Κυριακή, 25 Απριλίου 2010

Με σοβαρό πρόβλημα στα κάτω άκρα
Όπως είχαμε καταγγείλει στις 15 Νοεμβρίου 2009, εντός του χώρου του επιβατικού λιμένα του ΟΛΠ στον Πειραιά, υπάρχουν δεσμευμένες θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων για χρήση ΑΜΕΑ που όμως χρησιμοποιούνται με το "έτσι θέλω" από οδηγούς που δεν θέλουν να περπατήσουν μερικά μέτρα παραπάνω αφήνοντας το αυτοκίνητό τους αλλού.

Υπάρχει ειδική νομοθεσία που ρυθμίζει ποιός έχει δικαίωμα να σταθμεύσει σε αυτές τις θέσεις ενώ είναι σημειωτέο ότι οι σχετικές διατάξεις ορίζουν ότι όχι μόνο ο οδηγός του οχήματος θα πρέπει να αναγνωρίζεται ως ΑΜΕΑ αλλά και το αυτοκίνητό του που θα έχει ταξινομηθεί για την εξυπηρέτησή του θα μπορεί να καταλαμβάνει αυτούς τους χώρους όταν συνοδεύεται από το ειδικό διεθνές σήμα που χορηγείται από τις Δ/σεις Συγκοινωνιών των νομαρχιών.

Η αυθαιρεσία όπως έχουμε ήδη γράψει είναι ευρηματική έτσι ώστε ο κάθε αναίσχυντος πονηρός να καταλαμβάνει αυτούς τους χώρους στερώντας τους από εκείνους που πραγματικά τους έχουν ανάγκη.

Στην ανάρτηση της 15ης Νοεμβρίου 2009 είχαμε παρουσιάσει φωτογραφίες με πειστήρια που πολύ λίγο ευαισθητοποίησαν τους υπευθύνους στην Εισαγγελία Πειραιά, απ' όσο γνωρίζουμε. Η κατάσταση βέβαια λόγω ατιμωρησίας συνεχίζεται όπως φαίνεται παρακάτω. Και όχι ανέξοδα. Τα αποτελέσματα της αυθαιρεσίας τα πληρώνουμε όλοι αν και όχι άμεσα.

Είχαμε αποδείξει ότι κάποιοι "κύριοι" δημόσιου ενδιαφέροντος είχαν τοποθετήσει πλαστές βεβαιώσεις υγειονομικής επιτροπής στο τζάμι του αυτοκινήτου τους οι οποίες υποτίθεται ότι τους έδιναν μαζί με άλλα δικαιώματα και το δικαίωμα να σταθμεύουν σε θέση ΑΜΕΑ.

[βλ. Εκεί που δε γράφει το μελάνι ]

Το πλαστό, το ψευδές και το απατηλό δεν είναι πρωτόγνωρα στο μπλόγκ ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΑΣ αφού με τον πιο επίσημο τρόπο έχουμε καταγγείλει τα σχετικά όργια στη νομαρχία Πειραιά προεδρεύοντος του νομάρχη Γιάννη Μίχα.

Από τα νέφη πέφτει ο νομάρχης κάθε φορά... Καλά κάνει και μας δουλεύει!

Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποτε οι νομαρχίες είχαν τις αρμοδιότητες για την έκδοση διαβατηρίων αλλά και τα σχετικά με την παραμονή και εργασία των αλλοδαπών.

Σε τέτοιο βαθμό και αριθμό είχαν φτάσει τα νόθα παραστατικά, πιστοποιητικά και άλλα δημόσια έγγραφα που κυκλοφορούσαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό που, όπως είμαστε σε θέση να ξέρουμε, είχαν γίνει σαφή και έντονα διαβήματα με αυστηρές προειδοποιήσεις στην τότε υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

Οι αρμοδιότητες μεταφέρθηκαν στην Αστυνομία ενώ αναγκαστικά άλλαξε ο τύπος των δημοσίων εγγράφων έτσι ώστε να καταστούν ανενεργά τα πλαστά.

Κανένας όμως δεν μπήκε φυλακή αφού η Εισαγγελία, ως Γενική Γραμματεία του αντίστοιχου υπουργείου Δικαιοσύνης, θα πρέπει όπως φαίνεται να λάβει εντολή από τον υπουργό του εκάστοτε καθεστώτος για να ενεργήσει.

Που και που "σκάει" και κάποιο άλλο γεγονός καθώς η όλη διαδικασία δεν έχει ασφαλιστικές δικλείδες.

Μικρό το κακό όμως αφού, για παράδειγμα ο νομάρχης πάλι θα πέσει από τα σύννεφα και διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) !
Επανερχόμενοι όμως στο συγκεκριμένο θέμα από το οποίο ξεκινήσαμε, με απογοήτευση ανακοινώνουμε ότι και πάλι ο φακός του μπλόγκ τσίμπησε δημόσιο υπάλληλο να κάνει κατάληψη του χώρου που προορίζεται για ΑΜΕΑ στο λιμάνι του Πειραιά.

Πρόκειται για τη Χρυσούλα Αραπιάν η οποία εμφανίζεται σύμφωνα με την ως άνω βεβαίωση της Δευτεροβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής Πειραιά να έχει κάποιο πρόβλημα με τα κάτω άκρα έτσι ώστε να είναι ανίκανη για εργασία για τρία χρόνια από το 2008 (ενώ πληρώνεται βέβαια).

Η κα όμως που κατέλαβε τη θέση ΑΜΕΑ, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, όχι μόνο ΑΜΕΑ δεν είναι αλλά φυσικά κανένα πρόβλημα με τα κάτω άκρα δεν έχει αφού φορά γόβα με τακούνι δέκα πόντων.

Περιττό να πούμε ότι ικανότατη φαίνεται για εργασία και απορίας άξιο είναι αν οι γιατροί που υπογράφουν τη νόθα βεβαίωση της υγειονομικής επιτροπής είδαν τον ίδιο άνθρωπο που βλέπουμε και εμείς ώστε να καταλήξουν στο συμπέρασμά τους περί ανικανότητας για εργασία.

Λοιπόν:

Ώρα για ΕΔΕ!


[ Το άρθρο αφιερωμένο στους Ευρωπαίους εργαζόμενους που θα στείλουν τα ευρώ τους για να ανασάνει το Ελληνικό παρακράτος.

Επίσης, ένα ευχαριστώ στο πολίτη που μας κατήγγειλε το γεγονός. ]


Επικοινωνία: