Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009
Όλα τα δώρα για τη Μαρίνα
Την τελευταία βδομάδα πριν τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 και ενώ όλες οι δημοσκοπήσεις έδειχναν την επερχόμενη συντριβή της ΝΔ με αποτέλεσμα να βγουν στα κανάλια και οι στρατηγοί της παράταξης, μήπως και διασωθεί κάτι από τα ποσοστά της σημερινής αντιπολίτευσης, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής πήρε μια πολύ σημαντική απόφαση.
Την Πέμπτη 1.10.2009 με την με αριθμ. Πρωτ. Υ 407/1.10.2009 πράξη του ανακάλεσε την με αριθμ. Πρωτ. Υ 40/6.4.2004 προηγούμενη απόφασή του, με την οποία είχε διοριστεί στο Μαξίμου ως ειδική σύμβουλος σε θέματα διεθνών σχέσεων η Μαρίνα Σκορδέλη.
Η τριανταπεντάχρονη σήμερα κα Σκορδέλη ήταν κυριολεκτικά πολύ κοντά στον πρώην πρωθυπουργό αφού ο Κώστας Καραμανλής δεν παρέλειπε να ενημερώνεται από τα ειδικά σημειώματα της συμβούλου του κατά τη διάρκεια επίσημων επισκέψεων και ενόψει σημαντικών διεθνών θεμάτων.
Κατάγεται από τη Θέρμη Θεσσαλονίκης και το 2003 ήταν στη Γραμματεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος / Ευρωπαίων Δημοκρατών.
Το 2006 εμφανίζεται ως υποψήφια διδάκτωρ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης.
Αυτά πολύ λίγο ίσως ενδιαφέρουν το μέσο Πολίτη.
Αυτό όμως που έχει ενδιαφέρον είναι ότι ο πρώην Πρωθυπουργός επιλέγει να ανακαλέσει την προηγούμενη απόφασή του τοποθέτησης της κας Σκορδέλη και όχι να την απαλλάξει από τα καθήκοντά της ή να αποδεχθεί την παραίτησή της όπως γίνεται σε παρόμοιες περιπτώσεις.
Διοικητικά αυτή η απόφαση του Πρωθυπουργού έχει πολύ μεγάλη σημασία καθώς γεννά αποτελέσματα ex tunc.
Δηλαδή η κα Σκορδέλη επιστρέφει στην προηγούμενη διοικητικά κατάσταση στην οποία ήταν το 2004, όταν ο πρώην πρωθυπουργός έλαβε την αρχική απόφασή του και νομιμοποιείται να εισπράξει αποδοχές από δημόσια θέση ή να λάβει αξιώματα που θα είχε απολαύσει εάν δεν είχε εκδοθεί η αρχική απόφαση του Κώστα Καραμανλή.
Το ζήτημα χρήζει διερεύνησης από τη σημερινή Κυβέρνηση η οποία καλείται να αποδείξει τη δύναμη της αξιοπιστίας της.
Μπορεί και θέλει ο Γιώργος Παπανδρέου, αν συντρέχει λόγος, να ανακαλέσει την απόφαση του Κώστα Καραμανλή και να την τροποποιήσει στο όνομα του δημοσίου συμφέροντος;
Ή θα υπάρχει κάλυψη και αποδοχή των προσωπικών επιλογών του πρώην πρωθυπουργού στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας;
Ίδωμεν.
Επίσκεψη Τσίπρα στον ΣΕΜΠΟ
Αύριο 15.10.2009 στις 9 π.μ. θα βρίσκεται στην πύλη του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ στο Ικόνιο, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τους βουλευτές του κόμματος Θοδωρή Δρίτσα και Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Είναι μια προσπάθεια συμπαράστασης στους απεργούς λιμενεργάτες οι οποίοι δέχονται πλέον πολλές πιέσεις από κάθε πλευρά και με διάφορες μεθόδους ώστε να λυθεί η απεργία.
Σήμερα παρουσιάστηκαν στο Λιμεναρχείο Κερατσινίου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) Γιώργος Γεωργακόπουλος και ο αντιπρόεδρος Στράτος Μπαλαμπανίδης και απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με την άρνηση παράδοσης την 1η Οκτωβρίου, ημέρα που ξεκίνησε η απεργία στο λιμάνι, ενός εμπορευματοκιβωτίου που σύμφωνα με τα συνοδευτικά έγγραφα περιείχε προστατευτικές ιατρικές μάσκες και δικαιούχος του ήταν η ΣΕΠ ΑΕ, η θυγατρική δηλαδή εταιρεία της COSCO.
Εν τω μεταξύ, σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ, Νίκος Αναστασόπουλος στον τηλεοπτικό σταθμό SBC, σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, είπε ότι ο ΟΛΠ δεν κατέφυγε στη Δικαιοσύνη με σκοπό να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική καθώς κάτι τέτοιο θα προκαλούσε μεγαλύτερη ένταση.
Τόνισε ότι η συμφωνία με την COSCO είναι νόμος του Κράτους και δεν μπορεί κανείς να παραβιάσει τη νομοθεσία.
Σημείωσε επίσης ότι, καθώς η απεργία βρίσκεται ήδη στην 14η ημέρα και κάτω από την πίεση της στέρησης του ημερομισθίου των λιμενεργατών, θεωρεί ότι θα υπάρχουν εξελίξεις ενώ δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι τα άλλα λιμάνια της χώρας λειτουργούν κανονικά και μπορούν να εξυπηρετούν το διαμετακομιστικό εμπόριο όπως άλλωστε έχει γίνει και στο παρελθόν.
Από την πλευρά τους οι απεργοί αναζητούν πολιτική στήριξη από κάθε φορέα στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό και στο πλαίσιο αυτό έχει αποσταλεί έγγραφο στο Διεθνές Συμβούλιο Λιμενεργατών (IDC) που εδρεύει στην Μπαρσελώνα της Ισπανίας, το οποίο έχει διαβιβαστεί ήδη στις τοπικές ενώσεις του κλάδου ανά τον κόσμο.
Μερικοί παλιοί φίλοι και συμπαραστάτες πάντως άλλαξαν στάση απέναντι στους λιμενεργάτες αμέσως μόλις άλλαξε η κυβερνητική πλειοψηφία.
Περίμενες κάτι διαφορετικό;
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)