Παρουσιάζουμε, λόγω εκλογολογίας, τα βιογραφικά των πολιτικών αρχηγών όπως είχαν δημοσιευτεί to 2007 στο τότε ενεργό blog
http://kitrinos-typos.blogspot.com/ .
Ξεκινάμε χωρίς ιδιαίτερο λόγο από εκείνο του Γιώργου Καρατζαφέρη:
ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΓεννήθηκε στις 11 Αυγούστου 1947 στην Αθήνα (Αμφιθέα) και κατάγεται από την ορεινή Αρκαδία.
Το 1959 πετυχαίνει στη Βαρβάκειο σχολή.
Στην ηλικία των 15 ετών, έγινε ραδιοφωνικός παραγωγός και το 1971 παρακολουθεί μαθήματα τηλεόρασης στο C.F.C.F. στο Μόντρεαλ του Καναδά.
Το 1977 ίδρυσε την Εταιρία Ενημέρωσης και Δημοσίων Σχέσεων R.TV.P.R ΑΕ και το 1983 δημιούργησε την βιντεοεφημερίδα «TV Press».
To 1990 ίδρυσε τον ραδιοφωνικό σταθμό RadioCity και τον τηλεοπτικό ΤeleCity (αργότερα Τηλεάστυ).
Το 1983 του προσεφέρθη υποτροφία από το Ίδρυμα Αντενάουερ (Adenauer) και το 1994 πήρε και τυπικά το πτυχίο Δημοσιογραφίας δι' αλληλογραφίας από το London School of Journalism.
Το 2000 ίδρυσε την εβδομαδιαία εφημερίδα Α1 και το 2005 την Ακαδημία Σπουδών Επικοινωνίας.
Έχει εργαστεί ως συντάκτης στις εφημερίδες Έθνος, Εμπρός, Εθνικός Κήρυκας και Νέα Πορεία (Επίσημο Οργανο της ΝΔ), και ως αρθρογράφος-πολιτικός σχολιαστής στις εφημερίδες Ελεύθερος, Απογευματινή και Ελεύθερος Τύπος
Πολιτική ΔραστηριότηταΣτις εκλογές της 10ης Οκτωβρίου 1993 εξελέγη Βουλευτής Β΄ Αθηνών με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, και κατέχει από τότε μέχρι και σήμερα το ρεκόρ σε σταυρούς προτιμήσεως από ιδρύσεως Ελληνικού κράτους
[εκκρεμεί παραπομπή].
Με το ίδιο κόμμα επανεξελέγη το 1996 και το 2000.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Βουλή με την Ν.Δ. ήταν αιρετό μέλος σε όλα τα όργανα του κόμματος και επίσης υπήρξε Πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (ΟΚΕ) Δημόσιας Τάξης, Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (1993-2000),
Μέλος των Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης και Εξωτερικών (1993-2004), Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας του Απορρήτου των Επικοινωνιών, Αντιπρόεδρος της Ομάδας Ελληνοϊσπανικής Φιλίας (1999).
Το 2000 ήλθε σε ρήξη με την Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρος της, Κωνσταντίνος Καραμανλής τον διέγραψε τον Μάιο από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.
Αιτία ήταν οι δηλώσεις του ότι ο Πρόεδρος του κόμματος βασιζόταν υπερβολικά στις απόψεις του τότε γραμματέα Άρη Σπηλιωτόπουλου.
Λίγους μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου, ο Καρατζαφέρης ίδρυσε το πολιτικό κόμμα Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός.
Στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση του 2002 διεκδίκησε την υπερνομαρχία Αθηνών (επικεφαλής του συνδυασμού «Με Καθαρή Καρδιά») όπου και έλαβε το 14% των ψήφων και εξελέγη νομαρχιακός σύμβουλος.
Στις εκλογές εκείνες υπάρχουν ενδείξεις ότι είχε την υποστήριξη του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, ο οποίος όταν ρωτήθηκε, είπε ότι όσοι ψηφίζουν Καρατζαφέρη δεν είναι ακροδεξιοί, αλλά καλοί Χριστιανοί, που αντιδρούν στο Τζαννετάκο (τον τότε υποψήφιο της ΝΔ)Στις εκλογές της 7 Μαρτίου 2004 ο ΛΑ.Ο.Σ. απέτυχε οριακά να εισέλθει στη Βουλή, αλλά 3 μήνες αργότερα στις εκλογές για την ανάδειξη βουλευτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συγκέντρωσε 4,2% των ψήφων και εξελέγη ο ίδιος Ευρωβουλευτής, αναλαμβάνοντας και Αντιπρόεδρος του κόμματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημοκρατία και Ανεξαρτησία (IND/DEM).
Είναι επίσης Αντιπρόεδρος στην Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ-Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, μέλος στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ-Βουλγαρίας, στην Αντιπροσωπεία για τις σχέσεις με το Mercosur και στην Αντιπροσωπεία της Ευρωμεσογειακής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, καθώς και Αναπληρωτής στην Προσωρινή επιτροπή για την εικαζόμενη χρήση ευρωπαϊκών κρατών από τη CIA για τη μεταφορά και την παράνομη κράτηση ατόμων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον πρώτο κιόλας χρόνο κατέχει το ρεκόρ επερωτήσεων στο σύνολο των μελών του Ευρωκοινοβουλίου (με πάνω από 523) και ότι επελέγη στους 4 καλύτερους ρήτορες της Ευρωβουλής από την εδρεύουσα στη Γενεύη ΜΚΟ «ΤΗΕ EUROPEAN LEAGUE». Η ίδια ΜΚΟ τον επέλεξε στην λίστα των καλυτέρων Ευρωβουλευτών από κάθε χώρα για το 2006.
Η λίστα αυτή σχηματίζεται με κριτήρια την συνολική ενεργητικότητα του κάθε Ευρωβουλευτού, την συνεισφορά του σε θέματα που αφορούν την χώρα του, όσο και στην αφοσίωσή του στην εγκαθίδρυση της Ειρήνης, της Δημοκρατίας, της κατανόησης και συνεργασίας στην Ευρώπη.[3]
Στις Δημοτικές Εκλογές του 2006 και σε μια προσπάθεια να δώσει αυξημένη προσοχή στην Θεσσαλονίκη ενόψει και εξελίξεων στο θέμα της ονομασίας της Π.Γ.Δ.Μ., διεκδίκησε τον Δήμο της Θεσσαλονίκης και απέσπασε το 7,5% των ψήφων.
Ο ΛΑ.Ο.Σ ανεδείχθη σε 3ο πολιτικό κόμμα στην Θεσσαλονίκη
[ Όποιος διαφωνεί ή διαπιστώνει ανακρίβειες ας επικοινωνήσει καλοπροαίρετα μαζί μας για τα σχετικά πριν μας κοινοποιήσει Αγωγή.
Ευχαριστούμε]