Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010

Και Πούτιν και Πούσκιν
Και μια περίεργη είδηση από την Ισραηλινή Haaretz:

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Μόσχα, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, συναντήθηκε εντελώς τυχαία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ο οποίος δειπνούσε στο εστιατόριο Πούσκιν.

Μετά από πρόταση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου οι δύο ηγέτες συνέφαγαν στο τραπέζι του κου Νετανιάχου όπου ο τελευταίος ενημέρωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τον κίνδυνο να αναπτυχθεί μια κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών στην περιοχή σε περίπτωση που η Τεχεράνη αφεθεί να συνεχίσει το πρόγραμμά της.

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανέφερε συγκεκριμένα την Αίγυπτο, την Τουρκία αλλά και τη Σαουδική Αραβία ως χώρες που θα επιθυμούσαν να αποκτήσουν πυρηνικά και για το λόγο αυτό υποστήριξε ότι τίποτα λιγότερο από αυστηρές κυρώσεις προς το Ιράν δεν θα σταματήσει αυτήν την πορεία.

Η είδηση είναι πραγματικά αστεία διότι πρώτα απ' όλα δεν μπορώ να φανταστώ να επισκέπτεται ο πρωθυπουργός το τριόροφο Πούσκιν και εντελώς τυχαία να πέφτει επάνω στο Νετανιάχου που ως γνωστό έχει μια συνοδεία από αστυνομικούς γύρω του που δεν αφήνουν πραγματικά κανένα να πλησιάσει ακόμη και αν είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αν δεν έχει προγραμματιστεί η συνάντηση από πριν.

Επιπλέον, η όλη συζήτηση που διέρρευσε δήθεν στην εφημερίδα από Ισραηλινό αξιωματούχο, είναι ακόμη πιο αστεία αφού είναι επίσης γνωστό ότι υπάρχει μια πολύ ισχυρή συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας που έχει τιμηθεί και από τις δύο πλευρές πάρα πολλές φορές με σημαντικές επιτυχίες.

Επίσης, τόσο η Αίγυπτος όσο και η Σαουδική Αραβία μάλλον βοηθούν τα Ισραηλινά συμφέροντα παρά τα πολεμούν αν και ανοικτά δεν υπάρχει τέτοια θέση.

Ευκαιρία λοιπόν να μάθουμε τι ειπώθηκε στη Μόσχα όχι στο εστιατόριο Πούσκιν αλλά στο παρασκήνιο των συναντήσεων των δύο πρωθυπουργών με τους Ρώσους.

Καλό επίσης θα ήταν να "διαρρεύσει" και κάτι από τις πραγματικές συνομιλίες του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με το Ρώσο Πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν, ο οποίος το καλοκαίρι θα βρίσκεται στην Ελλάδα (παρακαλώ σημειώστε το αυτό) και να μας ενημερώσει κάποιος επίσημα για τις δεσμεύσεις της χώρας μας και προς αυτήν την πλευρά.


Επικοινωνία: