Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Θα απαντήσει το Εθνικό Τυπογραφείο;



Έχουμε δημοσιεύσει φωτογραφίες από το ΦΕΚ πρόσληψης του γνωστού επικοινωνιολόγου Γιώργου Σεφερτζή στη Νομαρχία Πειραιά:


Την απόφαση είχε υπογράψει ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας.

Για να μάθετε σχετικά με τους αναφερόμενους μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

Γιάννης Μίχας Γιώργος Σεφερτζής

Είχαμε όμως την απορία εάν νόμιμα και ορθά το Εθνικό Τυπογραφείο προχώρησε στη δημοσίευση αυτής της απόφασης του νομάρχη Πειραιά ή αν παραβιάστηκε και σε αυτή την περίπτωση η κείμενη νομοθεσία.

Σύμφωνα με το νόμο, ο Ειδικός Γραμματέας του Εθνικού Τυπογραφείου μπορεί και πρέπει να αρνηθεί τη δημοσίευση στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) κάθε διοικητικής πράξης που παραβιάζει το Σύνταγμα και τους Νόμους.

Όταν επιβάλλεται από το νόμο η δημοσίευση διοικητικών πράξεων στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τότε η δημοσίευση αυτή είναι απαραίτητο τυπικό και ουσιαστικό στοιχείο ώστε οι διοικητικές πράξεις να έχουν έννομα αποτελέσματα.

Πρόκειται για μια επιπλέον δικλείδα ασφαλείας της Δημοκρατίας μας από τις αυθαιρεσίες των δημοσίων φορέων που ιδιωτεύουν.

Στην περίπτωση αποφάσεων νομαρχών το Εθνικό Τυπογραφείο επιστρέφει προς διόρθωση σύμφωνα με τα νόμιμα όλες τις σχετικές εντολές δημοσίευσης, ειδικά μάλιστα όταν δεν αναφέρουν στο αιτιολογικό τους μέρος, είτε αυτό βρίσκεται στο σκεπτικό της απόφασης είτε βρίσκεται στο διατακτικό της, το νομικό έρεισμα στο οποίο στηρίζονται.

Αυτό δε πρέπει να είναι πλήρες και σαφές.

Ζητήσαμε λοιπόν ως Έλληνες πολίτες να μας πληροφορήσει το Εθνικό Τυπογραφείο εάν η δημοσίευση στην οποία προχώρησε είναι καθ' όλα νόμιμη.

Το κείμενο της αίτησης έχει ως εξής:



Προς:

Εθνικό Τυπογραφείο
Καποδιστρίου 34

Σε προσοχή του Ειδικού Γραμματέα
κ. Σέργιου Τσίφτη

30 Ιανουαρίου 2009

Θέμα: Δημοσίευση ΦΕΚ Υ.Ο.Δ.Δ. 254/2008

Στο ΦΕΚ ΥΟΔΔ 254/2008 δημοσιεύτηκε απόφαση του νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα σχετικά με πρόσληψη συμβούλου επικοινωνίας χωρίς όμως να αναφέρονται ειδικά στοιχεία αλλά και οι απολαβές του συνεργάτη.

Με δεδομένο ότι η δαπάνη πρόσληψης βαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό παρακαλώ να με ενημερώσετε εάν η δημοσίευση αυτή είναι καθ’ όλα νόμιμη.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Μιχαήλ Αγγελόπουλος


Το όνομα του κ. Σέργιου Τσίφτη το συναντήσαμε στο blog και στην επόμενη σελίδα:

http://edo-peiraias.blogspot.com/2009/01/blog-post_30.html


Λέτε να πάρουμε κάποτε κάποια απάντηση από το Εθνικό Τυπογραφείο;

Λέτε να πάρουμε κάποια, οποιαδήποτε απάντηση, για το θέμα Σεφερτζή;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: