και των άλλων κομμάτων και ας την πληρώνουν στο φινάλε όλοι οι Έλληνες από τον κεντρικό κορβανά του χρέους και των ελλειμμάτων. Είτε απευθείας, είτε μέσω Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και ΟΛΠ.

Τα λαμόγια και τα γκόλντεν μπόις της αυτοδιοίκησης τα έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά τα τελευταία χρόνια αλλά εδώ που έχουμε φτάσει είναι πολύ πιθανό οι αγανακτισμένοι πολίτες να επιστρέψουν το λογαριασμό στον αποστολέα και με τόκο κοινωνικά εκρηκτικό.

Σε ανάρτησή του το μπλόγκ Τρελό Κουνέλι γράφει:


ΧXL Ο Νομάρχης Πειραιά!

30.3.2010

"Δεν καταλαβαίνει από οικονομική κρίση ο νομάρχης Πειραιά Γ. Μίχας μιας που λόγω των εορτών απέστειλε χιλιάδες πανάκριβες ευχετήριες κάρτες, φυσικά με έξοδα της Νομαρχίας!

Προεκλογικό έτος... θα μας πείτε και μιας που ο νομάρχης φλερτάρει με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ για την περιφέρεια είπε να στείλει καμιά 20000 χιλιάδες κάρτες να κάνει το... κομμάτι του...

Αλήθεια κ. Νομάρχα μπορείτε να μας πείτε το κόστος της συγκεκριμένης κάρτας; Μπορείτε να μας πείτε πόσες κάρτες αποστείλατε και ποιος τις πλήρωσε;"

Ενδιαφέρον έχουν και τα σχόλια των αναγνωστών που κρίναμε ότι δεν θα έπρεπε να δημοσιεύσουμε στις σελίδες μας.

Το κείμενο αναδημοσιεύτηκε από άλλο μπλογκ, το Δημοτικό Σαφάρι που παραθέτει και τις ευχετήριες κάρτες. Και η σκυτάλη της ενημέρωσης μακριά από τα τιμολόγια παροχής διαφημιστικών υπηρεσιών συνεχίζεται.







Και αν το Τρελό Κουνέλι ή το Δημοτικό Σαφάρι ίσως να μην τα γνωρίζετε πολλοί από εσάς, σίγουρα γνωρίζετε το μπλόγκ Τρωκτικό που επέλεξε να αναδημοσιεύσει και αυτό μια ανάρτηση από το Δημοτικό Σαφάρι. Να τι γράφει το κείμενο:





Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2010

"Που είναι ο Νομάρχης Πειραιά οεοοοο; "



"Άφαντος ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας από ένα σημαντικό θέμα που παρουσίασε χθες η εκπομπή του κ. Χαρδαβέλα για τον ιστορικό χώρο που έγινε η ναυμαχία της Σαλαμίνος...

Τώρα θα μου πείτε και δίκαιο θα έχετε αν ήταν κανένα θέμα για καμία χαλασμένη μπριζόλα η κανένα χαλασμένο λουκάνικο ο νομάρχης Πειραιά «αυτοαποκαλούμενος και ως άγιος των καταναλωτών» θα είχε βγει παράθυρο... ακόμα και στα μεσημεριανά...

Άσε που θα είχε βγάλει και καμία 30000 χιλιάδες φυλλάδια διαμηνύοντας τα ακόμα και στο νομό Μαγνησίας...

Ακούστε τι πάνε να κάνουν οι αθεόφοβοι ...

Πάνε να αλλάξουν την χρήση γης από αδόμητη που είναι έως σήμερα και να την κάνουν να δομείται για να την σπρώξουν στους Κινέζους...

Για σου βρε Γιωργάκη με την Κοινωνία Δικαίου που μας ζάλισες προεκλογικά και με τον κολλητό σου «ΑΓΙΟ των ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ»

Όσο για τον διορισμένο πρόεδρο του ΟΛΠ κ. Ανωμερίτη;

Λέμε να μην ασχολούμαστε με πολιτικά «πτώματα».

Αμ το άλλο; o Καρατζαφέρης; Επιστράτευσε βουλευτή Θεσσαλονίκης να εκπροσωπήσει την Β΄Πειραιά ενώ σε αυτήν την περιφέρεια εκλέγεται βουλευτής με το ΛΑ.Ο.Σ ο Γιώργος Ανατολάκης...

θα μου πείτε τώρα αν o Ανατολάκης ξέρει σε ποια περιφέρεια ανήκει η Σαλαμίνα;;;;; δίκαιο θα έχετε... "

[ Αν θυμόμαστε καλά κάποιος Κώστας Χαρδαβέλας είχε θέσει υποψηφιότητα στο δημοτικό συνδυασμό του Παναγιώτη Φασούλα... Στη μαύρη λίστα λοιπόν. ]

Αυτά γράφουν εκφράζοντας τις προσωπικές τους απόψεις.

Επικοινωνία: