Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Περί υγείας, ουδέν σχόλιον




Δεν γνωρίζουμε περισσότερα για την κατάσταση της υγείας του νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα εκτός από όσα έχουν ήδη δημοσιευτεί στο blog του Μιχάλη Βασιλάκη από τον Άγιο Νικόλαο, νομού Λασιθίου Κρήτης (http://blog.vasilakism.gr):


Η πρώτη είδηση ξεκινούσε έτσι:

Στο νοσοκομείο Αγιου Νικολάου ο Νομάρχης Πειραιά

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, εισήχθη στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου ο Νομάρχης Πειραιά κ. Γιάννης Μίχας, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος.


Και η δεύτερη ήταν η εξής: (οι επισημάνσεις είναι του συντάκτη του άρθρου)

Μεταφέρθηκε ο Νομάρχης Πειραιά

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2009

"Μεταφέρθηκε με ιδιωτικό ελικόπτερο, λίγο πριν τις 6 το απόγευμα, ο Νομάρχης Πειραιά κ. Γιάννης Μίχας, ο οποίος νοσηλευόταν από τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου 1.Αγιος Νικόλαος, Μεταφορά με ελικόπτερο του Νομάρχη Πειραιά κ. Γιάννη Μίχα - 200908261748

Τον Νομάρχη Πειραιά συνόδευσαν μέχρι το εθνικό στάδιο όπου προσγειώθηκε το ελικόπτερο, η οικογένεια του και ο Νομάρχης Λασιθίου κ. Σήφης Αναστασάκης.

Η κατάσταση της υγείας του παρουσίαζε βελτίωση και υποθέτω η μεταφορά του έγινε ώστε να νοσηλευτεί σε κλινική του Πειραιά (Metropolitan), όπου εργάζεται και ο γιατρός που τον παρακολουθεί."





Την Πέμπτη 20.8.2009 ο Γιάννης Μίχας είχε συναντηθεί με το νομάρχη Λασιθίου Σήφη Αναστασάκη.

Η νομαρχία Πειραιά δεν ανακοίνωσε οτιδήποτε σχετικά με το δυσάρεστο περιστατικό αποκρύπτοντας ουσιαστικά το γεγονός.

Στις 31.8.2009 ο νομάρχης Γιάννης Μίχας εμφανίζεται να στέλνει επιστολή στο ΥΠΕΧΩΔΕ μεταφέροντας την ανησυχία της αρμόδιας υπηρεσίας της νομαρχίας Πειραιά για τη γνωστή ρύθμιση των ημιυπαίθριων.



Πάντως, στις 7.9.2009, ο Γιάννης Μίχας ήταν παρών κατά την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στον Πειραιά (βλ. Εις τον Πειραιάν με Εβιάν).

(Η φωτογραφία της συνάντησης Μίχα - Αναστασάκη από το ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράπετρας Planet Radio 90,6.)

Επικρατεί η φαυλότητα


Μάχη γίνεται για το Επικρατείας.


Κάποιοι περιμένουν με τις ώρες έξω από πόρτες. Οι δημοσιογράφοι ξέρουν. Βλέπουν και ακούν. Αλλά ποιός τολμάει να μιλήσει δημόσια;

Μόνο τα μπλόγκς.

Το Press-gr.blogspot.com αναφέρει την περίπτωση Παυλόπουλου (Πάκη).


Όλοι οι υπουργοί, κυβερνητικοί, αυτοδιοικητικοί και βουλευτές να κριθούν από το Λαό.


Είχαν ευκαιρίες να παράγουν έργο. Ας κριθούν λοιπόν...

Δεν μας εμπιστεύονται;

"Μακεδονικό: η επανάσταση της κοινής λογικής"




Επειδή μας ζήτησαν να πάμε φρέσκοι και "νωποί" στο 2010 δεν κάνει και κάποιος που αναφέρεται στο επόμενο άρθρο μια διευκρίνηση για τα όσα υποστηρίζει ο συντάκτης του ομογενειακού εντύπου;

Το άρθρο, ( βλ. http://www.patrides.com/jun08/free.htm) από την εφημερίδα Πατρίδες του Καναδά, κυκλοφορεί εδώ και καιρό στα blogs:

Μακεδονικό: η επανάσταση
της κοινής λογικής


Του Θωμά Στεφ. Σάρα

"Περί τα τέλη της δεκαετίας του 1990, η Ουάσιγκτον φιλοξένησε τους εταίρους της βόρειο Ατλαντικής Συμμαχίας γνωστής ως ΝΑΤΟ, με την ευκαιρία των γιορτασμών της πεντηκοστής επετείου της συμμαχίας.

Η επέτειος γιορτάστηκε πανηγυρικά μέσα σε μια ατμόσφαιρα επίδειξης δύναμης. Στα πλαίσια ωστόσο αυτών των πανηγυρισμών, οι οποίοι θύμιζαν “ρωμαϊκό θρίαμβο”, πραγματοποιήθηκαν σπουδαίες συζητήσεις πάνω στις επερχόμενες αλλαγές στα Βαλκάνια, τη τύχη του Κόσσοβο και των υπόλοιπων επαρχιών της πρώην Γιουγκοσλαβίας, καθώς επίσης και τη διαμόρφωση των συνοριακών γραμμών των διαφόρων διοικήσεων της περιοχής.

Σύμφωνα με ότι μπορώ να γνωρίζω από Ελληνικής πλευράς, ο πρωθυπουργός της χώρας ήταν παρών, οι αντιδράσεις του οποίου υπήρξαν ελάχιστες.

Μήνες αργότερα την ίδια χρονιά (1999), πραγματοποιήθηκε στο Τορόντο του Καναδά η ετήσια σύνοδος της πολιτικής ηγεσίας των μελών του ΝΑΤΟ.

Οι εργασίες εκείνης της συνόδου πραγματοποιήθηκαν στο συνεδριακό κέντρο του Μέτρο Τορόντο με συμμετοχή των Υπουργών Άμυνας όλων των χωρών μελών.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, Υπουργός Άμυνας, επικεφαλής μιας μικρής αντιπροσωπείας και ένα σχετικά μεγάλο αριθμό δημοσιογράφων από την Αθήνα. Την ομάδα αυτή ενίσχυαν ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Καναδά Γιάννης Θωμόγλου και ο διευθυντής του γραφείου τύπου της πρεσβείας.

Οι συζητήσεις εκείνες, για άλλη μια φορά, περιστράφηκαν γύρω από τις διαμορφώσεις στα Βαλκάνια.

Οι πληροφορίες που είχα έλεγαν ότι η ελληνική αντιπροσωπεία βασικά συμφωνούσε με τις αποφάσεις χωρίς να εκδηλώσει καμία ουσιαστική αντίδραση στα σχέδια αυτά αλλαγής των συνόρων.

Οι εργασίες του συνεδρίου έκλεισαν με συνεντεύξεις τύπου των συμμετεχόντων μελών. Στην συνέντευξη της Ελληνικής αντιπροσωπείας, ο Υπουργός αρκέστηκε να δηλώσει ότι όλα πήγαν καλά και ότι η Ελλάδα έφευγε κερδισμένη από την σύνοδο.

Ακολούθησε η συνέντευξη τύπου της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ της οποίας προΐστατο ο Υπουργός Άμυνας Δαβίδ Κοχέν, με τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας και εκπροσώπους του τμήματος εξωτερικών υποθέσεων.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Αμερικανός πολιτικός τόνισε ότι οι εργασίες πήγαν πολύ καλά και ότι ο ίδιος ήταν πραγματικά ενθουσιασμένος για την συνεργασία και κατανόηση που επέδειξαν όλα τα μέλη.

Κάποια στιγμή κατά την διάρκεια των ερωτήσεων βρήκα την ευκαιρία και ρώτησα τον ομιλητή πως είναι δυνατόν να μιλά για “συνεργασία και κατανόηση”, ενώ την ίδια ώρα οι ειδήσεις ανέφεραν ότι αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της Τουρκίας παραβίαζαν τον εναέριο χώρο της Ελλάδας, καθώς επίσης ότι μόλις πρόσφατα οι δύο χώρες μέλη της συμμαχίας, ήλθαν τόσο κοντά στο πόλεμο εξ αιτίας ορισμένων ελληνικών βραχονησίδων που διεκδικούσε η “σύμμαχος της Ελλάδας, Τουρκία.”

“Έχεις δίκιο,” συμφώνησε με τα λόγια μου ο Αμερικανός αξιωματούχος της κυβέρνησης Κλίντον, “εδώ έχουμε πρόβλημα.

Ένα πρόβλημα που πιστεύω ότι τελικά είμαστε στο σημείο επίλυσης του, καθώς η Ελληνική πλευρά αποδέχεται ορισμένους συμβιβασμούς ικανοποίησης αιτημάτων της Τουρκίας, παραιτούμενη για τον σκοπό αυτόν δικαιωμάτων της προς όφελος της εδραίωσης της ειρήνης και καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών.

Αυτή είναι μια υποχρέωση που ανέλαβε η ελληνική πλευρά και πιστεύω ότι σύντομα το θέμα αυτό θα έχει τακτοποιηθεί.”

Κατά σύμπτωση μερικές εβδομάδες αργότερα επισκέφθηκε το Τορόντο ο Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Σιμίτη, Γιώργος Παπανδρέου.

Με την ευκαιρία εκείνης της επίσκεψης, οργανώθηκε συνέντευξη τύπου του Υπουργού προς τους φορείς των ομογενειακών μέσων μαζικής ενημέρωσης, σε κεντρικό ξενοδοχείο του Τορόντο.

Όταν κάποτε και με αρκετή καθυστέρηση εμφανίστηκε ο Υπουργός αναφέρθηκε πάνω στο πρόγραμμα της κυβέρνησης και υπεραμύνθηκε της πολιτικής του να ονομάσει τους μουσουλμάνους της Θράκης ως Τούρκους.

Ζήτησε δε την κατανόηση των αποδήμων ομογενών οι οποίοι έχουν τις δικές τους εμπειρίες πάνω στο πολύ-πολιτισμό.

Αναφερόμενος πάνω στο Μακεδονικό και ιδιαίτερα στην νεοσύστατη δημοκρατία της ΦΥΡΟΜ, ο επί κεφαλής της ελληνικής διπλωματίας δήλωσε ότι “μας συμφέρει σαν έθνος να γειτονεύουμε με μια αδύνατη δημοκρατία την οποία είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε να επιζήσει, παρά να τη σπρώξουμε με την άρνηση της αποδοχής μας στα σλαβόφωνα κράτη της περιοχής, όπως η Βουλγαρία και η Σερβία”.

Όταν κάποια στιγμή μου δόθηκε ο λόγος ανάφερα στον Υπουργό τους ισχυρισμούς των Αμερικανών υπευθύνων και τον ρώτησα εάν πραγματικά συμφωνεί μαζί τους.

“Για του λόγου του αληθές”, τόνισα, “επικαλούμαι και την μαρτυρία του Πρέσβη σας στο Τορόντο ο οποίος ήταν παρόν και άκουσε αυτά που ειπώθηκαν”, και του έδειξα τον παρακαθήμενό του Γιάννη Θωμόγλου, Πρέσβη της Ελλάδας στην Οτάβα. Ο υπουργός αφού με άκουσε, απάντησε:

“Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ό,τι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας.

Έμεινα με το στόμα ανοικτό από την απάντηση του Υπουργού.

Ήταν η πρώτη φορά στα σαράντα χρόνια της δημοσιογραφικής μου εμπειρίας που δεχόμουν την επιβεβαίωση των πληροφοριών μου από το πλέον υπεύθυνο στόμα, τον υπουργό εξωτερικών υποθέσεων της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τους διεθνώς αναγνωρισμένους κανόνες ρώτησα τον Υπουργό εάν είχε ενημερωθεί και συμφωνούσε μαζί του ο Ελληνικός λαός στον οποίο ανήκε η υπό διαπραγμάτευση γη.

Δυστυχώς ο τελευταίος δεν πρόλαβε να απαντήσει καθώς έγινε παρεμβολή από τον γραμματέα τύπου του υπουργού και μου ζητήθηκε να αρκεσθώ μόνο σε μία ερώτηση, “προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία ερωτήσεων και στους υπόλοιπους εκδότες των παροικιακών εντύπων”.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες υποχρεώθηκα από σεβασμό στο αξίωμα του επισκέπτη να σιωπήσω, χωρίς ωστόσο να μου ξαναδοθεί ο λόγος, ακόμα και όταν η συζήτηση τους στράφηκε στα περί “ανέμων και υδάτων”.

Όταν στο τέλος εκείνης της συνέντευξης σηκωθήκαμε για να φύγουμε, με πλησίασε ο υπουργός και δίνοντας μου το χέρι του για την αποχαιρετιστήρια χειραψία μου ρώτησε εάν και κατά πόσον ικανοποιήθηκα με την απάντησή του.

“Αλλά όμως ο ίδιος γνώριζα την απάντησή σου εδώ και χρόνια”, του δήλωσα, “απλώς σήμερα επιβεβαίωσες και εσύ με αυτά που είπες εκείνα που γράφω”, και πρόσθεσα,

υπήρξα οπαδός συνεργάτης του παππού σου και πραγματικά αισθάνομαι θλίψη για τις πολιτικές πρακτικές των απογόνων του σπουδαίου εκείνου άνδρα της ελληνικής δημοκρατίας.

Σου υπόσχομαι κ. Υπουργέ να αγωνισθώ ενάντια σε αυτά σου τα σχέδια και την πολιτική με όλες τις δυνάμεις τόσο τις δικές μου όσο και της επιθεώρησης, ώστε να ενημερωθεί ο Ελληνικός λαός για τις πραγματικές σας προθέσεις.

Επειδή μεταξύ άλλων πιστεύω ότι η εκλογή σου στο κοινοβούλιο των Ελλήνων σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνευτεί ως δικαίωμα εκποίησης της χώρας. ”

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να προσθέσω ότι η όλη στιχομυθία στην οποία αναφέρθηκα υπήρξε ανοικτή και την άκουσαν όλοι όσοι βρισκόταν μέσα στην αίθουσα, παρ’ όλα αυτά κανένας των εκπροσώπων των ομογενειακών ΜΜΕ δεν θέλησε έστω και να σχολιάσει τις πολιτικές δηλώσεις του επισκέπτη.

Η μοναδική φωνή που αναφέρθηκε σε αυτές ήταν και πάλι η επιθεώρηση “Πατρίδες”.

Αυτή, δυστυχώς, είναι η πραγματικότητα.

Μια πραγματικότητα την οποία προσπάθησαν με κάθε θυσία να κρύψουν από τον Έλληνα πολίτη και ψηφοφόρο όλοι εκείνοι που υποτίθεται έταξαν τον εαυτό τους στην υπηρεσία του.

Δύο μέρες αργότερα συναντήθηκα, τυχαία, με τον πρέσβη Γιάννη Θωμόγλου.

“Τι κεραυνός ήταν αυτός πάλι Θωμά μου”, μου είπε, “ στην κυριολεξία κώλυσες στο τοίχο έναν υπουργό εξωτερικών, πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, δεν επιτρέπονται”.

“Κάνεις λάθος”, του απάντησα, “ πέρασαν πλέον οι εποχές που πουλούσατε τον Ελληνισμό κατά το δοκούν,

σήμερα κάθε πολιτική απόφαση και πράξη υπόκειται στην ανοικτή έρευνα και κρίση του τύπου και της κοινής γνώμης,


επειδή έχει κάθε δικαίωμα ο Ελληνικός λαός να γνωρίζει ποιοι και γιατι τον ξεπουλάνε”.

Ο συνομιλητής μου δεν απάντησε ούτε και θέλησε να δώσει συνέχεια στη συζήτηση.

Ύστερα από μερικές εβδομάδες βρέθηκα και πάλι στην Ουάσιγκτον όπου είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον ομογενή βουλευτή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των Ηνωμένων πολιτειών Μανώλη Μπιλιράκη, έναν υπέροχο και παντοδύναμο πολιτικά νομοθέτη του Αμερικανικού Κογκρέσου καταγόμενο από την Κάλυμνο.

Η συζήτησή περιστράφηκε και πάλι γύρω από τα Βαλκάνια και τις επερχόμενες αλλαγές.

Ομολογώ ότι η πικρία του συνομιλητή μου ήταν τόση ώστε να μην κάνει την παραμικρή προσπάθεια να αποκρύψει την αγανάκτησή του για την απαράδεκτη πολιτική των Αθηναϊκών κυβερνήσεων.

(Στο σημείο αυτό θεωρώ υποχρέωση μου να δηλώσω ότι τόσο ο Μανώλης Μπιλιράκης από τις ΗΠΑ, όσο και ο εξάδελφός του Γιάννης Κάννης, ομοσπονδιακός βουλευτής του Καναδά, κάθε καλοκαίρι επισκέπτονταν την ιδιαίτερη πατρίδα καταγωγής τους, την Κάλυμνο, και με νοικιασμένα σκάφη αναρτούσαν την Ελληνική, Αμερικανική και Καναδική σημαία και αρμένιζαν γύρω από τις βραχονησίδες Ίμια, προκαλώντας την οργή της Άγκυρας, η οποία έφθασε μέχρι του σημείου διπλωματικού διαβήματος προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ για τις “προκλήσεις” των δύο πολιτικών Ελληνικής καταγωγής.)

Το μεγάλο ερώτημα και πάλι ήταν πως θα μπορούσαμε να πιέσουμε την Αθήνα να αναθεωρήσει τις υποσχέσεις και τα σχέδια πολιτικής του 1975, για την εφαρμογή των οποίων πίεζε τόσο έντονα η Άγκυρα και φυσικά τα Σκόπια και η Αλβανία.

Κάτω από αυτές τις πραγματικότητες η Αθήνα προχώρησε στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ύστερα από την λήξη της θητείας του Κωστή Στεφανόπουλου.

Νέο Πρόεδρος προτάθηκε ένα από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και έμπιστος συνεργάτης του ιδρυτή του κινήματος Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο υποψήφιος εύκολα κέρδισε τη μάχη της κοινοβουλευτικής αποδοχής, καθώς υποστηρίχθηκε από τα δύο μεγάλα κόμματα εναλλακτικής άσκησης της εξουσίας, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

Προσφωνώντας αργότερα το νέο πρόεδρο η πρόεδρος του Ελληνικού κοινοβουλίου Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη του “υπενθύμιζε” ότι κατά την περίοδο της θητείας του στην κορυφή της κρατικής ιεραρχίας πρόκειται να συμβούν “σημαντικές αλλαγές της συνοριακής γραμμής σε βάρος της Ελλάδας, απαραίτητες για την προαγωγή της παγκόσμιας ειρήνης και την ασφάλεια της περιοχής.”

Μια πραγματικότητα την οποία γνώριζε πολύ καλά ο νέος πρόεδρος της δημοκρατίας, από τα ποιό έμπιστα στελέχη του Ανδρέα Παπανδρέου, και γνώστης των δεσμεύσεων του αρχηγού του κινήματος για την εφαρμογή του Νατοϊκού σχεδίου “Φαιδόρα”.

[Σημ.: Υπάρχει μια άποψη που υποστηρίζει ότι ο συντάκτης αναφέρεται λανθασμένα στο Νατοϊκό σχέδιο "Θεοδώρα" του 1948-49 που προέβλεπε γραμμή ανάσχεσης στο ύψος του Λιτόχωρου σε μια ενδεχόμενη ρωσική επίθεση από Βορρά μέσω άλλων κρατών. Το όνομα από τα ρωσικά Феодоры μεταφράστηκε τελικά με λατινικούς χαρακτήρες "Fedora" και παρέμεινε σε αυτή την εκδοχή στα κείμενα.]

Ήταν η πρώτη φορά που το πολιτικό κατεστημένο των Αθηνών, τολμούσε ανοικτά πλέον να προετοιμάσει τους Έλληνες πολίτες για τις προθέσεις του να ξεπουλήσει τη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Περιοχές τις οποίες απαιτούσε η Άγκυρα ή η “Νέα Τάξη” είχε υποσχεθεί στα Σκόπια, την δε εφαρμογή τους είχε αναλάβει το ΝΑΤΟ.

Θα μπορούσε όμως και πάλι ο σκεπτικός αναγνώστης να ισχυρισθεί ότι τα λόγια της κυρίας Μπενάκη μάλλον αποτελούσαν κάποια αόριστη αναφορά για “κάθε ενδεχόμενο”. Ίσως.

Έξη μήνες αργότερα, ωστόσο, μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον κ. Παπούλια, την Αθήνα επισκέφθηκε το προεδρείο της ΑΧΕΠΑ Αμερικής και Καναδά για το γνωστό “ετήσιο προσκύνημά τους στη προγονική γη”.

Ανταποδίδοντας τον χαιρετισμό των επισκεπτών του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μεταξύ άλλων δήλωσε ότι:

“στις μέρες που μας έρχονται θα επιτελεσθούν σημαντικές αλλαγές στον συνοριακό χάρτη της περιοχής σε βάρος της Ελλάδας,”

και ζήτησε από τους επισκέπτες του να είναι έτοιμοι για άμυνα και αγώνα.

“Αυτός είναι και ο λόγος που θα πρέπει να προετοιμαστείτε για αγώνα εσείς οι απόδημοι”,


συμπλήρωσε ο Πρόεδρος.

Μεταξύ εκείνων που συμμετείχαν σε εκείνη την αποστολή ήταν και ο εκπρόσωπος της ΑΧΕΠΑ Καναδά, συν-πάροικος Αντώνης Μαυρομαράς, ο οποίος μου δήλωσε πρόσφατα ότι η δήλωση του προέδρου αυτόματα έφερε στη μνήμη του εκείνα που γράφω για δεκαετίες τώρα στην επιθεώρηση “Πατρίδες”.

Για τον Κάρολο Παπούλια ήταν μια τραγική ομολογία αποδοχής άσκησης λαθεμένης πολιτικής τόσο του ιδίου όσο και των κομματαρχών της Αθήνας, η οποία έφερε ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο της χώρας σε κατάσταση ηθικής και ουσιαστικής πτώχευσης.

Στο σημείο αυτό ας μου επιτραπεί να αναφερθώ σε ένα περιστατικό της εποχής εκείνης, μεταξύ του τότε υπουργού εξωτερικών της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου, Κάρολου Παπούλια και του συν-πάροικου ομογενούς Χριστόφορου Κύρκου.

Κατά την διάρκεια επίσκεψης του τελευταίου στην Αθήνα θέλησε να συναντήσει τον Ηπειρώτη πολιτικό.

Στο γραφείο του υπουργού εργαζόταν, ως “σύμβουλος” του υπουργού, πρώην συν-πάροικος της ομογενειακής κοινότητας του Τορόντο, ο οποίος τον έπεισε να συναντηθεί με τον υπουργό κατά την διάρκεια δείπνου, “ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να συζητήσουν με άνεση και χωρίς την πίεση του χρόνου”.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου ο Χριστόφορος δέχτηκε και η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, με τη συμμετοχή των τριών, στο εστιατόριο του ξενοδοχείου “Μεγάλη Βρετανία” στην πλατεία Συντάγματος.

Έτσι λοιπόν μεταξύ ποτού και φαγητού ο Κάρολος Παπούλιας, ζήτησε από τον φιλοξενούμενό του να κάνει οτιδήποτε δυνατόν και να βοηθήσει ώστε να διασπαστεί η “Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά”,

προκειμένου να αποδυναμωθεί και να μη φέρνει εμπόδια με τις παρεμβάσεις της,-ως εκπρόσωπος των Ηπειρωτών Αμερικής και Καναδά-, στη χάραξη πολιτικής από την κυβέρνηση των Αθηνών.

Υπήρξαν πιθανόν και άλλες λεπτομέρειες γύρω από εκείνη την συνάντηση, χωρίς όμως να μπορώ να αναφερθώ σε αυτές λόγω του ότι δεν έχω τις σχετικές αποδείξεις.

Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ότι ύστερα από εκείνη τη συνάντηση και με την επιστροφή του στο Τορόντο ο Χριστόφορος εργάσθηκε με πραγματικό ζήλο και κατόρθωσε να διασπάσει την μεγάλη και μαχητική “Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά”, με τον ισχυρισμό ότι η πρωτοβουλία στη χάραξη εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας, θα πρέπει να ανήκει, χωρίς παρεμβάσεις, στην υπεύθυνη κυβέρνηση και επομένως ο Καναδάς διαχωρίζει τις ευθύνες του από την αδελφή μαχητική οργάνωση των ΗΠΑ.

Αιτία αυτής της ενέργειας του Έλληνα πολιτικού ήταν το γεγονός των αντιδράσεων των εκπροσώπων της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδία ΗΠΑ και Καναδά για την “μονομερή και χωρίς κανέναν απολύτως όρο προστασίας των μελών της ομογένειας της βορείου Ηπείρου, άρση του εμπόλεμου” με την Αλβανία, το οποίο ίσχυε από τα χρόνια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Με τον τρόπο αυτό κατόρθωσε η κυβέρνηση των Αθηνών να αποδυναμώσει την μαχητικότητα των μελών της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας και να επιβάλλει την πολιτική της, όπως ακριβώς έγινε και με τη Παμ-μακεδονική Αμερικής και Καναδά.

Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής μπορεί να δει άνετα ο παρατηρητής με την πρόσφατη κρίση του Μακεδονικού, όπου στην απαίτηση ολόκληρου του Ελληνικού έθνους, για την μη αποδοχή του όρου Μακεδονία στην ονομασία του μικρού κρατιδίου των Σκοπίων, η Αθήνα κατόρθωσε να σπάσει τις εντυπώσεις με τη βοήθεια του προέδρου του ΣΑΕ, -ενός κρατικοδίαιτου επιδοτούμενου οικονομικά οργανισμού, ο οποίος υποτίθεται εκπροσωπεί τους απόδημους της γης-, προς όφελος των σχεδίων της.

Κάτι παρόμοιο, εξ άλλου, πέτυχε και με το προεδρείο της Παμ-Μακεδονικής Ένωσης του Οντάριο, της οποίας ο πρόεδρος δέχθηκε να έλθει σε ανοικτή σύγκρουση με ολόκληρη την ομογένεια και το εθνικό κέντρο, με την αποδοχή των πολιτικών αποφάσεων των Αθηνών.

Στο σημείο δε αυτό, θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι έγκειται και η ειρωνεία της ομολογίας του Προέδρου της Ελληνικής δημοκρατίας, ότι “οι απόδημοι οφείλουν να ενωθούν και να προετοιμασθούν για το μεγάλο κίνδυνο που απειλεί την Ελλάδα της απώλειας τμημάτων της εθνικής της κυριαρχίας, κάτι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο κοντινό μέλλον, μέχρι το 2025”.

Θα πρέπει δε να ομολογήσουμε ότι σε αυτό βοηθήσαμε, λίγο πολύ, όλοι μας.

Ορισμένοι με τον πολιτικό καιροσκοπισμό τους και την ελπίδα προσωπικών κερδών σε αμοιβή για την προσήλωση και τις υπηρεσίες τους στις ηγεσίες του κομματικού κατεστημένου άσκησης της εξουσίας της Ελλάδας.

Άλλοι με την προσφορά υπηρεσιών με αντάλλαγμα την εξυπηρέτηση προσωπικών φιλοδοξιών κάποιας σταδιοδρομίας στη πολιτική, την διπλωματία ή την εκκλησία, και άλλοι έναντι υπόσχεσης μικρό προνομίων υπό την μορφή επαγγελματικών αδειών ή και οικονομικών δωρεών, χωρίς να μπορούν να φαντασθούν ότι έτσι γίνονται συνεργοί στην μεγαλύτερη κίνηση εθνικής μειοδοσίας που δρομολογήθηκε ποτέ κάτω από συνθήκες ειρήνης, σε βάρος του εθνικού κέντρου και της Ελληνικής επικράτειας.

Πάνω όμως σε αυτό θα επανέλθω με την αντίστοιχη έκδοση του Ιούνη του 2008."


ΕΠ: Οι αποκαλύψεις είναι ανατριχιαστικές αν είναι αληθινές.

(Ο συντάκτης του άρθρου αυτού έχει αναφερθεί στο παρελθόν σε αμφισβητούμενο περιεχόμενο εγγράφων, για παράδειγμα έγγραφο του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γιόζεφ Λουνς προς τον τότε Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Γκάσπαρ Ουάϊνμπεργκερ που πιστεύουμε ότι είναι πλαστό.

Ωστόσο, δεν αναιρείται έτσι το σύνολο των ισχυρισμών του όταν μάλιστα είναι αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας των γεγονότων.)


Πάμε καλά;



Εμφανίστηκαν στον ΑΝΤ1 ο Προκόπης Παυλόπουλος απέναντι από τον Ευάγγελο Βενιζέλο το βράδυ της 6ης Σεπτεμβρίου.

Ο κος Παυλόπουλος, τον οποίο έχουμε χαρακτηρίσει έναν από τους πιο αδύναμους κρίκους της διακυβέρνησης της χώρας με βαριά ευθύνη για την κατάντια του τόπου, παρουσιάζεται να μιλά χρησιμοποιώντας τις,


Γνωστές, γενικές, πετυχημένες, επικοινωνιακές τακτικές μιας Κυβέρνησης:


1- Μιλώ σαν αντιπολίτευση και επιτίθεμαι στη σημερινή κατάσταση,

2- Υποστηρίζω ότι έγινε έργο αναφέροντας δυο-τρία παραδείγματα τα οποία χαρακτηρίζω με υπερβολικά επίθετα,

3- Παρουσιάζω τα γεγονότα και τα ειδικά στοιχεία με τον τρόπο που με βολεύει αμφισβητώντας τα αν χρειαστεί,

4- Καταγγέλλω σκοπιμότητες και αδυναμίες από διάφορα κέντρα εκτός κυβέρνησης,

5- Κινδυνολογώ μιλώντας για απρόβλεπτες συνέπειες από μια αλλαγή της διακυβέρνησης και,

6- Δηλώνω ότι υποτάσσομαι στο γενικό καλό και πράττω προς το Εθνικό συμφέρον.


Ο Προκόπης Παυλόπουλος κάνει το καταπληκτικό λογικό άλμα να υποστηρίξει ότι το υπουργείο του έκανε έργο!


Μάλιστα αναφέρει συγκεκριμένα ως παράδειγμα ότι έφερε προς ψήφιση στη Βουλή το νέο Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα (ισχύει από αρχές 2007) που κάνει τομές στη Δημόσια Διοίκηση!

Από την άλλη, κατηγορεί το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, ανώτατο διοικητικό όργανο με δικαστικές αρμοδιότητες, που βρίσκεται ένα βαθμό κάτω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, για ανικανότητα να εκτελέσει σωστά το έργο του.

Μα, η διαδικασία λειτουργίας του βασίζεται κατά κύριο λόγο στον περίφημο Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα που παινεύει ο ίδιος!

Αυτοί οι άνθρωποι τελικά φαίνεται να μην πιστεύουν σε τίποτα. Πάνω απ' όλα η κοροϊδία του Ελληνικού Λαού στο όνομα μάλιστα του Εθνικού συμφέροντος.

"Τέτοιοι που είμαστε καλά μας κάνουν"
, θα έλεγε κανείς.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν, κατά τη γνώμη μας, λίγο αδύναμος σε αυτή την παρουσία του. Δεν ήξερε τα ειδικά θέματα του Υπουργείου Εσωτερικών με αποτέλεσμα ο Προκόπης Παυλόπουλος να κατευθύνει τη συζήτηση χωρίς ουσιαστικό αντίλογο.

Τα θεσμικά θέματα Βενιζέλου λίγο απασχολούν τον καθημερινό Πολίτη που παρακολουθεί το δελτίο των 8 μ.μ. Μπορεί να αναφέρονται ως βάση αλλά πάντα πρέπει να καταλήγουν σε ένα συγκεκριμένο "δια ταύτα".

Σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύεις να υιοθετήσεις τη βαρετή απόλυτη γλώσσα ορισμένων ιδεολόγων.

Επίσης, αν και έχει δοθεί γραμμή από την Ιπποκράτους για ήπιους τόνους, η άμεση διακοπή του πονηρού εκλογικού αντιπάλου και η διόρθωση των λεγομένων με παρουσίαση της αλήθειας επιβάλλεται στην Ελληνική τηλεοπτική παράδοση.

Δείτε όλη την τηλεοπτική αντιπαράθεση:

Ο Ευ. Βενιζέλος στον ANT1 from Evaggelos Venizelos on Vimeo.



Κυπριακό: Αύριο η νέα συνάντηση

Αύριο Πέμπτη (10.9.2009) η νέα συνάντηση των Χριστόφια - Ταλάτ στην "πράσινη ζώνη" με θέμα την "ομοσπονδιακή" διοίκηση.

Σε προηγούμενες συναντήσεις δεν μπόρεσε να υπάρξει αμοιβαία υποχώρηση ώστε να εξευρεθεί λύση και σε αυτό το ουσιώδες ζήτημα.

Να παρατηρήσουμε ότι τα εθνικά θέματα απουσιάζουν χαρακτηριστικά και σκόπιμα από τη θεματολογία των μεγάλων πολιτικών κομμάτων.

Κι όλη μέρα ...




"Είμαι Έλληνας Πολίτης.

Εδώ και 15 χρόνια έχω ένα μικρό κατάστημα τροφίμων.

Ποτέ, δεν είχα παράβαση υγειονομικού ή φορολογικού χαρακτήρα. Δε χρωστάω στο Δημόσιο ούτε σε οποιοδήποτε ιδιώτη.

Λόγω όμως της Οικονομικής Κρίσης δεν μπορώ να ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις μου και αναγκάζομαι να κλείσω το κατάστημά μου.

Η εφορία όμως δεν αποδέχεται την αδυναμία μου και μου ζητά χρήματα για διάφορους λόγους.

Το ασφαλιστικό μου ταμείο (πρώην ΤΑΕ) δεν δέχεται την αίτησή μου για διακοπή εργασιών.

Καθώς δεν έχω ΙΚΑ, δε δικαιούμαι ούτε "ταμείο ανεργίας" και θα μείνω κυριολεκτικά στο δρόμο μέχρι να βρω απασχόληση, αν βρω, ως εργάτης."

Είναι μια κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες μικροί έμποροι και επαγγελματίες στη χώρα μας αλλά και στον Πειραιά.


Προκαλεί λοιπόν το δημόσιο αίσθημα η επόμενη είδηση από το νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα με ημερομηνία 8.9.2009:


"Στο πλευρό των 13 ουκρανών ναυτικών που διαβιούν κάτω από απαράδεκτες υγειονομικά συνθήκες στο πλοίο «Captain Valentin K.» η Νομαρχία Πειραιά.

Άμεση υπήρξε η αντίδραση της Νομαρχίας Πειραιά μετά την καταγγελία που δέχθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), σχετικά με πλοίο που βρίσκεται στη ράδα του Πειραιά εγκαταλελειμμένο από την πλοιοκτήτρια εταιρεία του, με αποτέλεσμα τα 13 μέλη του πληρώματος ουκρανικής καταγωγής, να διαβούν κάτω από απάνθρωπες και απαράδεκτες υγειονομικά συνθήκες.

Πρόκειται συγκεκριμένα για το πλοίο με σημαία Παναμά «Captain Valentin K.», που σύμφωνα με πληροφορίες έχει κατασχεθεί με δικαστική απόφαση εξαιτίας χρεών της πλοιοκτήτριας εταιρείας Chester Shipping LTD και από τις 22 Ιουλίου 2009 που κατέπλευσε στον Πειραιά έχει αφεθεί κυριολεκτικά στην τύχη του.

Όπως διαπίστωσε το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υγειονομικών Ελέγχων αποτελούμενο από τον αρμόδιο αντινομάρχη κ. Βασίλη Βαλσαμάκη, τον ειδικό σύμβουλο του Νομάρχη κ. Ρουσέτο Λειβαδάρο και τον ιατρό του τμήματος υγειονομείου λιμένα που μετέβη με εντολή του Νομάρχη Πειραιά συνοδεία λιμενικού στο πλοίο, οι συνθήκες που επικρατούσαν ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνες για την υγεία και ασφάλεια των μελών του πληρώματος.

Συγκεκριμένα όπως ενημερώθηκαν από τον πλοίαρχο, από την 1η Σεπτεμβρίου 2009, τα μέλη του πληρώματος εξαιτίας της εξάντλησης των καυσίμων έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, χωρίς επικοινωνία με τον έξω κόσμο, χωρίς νερό και τρόφιμα με αποτέλεσμα να έχουν φτάσει σε απόγνωση και να διαβιούν κάτω από απαράδεκτες υγειονομικά συνθήκες.

Στα 13 μέλη του πληρώματος ορισμένα από τα οποία είναι απλήρωτα εδώ και πολλούς μήνες, παρασχέθηκαν από το κλιμάκιο της Νομαρχίας τρόφιμα, νερό και φαρμακευτικό υλικό.

Ωστόσο σύμφωνα με την έγγραφη διαβεβαίωση του πλοιάρχου η υγειονομική τους κατάσταση είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα και δεν χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης.

[Άρα, τι ... παραμύθια μας λέτε κύριοι;]

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας ζητά την άμεση μεταφορά των μελών του πληρώματος, καθώς σύμφωνα με τους γιατρούς της Νομαρχίας υπό αυτές τις συνθήκες δεν είναι υγειονομικά αποδεκτή η περαιτέρω παραμονή του πληρώματος επί του πλοίου.

[Με το ζόρι δηλαδή!]

Συγκεκριμένα ο Νομάρχης Πειραιά προτείνει στον Υπουργό τη μεταφορά και φιλοξενία τους σε ξενοδοχείο με κόστος που προτίθεται να αναλάβει η Νομαρχία Πειραιά.

[Από την τσέπη μας!]


Παράλληλα ο Νομάρχης Πειραιά ζητά από τον Υπουργό να μεριμνήσει για τον άμεσο επαναπατρισμό τους και την καταβολή προσπάθειας από το Υπουργείο για εξόφληση των οφειλομένων σε αυτούς.

[Να παρέμβει δηλαδή το Ελληνικό Κράτος σε ιδιωτική διαφορά πολιτών ενός άλλου μάλιστα Κράτους. Μπράβο σύμβουλε Ρουσέτε Λειβαδάρε!]

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας επεσήμανε ότι

"Τα όσα συμβαίνουν με τους 13 συνανθρώπους μας από την Ουκρανία που επί ενάμισι μήνα είναι αφημένοι στο έλεος του Θεού παραπέμπουν σε έναν πραγματικό εργασιακό μεσαίωνα.

[Μήπως άκουσε ο νομάρχης τίποτα για τα απανωτά "ατυχήματα" στη ΛΑΡΚΟ;]

Για μας είναι αδιανόητο οι εργαζόμενοι να αφήνονται σε τέτοιου είδους συνθήκες διαβίωσης.

Είναι αδιανόητο να εγκαταλείπονται στην τύχη τους χωρίς καμία μέριμνα όχι μόνο για το πώς θα επιστρέψουν στην χώρα τους ή θα πληρωθούν για τα δεδουλευμένα, αλλά ακόμη και για το πώς θα επιβιώσουν.

[Εγγράφως δήλωσαν κύριε Μίχα ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.]

Πρότασή δική μας που θα υποβάλλουμε προς την νέα Κυβέρνηση που θα αναδειχθεί από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, θα είναι προκειμένου να αποφευχθεί η επανάληψη παρομοίων φαινομένων και στο μέλλον, να υπάρξει επιτέλους σύμφωνα και με την κοινοτική οδηγία νομοθετική ρύθμιση για τη δημιουργία ειδικού ταμείου που τουλάχιστον θα διασφαλίζει και θα καλύπτει τα έξοδα για την αξιοπρεπή διαβίωση των συνανθρώπων μας και τον επαναπατρισμό τους σε παρόμοιες περιπτώσεις.""


Ερώτηση Πρώτη:

Οι αρμόδιοι στον Πειραιά έχουν πάρει μυρωδιά από τα προβλήματα των Ελλήνων Πολιτών;


Ερώτηση Δεύτερη:

Ειδοποιήθηκαν, αφού υπάρχει άμεσος κίνδυνος, η Ουκρανική Πρεσβεία; Η Εισαγγελία; Άλλοι φορείς;

Ερώτηση Τρίτη:


Πότε θα γλυτώσουμε από αυτούς τους πολιτικούς και αυτές τις πολιτικές;



Ευκαιρία Απασχόλησης

Ευκαιρία να δοκιμάσετε την πολιτική ισότιμων δικαιωμάτων απασχόλησης του ΠΑΣΟΚ:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Το ΠΑΣΟΚ προτίθεται να καλύψει (4) θέσεις μετακλητών υπαλλήλων για την υποστήριξη του έργου της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας.

Για το σκοπό αυτό καλεί τους ενδιαφερομένους να υποβάλουν σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Η αίτηση θα συμπληρώνεται μόνο ηλεκτρονικά στην διεύθυνση: http://is.pasok.gr/vouli/aitisi.php

Ελάχιστα προσόντα που απαιτούνται για τις θέσεις αυτές της υποστήριξης του έργου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τους ενδιαφερόμενους είναι:

α) Πτυχίο Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. ή ισότιμο πτυχίο του Εξωτερικού
β) Άριστη γνώση μίας τουλάχιστον ξένης γλώσσας
γ) Άριστη γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών

Η εμπειρία σε θέματα οργάνωσης γραφείου εξυπηρέτησης πολιτών, σε οργάνωση και λειτουργία ιστολογίου, σε διεθνείς οργανισμούς, σε οργάνωση σεμιναρίων και προγραμμάτων επιμόρφωσης, σε λειτουργία πολιτικών οργανισμών και σε τήρηση αρχείων και μηχανοργάνωσης θα ληφθούν υπόψη.

Προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος: 18 Σεπτεμβρίου 2009

Περισσότερες πληροφορίες στη Γραμματεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στα τηλέφωνα: 210-3708075, 210-3708076.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι που διαθέτουν τα ζητούμενα προσόντα ας στείλουν σήμερα κιόλας τις αιτήσεις τους,

άσχετα αν σας πουν κάτι άλλο τηλεφωνικά.

Επικοινωνία: