Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας στο Λιμάνι



Δεν προλάβαμε να δημοσιεύσουμε όσα σχολιάσαμε για τους εξωσχολικούς στο λιμάνι του Πειραιά και νά ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας.

(βλ. http://edo-peiraias.blogspot.com/2009/02/blog-post_02.html)

Έφτασε γύρω στις 11.00 πμ (3.2.2009) και εισήλθε από την γνωστή πύλη Νο 3. Σχημάτισε το σήμα της νίκης με το δεξί του χέρι και ευχαρίστησε όσους δεν γνωρίζουν και τον χειροκρότησαν.

Στη φωτογραφία πιο πάνω (κάνε κλικ για μεγαλύτερη) ο νομάρχης έχει θέσει την παλάμη του στο στήθος του σημάδι ευχαριστίας ενώ μπροστά του ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Αντωνάκος προπορεύεται για να οργανώσει το γεγονός με πλήρη κάλυψη από τα μέσα.

Νωρίτερα είχε προσπαθήσει μαζί με τη νομάρχη Ηρακλείου Ευαγγελία Σχοιναράκη να συνοδεύσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος επισκεπτόμενος το χώρο του λιμανιού θα έκανε δηλώσεις.




Aυτό στάθηκε αδύνατο όμως διότι ο πρόεδρος, ασυνήθιστος στα χημικά, έκανε μεταβολή και κατευθύνθηκε σε παρακείμενο κατάστημα μαζί με τους εκπροσώπους των δημοσιογράφων και τους νομάρχες για τα σχετικά.



Πιο ευαίσθητος όμως στα δακρυγόνα αποδείχτηκε ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας αφού έβαλε κυριολεκτικά τα κλάματα. Ωστόσο οι αντινομάρχες δεν έδειξαν να ενοχλούνται ενώ μια μάσκα προφύλαξης προσέφερε η... νομάρχης Ηρακλείου Ευαγγελία Σχοιναράκη.

Φαίνεται ότι έχουν καλόν αέρα και καλό νερό στην Κρήτη που προσφέρει αποθέματα οξυγόνου.

Βλέποντας αυτές τις σκηνές με το Γιώργο Παπανδρέου και το Γιάννη Μίχα στα τηλεοπτικά δίκτυα είμαστε έτοιμοι να βάλουμε και εμείς τα κλάματα και ας μην πέφτουν δακρυγόνα.



Στις δηλώσεις του που ακολούθησαν εκείνες του Γιώργου Παπανδρέου λίγη ώρα νωρίτερα τόνισε ότι για όλα φταίει η Κυβέρνηση ξεχνώντας ότι αποτελεί ουσιαστικό και αποφασιστικό μέρος της διακυβέρνησης της χώρας.



Συνέχισε σημειώνοντας ότι δεν φοβάται τίποτα αφού έχει "τους Κρητικούς αγρότες στο πλευρό του".

Εκεί είναι η αλήθεια ότι μπερδευτήκαμε διότι νομίσαμε για λίγο ότι ο νομάρχης ήταν στο πλευρό των Κρητών αγροτών και όχι οι αγρότες στο πλευρό του νομάρχη.



Ο Μίχας έμεινε αρκετή ώρα στο λιμάνι κάνοντας δημόσιες σχέσεις και απαντώντας στις ερωτήσεις όλων των εκπροσώπων των τηλεοπτικών καναλιών ακόμη και των πιο μικρών τοπικών της Κρήτης.



Εμείς στις 14:00 πεινάσαμε και αποχωρίσαμε αλλά ο νομάρχης ήταν ακόμη εκεί.

Οι υποθέσεις αρμοδιότητας της νομαρχίας Πειραιά δεν θα πρέπει να είναι πολύ πιεστικές ή θα έχουν μπεί στον αυτόματο πιλότο.

Στην πιο κάτω φωτογραφία ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας παρακολουθεί τις "κινήσεις" της νομάρχου Ηρακλείου Ευαγγελίας Σχοιναράκη ενώ μιλά παράλληλα στην τηλεόραση του Alpha. Έτσι γίνεται η πολιτική στο πεζοδρόμιο. Δεν πρέπει να σου ξεφεύγει τίποτα.



Στη φωτογραφία που ακολουθεί οι νομάρχες Πειραιά Γιάννης Μίχας και Ηρακλείου Ευαγγελία Σχοιναράκη σε ιδιαίτερη στιγμή τακτικής και απολογισμού. Ο Μίχας κρατά ένα ραβδι - εργαλείο κτηνοτρόφου που του χάρισε κάποιος Κρητικός προ ολίγου.



Στην επόμενη φωτογραφία η νομάρχης Ηρακλείου Ευαγγελία Σχοιναράκη κάνει δηλώσεις σε τοπικό κανάλι ενώ διακρίνεται στη γωνία επάνω αριστερά ο νομάρχης Γιάννης Μίχας περιχαρής για την παράσταση που έδωσε και τα αντίστοιχα μηνύματα που έστειλε στον Ελληνικό Λαό.




Το blog λέει πάντα Μαύρο στους Μαυρογυαλούρους (σε όλους) όποια μάσκα και να φορούν.

Θα συνεχίσουμε με περισσότερες φωτογραφίες σε άλλες αναρτήσεις.

Σε αναμονή οι εκπρόσωποι των αρχών Τάξης και Ασφάλειας στο λιμάνι του Πειραιά




Σε παράταξη οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας (κάντε κλικ στη φωτογραφία πιο κάτω), έχουν αποκόψει (συμβολικά) την έξοδο στα οχήματα των αγροτών από την Πύλη 3 (φωτογραφία πιο πάνω).

Οι λιμενικοί αν και έχουν την κατά τόπο αρμοδιότητα έχουν παραμείνει σε βοηθητικά πόστα περιμένοντας εντολές.





Οι πύλες 1 και 2 ήταν ανοικτές με λιγοστή δύναμη αστυνομικών. Εκεί κοντά σε απόσταση ασυρμάτου (βλ. φωτογραφία πιο κάτω) και οι "κλαδάρχες" των αρχών σε αυτοκίνητο με συμβατικό αριθμό κυκλοφορίας.



Πάνω από τα κεφάλια όλων επόπτευε πανοραμικά τις κινήσεις το ελικόπτερο της αστυνομίας.



Κατά καιρούς έπεφταν ορισμένα δακρυγόνα κάνοντας την παραμονή των συγκεντρωμένων ανυπόφορη και εξόργιζαν τους πιο θερμόαιμους Κρητικούς οι οποίοι απαντούσαν πετώντας ότι έβρισκαν μπροστά τους προς τη μεριά των αστυνομικών.



Και ο αντινομάρχης Λάζαρος Αλεξανδρίδης σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά



Μια ακόμη φωτογραφία από την παρουσία των άμεσων συνεργατών του νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα στο λιμάνι της πόλης σήμερα 3.2.2009.

Η εμφάνιση των συνεργατών έγινε επ' ευκαιρία δηλώσεων συμπαράστασης του νομάρχη στους αγρότες της Κρήτης που έχουν περιοριστεί με τα αγροτικά τους οχήματα εντός των τειχών του λιμανιού με απόφαση των αρχών.



Ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε σε χαρακτηριστική φάση (για όσους γνωρίζουν) από δεξιά:

- Τον Μανώλη Αντωνάκο, Γενικό Γραμματέα της Νομαρχίας Πειραιά, με τη συσκευή κινητού τηλεφώνου ανά χείρας,

- Το Σταύρο Μαρκάτο, αναπληρωτή του Νομάρχη Γιάννη Μίχα και αντινομάρχη Πρωτογενούς Τομέα, Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, αρμόδιο σε θέματα Δ/νσεων Κτηνιατρικής, Γεωργίας, Αλιείας, Εγγείων Βελτιώσεων, Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή

- Τον Λάζαρο Αλεξανδρίδη (πλάτη), αντινομάρχη Διαχείρισης, αρμόδιο σε θέματα Δ/νσεων, Διοίκησης & Πολιτικών Δικαιωμάτων, Οικονομικών Υπηρεσιών, Προμηθειών, Οργάνωσης και Πληροφορικής, Προστασίας Εργαζομένων

Είναι φανερό ότι ο Αλεξανδρίδης έχει το πάνω χέρι και ο Μαρκάτος αν και δυσαρεστημένος αναγκάζεται να ακολουθήσει τις συμβουλές - παραινέσεις του πρώτου.

Παρόντες και οι συνεργάτες του νομάρχη Πειραιά σήμερα στο λιμάνι




Το παρόν έδωσαν οι άμεσοι συνεργάτες του νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα στην είσοδό του στο λιμάνι και παρέμεναν αρχικά πάντα δίπλα του ως σημάδι πίστης και αφοσίωσης.

Όπως βλέπουμε από δεξιά είναι οι:

- Σταύρος Μαρκάτος, αναπληρωτής του Νομάρχη και αντινομάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, αρμόδιος σε θέματα Δ/νσεων Κτηνιατρικής, Γεωργίας, Αλιείας, Εγγείων Βελτιώσεων, Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή

- Μανώλης Αντωνάκος, Γενικός Γραμματέας της Νομαρχίας Πειραιά

- Γιώργος Τσιρίδης, αντινομάρχης Νεολαίας & Πολιτών, αρμόδιος σε θέματα Δ/νσεων, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Εξυπηρέτησης Πολιτών

- Βασίλης Βαλσαμάκης, αντινομάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αρμόδιος σε θέματα Δ/νσεων Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Υγειονομικών Ελέγχων (διακρίνεται αμυδρά)

Το όνομα του κ. Σταύρου Μαρκάτου έχει αναφερθεί ξανά στο blog.

(βλ. http://edo-peiraias.blogspot.com/2009/01/blog-post_9352.html)




Δίπλα στο νομάρχη είδαμε από την πρώτη στιγμή και τη συμπαθέστατη νέα πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου κα Ρουμπίνη Ανδριοπούλου η οποία (ας μας επιτραπεί να παρατηρήσουμε) έχει πάρει κάποια κιλά παραπάνω (χωρίς να εννοούμε τίποτα με αυτό).




Συντροφικά και φωτογραφικά ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας



Άλλη μια χαρακτηριστική φωτογραφία από το λιμάνι του Πειραιά σήμερα 3.2.2009.

Ο νομάρχης Πειραιά σε συμβολικό χαιρετισμό bras de fer δείχνει υπερήφανος για την παρουσία του στο λιμάνι με αφορμή τον αποκλεισμό εξόδου των αγροτών που ταξίδεψαν διαμαρτυρόμενοι από την Κρήτη και την αναπόφευκτη κάλυψη του γεγονότος από τα επικοινωνιακά μέσα.

Πίσω του διακρίνονται:

Ο Γιώργος Τσιρίδης, αντινομάρχης Νεολαίας & Πολιτών, αρμόδιος σε θέματα Δ/νσεων, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Εξυπηρέτησης Πολιτών (ο κύριος που μας κοιτάζει στα μάτια) και

Ο Βασίλης Βαλσαμάκης, αντινομάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αρμόδιος σε θέματα Δ/νσεων Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Υγειονομικών Ελέγχων (στα δεξιά του κ. Γιώργου Τσιρίδη)

Επικοινωνία: