Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010

Το συμπλήρωμα του Γενικού

Είχαμε σχολιάσει σε προηγούμενη ανάρτησή μας πως βολεύτηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Αντωνάκος και μέχρι πριν λίγο καιρό Γενικός Γραμματέας της νομαρχίας Πειραιά, δεξί χέρι δηλαδή του νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα.

Στη θέση του Ειδικού Συμβούλου στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα κάθεται, αναδρομικά μάλιστα, με απόφαση του εν λόγω υπουργού.

Πως έγινε αυτό (η αναδρομικότητα);

Άποψή μου είναι ότι θα πρέπει να έχει προχωρήσει πολύ η τεχνολογία του διακτινισμού ή της προσωρινής κλωνοποίησης. Κάτι άλλο δεν μπορώ να σκεφτώ ώστε ένας υπάλληλος να αναλαμβάνει καθήκοντα αναδρομικά.

Ψάχνω και τη νομοθεσία... Δεν μπορώ να βρω που το λέει.

Ας μη σχολιάσω και το παράδοξο υπουργός και βουλευτής να απασχολεί στο γραφείο του άλλον υποψήφιο βουλευτή...

Βέβαια είναι σίγουρο ότι ο υπουργός Δημήτρης Ρέππας γνωρίζει καλύτερα και λόγω αρμοδιότητας (Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων).

Αναγκαστικά όμως έπρεπε να συμπληρωθεί εκείνη η ανάρτηση καθώς προέκυψαν νέα δεδομένα.

Και το συμπλήρωμα έχει ως εξής:


Συμπλήρωμα 25.6.2010:
Ο Μανώλης Αντωνάκος δημιούργησε ιστοχώρο στη διαδικτυακή διεύθυνση www.mantonakos.gr

Όπως θα διαπιστώσετε στη φωτογραφία της ιστοσελίδας που παρουσιάζει το βιογραφικό του πρώην γενικού γραμματέα της νομαρχίας Πειραιά, με ημερομηνία 6.6.2010, παραλείπεται η αναφορά στη θέση που κατέχει ο κος Αντωνάκος από τις αρχές του χρόνου ως ειδικός σύμβουλος στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Δημήτρη Ρέππα.

Γιατί άραγε;

Στη συνέχεια όμως, προφανώς μετά την ανάρτησή μας, καθώς δεν έπρεπε να δωθούν λάθος εντυπώσεις, προστέθηκε και αυτή η αναφορά.
Κατά τη διάρκεια όμως της πρόσφατης καθιστικής διαμαρτυρίας μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών κατά του σχεδίου Καλλικράτη κατοίκων του δήμου Βοιών Λακωνίας, που θα εξαφανιστεί από τον αυτοδιοικητικό χάρτη λόγω των αλλαγών, περιοχή όπου πολιτεύεται κατά καιρούς ο κος Μανωλάκος, εκφράστηκε και δημόσια η απορία για την αδικαιολόγητη απουσία του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Ασφαλώς οι κάτοικοι δεν γνώριζαν για τις νέες αρμοδιότητες του πολιτευτή τους.


Ωστόσο, όπως θα διαβάσετε και εσείς στον ιστοχώρο του ( www.mantonakos.gr ) ο Μανώλης Αντωνάκος δηλώνει:

"

Υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μανώλης Αντωνάκος

Αγαπητέ φίλε, Αγαπητή φίλη

Σας καλοσωρίζω στην ιστοσελίδα μου την οποία δημιουργήσαμε με σκοπό την άμεση και ουσιαστική επικοινωνία μαζί σας.

Γιατί ο πολίτης πρέπει να γνωρίζει και να γίνεται κοινωνός των θέσεων των πράξεων των δραστηριοτήτων κάθε προσώπου που ασχολείται με το δημόσιο βίο της χώρας μέσα από κάθε θεσμό.

Το διαδίκτυο αποτελεί σημαντικό παράγοντα σε αυτή τη κατεύθυνση. Μετά από μια πορεία 24 χρόνων στην αυτοδιοίκηση Τοπική και νομαρχιακή απο το 1986 μέχρι σήμερα στο Δήμο Πειραιά στο Δήμο Κορυδαλλού στο Δήμο Βοιών Λακωνίας στη Νομαρχία Πειραιά αλλά και μετά την πολύτιμη εμπειρία που αποκόμησα ως υποψήφιος Βουλευτης του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Λακωνίας στις Εκλογες του 2009 πιστεύω ακράδαντα οτι ο ενημερωμένος πολίτης είναι ο αλάνθαστος κριτής όλων, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ καθώς και κάθε κρατικού λειτουργού. Ο πολίτης κρίνει συγκρίνει επιλέγει.

Έχοντας πάντα στην διαδρομή μου ως σημείο αναφορας το πολίτη επιθυμώ καί αγωνίζομαι για την ολόπλευρη ενημέρωση του, τόσο για τα θέματα που αφορούν τα προβλήματα σε τοπικό επίπεδο Νομού Λακωνίας και περιφέρειας Πελοποννήσου οσο και για τα γενικότερου ενδιαφέροντος και εθνικής σημασίας ζητήματα.

Με αυτές τις σκέψεις σας καλοσωρίζω στην ιστοσελίδα mantonakos.gr και σας καλώ να την επισκέπτεσθε συχνά.

Φιλικά
Μανώλης Αντωνάκος

"

(Τα ορθογραφικά λάθη είναι του κου Αντωνάκου).


Μπορεί να κάνουμε λάθος, αλλά παρατηρούμε μια καραμπινάτη ασυμφωνία λόγων και πράξεων. Κοινώς, πολιτικό δούλεμα.

Αφού τα αγοράζουμε καλά κάνουν και μας τα πουλάνε.

Εμείς πάντως,

"Δώσαμε, δώσαμε!".Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την προηγούμενη ανάρτηση:

Βολεύτηκε πάλι ο Μανώλης Αντωνάκος

Guardian: "Μια θέση στον ήλιο: Η Ελλάδα βγάζει τα νησιά της προς πώληση για να σώσει την οικονομία".
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, απέστειλε σήμερα επιστολή – απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Guardian», σχετικά με τη δήθεν πώληση νησιών από την Ελληνική Κυβέρνηση.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Αγαπητοί κύριοι/κυρίες

Επιθυμώ να δηλώσω την απογοήτευσή μου για το άρθρο σας με την υπογραφή της κ. Elena Moya, που δημοσιεύτηκε στη σημερινή έκδοση Guardian (25/06/2010).

Αρχικά, ο ισχυρισμός ότι η Ελληνική Κυβέρνηση εμπλέκεται στην πώληση οποιουδήποτε νησιού είναι πλήρως ανακριβής. Οι αγοραπωλησίες νησιών που ανήκουν σε ιδιώτες, ούτε κάτι καινούριο είναι ούτε και αποτελεί νέο, στην Ελλάδα ή οπουδήποτε αλλού. Πράγματι, το νησί του Ιονίου «Ναυσικά» είναι μια τέτοια περίπτωση που βρίσκεται στην αγορά εδώ και καιρό.

Είναι δε, εξίσου παραπλανητικός ο ισχυρισμός ότι η Ελληνική Κυβέρνηση διαπραγματεύεται, με Ρώσους και Κινέζους επενδυτές, την πώληση γης στη Ρόδο, γεγονός που ανήκει στο πεδίο της ιδιωτικής εμπορικής κτηματομεσιτικής αγοράς που ουδεμία σχέση έχει με το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά βασίζεται σε ανυπόστατες φήμες.

Όσο για την παρατραβηγμένη άποψή σας ότι η Ελλάδα σκέφτεται την πώληση νησιών, «ωθούμενη από την αδυναμία του κράτους να αναπτύξει υποδομές και αστυνόμευση σε πολλά από αυτά», είναι όχι μόνο εκτός πραγματικότητας, αλλά και προσβλητική. Επιπλέον, τέτοιοι ισχυρισμοί πραγματικά εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τα κίνητρα μιας τέτοιας δημοσίευσης και μάλιστα στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Guardian».

Τέλος, θα ήθελα να σας επισημάνω ότι η Ελλάδα δεν έλαβε κάποια «απαλλαγή» χρεών ή δωρεάν βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ένα δάνειο το οποίο και θα αποπληρώσει έγκαιρα και πλήρως.

Θέλω να πιστεύω πως στο μέλλον θα προβείτε σε πιο ενδελεχή έρευνα πριν δημοσιεύσετε τέτοιου είδους «εμπρηστικά» άρθρα. Με δεδομένο δε, ότι το αναληθές άρθρο σας έχει ήδη επανεκδοθεί σε μεγάλο αριθμό διεθνών Μέσων Ενημέρωσης, σας καλώ να δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή και να ανακαλέσετε το εν λόγω άρθρο σας αμέσως.

Με εκτίμηση
Γιώργος Πεταλωτής


ΑΡΘΡΟ TEASER

Στο αρχικό πρωτοσέλιδο άρθρο της (φωτογραφία επάνω) η εφημερίδα ακροβατούσε προσπαθώντας να πείσει χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία ότι η χώρα μας εκπροσωπούμενη από το Ελληνικό Δημόσιο και πιεζόμενη από την οικονομική της συγκυρία έχει πάρει τη στρατηγική απόφαση να εκποιήσει ιδιοκτησίες που της ανήκουν και μεταξύ άλλων Ελληνικά νησιά.

Μετά την επιστολή του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή η εφημερίδα αναγνώρισε στη διαδικτυακή έκδοσή της ότι "ο τίτλος του άρθρου ξεπερνά το περιεχόμενό του." Προστέθηκε έτσι κείμενο με σκοπό να γίνει ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη προσφορά πώλησης νησιού από το Ελληνικό Δημόσιο.


ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ

Η ιστορία ωστόσο δεν έχει λήξει εδώ.

Η άτυχη στιγμή της εφημερίδας μπορεί να εξηγηθεί από την αγωνία της να προσελκύσει αναγνώστες "below the line" με ένα θέμα που πουλάει διεθνώς σε όλα τα επίπεδα όσο και η προσθετική στήθους μιας γνωστής σταρ. Εκεί καταντήσαμε.

Από την άλλη μεριά όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα πρέπει να μας πληροφορήσει τελικά τι θα γίνει τόσο γενικά όσο και ειδικά με την εκποίηση δημόσιας περιουσίας που προγραμματίζεται απλά και μόνο για την είσπραξη χρημάτων που ασφαλώς θα σπαταλήσουμε στη συνέχεια όπως μόνο εμείς ξέρουμε.

Πραγματικά είναι δύσκολο να απαντήσει κάποιος τί είναι περισσότερο βλαπτικό για τη χώρα μας. Η παραχώρηση γης για ορισμένα χρόνια με σκοπό την αξιοποίησή της ή η εκποίηση όλων των εθνικών υποδομών;

Ακόμη και αν η Ελλάδα μας βρισκόταν σε πολεμική κατάσταση, σε πολιορκία δηλαδή από ξένες δυνάμεις, δεν θα ήταν δυνατό και πιο εύκολο να κατακτηθούν αεροδρόμια, λιμάνια, δρόμοι, τηλεπικοινωνίες, μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, δίκτυα ύδρευσης, κλπ.

Η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη καθώς είναι πλέον αδύνατο να ξεχωρίσει κάποιος την ανεπάρκεια από τη σκοπιμότητα σε αυτούς που μας κυβερνούν.

Οι αυτονόητες τάχα αυτές πολιτικές που δήθεν έχουν σκοπό να ξεχρεώσουν τη χώρα μόνο σε χειρότερες μέρες μπορούν να μας οδηγήσουν.

Είμαστε σε σημείο που πρέπει να πούμε "ο Θεός να βάλει το χέρι του" είτε πιστεύουμε είτε δεν πιστεύουμε.
* Τι άλλαξε στο άρθρο μετά την επιστολή Πεταλωτή:

Η Guardian δεν έχει αλλάξει το τίτλο του άρθρου ωστόσο στην όγδοη παράγραφο προστέθηκε κείμενο ώστε να φαίνεται ότι υπάρχει η βούληση αλλά όχι η απόφαση.

Η παράγραφος σε αγγλικό κείμενο ήταν:

"I am sad - selling off your islands or areas that belong to the people of Greece should be used as the last resort," said Makis Perdikaris, director of Greek Island Properties. "But the first thing is to develop the economy and attract foreign domestic investment to create the necessary infrastructure. The point is to get money."

Και έγινε (σε πλάγια γραφή η κρίσιμη αλλαγή):

Told by the Guardian that such sales or leases were in prospect, Makis Perdikaris, director of Greek Island Properties, said that he would be unhappy at the prospect of any outright sale of state land: "I am sad - selling off your islands or areas that belong to the people of Greece should be used as the last resort," he said. But he was not necessarily against long-term leases: "The first thing is to develop the economy and attract foreign domestic investment to create the necessary infrastructure. The point is to get money."
* Η δημοσιογράφος Elena Moya Pereira

Γεννήθηκε στην Ταραγκόνα της Ισπανίας κοντά στην Μπαρτσελώνα. Αφού τελείωσε τις σπουδές της στην επικοινωνία εργάστηκε στην έκδοση El Periodico de Catalunya και στη συνέχεια πήρε τη γνωστή υποτροφία Fullbright για μεταπτυχιακά στη δημοσιογραφία στις ΗΠΑ.

Εγκαταστάθηκε τελικά στο Λονδίνο προσφέροντας υπηρεσίες μισθοδοτούμενη από το Reuters, το Bloomberg και σήμερα την Guardian.

Επικοινωνία: