Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Ο Καλλικράτης ρίχνει την Κυβέρνηση




Αν σκοντάψει πολύ σύντομα αυτή η κυβέρνηση δεν θα είναι λόγω των οικονομικών μέτρων που παίρνει, ούτε λόγω του ανοίγματος των spreads.

Ακόμη και αν προσφύγουμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το κυβερνητικό σχήμα δεν έχει να φοβάται σχεδόν τίποτα αφού τα αποθέματα, κοινωνικά και οικονομικά, της πλειονότητας των Ελλήνων, φαίνεται να καλύπτουν την όποια μείωση του εισοδήματος ώστε η Ελλάδα να μην φτάνει σε αδιέξοδο.

Εξάλλου, οι βασικοί συντελεστές της οικονομίας που παράγουν θα εξακολουθήσουν να δραστηριοποιούνται και οι αγορές θα ισορροπήσουν κάπου αν και αυτό δε θα είναι το σημείο πλήρους απασχόλησης.

Ακόμη λοιπόν και αν σε λίγο βλέπουμε σκηνές με ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια για οτιδήποτε χρήσιμο ή οικογένειες να κοιμούνται σε παράγκες, πάλι σταθερή θα είναι η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Οι σκηνές οικονομικής και κοινωνικής κατάντιας γίνονται στιγμιότυπα της καθημερινότητας και αφομοιώνονται μετά από λίγο από τους πολίτες σχεδόν σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Είναι το φαινόμενο του νεκρού στο δρόμο.

Οι διαβάτες προσπερνούν το γεγονός αρκεί να πειστούν ότι δεν τους αφορά.

Σε κράτη δε που γίνονται στρατιωτικές επιχειρήσεις ή πολεμικές εχθροπραξίες οι περισσότερες κυβερνήσεις συντηρούνται πολύ καλά μέχρι το πέρας της θητείας τους χωρίς η "αναστάτωση" αυτή να είναι ένα εμπόδιο ανυπέρβλητο για την πορεία μιας χώρας που θα την οδηγούσε σε ακυβερνησία.

Απόδειξη ότι σήμερα η Ελλάδα από πλευράς ανταγωνιστικότητας βρίσκεται σε χειρότερη θέση από το Ιράκ όπου η θέα των στρατιωτών και οι κάθε είδους εκρήξεις είναι μέρος της καθημερινότητας.

Η προπαγάνδα των πληρωμένων ΜΜΕ κάνει βέβαια την μεγαλύτερη και επιστημονικότερη δουλειά. Όπως άλλωστε και στη χώρα μας.

Αν δεν κλείσει χρόνο αυτή η κυβέρνηση λοιπόν θα είναι κατά τη γνώμη μας λόγω Καλλικράτη και τα οικονομικά θα είναι μόνο η αφορμή που θα προκαλέσει ενδεχόμενο ανασχηματισμό, εκλογές ή τελικά κυβέρνηση συνεργασίας.

Η ιστορική πορεία των γεωγραφικών περιοχών που βρίσκεται και η Ελλάδα θέλει την εξουσία να ασκούν και οι τοπικοί φύλαρχοι που ελέγχουν τις τοπικές κοινωνίες εκβιάζοντας τις περισσότερες φορές προς κάθε κατεύθυνση, παρεμβαίνοντας στις εξελίξεις.

Το Ρωμαϊκό Δίκαιο είχε κακή τύχη στην Ελλάδα και κακοποιήθηκε τόσο πολύ ώστε να καταλήξουμε στο νομικό και πολιτικό απόφθεγμα του "ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό".

Αρκεί να περάσουμε δηλαδή έναν φωτογραφικό νόμο ή να εκδώσουμε μια κομματική αλλά νομότυπη απόφαση ή διοικητική πράξη ώστε να μην μας κατηγορήσει κάποιος ότι παρανομούμε.

Αν ακόμη και αυτό κάποτε γίνει, η εξίσου δοτή δικαιοσύνη πρέπει να έχει έρεισμα ώστε να στείλει την υπόθεση στον Καιάδα του αρχείου.

Η αναστάτωση όμως που έχει προκαλέσει ο θεσμικός ανασχεδιασμός της εξουσίας σε τοπικό επίπεδο αφήνοντας τους τοπικούς άρχοντες, κυρίως νομάρχες αλλά και δημάρχους (με το συρφετό τους) χωρίς την εξουσία του εκβιασμού που μεταφράζεται σε εκατομμύρια αν όχι δισεκατομμύρια ευρώ, έχει προκαλέσει πόλεμο ενώ ο καθένας φαίνεται να ακολουθεί μια διαφορετική στρατηγική.

Ας σημειωθεί ότι σε απευθείας σύνδεση με τους γνωστούς φυλάρχους βρίσκονται και επιχειρηματίες, η Εκκλησία, ακόμη και ξένα συμφέροντα.

Καταλαβαίνει λοιπόν κάποιος το τεράστιο διακύβευμα.


Στο ίδιο μήκος κύματος και η ΝΔ:

Αν και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από το στόμα των πιο ένθερμων στελεχών της, έχει καυτηριάσει τη δύναμη που ασκούν ορισμένα κομματικά στελέχη πιέζοντας ολόκληρη την κοινωνία, ωστόσο περιορίστηκαν σε μάχη χαρακωμάτων μην μπορώντας να απαλλαγούν από τα δικά τους καρκινώματα τα οποία ζουν συμβιωτικά πλέον σε όλο το πολιτικό σύστημα όπως αυτό έχει διαμορφωθεί.

Σε ομιλία του τον περασμένο χρόνο σε κομματικό ακροατήριο ο Πάνος Καμμένος πρώην υφυπουργός Ναυτιλίας (ΥΦΕΝΑΝΠ) κατονόμασε το νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα ως τον άνθρωπο που σχεδόν μπορεί να κλείνει ή να ανοίγει τα λιμάνια κατά βούληση.

Η καταγγελία έχει ιδιαίτερη βαρύτητα αφού προέρχεται από τον καθ΄ύλη αρμόδιο ΥΦΕΝΑΝΠ που αν μη τι άλλο γνωρίζει, και γνωρίζει καλά.

Καμία συγκεκριμένη απάντηση δεν υπήρξε από το νομάρχη ή από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ πέρα βέβαια από την επιλογή του Ελληνικού Λαού ο οποίος καταδίκασε την κυβέρνηση της ΝΔ χωρίς ασφαλώς αυτό να σημαίνει ότι επιδοκιμάζει τις κομματικές πρακτικές του ΠΑΣΟΚ.

Μια σκηνή από την ομιλία του Πάνου Καμμένου στο βίντεο που ακολουθεί:





Αυτό το Σαββατοκύριακο έγινε κυριολεκτικά το "Έλα να δεις".

Για να μην αποκαλύψουμε τις πηγές μας, σχετικά με το τι έγινε ειδικά χθες και σήμερα με προσωπικά ραντεβού και επίκαιρα τηλεφωνήματα, περιοριζόμαστε μόνο στην επισήμανση ενός σχετικά πρόσφατου άρθρου που δημοσιεύτηκε στον ιστοχώρο Politics on Line:

28 Ιαν 2010

Τρώνε τα «μουστάκια τους» Μιχας - Σγουρός. Συντροφικά μαχαιρώματα με φόντο την περιφέρεια.


"Στο χειρότερο σημείο βρίσκονται οι σχέσεις του Νομάρχη της Αθήνας Γιάννη Σγουρού με τον Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα.

Το ενδιαφέρον και των δυο για την νέα αιρετή Περιφέρεια Αττικής, τους έχει κάνει να κονταροχτυπιούνται και μάλιστα με χτυπήματα κάτω από τη μέση.

Ο Σγουρός έστειλε επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση κάνοντας λόγο για αυλοκόλακες, φωτογραφίζοντας τον Μίχα. Ο δε Νομάρχης Πειραιά, του απαντά με αυτόν τον τρόπο που γνωρίζει καλά.

Με «πληρωμένα» δημοσιεύματα και... πολύ πολύ παρασκήνιο.

Έπεισε τον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, να μην παραστεί σε συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Αθήνας για τον Καλλικράτη, αλλά σε συνεδρίαση του διευρυμένου ώστε να είναι και ο ίδιος και να ελέγχει την κατάσταση.

«Έφαγε» το Σγουρό από κεντρικό ομιλητή του συνεδρίου της ΕΝΑΕ, ενώ έβαλε και μια ιστοσελίδα που ασχολείται με την αυτοδιοίκηση - και ζήτημα είναι αν μπαίνουν μέσα 500 άνθρωποι την ημέρα - να γράψει ότι ο Σγουρός τσακώνεται με τη Φώφη... για την περιφέρεια την οποία λιγουρεύεται ο ίδιος και μάλλον θα την πάρει τελικά ο Ραγκούσης.

Η πλάκα είναι ότι για να δει ο Μίχας υποψηφιότητα για την περιφέρεια θα πρέπει να σπάσει ο διάολος το ποδάρι του...

Λέτε γι αυτό να επιμένει στις τρικλοποδιές;;;

Ως πότε;;; "




Επικοινωνία: