Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Φωτομοντάζ οι φωτογραφίες της ΣΦΗΝΑΣ



Πέτυχε τελικά το σκοπό του ο Σπύρος Καρατζαφέρης. Χωρίς να ξεχάσει βέβαια και τις δημοσιογραφικές κουμπαριές του.

Χθες ο Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι, κατόπιν εντολής του, δημοσιογράφος της νέας εφημερίδας Σφήνα πήγε στα Ίμια και αφού φωτογραφήθηκε με την ελληνική σημαία εκεί αποχώρησε.

Αυτό ήταν το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, ο εκδότης της οποίας παρουσιάστηκε μάλιστα και στην εκπομπή Ζούγκλα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου υποστηρίζοντας ότι η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο δημοσιογραφικού ρεπορτάζ.

Ο συγκεκριμένος "δημοσιογράφος" εισέπραξε τα πέντε λεπτά δόξας του και καταγράφηκε στις ηρωικές σελίδες της Ιστορίας μας.

Το μπαλάκι πήρε μετά και η ηλεκτρονική έκδοση της Ζούγκλας αναφέροντας ότι "ο δημοσιογράφος" της Σφήνας δεν πήγε στα Ίμια, αλλά σε ένα άλλο νησάκι που ονομάζεται «το νησί του Σαρρή», το οποίο βρίσκεται κοντά στο Βαθύ Καλύμνου και απέχει 5 ναυτικά μίλια από τις γνωστές βραχονησίδες.

Αυτό προκύπτει και από φωτογραφίες από το νησάκι του Σαρρή που έστειλε το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας στο portal, όπου φαίνονται οι ομοιότητες με τις φωτογραφίες του δημοσιογράφου της εφημερίδας του Σπύρου Καρατζαφέρη.

Καλά ο Καρατζαφέρης. Καλά και ο Τριανταφυλλόπουλος. Αλλά και το Υπουργείο;

Το αστείο είναι ότι "τσίμπησαν" και οι τουρκικές εφημερίδες και ασχολήθηκαν με το θέμα.



Έγιναν και αναφορές, ότι δεν υπάρχει βλάστηση στα Ίμια, κλπ.

Στα Ίμια υπάρχει βέβαια και κάποια βλάστηση όπως βλέπετε και στη φωτογραφία που παραθέτουμε.

Λοιπόν η απάντηση του blog είναι ξεκάθαρη και πιστεύουμε ότι θα βγει κάποτε και ο Καρατζαφέρης να μας επιβεβαιώσει όταν σταματήσει το θέμα να πουλά.

Οι φωτογραφίες είναι προϊόν φωτομοντάζ και μάλιστα κακής ποιότητας.

Δεν έχει προσλάβει εξειδικευμένα στελέχη ο Καρατζαφέρης. Δανείστηκε από τον κουμπάρο προς όφελος και των δύο.

Αυτά για την ώρα. Έχουμε σπουδαιότερα πράγματα να ασχοληθούμε.


Οι Μάγκες και οι Μόρτες



Μας ενημέρωσαν για τον ιστοχώρο του κ. Βασίλη Π. Κουτουζή ο οποίος αναφέρεται στις σελίδες του ως δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ.

To site http://www.koutouzis.gr/ που ενημερώνει για θέματα της περιοχής της Τροιζηνίας είναι λίγο δύσκολο στην πλοήγηση ωστόσο σε αποζημιώνει διότι είναι πλούσιο.

Ευχάριστη έκπληξη, ότι ο κ. Κουτουζής μας υπενθυμίζει τις προσταγές του Συντάγματος.

"Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας.

Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19. (ΣΥΝΤΑΓΜΑ Αρθ.5α, π 2)

Πρέπει να αφιερώσετε λίγη ώρα για τα θέματα των ιστοσελίδων από τις οποίες εμείς αντιγράφουμε απόσπασμα από μια: http://www.koutouzis.gr/mortes-magkes.htm

Οι μόρτες, οι μάγκες, ο Κουτσαβάκης
και ο Μπαϊρακτάρης


Πάνε, πια, πάρα πολλά χρόνια, αφ' ότου ο Πειραιάς έπαψε νά 'χει μάγκες.

[Σωστό]

Η ιστορία τους σταμάτησε στα 1940 με 1950, χωρίς οι τελευταίοι εκπρόσωποι του είδους να έχουν την αίγλη των πρώτων, έστω αν η «βασιλεία» τους κράτησε πάνω από 100 χρόνια. Ολα, βλέπετε, εκφυλίζονται!

Πολλοί συγχέουν το «μόρτης» με το «μάγκας».

Το όνο­μα «μόρτυς», όμως, βγαίνει από την Ιταλική λέξη «μόρτο» που σημαίνει θάνατος. Οταν, τον Μεσαίωνα, είχε πέσει στην Ευρώπη το «μαύρο θανατικό», δηλαδή η χο­λέρα, στη Φλωρεντία, που εί­χε και τα περισσότερα θύμα­τα, δεν υπήρχαν πια νεκροθά­φτες για να θάψουν τους πε­θαμένους. Οι πλούσιοι κάτοι­κοι της πόλεως τότε, για να μην αφήνουν τους νεκρούς τους στους δρόμους πλήρωναν με­γάλα ποσά σ' αυτούς που θα τους έθαβαν.

Ετσι, όλα τ' αποβράσματα της κοινωνίας, βρήκαν την ευκαιρία να πλουτίσουν.

Σχημάτισαν, λοιπόν, διάφορες ομάδες, που τις ονόμασαν «μορταρίες» και α­νελάμβαναν να θάβουν τους πεθαμένους Κι' από τότε η λέξη σήμαινε κακοποιό και α­λήτη, ενώ στην εποχή μας α­κούγεται συχνά, χωρίς να σοκάρει, και σημαίνει έξυπνος, πονηρός!..

Αντίθετα, η λέξη «μάγκας» έχει την προέλευση της στα η­ρωικά ελληνικά χρόνια. Κα­τά την εποχή του απελευθερω­τικού μας Αγώνα οι στρατολογούμενοι από τους οπλαρχηγούς,, διαιρούντο σε δυο ενωματίες. Κάθε ενωματία ονομαζόταν «Μάγκα» και ο αρ­χηγός της «Μάγκατζης».

Ήταν τιμή και δόξα, λοιπόν, να είσαι Μάγκας ή να ανήκεις στους Μάγκες. Ξαφνικά, όμως, συνέβησαν τα γεγονότα που έδωσαν κα­κή σημασία στη λέξη:

Στις 7 Δεκεμβρίου 1831, οι πληρε­ξούσιοι της «εν Αργει Εθνι­κής Συνελεύσεως», ήρθαν στα χέρια και χωρίστηκαν σε δυο κόμματα.

Ο Ιωάννης Κωλέτης, τότε, ακολουθούμενος α­πό πολλούς πληρεξουσίους και οπλαρχηγούς Στερεοελλαδίτες, άρχισε να στρατολογεί οπλοφόρους για να πάει στο Ναύπλιο να καθαιρέσει τον Αυγουστίνο Καποδίστρια. που, μετά τη δολοφονία του αδελφού του, είχε αναγνωρισθεί από το αντίθετο κόμμα, Κυ­βερνήτης της Ελλάδος.

Ο Κωλέτης στρατολογού­σε κάθε άτακτο στοιχείο κι' έτσι δημιούργησε ένα μπουλούκι από κακοποιούς, που έκα­ναν τόσες αταξίες και κλε­ψιές, ώστε οι άλλοι Μάγκες των διαφόρων οπλαρχηγών ονόμασαν - κατ' ευφημισμό — τους Μάγκες του Κωλέτη «Μοσχομάγκες», αντί Βρωμομάγκες. Ετσι, όλοι οι οπα­δοί του Κωλετικού κόμματος πήραν τ' όνομα Μοσχαμάγκες και το κόμμα του Μοσχομαγκιτικό.

Με τον καιρό όταν στα 1843, ο Κωλέτης σχημάτισε Κυβέρνηση, μάγκες και μοσχομάγκες ονομάστηκαν ό­λα τα χαμίνια που εύρισκαν άσυλο στα διάφορα υπόγεια, και στους «τεκέδες».

Υπήρχαν, λοιπόν, τριών λο­γιών ……..κακοποιοί την εποχή ε­κείνη :

Οι Μόρτες, οι Μάγκες και οι Μοσχομάγκες.

Λίγο αρ­γότερα, προστέθηκαν σ' αυ­τούς οι Νταήδες και οι Αντάμηδες, που ήταν, όμως, πα­ρακλάδια των πρώτων.

Οι τελευταίοι έκαναν δικό τους «σινάφι» που τρομοκρατούσαν τα «πέριξ» με κλεψιές……μαχαιρώματα και φόνους καιμμιά φορά.

Για να περάσει κανείς βράδυ από τις γειτονιές τους (Δραπετσώνα, Χατζηκυριάκειο, Καμίνια) — αν δεν ήταν κάτοικος της συνοικίας— έπρεπε να πληρώσει τον απα­ραίτητο φόρο. Αν ήταν φτωχαδάκι, περιορίζονταν μόνο στην καπνοσακούλα του. Αν καταλάβαιναν, όμως, ότι τόλεγε η τσέπη του δεν του άφηναν τίποτα. Του έπαιρναν πορτοφόλι, ρολόϊ, αλυσίδα, μπαστούνι καπέλο και ακό­μα σακάκι, παντελόνι και παπούτσια. Όλο αυτό το «πλιάτσικο» το εύρισκες την επομένη στα παλιατζίδικα, να πουλιέται σε «τιμή ευκαι­ρίας» !

Όλοι αυτοί εχρησιμοποιούντο από τα διάφορα κόμματα ως μπράβοι και τραμπούκοι.

Φορούσαν ειδική περιβολή, μαύρο στενό παντελόνι, μεσάτο σακάκι, που περνούσαν μόνο το ένα του μανίκι, κόκκινο ζωνάρι, που άφηναν τη μια του άκρη να σέρνεται, πολύ μυτερό μποτίνι με κουμπιά στο πλάϊ και ψηλό τακούνι, σκληρό «καβουράκι» πάνω σε λαδωμένες αφέλειες και μπαρμπέτες, χοντρό δαχτυλίδι από ασήμι με νεκροκεφαλή στη μέση και κομπολόΐ.

Η συνέχεια στη σελίδα του κ. Κουτουζή:

http://www.koutouzis.gr/mortes-magkes.htm




Πάρε το τιμόνι Χριστέ (Carrie Underwood)



Η Carrie Underwood κατάφερε ξεκινώντας από την Οκλαχόμα των ΗΠΑ να κερδίσει το τηλεοπτικό διαγωνισμό "American Idol" που εμείς βλέπαμε στο τηλεοπτικό σταθμό FOX.

Η Carrie διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά ώστε να μιλάει στο συναίσθημα του μέσου αμερικανού των κεντρικών πολιτειών.

Αυτά τα μηνύματα όμως αρχίζουν και περνούν και στον αστό πολίτη της Αμερικής ο οποίος αναζητά απαντήσεις στα σύγχρονα προβλήματά του ανατρέχοντας σε παλιές λύσεις.

Το ποιά θα είναι η πορεία των ΗΠΑ τα επόμενα χρόνια είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό. Με δεδομένο όμως ότι αυτοί που αποφασίζουν για τις εξελίξεις παραμένουν σταθεροί στις θέσεις τους μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα δούμε εικόνες αντίστοιχες με εκείνες που είδαμε στις δεκαετίες 60 και 70 στο εσωτερικό των ΗΠΑ.

Το video μπορείτε να το βρείτε και εδώ:

http://www.youtube.com/watch?v=Ky4rfA_tebY


Η συνταγή μιας βαθειάς οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα



Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα θα δοκιμάσει τις αντοχές της σε κάθε επίπεδο.

Η οικονομική κρίση που έρχεται είναι για πολλούς αναπόφευκτη. Δεν μας λένε όμως και πάλι την αλήθεια ώστε τουλάχιστον να μπορέσουμε να προφυλαχθούμε.

Όταν βέβαια υπάρχουν οικονομικές κρίσεις ακολουθούν και οι κοινωνικές (και για τα βαλκάνια) και οι εθνικές.

Τα πως και γιατί θα γραφτούν στο μέλλον ξανά και ξανά. Εσείς όμως βρίσκεστε σε αυτό το blog για να μαθαίνετε κυρίως τι θα γίνει αύριο παρά τι έγινε χθές.

Μετά Χριστόν προφήτες δεν χρειάζεται να είμαστε διότι υπάρχουν αρκετοί.

Δείτε λοιπόν σε ένα τυχαίο διάγραμμα ενός Ελληνικού Ομολόγου πώς διαμορφώνεται η αξία του. Δείτε την πορεία του τα τελευταία 3 χρόνια ζωής του.

Αν θεωρήσουμε ότι η πορεία του συμβαδίζει με την πορεία της Ελληνικής Οικονομίας θα διαπιστώσετε ότι παρουσιάζει καθοδική τάση σε όλη τη τριετή ζωή της.

Το 2007, με την προοπτική των βουλευτικών εκλογών έγιναν προσπάθειες σταθεροποίησης από τις αρχές του έτους.

Δείτε πότε είχε παρθεί η απόφαση για τις εκλογές του 2007. Στην αρχή του δεύτερου τριμήνου. Γύρω στο Μάρτιο δηλαδή. Οι βουλευτικές εκλογές τελικά πραγματοποιήθηκαν το Σεπτέμβριο (16.9.2007).

Οι συνεχείς όμως και άστοχες οικονομικές παρεμβάσεις των "γκουρού" των οικονομικών που έχουμε στον τόπο έχουν ξετινάξει πλήρως τα ταμεία και έχουν δυναμιτίσει τα θεμέλια της οικονομίας μας.

Η κρίση που έρχεται στην Ελλάδα δεν είναι κρίση της πραγματικής οικονομίας. Δεν είναι κρίση δηλαδή που να οφείλεται στις οικονομικές συμπεριφορές των δρώντων στις καθημερινές συναλλαγές. Δεν είναι κρίση που να οφείλεται στη δική σας συμπεριφορά.

Είναι μια κρίση που οφείλεται στη διακυβέρνηση της χώρας και συγκεκριμένα στην Οικονομική Διαχείριση αρκετών χρόνων από τους πολιτικούς αλλά και γραφειοκράτες των ξένων πανεπιστημίων.

Είναι σαν ο αρχηγός μιας οικογένειας να πήρε όλες τις οικονομίες που υπήρχαν στην τράπεζα και να τις σκόρπισε εδώ και εκεί. Ποιός ήταν ο σκοπός του; Αυτό λίγο αφορά τα μέλη της οικογένειας που ίδρωσαν να μαζέψουν τις οικονομίες αυτές.

Μοιάζει λίγο με το λεγόμενο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου.

Είναι ακριβώς το ίδιο, με τη διαφορά ότι το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου αφορούσε κυρίως την αγορά τίτλων ενώ στην περίπτωση αυτή αφορά κυρίως την αγορά κεφαλαίου.

Και λέμε κυρίως διότι οι αγορές δεν είναι στεγανές αλλά αλληλεξαρτημένες

Αυτές οι ΄"παρεμβάσεις" δημιούργησαν τις συνθήκες ώστε η Ελλάδα να οδηγηθεί στην επερχόμενη κρίση.

Οι δικαιολογίες θα είναι πολλές. Η παγκόσμια οικονομική κρίση, το νόμισμα, τα βάρη του παρελθόντος, η αύξηση των επιτοκίων και άλλα ενδιαφέροντα.

Η Ελλάδα δεν θα κινδύνευε από πουθενά εάν οι διοικούντες ασκούσαν συνετή πολιτική και σέβονταν λίγο περισσότερο το δημόσιο χρήμα. Ρίχνουν ζαριές για λογαριασμό μας και αυτές μας στοιχίζουν πολύ, πάρα πολύ.

Οι διεθνείς αγορές δεν είναι για παιδάκια. Εκεί κυκλοφορούν τα μεγάλα ψάρια. Εάν δεν γνωρίζεις τι κάνεις καλύτερα να μένεις στα ρηχά.

Για να κλείσουμε και πάλι με το διάγραμμα.

Κοιτάξτε τι γίνεται το 2008. Από τα μέσα του έτους η ζωή τραβάει την κατηφόρα και οδηγείται εκεί που θα πήγαινε το πράγμα εάν δεν είχαν γίνει ενέσεις αναζωογόνησης. Πέφτει με ελεύθερη πτώση. Έχετε καταλάβει νομίζω που πάει η κατάσταση.

Πείτε μας τουλάχιστον την αλήθεια. Αυτό είναι το ελάχιστο που δικαιούμαστε.

Το blog με τον καφέ



Τι καλύτερο πρωί - πρωί με το καφεδάκι σας να ρίξετε και μια ματιά στο τι έγραψαν τα blogs;

Εμείς εντελώς τυχαία συναντήσαμε στην Μπλογκόσφαιρα το blog που υποστηρίζει ότι ταιριάζει καλύτερα με τον καφέ:

http://pentaedron-kafes.blogspot.com/

Σε αυτό θα βρείτε κείμενα που υπογράφονται από διαφορετικά και ίσως διάφορα ονόματα.

Με τον καφέ μπορείτε να ακούσετε και ραδιόφωνο από το Ηράκλειο αφού τα παιδιά στο blog είχαν την καλή διάθεση να μας βοηθήσουν με τις αντίστοιχες συνδέσεις ( links ).

Καλημέρα.

Θα απαντήσει το Εθνικό Τυπογραφείο;



Έχουμε δημοσιεύσει φωτογραφίες από το ΦΕΚ πρόσληψης του γνωστού επικοινωνιολόγου Γιώργου Σεφερτζή στη Νομαρχία Πειραιά:


Την απόφαση είχε υπογράψει ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας.

Για να μάθετε σχετικά με τους αναφερόμενους μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

Γιάννης Μίχας Γιώργος Σεφερτζής

Είχαμε όμως την απορία εάν νόμιμα και ορθά το Εθνικό Τυπογραφείο προχώρησε στη δημοσίευση αυτής της απόφασης του νομάρχη Πειραιά ή αν παραβιάστηκε και σε αυτή την περίπτωση η κείμενη νομοθεσία.

Σύμφωνα με το νόμο, ο Ειδικός Γραμματέας του Εθνικού Τυπογραφείου μπορεί και πρέπει να αρνηθεί τη δημοσίευση στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) κάθε διοικητικής πράξης που παραβιάζει το Σύνταγμα και τους Νόμους.

Όταν επιβάλλεται από το νόμο η δημοσίευση διοικητικών πράξεων στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τότε η δημοσίευση αυτή είναι απαραίτητο τυπικό και ουσιαστικό στοιχείο ώστε οι διοικητικές πράξεις να έχουν έννομα αποτελέσματα.

Πρόκειται για μια επιπλέον δικλείδα ασφαλείας της Δημοκρατίας μας από τις αυθαιρεσίες των δημοσίων φορέων που ιδιωτεύουν.

Στην περίπτωση αποφάσεων νομαρχών το Εθνικό Τυπογραφείο επιστρέφει προς διόρθωση σύμφωνα με τα νόμιμα όλες τις σχετικές εντολές δημοσίευσης, ειδικά μάλιστα όταν δεν αναφέρουν στο αιτιολογικό τους μέρος, είτε αυτό βρίσκεται στο σκεπτικό της απόφασης είτε βρίσκεται στο διατακτικό της, το νομικό έρεισμα στο οποίο στηρίζονται.

Αυτό δε πρέπει να είναι πλήρες και σαφές.

Ζητήσαμε λοιπόν ως Έλληνες πολίτες να μας πληροφορήσει το Εθνικό Τυπογραφείο εάν η δημοσίευση στην οποία προχώρησε είναι καθ' όλα νόμιμη.

Το κείμενο της αίτησης έχει ως εξής:



Προς:

Εθνικό Τυπογραφείο
Καποδιστρίου 34

Σε προσοχή του Ειδικού Γραμματέα
κ. Σέργιου Τσίφτη

30 Ιανουαρίου 2009

Θέμα: Δημοσίευση ΦΕΚ Υ.Ο.Δ.Δ. 254/2008

Στο ΦΕΚ ΥΟΔΔ 254/2008 δημοσιεύτηκε απόφαση του νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα σχετικά με πρόσληψη συμβούλου επικοινωνίας χωρίς όμως να αναφέρονται ειδικά στοιχεία αλλά και οι απολαβές του συνεργάτη.

Με δεδομένο ότι η δαπάνη πρόσληψης βαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό παρακαλώ να με ενημερώσετε εάν η δημοσίευση αυτή είναι καθ’ όλα νόμιμη.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Μιχαήλ Αγγελόπουλος


Το όνομα του κ. Σέργιου Τσίφτη το συναντήσαμε στο blog και στην επόμενη σελίδα:

http://edo-peiraias.blogspot.com/2009/01/blog-post_30.html


Λέτε να πάρουμε κάποτε κάποια απάντηση από το Εθνικό Τυπογραφείο;

Λέτε να πάρουμε κάποια, οποιαδήποτε απάντηση, για το θέμα Σεφερτζή;

Επικοινωνία: