Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009
Θα ηχήσουν οι σειρήνες του Αλέξανδρου
ΤΑΑΣ “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-2009”
Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης ΤΑΑΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – 2009» (από 16 έως και 20.11.2009), πρόκειται να πραγματοποιηθεί, την Παρασκευή 20/11/2009 δοκιμαστική ήχηση του Συστήματος Αυτόματου Τηλεχειρισμού των Ηλεκτρονικών Σειρήνων Συναγερμού (Σ.Α.Τ./Η.Σ.Σ.) διάρκειας 1΄(11.00΄ - 11.01΄) σε όλη την ελληνική επικράτεια.
Μην αρχίσετε να τρέχετε στα μπακάλικα και σούπερ μάρκετ!
Η εθνική διακλαδική Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων (ΤΑΑΣ) "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-2009", βασιζόμενη στη σχεδίαση της αναβληθείσας άσκησης "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2009" είναι άσκηση μεγάλης κλίμακας, η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων.
Στην επιχείρηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τους Μείζονες Επιχειρησιακούς Σχηματισμούς, θα συμμετέχουν τα Σώματα Ασφαλείας (ΕΛΑΣ - ΛΣ - ΠΥ), καθώς και πολιτικοί Φορείς (ΥΠΕΣ - ΥΠΕΞ - ΓΓ/ΕΕ - ΕΥΠ -ΥΠΑ - ΟΤΕ).
Σκοπός της ασκήσεως είναι:
α. Η δοκιμή της δυνατότητας των ΕΔ να αντιμετωπίσουν επί πραγματικής βάσεως μια αιφνίδια κρίση.
β. Η εφαρμογή των σχεδίων, καθώς και η εκπαίδευση των Επιτελείων στη διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων.
γ. Η βελτίωση των σχεδίων, διαδικασιών και η διατήρηση της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η άσκηση θα διεξαχθεί επί χάρτου, επί 24ώρου βάσεως, με τις ελάχιστες δυνατές συμβατικότητες.
Όποιος παρουσιάσει αγχωτικά σύνδρομα ή ψυχοδιαστροφικές διαταραχές μπορεί να συμβουλευτεί το επόμενο χρήσιμο στρατιωτικό εγχειρίδιο:
ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ
Αίθουσα Τύπου - Ενημέρωση συντακτών 19.11.2009
Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΕΤΑΛΩΤΗ
Καλημέρα σας.
Χθες, στο Υπουργικό Συμβούλιο, όπως γνωρίζετε, συζητήθηκε το σχέδιο του Προϋπολογισμού, που κατατίθεται την Παρασκευή στη Βουλή, και σημαντικά νομοθετήματα, όπως είναι το σχέδιο νόμου για τη ρευστότητα στην αγορά, για την ανεξαρτητοποίηση της Στατιστικής Υπηρεσίας και ο νόμος για τα καμένα της Αττικής.
Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.
ΣΩΚΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, γιατί ο Πρωθυπουργός με την πολιτική, την οποία κάθε ημέρα ξεδιπλώνει, βλέπουμε να δικαιώνει όλο και πιο πολύ τον προεκλογικό Κώστα Καραμανλή;
Γιατί το λέω αυτό;
Ο πρώην Πρωθυπουργός πήγε σε εκλογές, εξαγγέλλοντας σκληρά μέτρα και ένα από αυτά, η προμετωπίδα ήταν το «πάγωμα» μισθών και συντάξεων.
Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει σε αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό και αυτό το χρησιμοποίησε ως ένα επιχείρημα για να δείξει τη διαφορετική κατεύθυνση της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ από της Νέας Δημοκρατίας.
Σήμερα, κάνει το ίδιο.
Και όχι μόνον αυτό: «Παγώνει» τις προσλήψεις, παίρνει μέτρα τα οποία δεν τα είχε καν εξαγγείλει. Δεν είναι αυτό μια δικαίωση της προηγούμενης κυβέρνησης;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η δική μας πολιτική, η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Εμείς, είμαστε αυτοί οι οποίοι τηρούμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις.
Πρώτα απ' όλα, δεν μιλάμε για «πάγωμα» των μισθών.
Βάζουμε ένα όριο για τους μισθούς πάνω από 2.000 ευρώ, όπου θα πρέπει να υπάρχει μια αναγκαστική θυσία, ας μου επιτραπεί η έκφραση, για τους μισθούς οι οποίοι είναι πιο προνομιακοί από κάποιους άλλους, από τη μεγάλη πλειοψηφία των μισθών του ελληνικού Δημοσίου.
Εμείς, δεν «παγώνουμε» απλώς τους μισθούς και τις προσλήψεις.
Συγχρόνως, δίνουμε μια ένεση ρευστότητας στην αγορά.
Δημιουργούμε εκείνες τις συνθήκες ανάπτυξης που θα επιτρέψουν στην αγορά να κινηθεί, να διοχετευθεί χρήμα στην αγορά, έτσι ώστε να υπάρξουν, πέρα από φορολογικά έσοδα για το κράτος, να μπορούν να υλοποιηθούν εκείνες οι πολιτικές, για τις οποίες έχει δεσμευθεί προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ και τις οποίες υλοποιεί μέχρι σήμερα.
Και κυρίως, η οικονομική μας πολιτική έχει έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα.
Διορθώνουμε τις αδικίες του παρελθόντος.
Ήδη, το πρώτο νομοθέτημα, το οποίο καταθέσαμε, ήταν για την ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων και των ευπαθών ομάδων, με το επίδομα αλληλεγγύης, το οποίο ήδη μέχρι τέλους του έτους, σε πρώτη δόση θα καταβληθεί και ήδη έχει διευρυνθεί και ο αριθμός των δικαιούχων.
Έχουμε μια τελείως διαφορετική πολιτική από τη Νέα Δημοκρατία, την οποία εφαρμόζουμε κιόλας.
Και όταν μιλάμε για «πάγωμα», εδώ θα πρέπει να διευκρινιστεί για τους μισθούς πάνω από 2.000 ευρώ, θα πρέπει να μην ξεχνά κανείς ότι υπάρχει και η λεγόμενη «ωρίμανση», που είναι περίπου 2% κάθε χρόνο αύξηση στους μισθούς.
ΤΟΥΜΑΣΗΣ: Συνάδει ή όχι με το πνεύμα της κοινά αποδεκτής δημοκρατικής αντίληψης και συμπεριφοράς και της ελευθεροφωνίας η μήνυση που υπέβαλε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ή που απειλεί να υποβάλει σε εφημερίδα, που χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό της Αντιπροεδρίας πολυδάπανο;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν έχω υπόψη μου να έχει υποβληθεί κάποια τέτοια μήνυση.
ΤΟΥΜΑΣΗΣ: Είπα ότι απειλήθηκε ή γράφεται…
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν έχω υπόψη μου κάτι τέτοιο. Εάν εννοείτε τις δαπάνες του γραφείου του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, αυτές προβλέπονται από το Προεδρικό Διάταγμα 63/2005 για τη σύσταση πολιτικού γραφείου Αντιπροέδρου και φυσικά οι δαπάνες, οι οποίες ήρθαν στη δημοσιότητα ότι είναι υπέρογκες, σε σχέση με τους μισθούς των συμβούλων, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος και ύψος μισθού σε αυτούς τους συμβούλους και αυτό το μισθό θα παίρνουν.
ΠΙΤΤΑΡΑΣ: Επειδή είπατε νωρίτερα και στον κ. Σώκο πως δεν υπάρχει ανακολουθία προεκλογικών υποσχέσεων και μετεκλογικών πράξεων, τελικά όλα όσα έλεγε ο κ. Παπανδρέου προεκλογικά ότι τα λεφτά υπάρχουν, απλά δεν διαχειρίζονταν σωστά από την προηγούμενη κυβέρνηση, πού βρίσκεται η αλήθεια;
Γιατί, τώρα οι πράξεις σας δείχνουν ότι μάλλον τα λεφτά δεν υπάρχουν, το ταμείο είναι μείον, γι` αυτό και προχωράτε σε αυτά τα μέτρα.
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Την οικονομική κατάσταση, τη γνωρίζουμε και τη βιώνουμε όλοι.
Είναι μια πραγματικά πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση.
Στα πλαίσια αυτής της πραγματικότητας, εμείς υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας και μέσα από το σχέδιο Προϋπολογισμού που θα κατατεθεί, αύριο Παρασκευή και μέσα από το φορολογικό νομοσχέδιο, του οποίου η διαβούλευση θα αρχίσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου στις αρχές του νέου έτους να έχουμε ένα νέο φορολογικό νομοσχέδιο, αλλά και με το Πρόγραμμα Σταθερότητας που θα καταθέσουμε στις αρχές του επόμενου χρόνου, οι προσανατολισμοί μας είναι σαφείς:
Ανάπτυξη της οικονομίας με ένα διαφορετικό μοντέλο, ανάσα στις ασθενέστερες τάξεις.
Και με αυτές τις δεσμεύσεις, τις οποίες υλοποιούμε από την πρώτη στιγμή της διακυβέρνησης, πορευόμαστε.
Ακόμη και σε αυτό τον Προϋπολογισμό, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως Προϋπολογισμός ισορροπίας μεταξύ των προβλημάτων που υπάρχουν, ως Προϋπολογισμός εκτάκτου ανάγκης και σαφώς μεταβατικός, σε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση, οι στοχεύσεις και οι προσανατολισμοί αυτής της κυβέρνησης είναι ξεκάθαροι και είναι ανάλογοι με όσα είχαμε δεσμευθεί πριν από τις εκλογές.
ΚΑΛΟΣΤΥΠΗ: Ήθελα να επανέλθω σε ένα θέμα, επειδή η ανάπτυξη βεβαίως είναι στην προτεραιότητα της κυβέρνησης και πρέπει, και στην τουριστική ανάπτυξη και όχι μόνο, και την πράσινη ανάπτυξη.
Ήθελα να ρωτήσω, ανεξαρτήτως αν η Ευρωπαϊκή Ένωση θέτει ή όχι προδιαγραφές για το τι ποιότητας αεροσκάφη πετούν στα νησιά μας, η ελληνική κυβέρνηση, η Ελλάδα, δεν θα πρέπει να θέτει αυτές τις προδιαγραφές της ποιότητας;
Ένα αυτό και σε σχέση με αυτό, ο νέος διαγωνισμός που θα γίνει την άνοιξη, για τις άγονες γραμμές φυσικά μιλώ –για εμένα εντός εισαγωγικών η λέξη «άγονες»- θα ζητά ξανά προσφορές για μια-μια γραμμή;
Αυτό είναι οικονομικά, κοινωνικά, ηθικά, εύλογο να συμβαίνει;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Υπάρχει ένα συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο, το οποίο καθορίζεται, σε σχέση με τους διαγωνισμούς για τις άγονες γραμμές, από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Είναι ο Κανονισμός 1008 και με βάση αυτό τον Κανονισμό, συστήθηκε πριν από τις εκλογές, επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας, επιτροπή διαγωνισμού από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Αυτή η επιτροπή διαγωνισμού είναι που έκρινε και τις προσφορές και απεφάνθη για τις συγκεκριμένες άγονες γραμμές.
Αυτά ορίζει ο Κανονισμός, σε αυτό το νομικό πλαίσιο μπορούμε και πρέπει να κινηθούμε και ακολουθείται η νομιμότητα.
Από εκεί και πέρα, σε σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα, ό,τι έχει καταγγελθεί, εμείς το στείλαμε ως κυβέρνηση στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου να αποφανθεί για το αν έχουν γίνει παρατυπίες από την επιτροπή διαγωνισμού και αν υπάρχει και παράβαση καθήκοντος στην προκειμένη περίπτωση.
Αλλά, δεν μπορούμε να μην κινηθούμε στα πλαίσια της νομιμότητας και με το συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο.
ΚΑΛΟΣΤΥΠΗ: Συγνώμη, αλλά για το θέμα των προδιαγραφών ποιότητας, θα ξαναγίνει διαγωνισμός κάποια στιγμή. Εκεί, αυτό θα ξανατεθεί στο τραπέζι;
Δηλαδή, θα πρέπει ή δεν θα πρέπει να υπάρχουν προδιαγραφές ποιότητας, ανεξαρτήτως του τι λέει ο Κανονισμός ή η οδηγία ή ό,τι είναι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Προτού συμμετέχει κάποιος σε ένα διαγωνισμό τέτοιου είδους, έχει δικαίωμα, πριν όμως από το διαγωνισμό, να στραφεί με ένσταση κατά των όρων του διαγωνισμού.
Τέτοια ένσταση δεν υπήρχε, συνεπώς ο διαγωνισμός προχώρησε με βάση τις νόμιμες και νομικές προδιαγραφές.
Οι ίδιες νόμιμες και νομικές προδιαγραφές θα είναι σε ισχύ και σε επόμενους διαγωνισμούς, εκτός αν προσφύγει κάποιος διαγωνιζόμενος και αποφανθεί η αρμόδια επιτροπή ότι οι όροι του διαγωνισμού δεν είναι νόμιμοι.
ΣΙΔΕΡΗΣ: Σε σχέση με τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ και με τις αλλαγές που γίνονται και ειδικά με τη ρύθμιση ότι θα μπορεί, αφότου ψηφιστεί, σε ένα τρίμηνο να πάει κάποιος να πληρώσει και να βγει από τη «μαύρη λίστα», δεν είναι αυτή η ρύθμιση η χαρά του κάθε μπαταξή;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εμείς προσπαθούμε να δημιουργήσουμε συνθήκες ανάπτυξης στην αγορά.
Προσπαθούμε να προασπίσουμε το δημόσιο συμφέρον μέσα από την αναθέρμανση της αγοράς και βέβαια, συνάμα, να προασπίσουμε και την ασφάλεια των συναλλαγών.
Με αυτή τη ρύθμιση που φέραμε, έτσι ώστε να υπάρχει μια ευνοϊκή ρύθμιση σε σχέση με τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ, «ξεπαγώνουμε» στο μέρος όπου επιδιώκουμε την αγορά, προκειμένου να κινηθούν οι χιλιάδες επιχειρήσεις, οι οποίες μπλοκάρονται και οι οποίες έχουν ξοφλήσει ή θα κληθούν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους.
ΜΙΧΑΗΛ: Κύριε Εκπρόσωπε, προεκλογικά, αλλά και στις προγραμματικές δηλώσεις, ο κ. Παπανδρέου, αλλά και ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών, είχατε πει ότι θα φορολογήσετε την εμπορική δραστηριότητα των ακινήτων της Εκκλησίας.
Υπάρχει αντίδραση από την Εκκλησία.
Χθες, μάθαμε ότι υπάρχει επίσης δυσαρέσκεια από την πλευρά της Εκκλησίας και για το μέτρο του περιορισμού της σπατάλης με την κίνηση κρατικών αυτοκινήτων.
Θα επιμείνετε στις θέσεις σας αυτές ή θα ανοίξετε διάλογο από μηδενική βάση με την Ιεραρχία;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Υπάρχει εκφρασμένη άποψη της κυβέρνησης πάνω σε αυτά τα ζητήματα.
Από εκεί και πέρα ο διάλογος, βέβαια, θα είναι ανοικτός, όπως εμείς επιδιώκουμε έναν ευρύτατο διάλογο με όλους τους φορείς, με όλους τους πολίτες, για όλα τα ζητήματα και το αποδεικνύουμε και μέσα από τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, προκειμένου να προασπίζεται το δημόσιο συμφέρον με τον πιο ανοιχτό τρόπο και διαδικασία.
Από εκεί και πέρα, όμως, η κυβέρνηση έχει δώσει το πλαίσιο των απόψεών της και εκεί θα επιμείνει.
ΚΑΛΑΡΥΤΗΣ: Επιτρέψτε μου να επανέλθω στο θέμα της οικονομίας, που ρώτησαν οι συνάδελφοι. Προεκλογικά είχατε καταγγείλει την κυβέρνηση για την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η ελληνική οικονομία. Άρα, γνωρίζατε την κατάσταση;
Γιατί τώρα υπάρχει η εντύπωση -ο Πρωθυπουργός έχει επικαλεστεί τρεις-τέσσερις φορές τη δραματική κατάσταση της οικονομίας- ότι υπάρχει αυτή η επίκληση για να δικαιολογηθούν τα φορολογικά μέτρα, τα οποία προεκλογικά δεν τα είχατε εξαγγείλει.
Γνωρίζατε από πριν την κατάσταση της οικονομίας ή όχι;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Πρώτα απ' όλα, να δηλώσω για άλλη μια φορά ότι είμαστε συνεπέστατοι με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις.
Οι προσανατολισμοί και οι στόχοι υπήρχαν, υπάρχουν και με βάση τις αξίες μας και την ιδεολογία μας περί κοινωνικής Δικαιοσύνης και ισότητας, θα κινηθούμε και μέσα από την πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο που ζούμε.
Από εκεί και πέρα, γνωρίζαμε ότι η κατάσταση, η πραγματικότητα δεν ήταν έτσι όπως αποτυπωνόταν από τη Νέα Δημοκρατία, με τις γνωστές αλχημείες και της Στατιστικής Υπηρεσίας.
Δεν μπορούσαμε, όμως, να φανταστούμε το μέγεθος του δημοσιονομικού εκτροχιασμού.
Αυτό, όμως, επουδενί αποτελεί πρόφαση και δικαιολογία για την οικονομική πολιτική την οποία χαράσσουμε, με βάση τους άξονες που έχουμε εξαγγείλει και τους οποίους επικαλούμαστε και σήμερα.
ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Παραμένω στην οικονομία κ. Εκπρόσωπε.
Να ρωτήσω πρώτα, εάν το γεγονός ότι τα στεγαστικά δάνεια δεν συμπεριλαμβάνονται στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομίας, ήταν στις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.
Και δεύτερον, θα ήθελα να ρωτήσω, τι απαντάτε σε μια κριτική που γίνεται από την άλλη κατεύθυνση, δηλαδή ότι τα πράγματα στην οικονομία είναι όντως έτσι όπως τα περιγράφετε, όμως αυτό χρειάζεται πολλές διαρθρωτικές αλλαγές που δεν είδαμε στο σχέδιο του Προϋπολογισμού, τουλάχιστον αυτής της χρονιάς.
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Πρώτα από όλα, να ξεκαθαρίσω ότι το νομοσχέδιο που συζητήθηκε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο έχει συγκεκριμένες στοχεύσεις για την αναθέρμανση της αγοράς.
Άρα, τα άλλα ζητήματα τα οποία δεν περιλαμβάνονται σε αυτό το νομοσχέδιο, μένουν ακόμη ανοιχτά και είναι προς συζήτηση.
Μπορείτε να επαναλάβετε το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας;
ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Αν το γεγονός ότι δεν συμπεριλαμβάνονται τα στεγαστικά δάνεια μέσα στις ρυθμίσεις…
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Όχι, η ερώτησή σας, αν προχωρούν οι διαρθρωτικές αλλαγές;
ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Και αυτό, ναι. Αλλά και για τα στεγαστικά δάνεια θα ήθελα να μου απαντήσετε.
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Όσον αφορά στα στεγαστικά δάνεια, σας απάντησα. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ήταν για την ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς και για την αναθέρμανσή της.
Συνεπώς, ό,τι δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτό το νομοσχέδιο, μπορεί να υπάρξει ρύθμιση σε επόμενο νομοσχέδιο, εφόσον κριθεί ότι πρέπει να υπάρχει ρύθμιση.
Εμείς, τις διαρθρωτικές αλλαγές της οικονομίας, είμαστε αποφασισμένοι να τις ξεκινήσουμε.
Ήδη, τα πρώτα δείγματα τα έχουμε δώσει, αλλά κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι μέσα σε 40 ημέρες διακυβέρνησης, πραγματικά θα μπορούσαν να επιτευχθούν αυτές οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, οι οποίες πραγματικά χρειάζονται σε επίπεδο πολιτικής, αλλά και σε επίπεδο οικονομίας.
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Οι τομές και οι μεγάλες ανατροπές σε Ασφαλιστικό, Παιδεία, Υγεία, εργασιακές σχέσεις, που εξήγγειλε χθες ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της εισήγησής του στο Υπουργικό Συμβούλιο, θα συνοδευθούν και από νομοσχέδια μέσα στο 2010;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Θα υπάρχει νομοθετική πρωτοβουλία για όλους αυτούς τους τομείς. Και για τους πέντε τομείς, τους οποίους εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου, ξεκινώντας από το κράτος, γιατί πιστεύουμε ότι ένα τελείως διαφορετικό κράτος, ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο άσκησης κρατικής πολιτικής, είναι απαραίτητο για να μπορέσει να προχωρήσει επιτέλους η Ελλάδα μπροστά και να αφήσουμε τις παθογένειες του παρελθόντος.
Σαφώς και θα υπάρχει νομοθετική πρωτοβουλία και για όλους τους τομείς.
Ήδη, για την ανάπτυξη, χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο συζητήθηκαν δύο ζητήματα αναπτυξιακής πολιτικής.
Το ίδιο θα γίνει και με την Παιδεία, την κοινωνική Πρόνοια. Και ο τελευταίος τομέας, της διεθνούς παρουσίας της χώρας μας στο εξωτερικό.
Νομίζω ότι αποδεικνύεται από την πρώτη στιγμή ότι ήδη προχωράμε σε αυτό το ζήτημα με την ενίσχυση της θέσης της Ελλάδας στο εξωτερικό και με την ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας μας.
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ: Σε ένα άλλο θέμα. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα της σχέσης του ΥΠΕΞ με τον Γενικό Πρόξενο στην Κωνσταντινούπολη; Γιατί διαβάζουμε κάποια δημοσιεύματα ότι επίκειται ανάκληση της θέσης του.
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν υπάρχει ζήτημα. Είναι δημοσιεύματα και δημοσιεύματα παραμένουν.
ΤΟΥΜΑΣΗΣ: Σε σχέση με το ΥΠΕΞ, πάλι:
Όταν η κυβέρνηση, δια στόματος του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, λέει χθες πως όλα είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σχετικά με το ελληνοσκοπιανό, σε αυτά τα «όλα» συμπεριλαμβάνονται όλα σχετικά με το όνομα ή και τα υπόλοιπα όλα;
Δηλαδή, οι κατασχεθείσες περιουσίες από το ελληνικό κράτος, η επιστροφή των πολιτικών προσφύγων, η αναγνώριση της ύπαρξης σλαβομακεδονικής γλώσσας, η αναγραφή του επωνυμίου στο σλαβομακεδονικό ιδίωμα στα πιστοποιητικά γέννησής τους;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η ελληνική κυβέρνηση και ως κυβέρνηση, αλλά και ως αντιπολίτευση έχει εκφραστεί συγκεκριμένα, για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Υπάρχει το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων με μια συγκεκριμένη εθνική κόκκινη γραμμή, που πρώτοι εμείς, το ΠΑΣΟΚ, χαράξαμε.
ΤΟΥΜΑΣΗΣ: Μα, με συγχωρείτε, δεν είναι μόνο αυτό το θέμα. Αυτό είναι το κύριο. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν όλα τα άλλα θέματα, όπως ξέρουμε.
Είναι οι περιουσίες τις οποίες διεκδικούν αυτοί και έχουν πάει και στο Συμβούλιο της Ευρώπης, είναι η επιστροφή των πολιτικών προσφύγων, είναι η αναγνώριση της γλώσσας που είναι σοβαρό και ανακατεύεται και η Βουλγαρία σε αυτό.
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Για εμάς, το κύριο πρόβλημα είναι η ονομασία των Σκοπίων.
ΣΙΔΕΡΗΣ: Οι δηλώσεις του κ. Μπεγλίτη για την αντιπυραυλική ασπίδα, δεν ήταν απλά μια επανέκδοση της πρόθυμης δήλωσης της κ. Μπακογιάννη για το ίδιο θέμα, ως Υπουργού Εξωτερικών;
Δεν είναι απλά ένα «ρετουσάρισμα» και πρόθυμο, στην αμερικανική διάθεση να αναπτύξει την αντιπυραυλική ασπίδα;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εμείς ασκούμε μια συγκεκριμένη εξωτερική πολιτική με βάση το δημόσιο συμφέρον. Αυτή την εξωτερική πολιτική εξέφρασε και ο κ. Μπεγλίτης και μένουμε εκεί.
ΣΙΔΕΡΗΣ: Αυτή εκφράστηκε με προθυμία στη διάθεση των Αμερικάνων να αναπτύξουν αυτή την ασπίδα;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Για εμάς, το δημόσιο συμφέρον είναι το εθνικό συμφέρον για τα ζητήματα της άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής. Και με μοναδικό γνώμονα αυτό το δημόσιο εθνικό συμφέρον προχωράμε.
ΚΑΛΟΣΤΥΠΗ: Σε δύο άλλα θέμα, σχετικά με το νομοσχέδιο για τα δάση και ένα άλλο θέμα που επίσης αφορά το περιβάλλον στην πόλη, όμως. Ίσως δεν είστε ενήμερος, αλλά είναι ένα θέμα που κρατά πάρα πολλές δεκαετίες.
Κάποιοι συνεταιρισμοί υπάρχουν, οι οποίοι λειτουργούν και παίρνουν από κόσμο χρήματα ως συνδρομές, προκειμένου κάποτε να δώσουν κάποιο κομμάτι γης σε κάποια εξοχική περιοχή, είτε δασική, είτε παραλιακή, σε κάποιους οι οποίοι το δικαιούνται, καθώς πληρώνουν όλα αυτά τα χρόνια.
Είναι κάτι της Αεροπορίας, κάτι άλλοι συνεταιρισμοί, οι οποίοι δεν γνωρίζω ακριβώς, αλλά μου έχει καταγγελθεί. Και αναρωτιέμαι, αν σε αυτό το νομοσχέδιο ή σε άλλο νομοσχέδιο έχει εξεταστεί αυτή η περίπτωση.
Αν δηλαδή υπάρχει εδώ παράνομη δράση ή τι συμβαίνει με αυτή την ιστορία των συνεταιρισμών που έχουν μέλη, τα οποία κάνουν –ας πούμε- γενικές συνελεύσεις κατά καιρούς και έχουν δικηγόρους, οι οποίοι διεκδικούν μέσω του Υπουργείου Περιβάλλοντος ή δεν ξέρω ποιου Υπουργείου, κάποια κομμάτια γης τα οποία θα δώσουν στους δικαιούχους. Ένα ερώτημα είναι αυτό.
Δεν περιμένω, ίσως, να μου απαντήσετε σήμερα, αλλά θα ήθελα…
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Σε αυτό το νομοσχέδιο, πάντως, που συζητήθηκε χθες και το οποίο έτυχε μιας ευρείας διαβούλευσης, κύριο μέλημά μας είναι η προστασία του δάσους με ό,τι προβλέπεται αναλυτικά σε αυτό το νομοσχέδιο.
Εάν υπάρχουν περαιτέρω ζητήματα είναι θέμα και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του Υπουργείου Οικονομίας, έτσι όπως μου τα λέτε. Γιατί η δημόσια περιουσία είναι θέμα του Υπουργείου Οικονομίας, που μπορεί να τεθεί.
ΚΑΛΟΣΤΥΠΗ: Πάντως, σας θέτω αυτό το θέμα των συνεταιρισμών, γιατί πάρα πολλές χιλιάδες άνθρωποι, σήμερα πολλοί από αυτούς είναι πολύ ηλικιωμένοι, επί δεκαετίες μπορώ να σας πω, δίνουν συνδρομές σε αυτούς τους συνεταιρισμούς για να πάρουν κάποτε, για παράδειγμα ένα στρέμμα…
ΣΙΔΕΡΗΣ: Ένα κομμάτι δάσους!
ΚΑΛΟΣΤΥΠΗ: ... ή δάσους.
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Κομμάτι δάσους, από εδώ και πέρα, δεν πρόκειται να πάρουν, πάντως. Τουλάχιστον αυτό, το διασφαλίζουμε με το νομοσχέδιο που συζητήσαμε χθες.
ΚΑΛΟΣΤΥΠΗ: Άρα, λοιπόν, κάτι πρέπει να γίνει με αυτούς τους ανθρώπους που έχουν πληρώσει κάποια λεφτά και με αυτούς τους συνεταιρισμούς, που εξακολουθούν να λειτουργούν υποθέτω.
Και το άλλο ζήτημα είναι, σε ό,τι αφορά την πολιτική του αυτοκινήτου.
Είναι σε εκκρεμότητα το τι θα συμβεί από κάποια στιγμή και μετά, σε ό,τι αφορά το κέντρο της Αθήνας, αλλά υπάρχει και ένα ζήτημα:
Κατεβαίνοντας την Κηφισίας και όχι στο κέντρο, πριν από τον ΟΤΕ, κυκλοφορούν αυτοκίνητα τα οποία εκπέμπουν ένα νέφος απίστευτο και απορώ κατά πόσο θα πρέπει ο πολίτης που βρίσκεται από πίσω να καταγγείλει αυτόν τον οδηγό ή εάν θα υπάρξει κάποια «πράσινη αστυνομία» γι` αυτού του τύπου τους αναιδείς οδηγούς, οι οποίοι ρυπαίνουν το περιβάλλον.
Έχω αυτή τη στιγμή εγώ –αν θέλετε να σας δώσω- και αριθμό αυτοκινήτου.
Το ίδιο και για δίκυκλα, τα οποία έχουν εξαιρετικά ρυπογόνο, ηχητικά, συμπεριφορά στους δρόμους. Προβλέπεται κάτι γι` αυτό, περιμένουμε κάτι άμεσο γι` αυτές τις…
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Αυτά είναι ζητήματα, τα οποία μπορεί να φαίνονται επουσιώδη για την καθημερινή πολιτική ειδησεογραφία και πραγματικότητα, είναι όμως ουσιώδη για την ποιότητα της ζωής μας.
Από εκεί και πέρα, αυτό που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή, είναι ότι επειδή ακριβώς υπάρχει στις προτεραιότητές μας η προστασία του περιβάλλοντος και το ΠΑΣΟΚ ίδρυσε, προέβη στη σύσταση ξεχωριστού Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με σημαντικές αρμοδιότητες και μέσω της δημόσιας διαβούλευσης που προβλέπεται για τη νομοθέτηση συγκεκριμένων νομοθετημάτων, θα μπορούσαν να τεθούν και τέτοιου είδους ζητήματα, προκειμένου να υπάρχει μέριμνα και για τέτοιου είδους λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν, όμως, με την ποιότητα της ζωής μας.
Συμφωνώ σε αυτό.
ΚΑΛΟΣΤΥΠΗ: Άμεσα μέτρα;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Όταν υπάρχουν, θα ανακοινωθούν. Αλλά, νομίζω ότι πλέον το σύστημα της διαβούλευσης είναι τόσο ευρύ, όπου και ο πολίτης μπορεί να εκφραστεί.
Να σας πω χαρακτηριστικά ότι για το νομοσχέδιο για τα καμένα της Αττικής είχαμε πάνω από 1000 συμμετοχές πολιτών, οι οποίες ελήφθησαν υπόψη.
ΣΩΚΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, θα ανακοινώσει ο κ. Παπανδρέου, σήμερα, στις Βρυξέλλες, ποιος θα είναι ο Έλληνας Επίτροπος;
Διαβάζουμε δημοσιεύματα που αναφέρουν το όνομα της κ. Δαμανάκη ως επικρατέστερη. Ισχύουν;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν μπορώ να μπω σε ονοματοδοσία Επιτρόπων. Όταν θα υπάρξει, θα ανακοινωθεί επισήμως.
ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε, ήθελα να μείνω στο νομοσχέδιο για τα καμένα, με το οποίο, αν δεν κάνω λάθος, έχετε αποφασίσει την αναστολή έκδοσης των οικοδομικών αδειών και εκτέλεσης των οικοδομικών εργασιών και προβλέπεται η ίδρυση μιας Υπηρεσίας Κατεδαφίσεων, η οποία μάλιστα θα ενημερώνεται σε μηνιαία βάση για το τι νέο αυθαίρετο «φυτρώνει», εν πάση περιπτώσει, στην περιοχή.
Ήθελα να σας ρωτήσω, εάν θα έχει αρμοδιότητα σε παλαιότερα αυθαίρετα και όχι αυτά που τώρα ζητούν άδεια έκδοσης.
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η αρμοδιότητα της συγκεκριμένης υπηρεσίας περιγράφεται ακριβώς από το νόμο. Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά τα καμένα, τις συγκεκριμένες εκτάσεις της Αττικής.
Από εκεί και πέρα, στο ίδιο νόμο υπάρχει και μια γενικότερη ρύθμιση, έτσι ώστε οτιδήποτε καμένο υπάρχει σε όλη την Ελλάδα, εντός μηνός, να περνά στη διαδικασία του Κτηματολογίου.
Αλλά, η ίδρυση αυτής της Υπηρεσίας Κατεδαφίσεων Αυθαιρέτων είναι ένα πρώτο βήμα για να ασχοληθούμε με το τεράστιο θέμα των αυθαιρέτων, μια χρόνια κατάσταση στην Ελλάδα.
ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΟΥ: Εννοώ, συγνώμη, δεν θα κατεδαφίσετε κάποιο αυθαίρετο που ήδη υπάρχει. Θα κατεδαφίσετε όποιο αυθαίρετο φτιαχτεί από εδώ και πέρα.
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Είναι συγκεκριμένο το έργο της Υπηρεσίας αυτής.
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Επειδή μιλήσατε πριν για δημόσιο συμφέρον, ποιο δημόσιο συμφέρον υπερασπίζεται η ένταξη της Ελλάδας στην αντιπυραυλική ασπίδα;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Έχει γίνει μεγάλη πολιτική κουβέντα γι’ αυτήν και θα εξειδικευθεί όταν θα υπάρξουν οι αποφάσεις.
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Υπάρχει κάποιο δημόσιο συμφέρον που υπερασπίζεται;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Καθένας, το δημόσιο συμφέρον το βλέπει από τη δική του οπτική γωνία.
Η κυβέρνηση, με την αποφασιστικότητα που έχει, δηλώνει ότι το εθνικό δημόσιο συμφέρον είναι ο γνώμονάς της, ο μοναδικός γνώμονάς της για την κίνησή της στη διεθνή, στην εξωτερική και την αμυντική πολιτική.
ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Ήθελα να σας ρωτήσω αν υπάρχει γκρίνια από τον κομματικό μηχανισμό, για το λόγο ότι δεν διορίζονται κάποια κομματικά στελέχη σε θέσεις Γενικών Γραμματέων ή σε θέσεις Προέδρων Οργανισμών κτλ.
Γιατί, χθες, αναγκαστήκατε να δώσετε μία απάντηση, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, και ακούμε ότι και στη σύσκεψη που έγινε στο ΠΑΣΟΚ υπό τον Υπουργό Εσωτερικών και εκεί ακούστηκαν στελέχη, τα οποία γκρίνιαξαν γι’ αυτό το λόγο.
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η κυβέρνηση στο συγκεκριμένο θέμα έχει μία συγκεκριμένη πολιτική, η οποία εκφράζει τις αξίες της και την ιδεολογία της.
Προσπαθούμε να στελεχώσουμε τον κρατικό μηχανισμό με τους πιο άριστους συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές, δηλαδή ουσιαστικά προσόντα, πολιτική και κοινωνική παρουσία και εμπειρία, έτσι ώστε να υπάρχει η καλύτερη στελέχωση.
Από κει και πέρα, οι γκρίνιες που υπάρχουν, αν υπάρχουν γκρίνιες, είναι θέμα αυτών οι οποίοι τις διακινούν.
Η υπεύθυνη κυβερνητική πολιτική, νομίζω, είναι αυτή που δικαιώνει και τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και την ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ. Πάντως, για τις γκρίνιες, το ακούω από σας.
ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Απ’ ό,τι καταλαβαίνω, έχει αποφασίσει ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί να μην υποκύψουν σε αυτά τα αιτήματα που υπάρχουν από διάφορα κομματικά στελέχη.
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εγώ δεν έχω υπόψη μου για αιτήματα.
Αλλά το ποια είναι η απόφαση του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, νομίζω, είναι εμφανής με τον τρόπο και τη διαδικασία στελέχωσης του κρατικού μηχανισμού.
ΜΙΧΑΗΛ: Πότε θα ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος της στελέχωσης τουλάχιστον σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Θα συνεχίσω να απαντάω με τον τρόπο που απαντώ κάθε μέρα. Η διαδικασία προχωράει. Η διαδικασία για μας έχει πολύ μεγάλη σημασία, το αποτέλεσμα επίσης.
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Πώς κρίνει η κυβέρνηση την πρωτοβουλία του ΣΕΒ να ανοίξει πρόωρα το θέμα της διαπραγμάτευσης των συλλογικών συμβάσεων με τη ΓΣΕΕ;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η κυβέρνηση δε μπορεί να έχει άποψη γι’ αυτή την ενέργεια.
Η κυβέρνηση ασκεί υπεύθυνη πολιτική και στα εργασιακά θέματα, πραγματικά, έχουμε μια συγκεκριμένη πολιτική της προάσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά και της κίνησης και της αγοράς και της δυναμικής της.
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Θεωρείτε ότι είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο ΣΕΒ επέλεξε συγκεκριμένη μέρα που η κυβέρνηση ανακοίνωνε αυξήσεις 1,5% και πάγωμα μισθών πάνω από 2.000 ευρώ;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Όπως είναι αντιληπτό και κατανοητό, εγώ δεν μπορώ να κρίνω τις ενέργειες και τις αποφάσεις του ΣΕΒ.
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ: Χθες ο κ. Ξυνίδης, ο Γραμματέας του κόμματος είπε ότι χωρίς τη στήριξη από το κόμμα, το έργο μιας κυβέρνησης είναι δύσκολο.
Ποια είναι η στήριξη που περιμένει η κυβέρνηση από το κόμμα;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Τα κόμματα έχουν ένα συγκεκριμένο ρόλο, είτε είναι στην αντιπολίτευση, είτε στην κυβέρνηση.
Μπορούν να παράγουν ιδεολογία. Διορθώνουν και φέρνουν, ίσως, τη φωνή της κοινωνίας πιο κοντά στις κυβερνητικές επιλογές και αποφάσεις και το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει ότι είναι ένα ανοικτό, δημοκρατικό κόμμα του οποίου η ιδεολογία αυτή τη στιγμή εφαρμόζεται και ως κυβερνητική επιλογή.
ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Να επανέλθω λίγο. Έχω μπροστά μου αυτό που δηλώσατε χθες και μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση.
Λέτε ότι διαχωρίζουμε το κόμμα από το κράτος. Δεν λαμβάνουμε υπόψη τις ανησυχίες όσων απλώς θέλουν να βολευτούν.
Υπάρχουν τέτοιοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εγώ αυτό που μπορώ να σας βεβαιώσω είναι ότι δεν υπάρχει διάσταση ανάμεσα στο κόμμα και στην κυβέρνηση.
Είναι το κόμμα αυτό ακριβώς που δούλεψε. Εργάστηκε σκληρά, ανέδειξε τις πολιτικές μας για να γίνει το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση σήμερα, και μάλιστα με αυτή την πολύ μεγάλη διαφορά.
Είναι το κόμμα αυτό που στηρίζει τις κυβερνητικές επιλογές σε πολιτικές της κυβέρνησης.
ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Συγνώμη, εγώ δεν σας ρώτησα αν υπάρχει διάσταση. Εγώ σας λέω αν μέσα στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν στελέχη που θέλουν απλώς να βολευτούν;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εγώ δεν έχω υπόψη μου κανένα τέτοιο στέλεχος.
ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι, αλλά χθες το είπατε εσείς.
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Απάντησα στη θεωρητική περίπτωση, εάν υπάρχουν τέτοια στελέχη, τι γίνεται. Εγώ δεν έχω υπόψη μου τέτοιο στέλεχος.
ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ: Να βοηθήσω τον συνάδελφο κι εσάς. Τα κομματικά στελέχη επικοινωνούν με τα κυβερνητικά στελέχη; Υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας;
Μιλούν στα τηλέφωνα ή είναι αποκομμένη η γραμμή;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Υπάρχουν δύο διαφορετικά σχήματα. Υπάρχει η κυβέρνηση και υπάρχει και το κόμμα. Και καθένα από αυτά τα σχήματα είναι ορισμένο και από το Σύνταγμα και από τους νόμους, τι ρόλο έχουν στη διαμόρφωση μιας πολιτικής.
ΣΙΔΕΡΗΣ: Το κόμμα κάνει όλα αυτά που είπατε και γι’ αυτό του επιφυλάξατε ρόλο χειροκροτητή και αφισοκολλητή και δεν κρίνατε ικανά τα κομματικά στελέχη να καταλάβουν ρόλους Γενικών Γραμματέων, ας πούμε, ή Προέδρων Οργανισμών;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εμείς, τα στελέχη του κόμματός μας, πραγματικά, τα αναδεικνύουμε. Δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία και στις απόψεις τους και στις προτάσεις τους και επουδενί τους επιφυλάσσουμε το ρόλο του χειροκροτητή.
ΣΙΔΕΡΗΣ: Δεν θα διαφωνήσετε, βέβαια, ότι Υπουργός είπε σε Υπουργικό Συμβούλιο να μη τιμωρούνται κάποιοι απλά και μόνο επειδή είναι ΠΑΣΟΚ.
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Τώρα, να σχολιάζουμε κάποια σχόλια τα οποία είναι ανεπίσημα, το τι, ίσως, ειπώθηκε σε ένα Υπουργικό Συμβούλιο; Νομίζω ότι δεν είναι το πρέπον.
Σας ευχαριστώ.
Αύριο η δίκη για την επίθεση στη δημοσιογράφο
Εκδικάζεται αύριο στις εννέα το πρωί στο πρωτοδικείο της Χίου και ύστερα από 3,5 χρόνια και δύο αναβολές, η υπόθεση της επίθεσης κατά της δημοσιογράφου της ΠΑΤΡΙΔΑΣ και ανταποκρίτριας του MEGA, Αγγελικής Χατζηδημητρίου, από θερμόαιμο φύλακα.
Για περισσότερα δείτε τη σχετική ανάρτηση στο μπλογκ http://apneagr.blogspot.com/
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)