Κυριακή, 8 Μαρτίου 2009

Η κατάθεση του π. Αρσένιου ΒατοπαιδινούΓια άλλη μια φορά αποδεικνύεται, αν ισχύουν τα γραφόμενα, το χάος του Ελληνικού Κράτους.

Δεν πρόκειται για Δημόσια Διοίκηση, ούτε βέβαια για Ελληνική Δημοκρατία αφού μάλλον μόνο κατ' επίφαση μπορεί να χρησιμοποιεί κανείς αυτούς τους όρους.

Εμφανίζεται η εικόνα ενός απίστευτου αλαλούμ, ενός τραγέλαφου νομιμοφάνειας που δεν αρμόζει σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.

Είναι να απορεί κανείς πώς τόσα χρόνια δεν μας έχουν πάρει χαμπάρι ώστε να σηκώσουν ξανά ξένη σημαία σε Ελληνικά εδάφη.

Γιατί πως να το κάνουμε. Είναι δυνατό να λειτουργεί σχεδόν σαν μπουλούκι επαρχιακού θιάσου πρόζας όλη η Ελλάδα και να αποτελούν εξαίρεση οι ένοπλες δυνάμεις;

Πότε τουλάχιστον θα μας πούνε την αλήθεια για να λάβουμε τα μέτρα μας;

Επειδή αυτό δεν πρόκειται να γίνει ας μας επιτρέψουν λοιπόν να έχουμε πρόσβαση στα δημόσια έγγραφα για να καταλάβουμε μόνοι μας το βάθος και το εύρος του προβλήματος.

Όλα και όλοι στο φως. Ήρθε η ώρα επιτέλους να γίνει ταμείο.

Πρόκειται για απόσπασμα αλλά αρκεί για να καταλάβετε το αβάσιμο των κατηγοριών κατά των μοναχών της μονής Βατοπαιδίου. Έτσι δείχνουν τα πράγματα.

Και κάτι άλλο όμως που προκαλεί.

Μέσα σε 15 χρόνια η Μονή Βατοπαιδίου είχε λάβει από διάφορους πόρους περίπου 30 εκ. ευρώ ως ενίσχυση.

Δηλαδή πάνω από 10 δις παλιές καλές δραχμούλες. Που πήγαν αυτά τα χρήματα;

Γιατί όλα στη Μονή Βατοπαιδίου δεν μπορεί να δαπανήθηκαν.


Η αληθινή κατάθεση του π. Αρσενίου

(Το άρθρο παρουσιάστηκε στο blog http://vatopaidi.wordpress.com/)


Ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΞΗΓΗΣΕΩΝ

Πατρός Αρσενίου Βατοπαιδινού (κατά κόσμον Αντωνίου-Αρσενίου Φίλου), Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, Άγιον Όρος

********

Σε σχέση με την υπόθεση για την οποία διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, κατόπιν των υπ’ αριθμ. 57673/5-9-2008 και 58184/13-10-2008 παραγγελιών του, κ. Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών και των υπ’ αριθμ. 3511/2008 και 3535-3557/2008 ομοίων του κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, εκθέτω τα ακόλουθα:

Α. Γενικές επισημάνσεις

1. Παρατηρώ εν πρώτοις ότι η υπόθεση στην οποία καλούμαι να δώσω εξηγήσεις αφορά συλλήβδην και αορίστως πιθανολογούμενες «πράξεις» τις οποίες δεν έχει αναδείξει η ψύχραιμη και αντικειμενική προσέγγιση των γεγονότων αλλά η υπερβολή και η παραμόρφωση της πραγματικότητας διά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

2. Μολονότι δεν αντιλαμβάνομαι σε ποιες αξιόποινες πράξεις μπορεί να έχω συμμετάσχει και μάλιστα ως «ηθικός αυτουργός» δεκάδων (;) προσώπων, θα ιστορήσω εν συνεχεία τα γεγονότα που γνωρίζω για να συμβάλω στο έργο σας, το οποίο σέβομαι απεριόριστα.

3. Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου (στο εξής: η Ιερά Μονή) με το Ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα με την αναγνώριση των δικαιωμάτων αυτής επί της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλιμνίων εκτάσεων αυτής και με τις ανταλλαγές της εν λόγω λίμνης και των παραλιμνίων εκτάσεων με ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου δηλώνω ευθύς εξ αρχής ότι δεν υπήρξε συναλλαγή ή άλλη παράνομη ή αθέμιτη επαφή οιασδήποτε μορφής με κανένα πρόσωπο και καμία Υπηρεσία.

Από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε αμφισβήτηση αναφορικά με τα θέματα της αναγνωρίσεως των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων της Ιεράς Μονής επί της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλιμνίων εκτάσεων αυτής και της νομιμότητας των ανταλλαγών που ακολούθησαν, η Ιερά Μονή έθεσε αυτοβούλως όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς της στη διάθεση της Επιτροπής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες προς το σκοπό να ελεγχθούν και να διαπιστωθεί η ανυπαρξία οποιασδήποτε επιλήψιμης οικονομικής συναλλαγής.

Οι λογαριασμοί αυτοί έχουν ήδη ελεγχθεί τόσο από την Επιτροπή, όσο και από Ελεγκτές της Τράπεζας της Ελλάδος, έγιναν δε και αντικείμενο ιδιαίτερης αντιμετώπισης στο πλαίσιο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων και ουδέν προέκυψε που να παρέχει ένδειξη οικονομικής συναλλαγής.

Έχω τη βεβαιότητα ότι αυτό έχει διαπιστωθεί και στο πλαίσιο της διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης με έρευνα των λογαριασμών όλων των εμπλεκομένων.

Άλλωστε δεν θα μπορούσε να συμβεί και διαφορετικά αφού καμία συναλλαγή δεν έχει λάβει χώρα. Εξάλλου πώς θα μπορούσε να έχει συμβεί αυτό, εφόσον ως μοναχός 27 χρόνια τώρα ουδέποτε είχα προσωπικά μου χρήματα ή περιουσία;

4. Η Ιερά Μονή είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Με την ιδιότητα αυτή συνεργάζεται με το Ελληνικό Δημόσιο.

Το Ελληνικό Δημόσιο θεωρούσε, τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα, ότι οποιαδήποτε παροχή προς την Ιερά Μονή δεν εξυπηρετούσε ιδιωτικούς σκοπούς και ατομικά συμφέροντα αλλά την εκπλήρωση σκοπών δημοσίου και κοινωφελούς ενδιαφέροντος, όπως συμβαίνει με όλες τις Μονές του Αγίου Όρους, οι οποίες αποτελούν προστατευόμενα μνημεία από την UNESCO.

Χαρακτηριστικό εν προκειμένω είναι το γεγονός ότι τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια το Ελληνικό Δημόσιο με άμεσο τρόπο, δηλαδή μέσω χορηγήσεων ή επιδοτήσεων από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους, ενίσχυσε την Ιερά Μονή με ποσά που υπερβαίνουν τα τριάντα εκατομμύρια ευρώ.

Επισημαίνεται επίσης ότι σε όλο αυτό το διάστημα των δεκαπέντε ετών διαπιστωνόταν από όλους τους αρμοδίους Εθνικούς και Κοινοτικούς φορείς και υπηρεσίες η απολύτως ικανοποιητική διαχείριση και αξιοποίηση των χορηγουμένων ενισχύσεων δια των οποίων πραγματοποιείται έργο εθνικό και πολιτιστικό με την αποκατάσταση και διάσωση του κτιριακού συγκροτήματος της Ιεράς Μονής και των ανεκτίμητων κειμηλίων που φυλάσσονται από αιώνες σε αυτή.

Βεβαίως η Ιερά Μονή διέθετε από ίδιους πόρους και με την αξιοποίηση δωρεών πιστών μεγάλα ποσά και για το παραπάνω έργο αλλά και για ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο (περί αυτών γίνεται σύντομος λόγος και κατωτέρω)

.……

5. Οι επαφές της Ιεράς Μονής που αφορούσαν τη διαχείριση του θέματος της Βιστωνίδας και τις ανταλλαγές, γίνονταν σχεδόν αποκλειστικά από εμένα, επειδή εγώ είχα το συγκεκριμένο διακόνημα.

Ουδέποτε επεχείρησα να πείσω για κάτι μη νόμιμο ή ανήθικο οποιονδήποτε υπεύθυνο με τον οποίο ερχόμουν σε επαφή, όπως πράττει κάθε ενδιαφερόμενος για τη διεκπεραίωση της υπόθεσής του.

Ουδέν το ανήθικο ή παράνομο έχω διαπράξει και ουδείς ποτέ διατύπωσε εξ όσων γνωρίζω επιφύλαξη ή εξέφερε αρνητική κρίση για τον τρόπο που εκτελούσα τα καθήκοντά μου.

Είχα έτσι ήσυχη τη συνείδησή μου ότι επιτελούσα έργο θεάρεστο και προσέφερα στο μέτρο των δυνάμεών μου τις υπηρεσίες μου στην ιστορική αυτή Μονή που ανήκει στο Έθνος και είναι αφιερωμένη στην Παναγία.

Άλλωστε κανένα προσωπικό όφελος δεν είχα ούτε ήθελα να έχω από την υπηρέτηση του διακονήματός μου. Δεν κρύβω δε ότι αισθάνθηκα αγαλλίαση όταν ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, με επιστολή του της 3 Οκτωβρίου 2003 προς την αδελφότητα της Ιεράς Μονής εξέφρασε την ιδιαίτερη ευαρέσκεια και ικανοποίησή του για τις προσπάθειες της Ιεράς Μονής «προς προστασίαν και οικολογικήν ανάδειξιν της λίμνης Βιστωνίδος και της περιοχής, η οποία απετέλει και αποτελεί αναφαίρετον στυροπηγιακόν κτήμα και μετόχιον της καθ’ ημάς Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βατοπεδίου.

Τα δικαιώματα ταύτα της Ιεράς Μονής αποδεικνύονται περιτράνως δια των αναφερομένων εις τα απ’ αιώνων αυτοκρατορικά βυζαντινά χρυσόβουλλα.»

Την εν λόγω επιστολή προσάγω (συνημμένον 1) και παρακαλώ για την ανάγνωση ολοκλήρου του κειμένου της που δίδει απάντηση και σε όσους επιχειρούν να με εμφανίσουν ως δράστη παράνομων πράξεων

.…..

8. Εν όψει της των ανωτέρω αναρωτιέμαι ποιό αδίκημα μπορεί να έχω διαπράξει, αφού όλες οι ενέργειες της Ιεράς Μονής και εμού ήταν σύννομες και στο πλαίσιο συνεργασίας με τους κρατικούς φορείς και υπηρεσίες, διαφορετικούς κατά περίπτωση, αλλά και κυρίως για ποιό λόγο δημιουργήθηκε όλη αυτή η υπόθεση, και ποιες σκοπιμότητες υπηρετεί;

Β. Τα περιστατικά της υποθέσεως και η δική μου δράση

……

ΙΙΙ. Η ακτημοσύνη των μοναχών

Οι μοναχοί δεν έχουμε προσωπική περιουσία. Γι΄ αυτό και εγώ δεν διατηρώ κανένα προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό σε καμία τράπεζα.

Άλλωστε ο Καταστατικός Χάρτης του Αγίου Όρους προβλέπει την ακτημοσύνη των μοναχών (άρθρο 101).Όλη μου η δραστηριότητα αποσκοπούσε στη διαφύλαξη των δικαιωμάτων της Ιεράς Μονής και στην εκπλήρωση του φιλανθρωπικού και πολιτιστικού της έργου.

Γι’ αυτό και αποβαίνει παράλογη η υπόθεση ότι εγώ έδρασα ως «ηθικός αυτουργός» σε παράνομες πράξεις άλλων, αφού ελλείπει κάθε λογικό που θα με ωθούσε σε τέτοιου είδους συμπεριφορά.

Ποιο, αλήθεια, θα μπορούσε να είναι το δικό μου όφελος από τις παρανομίες άλλων;

……

VII. Ειδικώς σε σχέση με ορισμένα ακίνητα

Όσον αφορά τις διάφορες κατηγορίες που εκτοξεύονται εναντίον της Ιεράς Μονής και εμού σε σχέση με ορισμένα εκ των ακινήτων, επισημαίνω τα ακόλουθα:

1. Σχετικά με το Ολυμπιακό ακίνητο:

Η μεταβίβαση του Ολυμπιακού ακινήτου δεν ήταν επιλογή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στην Ιερά Μονή είχαν δοθεί ακίνητα στην περιοχή της Καβάλας και αλλού, όπου όμως ανέκυψαν θέματα με το επιχείρημα ότι (δήθεν) τα ακίνητα που παραχωρήθηκαν ήταν απαραίτητα για τις ανάγκες των Δήμων.

Κατόπιν αυτού και επειδή η Ιερά Μονή δεν επιθυμούσε οποιαδήποτε δυσαρέσκεια, έστω και μιας μικρής ομάδας κατοίκων στις περιοχές που αποκτούσε ακίνητα, τα ακίνητα της Καβάλας αναμεταβιβάσθηκαν στην ΚΕΔ και η ΚΕΔ πρότεινε το ακίνητο στο Ολυμπιακό Χωριό, εκτάσεως 40.449,26 τ.μ., το οποίο προοριζόταν αρχικά για την εγκατάσταση των υπηρεσιών του Υπουργείου Απασχόλησης. Αυτό όμως δεν έγινε λόγω αντιδράσεων των υπαλλήλων του Υπουργείου, που θεωρούσαν την περιοχή απομακρυσμένη, και ένεκα άλλων προβλημάτων, που αφορούσαν το Υπουργείο.

……..

3. Σχετικά με το ακίνητο του Γραμματικού:Στο ακίνητο αυτό η Ιερά Μονή σκόπευε να εγκαταστήσει το Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων και άλλες κοινωφελείς δράσεις.

Το ακίνητο αυτό κατά ένα μεγάλο μέρος του είναι μη αξιοποιήσιμο, γιατί εκ των 2.500 στρεμμάτων, που είναι η έκτασή του, τα 1.000 περίπου στρέμματα είναι ο αρχαιολογικός χώρος Ραμνούντος, όπου δεν επιτρέπεται καμία οικιστική επέμβαση παρά μόνον κάποιες γεωργικές εγκαταστάσεις.

Το έργο αυτό, πέραν της σημασίας του ως έργου αυτού καθεαυτό, δεδομένου ότι λείπει στην Ελλάδα ένα αντίστοιχο Κέντρο, θα έδινε και νέα πνοή στην περιοχή με τη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών, καθώς και θέσεων εργασίας.


Δυστυχώς με τον θόρυβο που δημιουργήθηκε και τις άδικες επιθέσεις κατά της Ιεράς Μονής, και το έργο αυτό δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί.

……..

VΙΙI. Συμπέρασμα

Στα ανωτέρω περιορίζεται η συμμετοχή μου και η γνώση μου επί της υποθέσεως.

Όλες οι ενέργειές μου έγιναν στο πλαίσιο υποστήριξης των δικαίων της Ιεράς Μονής εγκαταβιώσεώς μου, τηρουμένων πάντοτε των νόμων και ακολουθουμένων των νομίμων διαδικασιών.

Θλίβομαι γιατί με την συνεχιζόμενη ανηλεή και άδικη επίθεση κατά της Ιεράς Μονής.

Μολονότι μέχρι σήμερα δεν έχει διαπιστωθεί οποιαδήποτε παράνομη πράξη, επιχειρείται να ακυρωθεί η χιλιόχρονη παρουσία και προσφορά της και δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα στην αδελφότητα που εγκαταβιοί σήμερα σε αυτήν, με τη δέσμευση των λογαριασμών της.

Ήδη μέχρι σήμερα όσοι βάλλουν κατά της Ιεράς Μονής έχουν «καταφέρει» να σταματήσουν το αναστηλωτικό έργο της και να αποτρέψουν τη λειτουργία του «ΓΡΗΓΟΡΕΙΟΥ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ» και τις δράσεις που θα ανέπτυσσε, σε βάρος όσων θα ωφελούνταν από αυτές και τελικά της ελληνικής κοινωνίας.

Δυστυχώς ουδείς αρμόδιος δείχνει να ενδιαφέρεται γι’ αυτό.

Όπως, δυστυχώς, ουδείς αρμόδιος δείχνει να ενδιαφέρεται για τη ζημία που προκαλείται σε εθνικό επίπεδο με την αμφισβήτηση των παλαίφατων τίτλων της Ιεράς Μονής, δεδομένου ότι σε Χρυσόβουλλα στηρίζονται κυρίως οι κτήσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου, των Πατριαρχείων Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων και της Ιεράς Μονής της Αγίας Αικατερίνης του Σινά.

Προσεύχομαι ο Θεός να καθοδηγεί το έργο σας και να σας οδηγήσει σύντομα στην αλήθεια, ώστε να αφοσιωθώ απερίσπαστος στα καθήκοντά μου.

Αθήνα, 5 Μαρτίου 2009Η Hillary Rodham Clinton στην ΙερουσαλήμΠρέπει να είναι η φωτογραφία της εβδομάδας (AP Photo/Ariel Schalit).

Ευτυχώς ο Bill δεν πήρε είδηση ότι εδώ μάλλον υπάρχει αίσθημα.

Στις 3.3.2009 συναντήθηκαν στην κατοικία του Σιμόν Πέρες, στην Ιερουσαλήμ, ο ισραηλινός πρόεδρος με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρυ Κλίντον.

Ο κ. Πέρες αφού προσέφερε ένα μπουκέτο φρέσκα λουλούδια στην επίσημη επισκέπτρια στο πρώτο ταξίδι της στην περιοχή από τη νέα της θέση, της "έσκασε" ένα φιλί που σηκώνει παρεξήγηση.

Μακάρι να έδειχναν τα συναισθήματά τους πάντα με λουλούδια και φιλιά οι φίλοι μας ώστε να βελτιωθούν και οι σχέσεις μας με τη χώρα.

Ας σημειωθεί, ότι αν και παραδοσιακά στεκόμαστε σε μια θέση αποκλίνουσας ουδετερότητας υπέρ των αραβικών και παλαιστινιακών θέσεων, λόγω κυρίως ότι βρίσκονται σε κατάσταση άμυνας, ωστόσο είναι θέληση πολλών Ελλήνων οι σχέσεις με το Ισραήλ να βελτιωθούν έμπρακτα σε κάθε επίπεδο.

Κάθε μέρα, ημέρα γυναίκας

Φωτογράφος η Zuzana:

http://www.redbubble.com/people/zuzana/art/2483714-2-eyes


Stelio που πας;
Είναι ο Στέλιος Ράπης, κατά κόσμον Stelios Rapis, ομογενής από τις ΗΠΑ και πρόεδρος της εταιρείας Chrysler Aviation (Καμία σχέση με τη γνωστή Chrysler).

Η μικρή εταιρεία νοικιάζει αεροσκάφη λίγων θέσεων σε ιδιώτες και όσους μπορούν να πληρώσουν κάπου 2.000 δολάρια την ώρα για τις υπηρεσίες της.

Επίσης, ξεκίνησε με την προοπτική να γίνει και κέντρο εκπαίδευσης πιλότων.

Καημό όμως το έχει ο Στέλιος Ράπης να αγοράσει την Ολυμπιακή Αεροπορία και ήταν πάντα ένας από τους ενδιαφερόμενους κάθε φορά που το θέμα ερχόταν στην επικαιρότητα.

Κάποια φορά είχε υποστηρίξει ότι τον καλύπτει επιστολή συνεργασίας με την γερμανική Lufthansa αλλά ο σύμβουλος πώλησης που είχε ορίσει τότε η Ελληνική Κυβέρνηση, Credit Suisse First Boston (CSFB), δεν τον πήρε στα σοβαρά και τον απέκλεισε από τη διαδικασία.

Τώρα πάλι αποκλείστηκε ο Στέλιος Ράπης και η Chrysler Aviation από τη διαδικασία για λόγους κεφαλαιακής επάρκειας.

Η φωτογραφία από το Ε της Ελευθεροτυπίας.

"Δυστυχώς θα πτωχεύσωμεν;"

Συγνώμη Κύριε, τι χρόνο έχουμε;

Από το ευρετήριο αφιερωμάτων του Οικονομικού Ταχυδρόμου (εκδόσεως ΔΟΛ) έτους 1994:

Τα θέματα είναι σημερινά ή μας φαίνεται; (Mε την καλή έννοια...)


Αριθμοί και τάσεις στην οικονομία και την αγορά (4ο 1993), του Γ. Βάμβουκα, φ.4, σ.43-58.

 • Επιδείνωση της οικονομίας και το 1994 (φ.4, σελ.44)
 • Χειρότερη από το 1980 η βιομηχανική παραγωγή (φ.4, σελ.45)
 • Δραματική πτώση των επενδύσεων (φ.4, σελ.46)
 • Θύματα κυρίως οι μικροσυνταξιούχοι (φ.4, σελ.48)
 • Σε 400.000 ανέρχονται οι άνεργοι (φ.4, σελ.49)
 • Ανέφικτος ο στόχος για τον πληθωρισμό (φ.4, σελ.50)
 • Κυριαρχία ρέπος και κρατικών τίτλων (φ.4, σελ.51)
 • Επισφαλές το ύψος των διαθεσίμων (φ.4, σελ.53)
 • 6,5 τρισ. το συνολικό έλλειμμα το 1994 (φ.4, σελ.54)
 • Εφιαλτικές και ανεξέλεγκτες διαστάσεις (δημόσιο χρέος) (φ.4, σελ.56)
 • Η ύφεση μαστίζει το εμπόριο (φ.4, σελ.57)

Αριθμοί και τάσεις στην οικονομία και την αγορά (1ο 1994), του Γ.Βάμβουκα, φ.17, σ.51-66.

 • "Δυστυχώς, θα πτωχεύσωμεν;" (φ.17, σελ.51)
 • Ελαφρώς καλύτερο το 1994 (φ.17, σελ.53)
 • Απελπιστική η κατάσταση της βιομηχανίας (φ.17, σελ.55)
 • Ε.Ε.:Για πρώτη φορά μείωση ΑΕΠ μετά το 1975 (φ.17, σελ.57)
 • Πρωταθλητές και σε δημόσιο χρέος (φ.17, σελ.58)
 • Σημαντική συρρίκνωση εισοδήματος (φ.17, σελ.60)
 • Εφιαλτική η αύξηση της ανεργίας (φ.17, σελ.61)
 • Πάντα εύφλεκτο το πληθωριστικό υπόβαθρο (φ.17, σελ.62)
 • Νομισματοπιστωτική πολιτική: Υψηλός βαθμός ρευστότητας (φ.17, σελ.63)
 • Ισοζύγιο Πληρωμών:Πάντα εύθραυστη η κατάσταση (φ.17, σελ.65)
 • Έντονα παντού τα σημάδια της ύφεσης (φ.17, σελ.66)

Τώρα σοβαρά μιλάς ότι οι ίδιοι άνθρωποι θα μας σώσουν;Πρέπει να συνεχίσει ο Θόδωρος Τενέζος;Ένας άνθρωπος έχει αποφασίσει να αυτομαστιγώνεται έξω από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Αθήνα (Πατησίων και Κότσικα), κάνοντας σήμερα για 24η ημέρα απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για το φαινόμενο των καρτέλ.

Χωρίς να μας ενδιαφέρει ποιος πραγματικά είναι ο Θόδωρος Τενέζος και χωρίς καταρχήν να κρίνουμε εάν το αίτημά του είναι δίκαιο ή άδικο, το αποτέλεσμα που επιδιώκει με την πράξη του εφικτό ή ανέφικτο, έχουμε να παρατηρήσουμε ότι η αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζει την κατάσταση του Θόδωρου Τενέζου η επίσημη εξουσία είναι προκλητική και προσβάλλει την αξιοπρέπεια και προσωπικότητα όλων μας.

Δεν βγήκε στα μεγάλα κανάλια ο Τενέζος γιατί είτε δεν απευθύνθηκε σε αυτά είτε γιατί θεώρησαν ότι το θέμα δεν πουλάει ούτε στις πρωινές εκπομπές.

Είναι αλήθεια ότι είναι λίγο βαρύ.

Θα έπρεπε να εξηγήσεις πρώτα στον τηλεθεατή τι είναι καρτέλ και τότε είναι σαν να ανάβεις φωτιές.

Από την άλλη μεριά θα πρέπει και ο τηλεθεατής να κάνει την υπέρβασή του.

Να κατανοήσει τι είναι καρτέλ, να αξιολογήσει το πραγματικό ιστορικό του Τενέζου και να συσχετίσει τα δύο.

Άσε καλύτερα.

Αυτό δεν το κάνουν ούτε κάποιοι δικαστές, που είναι και η δουλειά τους, αλλά προτιμούν να εκδίδουν "έτοιμες" αποφάσεις - πακέτο, θα το κάνει ο απλός τηλεθεατής;

Όταν όμως οι καταστάσεις είναι εκρηκτικές και μια σπίθα λείπει για να γίνουν όλα γυαλιά καρφιά το Κράτος θα έπρεπε τουλάχιστον να δείχνει πιο υπεύθυνο και να ασχοληθεί με το θέμα αναζητώντας έστω μια ανθρώπινη αν όχι πολιτικά και κοινωνικά υπεύθυνη λύση.

Εμείς σαν αρχή είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφή ατομικής πάλης.

Δεχόμαστε όμως το γεγονός ότι είναι κάποιο επώνυμοι άνθρωποι και ιστορικά αναγνωρισμένοι αγωνιστές στο πεδίο της επιστήμης, των γραμμάτων, των τεχνών, κλπ που πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα και τις προκαταλήψεις έγιναν το παράδειγμα και για άλλους, χρονικά άμεσα ή μεταγενέστερα.

Κάποιοι έφτασαν στο σημείο να σταυρωθούν.

Ο πολίτης Θόδωρος Τενέζος έστειλε ήδη το μήνυμά του και αυτό έχει καταγραφεί.

Θοδωρή σε παρακαλούμε πολύ να σταματήσεις την απεργία πείνας.

Εμείς θα συνεχίσουμε να γράφουμε.

Επικοινωνία: