Κυριακή, 26 Απριλίου 2009

Σε επικίνδυνους δρόμους μας οδηγεί η συμπεριφορά του νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα

Δεν μπορεί κάποιος να παίζει με τη νοημοσύνη μας κατ' αυτόν τον τρόπο. Και κυρίως δεν μπορεί να παίζει με το θεσμό της Αυτοδιοίκησης.

Συνεχίζονται τα Δελτία Τύπου που εκδίδει η Νομαρχία Πειραιά και μοναδικό σκοπό, κατά τη γνώμη μας, έχουν τη προσωπική προβολή του νομάρχη Γιάννη Μίχα.

Αυτό θα ήταν ανεκτό ως ένα σημείο αν οι ανακοινώσεις αυτές της νομαρχίας είχαν κάποια αληθινή ή λογική βάση.

Οι περισσότερες όμως που στόχο έχουν τον κακώς εννοούμενο "έλεγχο" της Κυβέρνησης περιέχουν τέτοιες σκόπιμες ανακρίβειες που βγάζουν μάτια.

Από την άλλη μεριά είναι αρμοδιότητα του νομάρχη να ασκεί αντιπολίτευση;

Με τι ανάστημα εμφανίζεται μετά ενώπιον της κεντρικής εξουσίας για να διεκδικήσει τα δικαιώματα όλων των Πειραιωτών;

Ο νομάρχης Πειραιά, ως γνωστό, είναι και Συντονιστής Ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι όμως πρόεδρος του Κινήματος.

Αφού όμως καμία έστω ανεπίσημη παρέμβαση από το χώρο του ΠΑΣΟΚ δεν έχει γίνει για την προστασία των πολιτών ώστε να μην δημιουργείται κακό προηγούμενο από τις συμπεριφορές αυτές τότε συμπεραίνουμε ότι ο νομάρχης έχει την πλήρη ανοχή αν όχι και την ευλογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για τους προϊσταμένους του Γιάννη Μίχα, διότι ο νομάρχης ασκεί δημόσια εξουσία, αλλά και για το δικαστικό έλεγχο δε χρειάζεται να αναφέρουμε τίποτα.

Φαίνεται ή ότι υπάρχει πλήρης διάλυση ή ότι κανείς δεν τολμά να επιβάλλει το νόμο.

Το γιατί μπορεί να το φανταστεί ο κάθε πολίτης.

Πάλι λοιπόν εξέδωσε ανακοίνωση η νομαρχία Πειραιά για τις υποτιθέμενες αυξήσεις των τιμών και τις λεγόμενες τιμοληψίες των υπαλλήλων των υπηρεσιών της.

Στις 15.4.2009 δημοσιεύτηκε το εξής δελτίο τύπου:

(βλ. Συνεχίζεται το ράλι ανόδου στις τιμές βασικών καταναλωτικών αγαθών - Νέα έρευνα της Νομαρχίας Πειραιά φέρνει στο φως αδικαιολόγητες αυξήσεις.)

"Τελειωμό δεν έχουν οι ανατιμήσεις σε μια σειρά από βασικά καταναλωτικά αγαθά, που τινάσσουν στον αέρα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και αναγκάζουν τους πολίτες να βάζουν ολοένα και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, όπως προκύπτει από νέα έρευνα τιμών της Νομαρχίας Πειραιά.

Οι νέες τιμοληψίες της Νομαρχίας, που πραγματοποιήθηκαν το χρονικό διάστημα από τα τέλη Μαρτίου έως το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, επιβεβαιώνουν το δραματικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει τα ελληνικά νοικοκυριά και διαψεύδουν για ακόμη μία φορά τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης περί δήθεν μειώσεις στις τιμές και τις όποιες «συμφωνίες κυρίων».

Συγκεκριμένα, οι τιμοληψίες της Νομαρχίας φέρνουν στην επιφάνεια σε σύγκριση με αυτές του Δεκεμβρίου, πριν δηλαδή από 4 μόλις μήνες, σημαντικές αυξήσεις στις μέσες τιμές όλων των προϊόντων από τα οπωροκηπευτικά και τα κρεατικά, έως τα είδη παντοπωλείου και τα πετρελαιοειδή."

Η ανακοίνωση συνεχίζει με πίνακες και δήθεν στοιχεία που αποδεικνύουν το αποκαλούμενο "ράλι ανόδου" των τιμών.

Ανατρέχοντας όμως σε προηγούμενη τιμοληψία που ανακοινώθηκε στις 12.2.2009,

(βλ. Αυξήσεις «φωτιά» στις τιμές βασικών καταναλωτικών αγαθών φέρνουν στο φως τιμοληψίες της Νομαρχίας Πειραιά.)

και αφορούσε τις τιμές 10 προϊόντων προχωρήσαμε σε δική μας τιμοληψία στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς μας.

Τι ανακαλύψαμε λοιπόν;

Ότι από τα 10 προϊόντα που ελέγξαμε στα 9 η τιμή έχει παρουσιάσει μείωση.
Επίσης λόγω των συνθηκών της οικονομικής κρίσης οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ προσφέρουν επιπλέον έκπτωση 5% σε όλα τα είδη με χρήση ειδικής κάρτας προσφορών.

Ορίστε τα αποτελέσματα της έρευνάς μας σύμφωνα πάντα με τις τιμές Φεβρουαρίου και Μαρτίου της τιμοληψίας της νομαρχίας Πειραιά και της δικής μας στις 24.4.2009 πριν και μετά την προσφερόμενη έκπτωση 5%.

Στον κάθετο άξονα παρουσιάζονται οι τιμές σε ευρώ. Στον οριζόντιο εμφανίζονται 4 χρονικά σημεία μέτρησης των τιμών:

1. Τιμές Φεβρουαρίου (Τιμοληψία νομαρχίας Πειραιά)
2. Τιμές Μαρτίου (Τιμοληψία νομαρχίας Πειραιά)
3. Τιμές 24.4.2009 (Τιμοληψία blog ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΑΣ)
4. Τιμές 24.4.2009 μετά την έκπτωση 5% (Τιμοληψία blog ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΑΣ)

(Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγαλύτερες.)Δεν είναι λοιπόν επιτρεπτό ηθικά κυρίως για ένα νομάρχη, οποιονδήποτε, να εμφανίζει ότι στην περιοχή αρμοδιότητάς του οι τιμές έχουν πάρει "την ανηφόρα".

Επιπλέον, ειδικά ο Πειραιάς, ως γνωστό είναι "Φτωχομάνα". Οι τιμές είναι χαμηλές και σχεδόν πλήρως ελαστικές στη ζήτηση.

Ακόμη, δεν υπάρχει πιο τρανταχτή δήλωση αποτυχίας για το Γιάννη Μίχα από τη μια μεριά να οργανώνει συναντήσεις με φορείς των επιχειρήσεων και επιμελητήρια για τον έλεγχο των τιμών και από την άλλη να αναφέρει ότι υπάρχει "ράλι ανόδου".

Τι να σκεφτεί κανείς;

Μήπως οι παρεμβάσεις σας κύριε νομάρχα ανεβάζουν αντί να κατεβάσουν τις τιμές στον Πειραιά;

Τελικά, έχει κάποιος κομματικός το δικαίωμα από το βήμα της αυτοδιοίκησης να τρομοκρατεί με εκφράσεις τέτοιου περιεχομένου;

Ότι δηλαδή η Κυβέρνηση "ζει στον κόσμο της", "αδυνατεί να προστατεύσει έστω και στοιχειωδώς το εισόδημα των πολιτών", κλπ.

Πότε τελικά θα γίνει διαχειριστικός έλεγχος στα διοικητικά και κυρίως οικονομικά της Νομαρχίας Πειραιά;

Για να δούμε, πως ξοδεύει η νομαρχία Πειραιά το Δημόσιο χρήμα;

Εμείς θα συνεχίσουμε να ασκούμε δριμεία κριτική στις συμπεριφορές κομματισμού και αλαζονείας.

Τα δελτία τύπου εξάλλου τις νομαρχίας Πειραιά φέρουν το Εθνόσημο και είναι δημόσια έγγραφα.

Ποιός θα βάλει Φρένο στον Παράνομο Εισαγγελέα;Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς θα συνεχίσει τις παρανομίες του αν δεν βρεθεί επιτέλους κάποιος να του βάλει φρένο.

Με λένε Μιχαήλ Αγγελόπουλο και είμαι πολίτης αυτής της χώρας.

Ή μήπως δεν είμαι;

Από τη στιγμή που απέκτησα πολιτικά δικαιώματα και υποχρεώσεις ασκώ τα πρώτα σύμφωνα με το νόμο και υποτάσσομαι στα δεύτερα σύμφωνα με το Σύνταγμα. Το ίδιο όμως δεν κάνει ο παράνομος Εισαγγελέας που έχει τοποθετήσει τον εαυτό του πάνω από το Σύνταγμα και τον Ελληνικό Λαό.

Το Σύνταγμα μάλλον δεν το έχει διαβάσει ο κ. Σανιδάς γιατί αν το είχε διαβάσει δεν θα το παραβίαζε συστηματικά και μεθοδευμένα τόσο ο ίδιος όσο και εκείνοι που βρίσκονται κάτω από την εξουσία του επηρεάζοντας με αυτό τον τρόπο τη λειτουργία των Θεσμών και το παρόν και το μέλλον όλων των πολιτών που ελπίζουν σε μια Δημοκρατική διακυβέρνηση.

Αρκεί να διαβάσει τα γεγονότα που φτάνουν στο φως της δημοσιότητας για να καταλάβει κάποιος ότι ο κ. Σανιδάς έχει δημιουργήσει το εξής νομικό, ηθικό και δημοκρατικό απαράδεκτο:

Έχει προσωποποιήσει την Εισαγγελική λειτουργία σε τέτοιο ανεπίτρεπτο βαθμό που να είναι κοινή παραδοχή ότι:

Αν κάποιος άλλος κατείχε τη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα έπραττε διαφορετικά.

Πέρα από τα ειδικά νομικά στοιχεία στα οποία θα μπορούσε να αναφερθεί κάποιος και σχετίζονται με τις πράξεις και παραλείψεις του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στο πρόσφατο αλλά και πιο μακρινό παρελθόν, το γεγονός ότι έχει τρωθεί βάσιμα, νομικά και ηθικά, με αποκλειστική υπαιτιότητά του, η αξιοπιστία του κάνει προβληματική την παραμονή του στη θέση που κατέχει.

Ζητώ λοιπόν την εξαίρεσή του.

Εκτός και αν καταγγείλει όπως οφείλει όλους όσους ασκούν πιέσεις στο πρόσωπό του κατά την άσκηση των καθηκόντων του και αποκαλύψει σε τι ακριβώς συνίστανται αυτές οι πιέσεις.

Μέχρι τότε εμείς θα επανέλθουμε αποκαλύπτοντας τη γύμνια του παράνομου Εισαγγελέα όπως άλλωστε κάνουν και άλλοι πιο ειδικοί από εμάς.


Επικοινωνία: