Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Βολεύτηκε πάλι ο Μανώλης Αντωνάκος



ΜΗΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ;

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Νομαρχίας Πειραιά Μανώλης Αντωνάκος εργάζεται πλέον αναπαυτικά στην κομματική καρέκλα του Ειδικού Συμβούλου στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα.

Όταν ο κος Αντωνάκος ανακοίνωσε το 2009 στο νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα ότι θα κατέβει για βουλευτής του ΠΑΣΟΚ βρήκε την αμέριστη νομαρχιακή υποστήριξη στον προεκλογικό του αγώνα.

Όταν όμως δεν εξελέγη βουλευτής η πόρτα της νομαρχίας ήταν κλειστή.

Τον ψάχναμε από γραφείο σε γραφείο στο υπουργείο Οικονομίας αφού ως γνωστό ο κος Αντωνάκος είναι δημόσιος υπάλληλος διορισμένος εκεί (όπως λέγεται) εδώ και χρόνια με έναν προκλητικό νόμο που λέει ότι αν είσαι διευθυντής πολιτικού γραφείου βουλευτή τότε έχεις όλα τα εχέγγυα να αμείβεσαι την υπόλοιπη ζωή σου από τον κρατικό κορβανά.

Ο βουλευτής Νίκος Γαλανός φαίνεται να άνοιξε την πόρτα του δημόσιου ταμείου στο Μανώλη Αντωνάκο αν και έχει υπηρετήσει εδώ και χρόνια το χώρο της ευρύτερης απροσδιόριστης κομματικής αριστεράς.

(βλ. Νομαρχιακές Αυτ-απάτες)


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ

Όσο και να ψάχναμε όμως στα γραφεία του υπουργείου Οικονομίας δεν μπορούσαμε να εντοπίσουμε τον πρώην Γενικό.

Από καιρό εις καιρό έκανε δημόσιες εμφανίσεις αναφερόμενος στα τοπικά μέσα ενημέρωσης στον Πειραιά ως "πολιτευτής".

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό δεν ξέρουμε αλλά κάτι πρέπει να σημαίνει διότι ο Πειραιάς έχει πολλούς από αυτούς που φέρονται έτσι κατά κύριο αλλά όχι αποκλειστικό επάγγελμα.

"Και σένα τι σε κόφτει;" θα ρωτήσει κάποιος.

Δικαίωμα καθενός είναι να ακολουθεί το δρόμο που επιλέγει αλλά δεν θα έπρεπε τα δημόσια πρόσωπα και μάλιστα υποψήφιοι βουλευτές να ανακοινώνουν προς τους ψηφοφόρους τους κάθε κίνηση ιδιαίτερα εάν έχει πολιτική σημασία;


ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΧΑ

Σίγουρα πρόκληση προς το νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα είναι η με αρ. πρωτ Δ16α/010/213/ΑΦ/9.4.2010 απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα αλλά και της Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκας Κατσέλη με την οποία ο Μανώλης Αντωνάκος αποσπάται στο Πολιτικό Γραφείο του πρώτου (ΦΕΚ 124/9.4.2010, Τεύχος Υπαλλήλων Ειδικών Θέσεων και Οργάνων Διοίκησης Φορέων του Δημόσιου).

Η απόφαση έχει αναδρομική ισχύ από 16.2.2010 ώστε ο Μανώλης Αντωνάκος να εισπράξει ένα πρόσθετο μπόνους αρκετών χιλιάδων ευρώ. Αμέ!

"Λεφτά υπάρχουν!".

Όχι όμως για σένα... Για άλλους...

Όλα καλά λοιπόν και τακτοποιήθηκε το θέμα που είχε προκύψει. Ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Θα διακινδυνέψουμε όμως μια πρόβλεψη:

Άδοξο μέλλον επιφυλάσσεται για τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα.

Στην καλύτερη περίπτωση να γίνει επίτιμος δημότης στα Βελανίδια Λακωνίας, τόπο καταγωγής του Μανώλη Αντωνάκου.

Μπορεί να είναι η ιδέα μας αλλά η κατάρα του Γενικού θέλει τον ίδιο να επιβιώνει τελικά μεταπηδώντας από κομματική θέση σε κομματική θέση αλλά απ΄όπου και να περνάει, λίγο πριν φύγει, το καράβι να έχει αρχίσει να βουλιάζει.

Περί αστείου πρόκειται φυσικά αλλά το μέλλον θα δείξει αν θα γίνει σοβαρό.

Σκόρδα!


* Η φωτογραφία από το ιστολόγιο του Μανώλη Αντωνάκου http://antonakosinfo.wordpress.com/ όπως είναι σήμερα. Έχει μείνει στις πασχαλινές ευχές ξεχνώντας όμως να ενημερώσει τους ψηφοφόρους που τον στήριξαν για την κομματική τοποθέτηση.


Συμπλήρωμα 25.6.2010:




Ο Μανώλης Αντωνάκος δημιούργησε ιστοχώρο στη διαδικτυακή διεύθυνση www.mantonakos.gr

Όπως θα διαπιστώσετε στη φωτογραφία της ιστοσελίδας που παρουσιάζει το βιογραφικό του πρώην γενικού γραμματέα της νομαρχίας Πειραιά, με ημερομηνία 6.6.2010, παραλείπεται η αναφορά στη θέση που κατέχει ο κος Αντωνάκος από τις αρχές του χρόνου ως ειδικός σύμβουλος στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Δημήτρη Ρέππα.

Γιατί άραγε;

Στη συνέχεια όμως, προφανώς μετά την ανάρτησή μας, καθώς δεν έπρεπε να δωθούν λάθος εντυπώσεις, προστέθηκε και αυτή η αναφορά.




Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης καθιστικής διαμαρτυρίας μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών κατά του σχεδίου Καλλικράτη κατοίκων του δήμου Βοιών Λακωνίας, που θα εξαφανιστεί από τον αυτοδιοικητικό χάρτη λόγω των αλλαγών, περιοχή όπου πολιτεύεται κατά καιρούς ο κος Μανωλάκος, εκφράστηκε και δημόσια η απορία για την αδικαιολόγητη απουσία του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Ασφαλώς οι κάτοικοι δεν γνώριζαν για τις νέες αρμοδιότητες του πολιτευτή τους.


Ωστόσο, όπως θα διαβάσετε και εσείς στον ιστοχώρο του ( www.mantonakos.gr ) ο Μανώλης Αντωνάκος δηλώνει:

Υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μανώλης Αντωνάκος

Αγαπητέ φίλε, Αγαπητή φίλη

Σας καλοσωρίζω στην ιστοσελίδα μου την οποία δημιουργήσαμε με σκοπό την άμεση και ουσιαστική επικοινωνία μαζί σας.

Γιατί ο πολίτης πρέπει να γνωρίζει και να γίνεται κοινωνός των θέσεων των πράξεων των δραστηριοτήτων κάθε προσώπου που ασχολείται με το δημόσιο βίο της χώρας μέσα από κάθε θεσμό.

Το διαδίκτυο αποτελεί σημαντικό παράγοντα σε αυτή τη κατεύθυνση. Μετά από μια πορεία 24 χρόνων στην αυτοδιοίκηση Τοπική και νομαρχιακή απο το 1986 μέχρι σήμερα στο Δήμο Πειραιά στο Δήμο Κορυδαλλού στο Δήμο Βοιών Λακωνίας στη Νομαρχία Πειραιά αλλά και μετά την πολύτιμη εμπειρία που αποκόμησα ως υποψήφιος Βουλευτης του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Λακωνίας στις Εκλογες του 2009 πιστεύω ακράδαντα οτι ο ενημερωμένος πολίτης είναι ο αλάνθαστος κριτής όλων, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ καθώς και κάθε κρατικού λειτουργού. Ο πολίτης κρίνει συγκρίνει επιλέγει.

Έχοντας πάντα στην διαδρομή μου ως σημείο αναφορας το πολίτη επιθυμώ καί αγωνίζομαι για την ολόπλευρη ενημέρωση του, τόσο για τα θέματα που αφορούν τα προβλήματα σε τοπικό επίπεδο Νομού Λακωνίας και περιφέρειας Πελοποννήσου οσο και για τα γενικότερου ενδιαφέροντος και εθνικής σημασίας ζητήματα.

Με αυτές τις σκέψεις σας καλοσωρίζω στην ιστοσελίδα mantonakos.gr και σας καλώ να την επισκέπτεσθε συχνά.

Φιλικά
Μανώλης Αντωνάκος


Μπορεί να κάνουμε λάθος, αλλά παρατηρούμε μια καραμπινάτη ασυμφωνία λόγων και πράξεων. Κοινώς, πολιτικό δούλεμα.

Αφού τα αγοράζουμε καλά κάνουν και μας τα πουλάνε.

Εμείς πάντως,

"Δώσαμε, δώσαμε!".


Επικοινωνία: