Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

Marfin Financial Group - Made in Piraeus



Από την εφημερίδα "Ο Πολίτης της Χίου", 9.2.2006


Τα Χιώτικα ονόματα πίσω από την Marfin


Όταν οι εφοπλιστές βγήκαν στη στεριά, εγένετο η Marfin Financial Group.

Ονόματα άγνωστα στους εκτός ναυτιλίας επιχειρηματικούς κύκλους εμπιστεύτηκαν το 1998 τα κεφάλαιά τους στον Α. Βγενόπουλο, που διέθετε τότε ένα από τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία της Ακτής Μιαούλη, για να συστήσουν μια εταιρία που σήμερα αποτελεί έναν μικρού μεγέθους, αλλά από τους πιο γρήγορα αναπτυσσόμενους χρηματοοικονομικούς ομίλους της ελληνικής αγοράς.

Ένας από αυτούς είναι ο Νίκος Φράγκος, πατριάρχης της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, ο οποίος μαζί με τον επίσης εφοπλιστή Ν. Μουνδρέα ίδρυσαν πριν από 40 χρόνια την Good Faith Shipping.

Ο Νίκος Φράγκος κατάγεται από τα Καρδάμυλα της Χίου και ξεκίνησε κάνοντας εμπορικά ταξίδια σε ένα μικρό βαπόρι που ανήκε στον πατέρα του.

Το 1957 αγόρασε το πρώτο του καράβι και το 1966 συνεταιρίζεται για την ίδρυση της Good Faith, που στα τέλη της δεκαετίας του 1990 έφθασε να διαχειρίζεται 150 πλοία και αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές ναυτιλιακές εταιρίες.

Εξαγορά

Παράλληλα, είναι πρόεδρος της ασφαλιστικής Φοίνιξ – Metrolife, που ανήκει στην Εμπορική Τράπεζα.

Μαζί με την κόρη του Αγγελική ελέγχουν (μέσω της Global Equity Investments) την πλειοψηφία της Greek Information Technology Holdings, που πρόσφατα εξαγόρασε το 28,42% της LogicDIS.

Έτερος πυλώνας του οικοδομήματος αναδεικνύεται ο εφοπλιστής Θόδωρος Βενιάμης, ιδρυτής και πρόεδρος της Golden Union.

Με καταγωγή από το Βροντάδο της Χίου, ο Θ. Βενιάμης σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ και στη συνέχεια εργάστηκε σε διάφορες ναυτιλιακές επιχειρήσεις στο Λονδίνο και στον Πειραιά.

Το 1977 συστήνεται η ναυτιλιακή εταιρία Golden Union, που σήμερα αριθμεί 28 πλοία χωρητικότητας άνω των 2 εκατ. τόνων και διαθέτει γραφεία στο Λονδίνο, την Οζάκα και την Αγία Πετρούπολη.

Σταδιακά ο Βενιάμης καταφέρνει να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα εφοπλιστικά ονόματα του Πειραιά, αντιπρόεδρος σήμερα της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), ενώ μετέχει και στο δ.σ. του ΟΤΕ.

Την εφοπλιστική «τριάδα» (ένα από τα τρία «Β» όπως λένε στον Πειραιά: Βγενόπουλος, Βενιάμης, Βέττας) συμπληρώνει ο εφοπλιστής Πέτρος Βέττας.

Η εταιρία του Bariba Corporation, με έδρα τη Λιβερία στεγάζεται στο Μαρούσι επί της λεωφόρου Κηφισίας όπου διατηρεί γραφεία και η Marfin.

Στην Ακτή Μιαούλη λέγεται ότι ο Π. Βέττας διατηρεί συμμετοχές σε βαπόρια, αλλά η ναυτιλία αποτελεί πεδίο δραστηριοποίησης δεύτερης επιλογής του.

Επίσης στο μετοχικό κεφάλαιο της Marfin συμμετέχουν ο στενός συνεργάτης του Α. Βγενόπουλου και από τους ιδρυτές του ομίλου Σπύρος Οικονόμου (σ.σ.: ο γιος του Τάσος είχε εμφανιστεί ως στρατηγικός επενδυτής στην Δυναμική Ζωή) και με μικρότερα ποσοστά η οικογένεια Χανδρή, ο Νίκος Ιατρού, πρώην βασικός μέτοχος της Ελληνικής Επενδυτικής και η εφοπλιστική οικογένεια Λω.

Μετά την πρόσφατη ιδιωτική τοποθέτηση που έγινε στο Λονδίνο, ποσοστό 14,18% έχει αποκτήσει η επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley και η εταιρία Toscafund με 6,12%.

Η τελευταία αποτελεί ένα ισχυρό hedge fund που ιδρύθηκε με έδρα το Λονδίνο από τον Μάρτιν Χιουζ, πρώην χρηματιστηριακό αναλυτή.

Προ εξαμήνου είχε αποκτήσει θέση στο μετοχικό κεφάλαιο της τρίτης μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, Commerzbank, ενώ κατέχει ποσοστό 9,5% στην διεθνή εταιρία παροχής κατασκευαστικών και μηχανολογικών υπηρεσιών Amec που μετέχει στο κονσόρτσιουμ των εταιριών για την ανοικοδόμηση του Ιράκ.

(πηγή: ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

"Μακριά κάθε σκέψη περί συνωμοσίας ή σκοτεινού παρασκήνιου"




Αυτό είχε δηλώσει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αναφερόμενος στις συναντήσεις της ομάδας Bilderberg, ενός ετήσιου forum ανταλλαγής απόψεων και προσέγγισης των τάσεων που εκδηλώνονται παγκόσμια σχετικά με θεματολογία αμερικανικού ενδιαφέροντος.

Στην προεκλογική συζήτηση αντιπαράθεσης στον ΣΚΑΪ απέναντι ή μάλλον δίπλα στο Δημήτρη Αβραμόπουλο, η Άννα Διαμαντοπούλου, τακτική προσκεκλημένη των συναντήσεων Bilderberg (2004, 2005 και 2007).

θυμίζουμε ότι η πρώτη συνάντηση έγινε στο ξενοδοχείο Hotel de Bilderberg, κοντά στο Arnhem στην Ολλανδία στις 29, 30 και 31 Μαΐου 1954 απ' όπου και η όλη πρωτοβουλία πήρε το όνομά της.

Εμπνευστής του εγχειρήματος ο Joseph Retinger, ο οποίος γεννήθηκε στην Κρακοβία της Πολωνίας (τότε Αυστροουγγαρία) στις 17 Απριλίου 1888.

Ο Retinger ήταν, πέθανε στις 12 Ιουνίου 1960, μια ιδιόμορφη προσωπικότητα που θα πρέπει να αναλυθεί με λεπτομέρεια.

Έχει καταγραφεί ως ένας από τους υπέρμαχους της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και σταθερά υποστήριζε το Ευρωπαϊκό Κίνημα αλλά βοήθησε επίσης και στην ίδρυση του γνωστού Συμβουλίου της Ευρώπης.

Προσέγγισε λοιπόν το 1954 τον πρίγκηπα της Ολλανδίας Bernhard ο οποίος συμφώνησε να προωθήσει την ιδέα μαζί με τον τότε πρωθυπουργό της χώρας Paul Van Zeeland αλλά και τον πρόεδρο της αμερικανικής εταιρείας Unilever Paul Rijkens (εδώ ξεκινούν τα ενδιαφέροντα).

Ο πρίγκηπας Bernhard στη συνέχεια έρχεται σε επαφή με τον Walter Bedell Smith, τότε αρχηγό της γνωστής CIA, ο οποίος ζητά από τον σύμβουλο του προέδρου Eisenhower, C. D. Jackson να ασχοληθεί με το θέμα.

Τελικά οργανώθηκε το γεγονός και ο Retinger τοποθετήθηκε επικεφαλής της επιτροπής "καθοδήγησης" του οργανωτικού επιφορτισμένη με καθήκοντα όπως η δημιουργία της λίστας των προσκεκλημένων, αρχικά δύο προσωπικότητες από κάθε χώρα, που θα εκπροσωπούσαν αντίθετες συντηρητικές και ριζοσπαστικές απόψεις.

Σκοπός όμως ήταν και η δυνατότητα απευθείας επικοινωνίας των μελών της λίστας Bilderberg που θα μεγάλωνε κάθε χρόνο.

Τόσο ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής όσο και ο Γιώργος Παπανδρέου, κυρίως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ξέρουν καλά τι εννοούμε.

Ο πρώτος έχει συμμετάσχει στη συνάντηση το 1994, ενώ ο δεύτερος το 1995, 1998, 2000 αλλά και 2005 και έχουν χρησιμοποιήσει τις επαφές τους τόσο απευθείας όσο και με μεσάζοντες.

Σε ένα τέτοιο κλίμα μάλλον πολλοί έχουν ιδέες των απευθείας ad hoc συναντήσεων προσωπικοτήτων της πολιτικής και οικονομικής ζωής.




Στο μεγάλο χωριό που λέγεται Ελλάδα, την ιδέα είχε επιχειρηματίας, την πέρασε πρόσφατα σε μεγαλοστέλεχος Τράπεζας ο οποίος για να δείξει ότι είναι απαραίτητος έστησε με τη βοήθεια του πρώτου μια συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου με κάποιες προσωπικότητες των δανειακών κεφαλαίων στο... σπίτι του.

Αν ισχύει η λίστα που δημοσιεύτηκε στον ιστοχώρο http://www.antinews.gr, γιατί μάλλον δεν είναι πλήρης, τότε δε θεωρούμε ότι έγινε κανένα σημαντικό γεγονός.

Εδώ ο πρόεδρος ταξίδεψε πρόσφατα στο εξωτερικό χωρίς να τον πάρει χαμπάρι κανείς.

Είμαστε επίσης σε θέση να γνωρίζουμε ότι κάποιοι από τους ονοματιζόμενους επιχειρηματίες είναι πολύ καμένοι από την αναστροφή του οικονομικού κλίματος καθώς ένας ήταν εραστής των παραγώγων, άλλος έκανε ανοίγματα και χρεώθηκε για σημεία πώλησης που καλύτερα να μην άνοιγε, άλλος έχει συμμετοχή σε εταιρείες που μόνο στα χαρτιά δεν είναι προβληματικές, άλλος βρίσκεται εκτεθειμένος στα Βαλκάνια, ενώ κάποιοι άλλοι προσδοκούν να πάρουν κανένα δημόσιο έργο αλλά και να πληρωθούν γι' αυτό και θεωρούν ότι κάθε τέτοια συνάντηση είναι χρήσιμη. Και κάποιος δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι έκανε εκεί.

Η ανομοιογένεια όμως της ομάδας βγάζει μάτια. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν τόσο διαφορετικό προφίλ όσο και οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης.

Πως να επικοινωνήσει τώρα ο Γ. με τον Π.;

Η είδηση, όπως την αναδημοσιεύουμε όλη από το http://www.antinews.gr έχει ως εξής:

Ποιοι επιχειρηματίες συμμετείχαν στο δείπνο με το Γιώργο

By Factorx | February 27, 2009
______________________________________________________________________________________________
(Mόνο στο http://www.antinews.gr/).

Mεγάλη κουβέντα αναμένεται να ανοίξει το «μυστικό δείπνο» που οργάνωσε στον Γιώργο Παπανδρέου την περασμένη Δευτέρα στο σπίτι του στην Εκάλη, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Νίκος Καραμούζης.

Να σας αποκαλύψουμε ποιοι κορυφαίοι επιχειρηματίες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του οικοδεσπότη.

Όπως πληροφορούμαστε ήταν εκεί ο κ. Μάνος Βασιλάκης της Aegean, αλλά και ο κ. Ευάγγελος Σπανός, πρόεδρος της Βιοϊατρικής.

Ο κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, πρώην Πρόεδρος του ΣΕΒ και ιδιοκτήτης της τσιμεντοβιομηχανίας Τιτάν.

Ο κ. Πάνος Λασκαρίδης ( ο αδελφός του Θάνος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί) μεγαλομέτοχος στη « Μεγάλη Βρετανία» και εφοπλιστής, πρώην ιδιοκτήτης του Καζίνου, - ως συνεργάτης του εργάζεται ο κ. Νίκος Παπανδρέου, συγγραφέας και αδελφός του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Το παρόν έδωσαν επίσης ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος της Vivardia, αλλά και ο κ. Μάκης Σκλαβενίτης, με τα ομώνυμα σούπερ μάρκετ και ο κ. Αριστείδης Μπελές, με τα ιχθυοτροφεία « Νηρέας».

Στο δείπνο παρέστησαν ακόμα ο ιδιοκτήτης της ΜΕΤΚΑ κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, ο κ. Σπύρος Διβάνης με τα γνωστά ξενοδοχεία, ο κ. Άγγελος Πλακόπιτας της Clobal Finance ( εταιρείας πληροφορικής), ο κ. Γιώργος Γεράρδος, της εταιρείας « Πλαίσιο» και ο κ. Σάκης Καλλιντσάντσης της Ελληνικής Τεχνοδομικής.

Καθόλου άσχημη συγκομιδή για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που καθώς βρίσκεται μια ανάσα προ της εξουσίας « ξεχνάει» τα περί « διαπλοκής» και οργανώνει σε όλα τα επίπεδα τις σχέσεις του με την επιχειρηματική τάξη.

Το τραπέζι στο σπίτι του επιφανούς στελέχους του Λάτση, άλλωστε, δεν ήταν το πρώτο που είχε οργανωθεί και, προφανώς, δεν θα είναι και το τελευταίο.

Ο κ. Παπανδρέου συνοδευόταν από τον Γιάννη Ραγκούση και την υπεύθυνη του Τομέα Οικονομίας Ντίνα Λάζαρη.

Εντύπωση προκαλεί που δεν πήρε μαζί του Λούκα και Χρυσοχοΐδη, πλην, όμως, και αυτοί κάνουν τις δικές τους επαφές με τους επιχειρηματίες.

Topics: Πολιτική Επικαιρότητα |


Για τη λίστα των προσκεκλημένων στη συνάντηση Bilderberg 2008 βλ. Η λίστα Bilderberg 2008



Απαραίτητοι πάντα οι χειροκροτητές



Δείτε το video αλλά πάρτε κοντά σας κάτι να πίνετε.

Είναι λίγο μεγάλο (12,30 λεπτά).




Μια Κοινωνία Πολιτικό Κόμμα


Δεν πέρασαν μερικοί μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2007 και κάποιοι πολίτες με ορθόδοξη χριστιανική συνείδηση φαίνεται ότι ίδρυσαν πολιτικό κόμμα με το όνομα "Κοινωνία".

(Είναι εκείνοι που κατέθεσαν αίτηση στον Εισαγγελέα για απόσυρση από την παρέλαση του πατρινού καρναβαλιού του άρματος που απεικονίζει τον γνωστό υπερ-μοναχό Ευφραίμ).

Στην ιδρυτική τους διακήρυξη λένε:


Δεν είναι δυνατόν πλέον να μείνει κανείς αμέτοχος, βλέποντας τον κατήφορο που έχει πάρει η δημόσια ζωή, η απλή καθημερινότητα όλων μας, το έθνος μας ολόκληρο.

«Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι πρέπει να αφήσουμε τα πράγματα ανεξέλεγκτα, χωρίς αντίσταση στο κακό, χωρίς αντίσταση στην πνευματική μας υποδούλωση, αδιαφορώντας για το ότι με την στάση μας αυτή συντελούμε στο να γίνει σχεδόν αδύνατη η πνευματική ζωή των ανθρώπων, αφού γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι, με τους ρυθμούς που γκρεμίζονται τα πάντα, θα 'ρθει πολύ σύντομα η ημέρα που ελάχιστοι άνθρωποι θα έχουν πια τις ψυχικές αντιστάσεις για να ζήσουν χριστιανικά.

Δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως η πατρίδα μας, που ανέδειξε τόσους ανιδιοτελείς και ηρωϊκούς Κυβερνήτες δεν έχει τη δύναμη να αναστήσει και πάλι άνδρες τίμιους, ηγέτες στην εύδρομη πορεία του λαού και της πατρίδος μας, αλλά θα πρέπει να παραδοθεί αμαχητί στους ποικίλους κουλτουριάρηδες και πανούργους κατακτητές, που σφάζουν καθημερινά την ψυχή μας με το βαμβάκι!»


Επόμενοι λοιπόν τοις πατράσι ημών και των ρημάτων αυτών, έχοντες πλήρη επίγνωση και βαθιά συναίσθηση του ότι η όντως Ελευθερία και Δικαιοσύνη βρίσκεται στο ανόθευτο Χριστιανικό ήθος και όχι στα ψευδοκαλύμματα της λογολαγνείας των συγχρόνων πολιτικών παρατάξεων, μια ομάδα αποκλειστικά νέων ανθρώπων προβαίνουμε στη σύσταση του πολιτικού κόμματος με το όνομα «Κοινωνία» γιατί είμαστε πια πεπεισμένοι ότι καμιά υγιής παρουσία δεν μπορεί να ευδοκιμήσει και να φέρει θετικό αποτέλεσμα μέσα από τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα.

Σκοπεύουμε να τιμήσουμε τα αιματοβαμμένα χώματα αυτού του τόπου με τον τρόπο που πραγματικά τους αξίζει. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση συμβιβασμό με κανένα οικονομικό ή πολιτικό συμφέρον. Δεν μας απασχολεί και δεν μας ενδιαφέρει η εναρμόνιση μας σε ένα πολιτικό γκέτο που θα προσφέρει αδιέξοδα. Δεν αποτελούμε μια ακόμη εναλλακτική πρόταση, όπως συνηθίσαμε να ακούμε τελευταία.

Θέλουμε να πούμε τα πράγματα όπως έχουν! Όπως πραγματικά έχουν! Πέρα και έξω από κάθε σκοπιμότητα! Πέρα και έξω από κάθε πολιτικό πάθος! Πέρα και έξω από κάθε προσωπικό συμφέρον! Έτοιμοι να θυσιάσουμε τα πάντα προκειμένου να μην πουλήσουμε τις αξίες μας! Σημαία μας είναι το Πιστεύω μας! Το Πιστεύω μας όμως δεν είναι αόριστο ή μεταβλητό ανάλογα με το ποιος μας ακούει! Το Πιστεύω μας διατυπώθηκε περίτρανα πριν από πολλά χρόνια και παραμένει αναλλοίωτο στο πέρασμα των αιώνων. Το Πιστεύω μας δόθηκε από την Αρχή που δεν σηκώνει διαπραγματεύσεις! Δεν ερμηνεύεται ανάλογα με συμφέροντα και προσταγές ανθρώπων! Κριτής μας, γνώμονας μας, πυξίδα μας και γραμμή μας είναι το Ευαγγέλιο της Αγίας Ορθόδοξης Εκκλησίας! Αυτό για το οποίο πολέμησαν και πέθαναν όλα τα μεγάλα αναστήματα που ανέδειξε ο ευλογημένος τόπος μας που λέγεται Ελλάδα!

Δηλώνουμε ευθαρσώς ότι θέλουμε να διακονήσουμε και όχι να διακωμωδήσουμε τις αρχές της πνευματικής ζωής και του ήθους των Πατέρων μας - όπως έγινε κατά το παρελθόν και γίνεται συχνά και σήμερα - σεβόμενοι και τους αρχαίους προγόνους μας οι οποίοι με πνευματική ωριμότητα και πλήρη συνείδηση αντάλλαξαν τον χαροπαλαίοντα αρχαίο κόσμο με την Αιώνια Ζωή.

Δεν σκοπεύουμε να καταλύσουμε την δημοκρατία και το πολίτευμα της πατρίδος μας γιατί αυτό δεν έγινε ποτέ στο παρελθόν από τους γνήσιους Πατέρες μας αλλά μόνο από εκείνους που η καπηλεία της αλήθειας ήταν η μόνη επιβίωσή τους. Δεν μας εξέφρασε ποτέ η δια της βίας επιβολή της εξουσίας. Δεν μας έθελξε ποτέ καμία ακραία εκδήλωση φανατισμού και βιαιοπραγίας. Πρέπει όμως όλοι μας να αγωνισθούμε για τη γη των Πατέρων μας. Να αγωνιστούμε τον καλό και δίκαιο αγώνα που έκαναν οι πρόγονοί μας, έτσι ώστε εμείς σήμερα να είμαστε ελεύθεροι.

Είναι η πατρίδα μας και την θέλουμε πίσω!

Αθήνα, Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008



Η άποψη του blog:

Είναι εμφανές πλέον το χάσμα των πολιτικών και με τους θρησκευόμενους Έλληνες Ορθόδοξους Χριστιανούς αφού ακόμη και αυτοί που προσπάθησαν να προσεταιριστούν την Ορθοδοξία απέτυχαν και αποτυγχάνουν διότι απλά δεν πιστεύουν πραγματικά.

Από την άλλη μεριά όμως κινήσεις σαν κι αυτές εκθέτουν ανεπανόρθωτα και το Σχήμα και το Σώμα της Εκκλησίας.

Εάν η πολιτική είχε θέση στο Χριστιανισμό τότε ο ίδιος ο Χριστός θα πολιτευόταν καθώς κατά κοινή παραδοχή είχε μεγάλη ανταπόκριση στους πολίτες.

Ούτε όμως και ο Χριστιανισμός έχει θέση στην Πολιτική διότι είναι πολιτική από μόνος του και μάλιστα στρατηγική επιλογή.

Ευτελίζουμε λοιπόν μια ιδέα όταν την εκθέτουμε στα εγκόσμια μηνύματα και αντιλήψεις.

Οι πατέρες της εκκλησίας μας ελπίζω να μην είναι τόσο αφελείς, αλλά και επικίνδυνοι ώστε να εγκαταλείψουν το ιεραποστολικό και αποδεδειγμένα επωφελές για την κοινωνία έργο για να αναλάβουν καθήκοντα πολιτικού αναλυτή.

Προτείνουμε άμεση εξομολόγηση, νηστεία και πλήρη αποχή από τα εγκόσμια. Οι πραγματικοί ηγέτες της Εκκλησίας θα είχαν χάσει κιλά αφού θα τρέφονταν με νερό, ψωμί και αλάτι μέχρι να μετανοήσουν και να λάβουν τη Θεία φώτιση.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι Ελληνισμός και Ορθοδοξία είναι ένα και το αυτό.

Μην αποδεικνύετε το αντίθετο σε κάθε σας βήμα. Χρειάζεται και λίγη ευφυΐα.

Αυτός είναι ο καρνάβαλος Ευ - REM



Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ θα παρελάσει κανονικά ο βασιλιάς καρνάβαλος ευ - REM στο καρναβάλι της Πάτρας.

Ξένοι όμως επισκέπτες που γνωρίζουν το μουσικό συγκρότημα REM δηλώνουν ότι το άρμα καμία σχέση δεν έχει με τη μουσική ομάδα και τις επιτυχίες τους.

Πραγματικά.

Πρόκειται για πολύ μεγάλη ντροπή και αίσχος. Δεν υπάρχει πουθενά σεβασμός σήμερα και ιδιαίτερα από τους νέους.

Είναι ακατάλληλοι να κρατούν όπλο



Ανησυχία προκαλούν, όπως μετέδωσε πρόσφατα ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, τα πρώτα αποτελέσματα των ψυχολογικών εξετάσεων που έγιναν σε 50 αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" οι γιατροί έκριναν ότι οι τρεις από αυτούς έχουν ψυχολογικά προβλήματα και δεν πρέπει να είναι οπλισμένοι.

Κατά προτεραιότητα εξετάστηκαν οι αστυνομικοί που υπηρετούν σε αστυνομικά τμήματα στο κέντρο της Αθήνας, που έχουν μεγάλο φόρτο εργασίας και καθημερινά αντιμετωπίζουν εκατοντάδες περιστατικά.

Η τελική απόφαση για όσους κρίθηκαν ή θα κριθούν από τους ψυχολόγους ακατάλληλοι για να οπλοφορούν θα ληφθεί σε δεύτερο βαθμό από μία ειδική επιστημονικη επιτροπή.

Από τα ψυχολογικά τεστ περνούν καθημερινά σχεδόν 15 αστυνομικοί και το ερώτημα είναι πόσοι συνολικά αστυνομικοί θα κριθούν από τους ψυχολόγους ακατάλληλοι να φέρουν οπλισμό και τι θα γίνει όχι μόνο μ' αυτούς, αλλά και με το πού θα πρέπει να υπηρέτησουν.

Κάποιοι συνδικαλιστές, πάντως, διατυπώνουν ενστάσεις για τον τρόπο που γίνονται τα ψυχομετρικά τεστ.

Και να σκεφτεί κανείς ότι ο Ταρζάν της φωτογραφίας αντιμετώπιζε με επιτυχία τα άγρια θηρία χωρίς όπλο.

Ας ελπίσουμε ότι, ο σχετικός έλεγχος, θα επεκταθεί και στους πολίτες στους οποίους έχει χορηγηθεί άδεια οπλοφορίας.

Το ταξίδι είναι ο στόχος




Μας έστειλαν ένα video από Γερμανία.

Η Γερμανία είναι ο πρώτος Ευρωπαίος επισκέπτης του blog μας και μαζί με τους σταθερούς ξένους που παρακολουθούν ό,τι γράφουμε είναι η πιο φανατική φίλη μας.

Το τραγούδι οπό τους Kingz, στην Disco έκδοσή του, δεν έχει να προσφέρει, ας μας επιτραπεί να το πούμε, τίποτα καινούργιο.

Όμως και το παλιό που έχεις ακούσει ήδη είναι πιο χωνευτικό και σου αρέσει. Το video προσφέρει απλόχερα επίσης σκηνές Καλοκαιριού, glamour και θάλασσας , μεταξύ άλλων, που ενθουσιάζουν.

Πάνω απ' όλα όμως μας άρεσε ο τίτλος του τραγουδιού Der Weg ist das Ziel (Το ταξίδι είναι ο στόχος)

Το νόημα των λέξεων αποδίδεται στον Κομφούκιο αλλά εμάς μας μυρίζει Ελλάδα και ας τολμήσει κάποιος να πει κάτι διαφορετικό.

Μάλιστα η φράση προτείνουμε να υιοθετηθεί για την επίσημη τουριστική προβολή της χώρας στο εξωτερικό.

Το ταξίδι των ξένων προς την Ελλάδα είναι και ο στόχος των επιχειρηματιών του κλάδου που φοβούνται ένα μικρό κράχ της αγοράς.

Εμείς ποντάρουμε όλα τα λεφτά μας στην Ελλάδα. Οι Έλληνες βέβαια είναι άλλο πράγμα.

Γερμανός ήταν εκείνος που μας εκμυστηρεύτηκε κάποτε ότι η Ελλάδα θα ήταν η καλύτερη χώρα του κόσμου χωρίς τους Έλληνες.

Αυτά, μήπως και βάλουμε μυαλό.




Τεχνικά νέα για το blog



Το blog ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΑΣ είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε να έχετε πρόσβαση σε αυτό και από κινητά αλλά και από σταθερά μέσα με τεχνικά πολλούς τρόπους και με πρόσβαση από διάφορες εφαρμογές.

Μπορείτε λοιπόν να μας διαβάζετε είτε σαν ιστοσελίδα όπως οι περισσότεροι κάνετε είτε μέσω εφαρμογών που δέχονται στοιχεία ροών δεδομένων.

Ένα θέμα που προέκυψε στην πρόσβαση μέσω Google όπου ζητήθηκε να προσφέρονται περισσότερα μέρη της ανάρτησης πρέπει να έχει ήδη λυθεί.

Η πλήρης προώθηση όλης της ανάρησης σε εξωτερικές εφαρμογές θα δημιουργούσε προβλήματα δεδομένου ότι μερικές από αυτές είναι ιδιαίτερα μεγάλες και κατά συνέπεια "βαριές" για τους χρήστες που κινούνται.

Τέλος τα video που αναρτούμε και είναι πνευματικά παιδιά των αντίστοιχων δημιουργών, που αναφέρονται άμεσα ή έμμεσα, είναι διαθέσιμα για μεταφόρτωση εάν χρησιμοποιείτε εφαρμογές ροής δεδομένων.

Πολυδιάστατο Γραφείο Τύπου στο Δήμο Πειραιά




[ Ο ιστοχώρος του Νίκου Ελευθερόγλου: http://eleftheroglou.com/ ]

Η είδηση από την ηλεκτρονική έκδοση: http://www.parapolitika.gr

Ο Νίκος Ελευθερόγλου στο "στρατηγείο" του Π. Φασούλα στον Πειραιά

* Πολιτικός... καφές

20/01/2009 - 18:48

Αποχώρησε από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Πολιτισμού ο έμπειρος δημοσιογράφος Νίκος Ελευθερόγλου, ο οποίος υπήρξε επιλογή του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη.

Επειδή όμως οι καλοί (ποτέ) δεν χάνονται πριν ακόμη προλάβει να αποχωρήσει, είχε δεχτεί πρόταση από τον Παναγιώτη Φασούλα για την ανάληψη (ως υπεύθυνος) του γραφείου Τύπου του Δήμου Πειραιά.

Κατά κοινή παραδοχή πρόκειται για μια έξυπνη κίνηση από την πλευρά της «αράχνης».

Κι' αυτό γιατί ο Ελευθερόγλου έχοντας θητεύσει ως διευθυντής στο γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος κατάφερε να αποκτήσει άκρες αλλά και τεράστια εμπειρία.

ΣΧΕΤΙΚΟ 1: Ο Νίκος Ελευθερόγλου αποχωρώντας από την Ν.Δ.επέλεξε να επιστρέψει στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα στο «Βήμα» του Συγκροτήματος Λαμπράκη.

[ Τον αποχώρησε ο Γενικός Γραμματέας του Κόμματος της ΝΔ, Λευτέρης Ζαγορίτης, τον Ιούλιο του 2007, πριν τις βουλευτικές, όταν "είχαν μιλήσει" τότε τα τηλέφωνα της Ρηγίλης]

ΣΧΕΤΙΚΟ 2: Ο καλός συνάδελφος είναι άριστος γνώστης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη του Πειραιά γεγονός που θα τον βοηθήσει να ανταποκριθεί στα νέα του καθήκοντα.

ΣΧΕΤΙΚΟ 3: Η «μεταγραφή» του στο επιτελείο του «πράσινου» Παναγιώτη Φασούλα έρχεται να επιβεβαιώσει την ρήση ότι: «κανείς καλός δεν χάνεται».

Η άποψη του blog:

Ο Νίκος Ελευθερόγλου είναι κατά τη γνώμη μας άλλη μια αυθεντία του χώρου της επικοινωνίας με την ευρεία έννοια που θα αποδειχθεί αέρας.

Έχουμε και προκατάληψη. Δεν πιστεύουμε στις αυθεντίες.

Τα προβλήματα είναι τόσα και τέτοια που οι θεωρητικοί και managers δεν έχουν γόνιμο πεδίο εφαρμογής.

Οι εποχές ζητούν πράχτες και όχι κράχτες.

Ας σηκώσουμε όλοι τα μανίκια και ας δουλέψουμε. Οι πνιγόμενοι να αρχίσουν να κολυμπούν άμεσα.


[ Στις 29 Σεπτεμβρίου 2006,

απενεμήθησαν σε ειδική τελετή στο Κέντρο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας-Ενημέρωσης

από τον Υπουργό Επικρατείας κ. Θ. Ρουσόπουλο για πρώτη φορά τα βραβεία «Περιφερειακού Τύπου 2005».

Για το βραβείο Καλύτερο Άρθρου ή Ρεπορτάζ στον Περιφερειακό Τύπο της Χρονιάς 2005 η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα την απονομή του βραβείου εξ ημισείας στους:

-Κωσταρέλλα Ιωάννα, της εφημερίδας «Χρόνος», για τα άρθρα της με τίτλο «Λυκόσκυλα και κανίς» και «Το παράδειγμα της Ουψάλα».

- Μπερίκο Φώτιο, της εφημερίδας «Η Συνείδηση της Αιτωλίας-Ακαρνανίας», για το άρθρο του με τίτλο «Ελευθερώστε το πνεύμα».

Η πρώτη φωτογραφία επάνω, από την τότε απονομή των βραβείων όπου διακρίνεται η δημοσιογράφος Ιωάννα Κωσταρέλα του "Χρόνου" της Κοζάνης και δεξιά της ο Νίκος Ελευθερόγλου, τότε εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ και αριστερά της ο Θοδωρος Ρουσόπουλος, τότε υπουργός Επικρατείας της Κυβέρνησης της ΝΔ]


Και κάτι άλλο τελευταίο αλλά σημαντικό.


Λέτε να εντοπίσαμε και την πηγή των διαρροών προς τα γνωστά blogs σχετικά με τις προσλήψεις και τους παχουλούς μισθούς επώνυμων και ανώνυμων δημοσιογράφων;


Τα παιδιά στο βωμό



Κάποιοι επιμένουν να χρησιμοποιούν τεχνικές κοινωνικής και συναισθηματικής πίεσης που έχουν εφεύρει και ευαγγελιστεί ηγέτες ολοκληρωτικών και δεσποτικών καθεστώτων ανατολικών και δυτικών άκρων του πολιτικού ορίζοντα.

Έχουν φαίνεται αυτό το είδος στραβισμού που το ένα μάτι βλέπει τέρμα δεξιά και το άλλο τέρμα αριστερά.

Σε άλλες όμως περιπτώσεις τα μάτια τους εστιάζουν θαυμάσια στο κέντρο των συναλλαγών.

Αυτές τις σκέψεις μας γέννησε το γεγονός της παρουσίας μικρών παιδιών, των παιδιών μας, γύρω από τον περίβολο των φυλακών Κορυδαλλού όταν ο τοπικός δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης και οι συνεργάτες του οργάνωσαν διαμαρτυρία με την αναγκαστική, στην ουσία, συμμετοχή των μαθητών των δημοτικών σχολείων του δήμου Κορυδαλλού.

Στην ανακοίνωση του δήμου (26.2.2009) διαβάστε τα σχετικά:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η διαμαρτυρία των μαθητών των δημοτικών σχολείων έξω από τις φυλακές με τη συμμετοχή γονέων, εκπαιδευτικών και φυσικά του Δημάρχου Κορυδαλλού, σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου και εργαζομένων στον Δήμο.

Τα παιδιά που σχημάτισαν μια μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα κατά μήκος της μάντρας των φυλακών επί της οδού Σολωμού βροντοφώναξαν να φύγουν οι φυλακές από την πόλη, ζητώντας από τους μεγάλους να πραγματοποιήσουν επιτέλους τις υποσχέσεις τους. «Θέλουμε πράσινο, όχι φυλακές»,

«Μην αφήνετε τις φυλακές να φυλακίζουν τον τόπο μας», «Θέλουμε να ζούμε χωρίς φόβο» ήταν μερικά από τα συνθήματα των παιδιών για τη συνεχιζόμενη παρουσία των φυλακών στην πόλη.

«Σήμερα τα παιδιά του Κορυδαλλού διαδηλώνουν το δικαίωμα τους να ζουν με ασφάλεια και χωρίς φόβο όπως όλοι οι συνομήλικοί τους.

Να πάψει ο ορίζοντάς τους να σκοτεινιάζει από τις ψηλές μάντρες των φυλακών και τα συρματοπλέγματα.

Να δουν επιτέλους να γίνεται πράξη η απομάκρυνση των φυλακών, που περιμένουν ακόμα οι γενιές των παππούδων και των γονιών τους.

Μια ελεύθερη έκταση, ένα χώρο πρασίνου στη θέση των γκρίζων κτιρίων.

Αυτή είναι η υπόσχεση που έχουν δώσει διαχρονικά όλες οι Κυβερνήσεις στον Κορυδαλλιώτικο λαό.

Και δεν θα σταματήσουν όλες οι γενιές Κορυδαλλιωτών να διεκδικούν την υλοποίησή της» δήλωσε ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης.

Στη συμβολική διαμαρτυρία συμμετείχαν:

Ο βουλευτής Δημήτρης Λιντζέρης, ως εκπρόσωπος του Νομάρχη Γιάννη Μίχα,

[ Καλά ολόκληρος βουλευτής εκπρόσωπος νομάρχη; Πάει, καταλύθηκε για μια ακόμη φορά ο κοινοβουλευτισμός]

Ο Αντινομάρχης Βασίλης Βαλσαμάκης,
Όλες οι δημοτικές παρατάξεις,
Οι επικεφαλής του «Σύγχρονου Ανθρώπινου Κορυδαλλού» Στέφανος Χρήστου,
Της «Δημοκρατικής Ενότητας» Απόστολος Συρίγος,
Εκ μέρους της παράταξης «Κορυδαλλός- Καλύτερη Πόλη» ο Γιάννης Σούλης.

Χαιρέτησαν οι:

Απόστολος Συρίγος
Ελένη Γεωργά,
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγ. Βαρβάρας Κορυδαλλού Βασίλης Αρβανίτης,
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μιχάλης Νοάρος.

Οι κινητοποιήσεις του Δήμου Κορυδαλλού δεν θα σταματήσουν εδώ, αφού έχει αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο με τη συμμετοχή όλων των βουλευτών, του Νομάρχη Γιάννη Μίχα, όλων των φορέων της πόλης, ενώ θα ακολουθήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Βλέπετε ότι το πρόβλημα στον Πειραιά είναι σοβαρό και γενικευμένο.

Κλειστό λόγω Σαββάτου





Όπως μαθαίνουμε από την ιστοσελίδα του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νομαρχίας Πειραιά (βλ. Η Ταυτότητά μας):


Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός της Νομαρχίας Πειραιά, που ιδρύθηκε το 2005, έχοντας διττό ρόλο: αντιμετωπίζοντας τις συνέπειες των κοινωνικών προβλημάτων, αναδεικνύει ταυτόχρονα και την ύπαρξη των προβλημάτων αυτών.

Το Όραμά μας

Μέσα από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νομαρχίας Πειραιά αναζητούμε έναν κόσμο κοινωνικά δικαιότερο, όπου όλοι οι άνθρωποι θα μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια.

Οι πρακτικές μας, που βασίζονται στις αρχές της κοινωνικής αλληλεγγύης, της συλλογικής προσπάθειας και της προσφοράς εθελοντικής εργασίας, προάγουν την κοινωνική συνοχή και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Οι Καταστατικοί μας Στόχοι

  • Η παροχή υπηρεσιών φροντίδας κι ενδιαφέροντος σε κατοίκους της ευρύτερης διοικητικής περιφέρειας της Νομαρχίας Πειραιά και ιδιαίτερα σε κείνους που αντιμετωπίζουν προβλήματα ανθρωπιστικού περιεχομένου, όπως ο κοινωνικός αποκλεισμός, η περιθωριοποίηση, η φτώχια, η εγκατάλειψη...

  • Η παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και συμβουλευτικής σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες για την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, την ενδυνάμωση και την ανάδειξη των δεξιοτήτων τους, ώστε να επιτευχθεί η ομαλή επανένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.

  • Η κινητοποίηση και συμμετοχή των θεσμικών και άλλων φορέων της Νομαρχίας Πειραιά για μια συλλογική αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών ζητημάτων της περιοχής μας...

  • Η δημιουργία ενεργού και δυναμικού Εθελοντικού κινήματος, ιδιαίτερα ανάμεσα στους κόλπους της πειραϊκής νεολαίας.



ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τσιρίδης Γιώργος Πρόεδρος
Παύλου Δημήτριος Αντιπρόεδρος
Θάνος Καληώρας Γραμματέας
Γεράνη Βιολέτα Μέλος
Αγαλοπούλου Ευαγγελία Μέλος
Θεοδωρακίδης Παναγιώτης Μέλος
Μαντάς Παναγιώτης Μέλος
Παπαστελιανού Δέσποινα εκπρόσωπος του Σωματείου ΑΡΓΩ
Σπηλιώπουλος Ιωάννης εκπρόσωπος του συλλόγου ΑμεΑ Σαλαμίνας
Νάστας Χρήστος εκπρόσωπος της ΕΣΑμεΑ







Ωστόσο, εχθές στις 28.2.2009 ο χώρος του Δικτύου παρέμενε κλειστός. (Η φωτογραφία τραβήχθηκε στις 28.2.2009, 12.44).

Ποιό ωράριο κρατά τελικά το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης;

Ας ενημερωθούν όσοι ενδιαφέρονται να έχουν ανάγκη τις ώρες και ημέρες που το Δίκτυο λειτουργεί.

Κατά τα λοιπά, 400.000 ευρώ μας στοίχισε πέρυσι σύμφωνα με τον επίσημο προϋπολογισμό του.

Επικοινωνία: