Σάββατο, 10 Ιουλίου 2010

Φήμες για την Τίνα Μπιρμπίλη στην Περιφέρεια Αττικής


ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Ο ΠΗΧΥΣ

Έτοιμος είναι ο κατάλογος του ΠΑΣΟΚ με τα ονόματα των αιρετών υποψηφίων στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές (όπως τουλάχιστον έμαθα από "σπόντα").

Το όνομα της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη φιγουράρει πρώτο για την Περιφέρεια Αττικής.

Αν αληθεύει, ακόμη και ως ιδέα, αυτό θα αποτελούσε μια μεγάλη ανατροπή ως προς τη φυσιογνωμία των προσώπων που θα στελεχώνουν από εδώ και πέρα την αυτοδιοίκηση, ιδιαίτερα στις πολύ αποφασιστικές διοικητικές θέσεις σε επίπεδο περιφέρειας.

Το θέμα είναι αν θα δεχόταν η ίδια η Τίνα Μπιρμπίλη μια θέση σε τοπικό επίπεδο με τις μικροδιαπλοκές και τα μικροκομματικά φαγώματα καθώς είδε και έπαθε να προσαρμοστεί στη νοοτροπία του δημοσίου... λειτουργού.

Για τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου θα αποτελούσε όμως μια διπλή ντρίπλα αφού από τη μια μεριά θα δικαιολογούταν επικοινωνιακά πιο εύκολα ένας ανασχηματισμός που θα έλυνε κάποια πολύ βασικά θέματα διαχείρισης και από την άλλη θα υπήρχε μια επανατοποθέτηση προσώπων υπό το φως των νέων δεδομένων.

Αναμένεται να περικοπούν τα δύο άκρα:

Οι υπεριδεαλιστές της εποχής που το ΠΑΣΟΚ ήταν αντιπολίτευση αλλά σήμερα δεν μπορούν να πιάσουν το νόημα της εξουσίας, όπως επίσης και οι πολύ πονηροί, με παρελθόν και εμπειρία, που το έχουν παραπιάσει.

Θα δούμε τι θα γίνει τελικά αφού το μέλλον της χώρας είναι τόσο αβέβαιο όσο και το μαύρο - κόκκινο της "πειραγμένης" ρουλέτας στο καζίνο.

Όσο για Δημοκρατία ούτε κουβέντα.


ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΡΑΥΓΕΣ

Έψαξα για το όνομα του Γιάννη Μίχα και δεν το βρήκα στη λίστα. Ο σημερινός νομάρχης Πειραιά φαίνεται ότι θα κατέβει για βουλευτής στις επόμενες πρόωρες βουλευτικές εκλογές που άποψή μου είναι ότι δεν θα γίνουν τελικά μαζί με τις αυτοδιοικητικές.

Στη χειρότερη περίπτωση θα τακτοποιηθεί δεόντως στον ΟΛΠ από τον "πατερούλη".

Έτσι αποκαλούν τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Γιώργο Ανωμερίτη κάποιοι λιμενεργάτες.

Το βρήκα πολύ πετυχημένο αφού και στο παρελθόν με την παρέμβαση - απόφαση του "πατερούλη" ο Γιάννης Μίχας είχε καταλάβει τη θέση του αναπληρωτή προέδρου στον ΟΛΠ ενώ είναι γνωστές οι πρωτοβουλίες του Γιώργου Ανωμερίτη για την μισθολογική τακτοποίηση όλων των κομματικών στον Οργανισμό.

Ποιός θα πληρώσει τελικά τα σπασμένα δεν ξέρω. Ή μάλλον ξέρω. Εσύ και εγώ.


* Η φωτογραφία από την Βικιπαίδεια.

Επικοινωνία: