Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Μήπως ξέρει κάτι ο Γενικός;




Αλήθεια είναι. Ο Γενικός Γραμματέας της νομαρχίας Πειραιά, Μανώλης Αντωνάκος, θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης των συμπολιτών του για να είναι ένας από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που θα εκπροσωπούν τους Μανιάτες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ομόφωνα το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ στις 10.9.2009 ενέκρινε την υποψηφιότητά του και μαζί με άλλους εκλεκτούς υποψηφίους θα προσπαθήσει να καταλάβει κάποια από τις τρεις έδρες του νομού:

Συγκεκριμένα, όλοι οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στη Λακωνία είναι οι (αλφαβητικά):

ΑΛΟΙΜΟΝΟΥ-ΒΕΛΔΕΚΗ ΒΑΡΒΑΡΑ
ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΡΙΦΤΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ


Απορία προκαλεί όμως αυτή η κίνηση "εξόδου" από τη νομαρχία Πειραιά.

Κάθε φορά που ο Μανώλης Αντωνάκος δρομολογούσε αλλαγή στη σταδιοδρομία του, κάποιος πολιτικά υψηλά ιστάμενος έχανε τελικά τη θέση του.

(βλ. Νομαρχιακές Αυτ-απάτες)

Πρόκειται πάλι για "ένστικτο" ή τα πράγματα έχουν γίνει απελπιστικά βαριά στον αυτοδιοικητικό δεύτερο;

"Εν κατακλείδι" όπως λέει ο ίδιος, το μέλλον θα δείξει.



Υποψήφιος και ο Λάζαρος Αλεξανδρίδης.


Ο αντινομάρχης Διαχείρισης της νομαρχίας Πειραιά, αρμόδιος σε θέματα Διοίκησης και Πολιτικών Δικαιωμάτων, Οικονομικών Υπηρεσιών, Προμηθειών, Οργάνωσης και Πληροφορικής και Προστασίας Εργαζομένων, κατέλαβε τελικά την 8η θέση ως υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α' Περιφέρεια Πειραιώς.

Υπήρχαν πληροφορίες ότι τη θέση συμβολικά θα καταλάμβανε ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου μετά την άρνηση του Κώστα Σημίτη να είναι βουλευτής Α' Πειραιώς.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα είναι τελικά βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης αν δεν επιλέξει να κρατήσει την έδρα στην Αττική που είναι επίσης υποψήφιος.

Μετά από πιέσεις, όπως φαίνεται, συμπληρώθηκε η λίστα υποψηφίων βουλευτών της Α' περιφέρειας Πειραιώς με το όνομα του αντινομάρχη Λάζαρου Αλεξανδρίδη.

(βλ. Ακόμη πιέζουν!)

Κανείς όμως δε σκέφτηκε αν έχει δικαίωμα ο αντινομάρχης να είναι υποψήφιος βουλευτής στη νομαρχία όπου ασκεί εξουσία.

Κάτι που βέβαια ήξερε ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Αντωνάκος και υπέβαλε την υποψηφιότητά του στη Λακωνία.

Μήπως υπάρχει κώλυμα;

Αναμένουμε τις αντιδράσεις των άλλων υποψηφίων στην Α' Πειραιώς, αλλά και των αρμοδίων αρχών.

Ψιλά γράμματα θα πει κανείς.

Αφού και ο ίδιος ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, όπως έχουμε ήδη δημοσιεύσει, σύμφωνα με απόφαση των υπευθύνων οργάνων του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να κατέχει κομματικά αξιώματα.

(βλ. Και κομματικά έκθετος ο Μίχας)

Ήταν όμως εκεί, στο Εθνικό Συμβούλιο, και ψήφιζε για τους συνεργάτες του.

* Στη φωτογραφία, πλάτη αριστερά ο αντινομάρχης Λάζαρος Αλεξανδρίδης, πλάτη δεξιά ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Αντωνάκος και στη μέση ο προωθούμενος από το Γιάννη Μίχα και υπάλληλος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Σταύρος Μαρκάτος, αντινομάρχης Πρωτογενούς Τομέα στη νομαρχία Πειραιά.

Οι "ωραίοι" του Πειραιά

Πάνω στην ώρα εστάλη η επιστολή της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) που συνυπογράφει η Ένωση Λιμενεργατών. Ακριβώς στην ώρα εκδόθηκε και το αντίστοιχο δελτίο τύπου των συντεχνιών του ΟΛΠ, αλλά και οι σχετικές ανακοινώσεις των κομμάτων.

(βλ. Παιχνίδια αλλοδαπών συμφερόντων και Το προεκλογικό δελτίο τύπου των συνδικαλιστικών οργανώσεων στο ΣΕΜΠΟ)

Σε λίγο θα σταθούμε μπροστά στην κάλπη και πρέπει να ξέρουμε αν, ποιοί και πόσο μας "δουλεύουν".

Διαμαρτύρονται οι υπάλληλοι του ΟΛΠ διότι θα χάσουν τα προνόμιά τους.

(βλ. Μάχονται για τα προνόμια)

Βρίσκουν όμως ευήκοα ώτα δημόσιων προσώπων που με πράξεις και δηλώσεις τους δεν μπορεί να έχουν άλλο σκοπό παρά να ξεσηκώσουν τον πραγματικά εργαζόμενο πολίτη διεγείροντας τα κέντρα θυμού και αποτροπιασμού του.

(βλ. Πλασματική Αριστερά και επιστολή νομάρχη)

Το πως μπορούν και κυκλοφορούν χωρίς τύψεις ανάμεσα στην κοινωνία αυτοί οι άνθρωποι είναι πράγματι ένα μεγάλο ερωτηματικό.

Στις επόμενες φωτογραφίες βλέπετε τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των υπαλλήλων στον Οργανισμό Λιμένα Πειραιά.

Στην πρώτη φωτογραφία βλέπετε τον πίνακα ένταξης των υπαλλήλων στα μισθολογικά κλιμάκια ανάλογα με την προϋπηρεσία που τους αναγνωρίζεται από τη Διεύθυνση Διοικητικού (Τμήμα Προσωπικού) του ΟΛΠ.





Σε κόκκινο περίγραμμα είναι τα μισθοδοτικά κλιμάκια του νεοπροσλαμβανόμενου, χωρίς προϋπηρεσία, με μόνο εφόδιο τις γνώσεις του.

Όσοι έχουν έστω και ένα οποιοδήποτε "χαρτί" εντάσσονται σε υψηλότερο κλιμάκιο και ξεκινούν από υψηλότερο βασικό μισθό.


Στις επόμενες φωτογραφίες εμφανίζεται η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τα έτη 2008-2009.




Εκτός από τους προνομιακούς βασικούς μισθούς οι υπάλληλοι απολαμβάνουν σκανδαλώδη επιδόματα που ανεβάζουν το βασικό μισθό τους πάνω από 50%.






Κάποιοι όμως λαμβάνουν και αποζημιώσεις για υπερεργασία, υπερωρία, νυκτερινά ή Κυριακές.

Αποζημιώσεις όμως που ορισμένοι δεν δικαιούνται καθώς ουδέποτε προσέφεραν τη σχετική εργασία.




Ένας νεοπροσλαμβανόμενος τελικά μπορεί άνετα να φθάσει ακόμη και να ξεπεράσει τα 2.000 ευρώ το μήνα!




Όχι άσχημα για έναν οργανισμό όπως ο ΟΛΠ που συνάπτει το ένα δάνειο μετά το άλλο για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.




Αν προστεθούν ακόμη και οι άλλες παροχές που έχουν και γνωρίζουν πολύ καλά οι ίδιοι οι υπάλληλοι (...), για παράδειγμα πρόσθετη ιατροφαρμακευτική κάλυψη μέσω της ασφαλιστικής εταιρείας Generali, τότε δεν μιλάμε για επιχείρηση και εργαζόμενους αλλά για το γάμο του Καραγκιόζη.

Χρειάζεται λοιπόν πολύ θάρρος αλλά και θράσος αφενός να ζητάς να διατηρηθεί αυτή η προνομιακή κατάσταση κάποιων κρατικοδίαιτων και αφετέρου να στηρίζεις από δημόσια θέση τα σαλόνια του κομματισμού.

Περιμένει λοιπόν ο πολίτης, από τους ίδιους τους διαμαρτυρόμενους υπαλλήλους του ΟΛΠ, να δημοσιεύσουν τις μισθοδοτικές τους καταστάσεις.

Κουβέντα για τα... βελανίδια




Εκδόθηκε ανακοίνωση, πρωί-πρωί σήμερα (18.9.2009), σχετικά με την (ξεχασμένη) προγραμματισμένη εκδήλωση του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Οργανισμού της νομαρχίας Πειραιά. Θα πραγματοποιηθεί στις 21.9.2009 προς τιμήν του στιχουργού Μιχάλη Μπουρμπούλη στο Βεάκειο Θέατρο του Προφήτη Ηλία στον Πειραιά.

(βλ. Βεάκειο: Αφιέρωμα στο στιχουργό Μιχάλη Μπουρμπούλη)

Μην είναι επειδή ο νομάρχης είναι απασχολημένος να μάχεται υπέρ των προνομίων των υπαλλήλων του ΟΛΠ, μην είναι επειδή συμμετέχει και το αντίπαλο δέος της νομαρχίας, ο Δήμος Πειραιά, στην εκδήλωση παραχωρώντας το χώρο, μην είναι επειδή απλά ξεχάστηκε ανάμεσα στα πολλά θέματα και τα "έγγραφα" των ημερών;

Σήμερα πάντως εσπευσμένα βγήκε η ανακοίνωση (μετά το μεσημέρι θα είναι και στο διαδικτυακό τόπο της νομαρχίας Πειραιά):

Τον κορυφαίο στιχουργό, ποιητή και πολύτιμο συνεργάτη της τα τελευταία χρόνια, Μιχάλη Μπουρμπούλη τιμά η Νομαρχία Πειραιά σε μια μεγάλη γιορτή στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά, τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, συντροφιά με πολλούς αγαπημένους ερμηνευτές.

Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Πέτρος Γαϊτάνος, ο Νότης Μαυρουδής, η Μελίνα Κανά, ο Παναγιώτης Μάργαρης, η Μαριώ, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και η Αναστασία Μουτσάτσου (όλοι σε φιλική συμμετοχή) θα ανηφορήσουν στις 21 του Σεπτέμβρη στον πειραϊκό λόφο για μια μοναδική μουσική αναδρομή στο έργο του σπουδαίου αυτού τεχνίτη του λόγου.

«Μην κλαις», «Μυρίζει ο κόσμος γιασεμί», «Από Σάββατο Κυριακή», «Μεταξουργείο», «Άγγιγμα Ψυχής», «Τέσσερα φιλιά», «Μια παρέα είμαστε», «Το παιδί από την Κρήτη», είναι μερικά μόνο από τα αμέτρητα αριστουργήματα που έχει αφήσει παρακαταθήκη στην ελληνική δισκογραφία αλλά και στην νεοελληνική συνείδηση, ο Μιχάλης Μπουρμπούλης.

Στη βραδιά που υπόσχεται στιγμές γεμάτες με τη δύναμη, την απλότητα, την αλήθεια των στίχων του Μιχάλη Μπουρμπούλη, συμμετέχει και η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Νικαίας, υπό τη διεύθυνση του Θανάση Μιχαλόπουλου, με τη συνοδεία της Ορχήστρας ΕΜΜΕΛΟΝ.

Πριν την έναρξη της συναυλίας, ο Νομάρχης Πειραιά θα απονείμει τιμητική πλακέτα στον μεγάλο δημιουργό σε αναγνώριση της πολύχρονης και πλούσιας προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι, τα ελληνικά γράμματα και τον πολιτισμό.

[Όχι πάλι πλακέτες!]

Η εκδήλωση-αφιέρωμα στον Μιχάλη Μπουρμπούλη που διοργανώνεται στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος της Νομαρχίας Πειραιά με τίτλο «Στην Νομαρχία Πειραιά οι Μούσες ταξιδεύουν καλοκαίρι!»,

[Και μερικές φορές Φθινόπωρο... Διαβάζουν τι γράφουν;]

θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΑ.

Ώρα έναρξης της εκδήλωσης 8.30 μ.μ. με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

[Να πάρετε απαραίτητα καλοκαιρινή ομπρέλα.]

Επικοινωνία: