Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2010

Goldman Sucks
Πολύ καλό έδαφος φαίνεται να βρήκε στη χώρα μας ο μεγάλος επενδυτικός κολοσσός Goldman Sachs ή Goldman Sucks όπως με νόημα παραφράζουν το όνομά της οι άσπονδοι εχθροί της.

Η Ελληνική Πολιτεία στηρίζεται στους τρεις βασικούς πυλώνες της ανικανότητας, της αμέλειας και του δόλου και βοήθησαν την Γκόλντμαν που βρωμάει να κουνά μπροστά στα μάτια των υπευθύνων ένα επίσης βρωμερό ψάρι και εκείνοι να θέλουν να πιστεύουν ότι σπαρταράει.

Τσίμπησαν για καλά.

Πολλοί μιλούν για αμέτρητα ευρώπουλα που έχουν ταξιδέψει πλενόμενα μέσω Τουρκίας σε άγνωστους προορισμούς.

Προσωπικά δεν θα με παραξενέψει αν τα μεγαλοντίλς των Αθηνών χρηματοδοτούσαν επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν.

Κάπως έτσι λειτουργεί ο κύκλος του χρήματος.

Θα μάθουμε πολύ γρήγορα καθώς ο κόσμος απογοητευμένος και αηδιασμένος αρχίζει να μιλά κυρίως μέσω των μπλόγκς.

Πέρυσι τέτοια εποχή, παρόλα τα προβλήματα της Goldman Sachs η οποία χρωστούσε 10 δισεκατομμύρια δολλάρια στο Αμερικανικό δημόσιο για τη σωτηρία της από την πτώχευση δεν παρέλειψε να ασχοληθεί με έναν πολύ ενοχλητικό μπλόγκερ, τον Μάικ Μόργκαν, που δημοσιεύει στη διαδικτυακή διεύθυνση www.goldmansachs666.com προσλαμβάνοντας μια από τις πιο γνωστές νομικές εταιρείες της Γουώλ Στριτ για να τον φιμώσουν.

Ο συνονόματος Μάικ προειδοποιήθηκε αρχικά να μην χρησιμοποιεί το όνομα της εταιρείας και εκείνος αντέδρασε τοποθετώντας σε εμφανή θέση στο διαδικτυακό του χώρο δήλωση που λέει ότι ουδεμία σχέση έχει με την Γκόλντμαν.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης ενός αδύναμου, θεωρητικά τουλάχιστον μπλόγκερ, σίγουρα όμως οικονομικά, είναι γνωστή τακτική που την έχουμε νιώσει και εμείς.

Ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας καταγράφηκε στην ιστορία ως ο πρώτος και ο μόνος μέχρι στιγμής νομάρχης που προσπάθησε τρομοκρατώντας να φιμώσει ένα μπλόγκ, συγκεκριμένα το δικό μας.

Και τα κατάφερε ως ένα σημείο, στο κομμάτι της τρομοκρατίας αλλά όχι της φίμωσης.

Ο αμερικανός μπλόγκερ ωστόσο μέχρι σήμερα, ευτυχώς για εμάς, είναι ελεύθερος να γράφει αυτά που πιστεύει ξεκινώντας τις σελίδες του με άγνωστες πλην όμως σοφές αμερικανικές όσο και παγκόσμιες αλήθειες:

"Όταν ο Λαός φοβάται την κυβέρνηση υπάρχει τυραννία. Όταν η κυβέρνηση φοβάται το Λαό υπάρχει ελευθερία", Τόμας Τζέφερσον.

"Όταν ο Λαός και η κυβέρνηση φοβάται τραπεζίτες σαν την Goldman Sachs και την JP Morgan υπάρχει οικονομική δικτατορία που θα καταστρέψει την ίδια τη βάση της ύπαρξής μας ως μια πολιτισμένη κοινωνία", Μάικ Μόργκαν.

"Αφήστε με να ελέγχω τα χρήματα ενός Έθνους και δεν με ενδιαφέρει ποιός θεσπίζει τους νόμους του",

Μέγιερ Ροθστσάιλντ (Δημιουργός του Κεντρικού Τραπεζικού Συστήματος).

Είναι φανερό λοιπόν γιατί έπρεπε ο μπλόγκερ να "σκάσει" (ησυχάσει) σταματώντας άμεσα τις αναρτήσεις του.

Διότι είναι ακόμη οι μνήμες νωπές και δεν είναι αργά η ώρα που θα γίνουν και άλλοι συνειρμοί και εδώ θα είμαστε όταν θα αποκαλύπτεται η αλήθεια σχετικά με ποιούς τροφοδοτούσαν τα κέρδη της Goldman Sachs και ποιές συγκεκριμένες πολιτικές εξυπηρετούσαν.

Η δικαιολογία "Too Big to Fail" δεν είναι τίποτε άλλο από ένα επικοινωνιακό παραμύθι καθώς τα κομμάτια της Goldman Sachs όπως και εκείνα της Lehman Brothers που οδηγήθηκε σε πτώχευση θα απορροφούνταν άμεσα από την ενεργή αγορά της Wall Street.

Ο Μάικ Μόργκαν, για όσους ενδιαφέρονται, και τα πάνε καλά με την Αγγλική γλώσσα, έχει αναρτήσει μια λίστα των δημοσιευμάτων που ασχολούνται με, τι άλλο, την Ελλαδίτσα μας και το ρόλο της Goldman Sachs στο μεγάλο εγχώριο φαγοπότι.

http://www.goldmansachs666.com/

Επικοινωνία: