Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009
Φωτομοντάζ οι φωτογραφίες της ΣΦΗΝΑΣ
Πέτυχε τελικά το σκοπό του ο Σπύρος Καρατζαφέρης. Χωρίς να ξεχάσει βέβαια και τις δημοσιογραφικές κουμπαριές του.
Χθες ο Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι, κατόπιν εντολής του, δημοσιογράφος της νέας εφημερίδας Σφήνα πήγε στα Ίμια και αφού φωτογραφήθηκε με την ελληνική σημαία εκεί αποχώρησε.
Αυτό ήταν το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, ο εκδότης της οποίας παρουσιάστηκε μάλιστα και στην εκπομπή Ζούγκλα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου υποστηρίζοντας ότι η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο δημοσιογραφικού ρεπορτάζ.
Ο συγκεκριμένος "δημοσιογράφος" εισέπραξε τα πέντε λεπτά δόξας του και καταγράφηκε στις ηρωικές σελίδες της Ιστορίας μας.
Το μπαλάκι πήρε μετά και η ηλεκτρονική έκδοση της Ζούγκλας αναφέροντας ότι "ο δημοσιογράφος" της Σφήνας δεν πήγε στα Ίμια, αλλά σε ένα άλλο νησάκι που ονομάζεται «το νησί του Σαρρή», το οποίο βρίσκεται κοντά στο Βαθύ Καλύμνου και απέχει 5 ναυτικά μίλια από τις γνωστές βραχονησίδες.
Αυτό προκύπτει και από φωτογραφίες από το νησάκι του Σαρρή που έστειλε το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας στο portal, όπου φαίνονται οι ομοιότητες με τις φωτογραφίες του δημοσιογράφου της εφημερίδας του Σπύρου Καρατζαφέρη.
Καλά ο Καρατζαφέρης. Καλά και ο Τριανταφυλλόπουλος. Αλλά και το Υπουργείο;
Το αστείο είναι ότι "τσίμπησαν" και οι τουρκικές εφημερίδες και ασχολήθηκαν με το θέμα.
Έγιναν και αναφορές, ότι δεν υπάρχει βλάστηση στα Ίμια, κλπ.
Στα Ίμια υπάρχει βέβαια και κάποια βλάστηση όπως βλέπετε και στη φωτογραφία που παραθέτουμε.
Λοιπόν η απάντηση του blog είναι ξεκάθαρη και πιστεύουμε ότι θα βγει κάποτε και ο Καρατζαφέρης να μας επιβεβαιώσει όταν σταματήσει το θέμα να πουλά.
Οι φωτογραφίες είναι προϊόν φωτομοντάζ και μάλιστα κακής ποιότητας.
Δεν έχει προσλάβει εξειδικευμένα στελέχη ο Καρατζαφέρης. Δανείστηκε από τον κουμπάρο προς όφελος και των δύο.
Αυτά για την ώρα. Έχουμε σπουδαιότερα πράγματα να ασχοληθούμε.
Οι Μάγκες και οι Μόρτες
Μας ενημέρωσαν για τον ιστοχώρο του κ. Βασίλη Π. Κουτουζή ο οποίος αναφέρεται στις σελίδες του ως δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ.
To site http://www.koutouzis.gr/ που ενημερώνει για θέματα της περιοχής της Τροιζηνίας είναι λίγο δύσκολο στην πλοήγηση ωστόσο σε αποζημιώνει διότι είναι πλούσιο.
Ευχάριστη έκπληξη, ότι ο κ. Κουτουζής μας υπενθυμίζει τις προσταγές του Συντάγματος.
"Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας.
Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19. (ΣΥΝΤΑΓΜΑ Αρθ.5α, π 2)
Πρέπει να αφιερώσετε λίγη ώρα για τα θέματα των ιστοσελίδων από τις οποίες εμείς αντιγράφουμε απόσπασμα από μια: http://www.koutouzis.gr/mortes-magkes.htm
Οι μόρτες, οι μάγκες, ο Κουτσαβάκης
και ο Μπαϊρακτάρης
Πάνε, πια, πάρα πολλά χρόνια, αφ' ότου ο Πειραιάς έπαψε νά 'χει μάγκες.
[Σωστό]
Η ιστορία τους σταμάτησε στα 1940 με 1950, χωρίς οι τελευταίοι εκπρόσωποι του είδους να έχουν την αίγλη των πρώτων, έστω αν η «βασιλεία» τους κράτησε πάνω από 100 χρόνια. Ολα, βλέπετε, εκφυλίζονται!
Πολλοί συγχέουν το «μόρτης» με το «μάγκας».
Το όνομα «μόρτυς», όμως, βγαίνει από την Ιταλική λέξη «μόρτο» που σημαίνει θάνατος. Οταν, τον Μεσαίωνα, είχε πέσει στην Ευρώπη το «μαύρο θανατικό», δηλαδή η χολέρα, στη Φλωρεντία, που είχε και τα περισσότερα θύματα, δεν υπήρχαν πια νεκροθάφτες για να θάψουν τους πεθαμένους. Οι πλούσιοι κάτοικοι της πόλεως τότε, για να μην αφήνουν τους νεκρούς τους στους δρόμους πλήρωναν μεγάλα ποσά σ' αυτούς που θα τους έθαβαν.
Ετσι, όλα τ' αποβράσματα της κοινωνίας, βρήκαν την ευκαιρία να πλουτίσουν.
Σχημάτισαν, λοιπόν, διάφορες ομάδες, που τις ονόμασαν «μορταρίες» και ανελάμβαναν να θάβουν τους πεθαμένους Κι' από τότε η λέξη σήμαινε κακοποιό και αλήτη, ενώ στην εποχή μας ακούγεται συχνά, χωρίς να σοκάρει, και σημαίνει έξυπνος, πονηρός!..
Αντίθετα, η λέξη «μάγκας» έχει την προέλευση της στα ηρωικά ελληνικά χρόνια. Κατά την εποχή του απελευθερωτικού μας Αγώνα οι στρατολογούμενοι από τους οπλαρχηγούς,, διαιρούντο σε δυο ενωματίες. Κάθε ενωματία ονομαζόταν «Μάγκα» και ο αρχηγός της «Μάγκατζης».
Ήταν τιμή και δόξα, λοιπόν, να είσαι Μάγκας ή να ανήκεις στους Μάγκες. Ξαφνικά, όμως, συνέβησαν τα γεγονότα που έδωσαν κακή σημασία στη λέξη:
Στις 7 Δεκεμβρίου 1831, οι πληρεξούσιοι της «εν Αργει Εθνικής Συνελεύσεως», ήρθαν στα χέρια και χωρίστηκαν σε δυο κόμματα.
Ο Ιωάννης Κωλέτης, τότε, ακολουθούμενος από πολλούς πληρεξουσίους και οπλαρχηγούς Στερεοελλαδίτες, άρχισε να στρατολογεί οπλοφόρους για να πάει στο Ναύπλιο να καθαιρέσει τον Αυγουστίνο Καποδίστρια. που, μετά τη δολοφονία του αδελφού του, είχε αναγνωρισθεί από το αντίθετο κόμμα, Κυβερνήτης της Ελλάδος.
Ο Κωλέτης στρατολογούσε κάθε άτακτο στοιχείο κι' έτσι δημιούργησε ένα μπουλούκι από κακοποιούς, που έκαναν τόσες αταξίες και κλεψιές, ώστε οι άλλοι Μάγκες των διαφόρων οπλαρχηγών ονόμασαν - κατ' ευφημισμό — τους Μάγκες του Κωλέτη «Μοσχομάγκες», αντί Βρωμομάγκες. Ετσι, όλοι οι οπαδοί του Κωλετικού κόμματος πήραν τ' όνομα Μοσχαμάγκες και το κόμμα του Μοσχομαγκιτικό.
Με τον καιρό όταν στα 1843, ο Κωλέτης σχημάτισε Κυβέρνηση, μάγκες και μοσχομάγκες ονομάστηκαν όλα τα χαμίνια που εύρισκαν άσυλο στα διάφορα υπόγεια, και στους «τεκέδες».
Υπήρχαν, λοιπόν, τριών λογιών ……..κακοποιοί την εποχή εκείνη :
Οι Μόρτες, οι Μάγκες και οι Μοσχομάγκες.
Λίγο αργότερα, προστέθηκαν σ' αυτούς οι Νταήδες και οι Αντάμηδες, που ήταν, όμως, παρακλάδια των πρώτων.
Οι τελευταίοι έκαναν δικό τους «σινάφι» που τρομοκρατούσαν τα «πέριξ» με κλεψιές……μαχαιρώματα και φόνους καιμμιά φορά.
Για να περάσει κανείς βράδυ από τις γειτονιές τους (Δραπετσώνα, Χατζηκυριάκειο, Καμίνια) — αν δεν ήταν κάτοικος της συνοικίας— έπρεπε να πληρώσει τον απαραίτητο φόρο. Αν ήταν φτωχαδάκι, περιορίζονταν μόνο στην καπνοσακούλα του. Αν καταλάβαιναν, όμως, ότι τόλεγε η τσέπη του δεν του άφηναν τίποτα. Του έπαιρναν πορτοφόλι, ρολόϊ, αλυσίδα, μπαστούνι καπέλο και ακόμα σακάκι, παντελόνι και παπούτσια. Όλο αυτό το «πλιάτσικο» το εύρισκες την επομένη στα παλιατζίδικα, να πουλιέται σε «τιμή ευκαιρίας» !
Όλοι αυτοί εχρησιμοποιούντο από τα διάφορα κόμματα ως μπράβοι και τραμπούκοι.
Φορούσαν ειδική περιβολή, μαύρο στενό παντελόνι, μεσάτο σακάκι, που περνούσαν μόνο το ένα του μανίκι, κόκκινο ζωνάρι, που άφηναν τη μια του άκρη να σέρνεται, πολύ μυτερό μποτίνι με κουμπιά στο πλάϊ και ψηλό τακούνι, σκληρό «καβουράκι» πάνω σε λαδωμένες αφέλειες και μπαρμπέτες, χοντρό δαχτυλίδι από ασήμι με νεκροκεφαλή στη μέση και κομπολόΐ.
Η συνέχεια στη σελίδα του κ. Κουτουζή:
http://www.koutouzis.gr/mortes-magkes.htm
Πάρε το τιμόνι Χριστέ (Carrie Underwood)
Η Carrie Underwood κατάφερε ξεκινώντας από την Οκλαχόμα των ΗΠΑ να κερδίσει το τηλεοπτικό διαγωνισμό "American Idol" που εμείς βλέπαμε στο τηλεοπτικό σταθμό FOX.
Η Carrie διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά ώστε να μιλάει στο συναίσθημα του μέσου αμερικανού των κεντρικών πολιτειών.
Αυτά τα μηνύματα όμως αρχίζουν και περνούν και στον αστό πολίτη της Αμερικής ο οποίος αναζητά απαντήσεις στα σύγχρονα προβλήματά του ανατρέχοντας σε παλιές λύσεις.
Το ποιά θα είναι η πορεία των ΗΠΑ τα επόμενα χρόνια είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό. Με δεδομένο όμως ότι αυτοί που αποφασίζουν για τις εξελίξεις παραμένουν σταθεροί στις θέσεις τους μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα δούμε εικόνες αντίστοιχες με εκείνες που είδαμε στις δεκαετίες 60 και 70 στο εσωτερικό των ΗΠΑ.
Το video μπορείτε να το βρείτε και εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=Ky4rfA_tebY
Η συνταγή μιας βαθειάς οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα
Το blog με τον καφέ
http://pentaedron-kafes.blogspot.com/
Σε αυτό θα βρείτε κείμενα που υπογράφονται από διαφορετικά και ίσως διάφορα ονόματα.
Με τον καφέ μπορείτε να ακούσετε και ραδιόφωνο από το Ηράκλειο αφού τα παιδιά στο blog είχαν την καλή διάθεση να μας βοηθήσουν με τις αντίστοιχες συνδέσεις ( links ).
Καλημέρα.
Θα απαντήσει το Εθνικό Τυπογραφείο;
Την απόφαση είχε υπογράψει ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας.
Για να μάθετε σχετικά με τους αναφερόμενους μπορείτε να διαβάσετε εδώ:
Γιάννης Μίχας Γιώργος Σεφερτζής
Είχαμε όμως την απορία εάν νόμιμα και ορθά το Εθνικό Τυπογραφείο προχώρησε στη δημοσίευση αυτής της απόφασης του νομάρχη Πειραιά ή αν παραβιάστηκε και σε αυτή την περίπτωση η κείμενη νομοθεσία.
Σύμφωνα με το νόμο, ο Ειδικός Γραμματέας του Εθνικού Τυπογραφείου μπορεί και πρέπει να αρνηθεί τη δημοσίευση στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) κάθε διοικητικής πράξης που παραβιάζει το Σύνταγμα και τους Νόμους.
Στην περίπτωση αποφάσεων νομαρχών το Εθνικό Τυπογραφείο επιστρέφει προς διόρθωση σύμφωνα με τα νόμιμα όλες τις σχετικές εντολές δημοσίευσης, ειδικά μάλιστα όταν δεν αναφέρουν στο αιτιολογικό τους μέρος, είτε αυτό βρίσκεται στο σκεπτικό της απόφασης είτε βρίσκεται στο διατακτικό της, το νομικό έρεισμα στο οποίο στηρίζονται.
Αυτό δε πρέπει να είναι πλήρες και σαφές.
Ζητήσαμε λοιπόν ως Έλληνες πολίτες να μας πληροφορήσει το Εθνικό Τυπογραφείο εάν η δημοσίευση στην οποία προχώρησε είναι καθ' όλα νόμιμη.
Το κείμενο της αίτησης έχει ως εξής:
Προς:
Εθνικό Τυπογραφείο
Καποδιστρίου 34
Σε προσοχή του Ειδικού Γραμματέα
κ. Σέργιου Τσίφτη
30 Ιανουαρίου 2009
Θέμα: Δημοσίευση ΦΕΚ Υ.Ο.Δ.Δ. 254/2008
Στο ΦΕΚ ΥΟΔΔ 254/2008 δημοσιεύτηκε απόφαση του νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα σχετικά με πρόσληψη συμβούλου επικοινωνίας χωρίς όμως να αναφέρονται ειδικά στοιχεία αλλά και οι απολαβές του συνεργάτη.
Με δεδομένο ότι η δαπάνη πρόσληψης βαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό παρακαλώ να με ενημερώσετε εάν η δημοσίευση αυτή είναι καθ’ όλα νόμιμη.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Μιχαήλ Αγγελόπουλος
Το όνομα του κ. Σέργιου Τσίφτη το συναντήσαμε στο blog και στην επόμενη σελίδα:
http://edo-peiraias.blogspot.com/2009/01/blog-post_30.html
Λέτε να πάρουμε κάποτε κάποια απάντηση από το Εθνικό Τυπογραφείο;
Λέτε να πάρουμε κάποια, οποιαδήποτε απάντηση, για το θέμα Σεφερτζή;