Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Το Alfa Nero στο Φάληρο




Το εντυπωσιακό σκάφος Alfa Nero είναι δεμένο στη μαρίνα Φαλήρου φιλοξενώντας επώνυμους επισκέπτες.

Το σκάφος έχει κατασκευαστεί από την Ολλανδική Oceanco το 2007 με σχέδια του Dan Lenard (Μονακό) και του Nuvolari. Έχει διακοσμηθεί από τον Alberto Pinto.

Διαθέτει 2 πετρελαιομηχανές 3490kW MTU 16V 595TE70 και θεωρητικά μπορεί το κοντέρ να δείξει 20.

Έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 12 απαιτητικά άτομα μαζί με το 28 μελών πλήρωμά του.

Στις αρχές Μαρτίου ήταν στις Παρθένους Νήσους (Virgin Islands) και συγκεκριμένα εθεάθη στο Yacht Haven Grande.

Πρόκειται για ένα πολύ εντυπωσιακό δημιούργημα μήκους 83 μέτρων (269 πόδια) που αποπνέει όχι χλιδή νεόπλουτου αλλά ποιότητα, θα έλεγε κάποιος απλότητα.

Πως μπορεί να γίνει αυτό με ένα σκάφος σύμβολο οικονομικής δύναμης και επιρροής;

"Χρειάζεται να αισθανθείς αυτό που βλέπεις χωρίς προκαταλήψεις", είπε κάποιος. [ Σοβαρά; ]





Ανεβαίνοντας από την πρύμνη έρχεσαι αντιμέτωπος με την υπογραφή με το όνομα του σκάφους με κεφαλαία γράμματα, ALFA NERO ενώ από κάτω αναφέρεται με μικρότερα η πόλη όπου έχει νηολογηθεί, George Τown.

Πιο πάνω είναι ορατή η μια πλευρά της πισίνας και θυμίζει λίγο ενυδρείο καθώς είναι από γυαλί που επιτρέπει να περνούν το φως και κλεφτές ματιές.

Ανοξείδωτο μέταλλο, ατσάλι, αλουμίνιο, γυαλί και λευκό πλαστικό δηλώνουν ότι βρίσκεσαι σε ένα σύγχρονο σκάφος. Μέχρι εκεί όμως. Το φυσικό χρώμα του ξύλου τικ επικρατεί σχεδόν παντού.

Ανεβαίνοντας τα σκαλιά, φτάνεις στο χώρο που βρίσκεται η πισίνα και ένα από τα μπαρ τοποθετημένο μπροστά από την είσοδο προς τους εσωτερικούς χώρους προφυλάσσοντας κάπως από τα αδιάκριτα μάτια.

Στη θέση του τοποθετείται, ανάλογα με την περίπτωση, ένας πενταθέσιος καναπές και τα καθίσματα του μπαρ γίνονται πλέον τραπεζάκια.

Το δάπεδο της πισίνας ανεβαίνει με τη βοήθεια υδραυλικών συστημάτων και αυτή καλύπτεται ώστε ο χώρος να μετατραπεί σε πίστα χορού ή ακόμη και ελικοδρόμιο.

Σε ποιόν ανήκει αυτό το σκάφος;

Ανήκει, ανήκει...





Στο Θόδωρο Αγγελόπουλο και όχι στη Γιάννα όπως αναφέρουν κάποιοι.

(Άντε, να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους).

Στην υγειά της Δημόσιας Υγείας



Την κασέτα της Νομαρχίας Πειραιά για τους ελέγχους που διενεργεί με σκοπό την προστασία της Δημόσιας Υγείας την έχετε ακούσει.

Εμείς την έχουμε παρουσιάσει από αυτό το blog πολλές φορές:

Ολημερίς κι οληνυκτίς οργώνουν τους δρόμους οι επόπτες της νομαρχίας και ελέγχουν. Ποιός είναι ρυπαρός; Ποιός έχει βάλει την ετικέτα στραβά και δεν φαίνεται; Ποιός δεν έχει άδεια να χορεύει; (αλήθεια είναι!).

Να κλείσει, να σφραγιστεί το κατάστημά του και το όνομά του να δημοσιευτεί στο Τύπο.

Μόνο έτσι βάζουν μυαλό όσοι παρανομούν και σύμφωνα με επαναλαμβανόμενες μονότονα δηλώσεις του νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα, υπόσχεται ότι δεν πρόκειται να σταματήσει σε κανένα εμπόδιο όταν πρόκειται για τέτοιο πολύτιμο αγαθό όπως η Υγεία.

Συμπληρωματικά, τονίζει πάντα ότι έχει έλλειψη προσωπικού και κατηγορεί την Κυβέρνηση που δεν του παρέχει τα μέσα να προσφέρει περισσότερα στους Πειραιώτες.

Καλά, μήπως νομίζει ο κ. Μίχας ότι οι Πειραιώτες κατοικούν, στα Βόρεια Προάστια όπως μερικοί αιρετοί του νομού και της πόλης;

Οι δηλώσεις αυτές μάλλον για όσους βρίσκονται έξω από τα τείχη γίνονται.

Εμείς και βλέπουμε και ακούμε και το Καλοκαίρι μυρίζουμε μια χαρά τις μυρωδιές του Πειραιά.

Δεν μπορεί κανείς να παίζει με τη Δημόσια Υγεία;

Ορίστε λοιπόν φωτογραφίες από τον εκθεσιακό χώρο του 3ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς που διοργανώθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Οι εικόνες έχουν αποτυπωθεί σήμερα Κυριακή 12.4.2009 και παρουσιάζουν την κατάσταση που επικρατεί στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου και ειδικότερα στο χώρο στάθμευσης των επισκεπτών, αλλά και ακριβώς απέναντι από την είσοδο της έκθεσης.

Δεν πέρασε από εκεί επ' ευκαιρία εγκαινίων ο νομάρχης; Κανένας υπάλληλος δεν πήρε, κυριολεκτικά, μυρωδιά;

Μάλλον, πραγματικά από έλλειψη προσωπικού "πάσχει" η νομαρχία αλλά και οι άλλες δημόσιες υπηρεσίες...

Εμείς παρουσιάζουμε και άλλες φωτογραφίες (κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγαλύτερες) από την έκθεση Ελαιολάδου και Ελιάς έξω από το εκθεσιακό κέντρο πριν σας δείξουμε τι γινόταν και μέσα.

Απολαύστε:













Ορίστε και τα στοιχεία των υπευθύνων διαχείρισης της περιουσίας μας:

ΣΕΦ - ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΦΙΛΙΑΣ


ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΕΘΝΑΡΧΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Τηλεφωνικό Κέντρο Σταδίου : 210 4893000
Φαξ: 210 4893036

Διεύθυνση Ανάπτυξης και Αξιοποίησης: anaptixis@sef-stadium.gr

Συντονιστής Διευθυντής: Ευάγγελος Σουφλέρης (manager@sef-stadium.gr)
Αναπληρωτής Συντονιστής Διευθυντής: Αναστάσιος Μητρόπουλος


Το Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας αποτελεί ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου και συγκεκριμένα του Υπουργείου Πολιτισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

Τη διορισμένη Διοίκηση ασκούν 9 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και συγκεκριμένα σήμερα οι:

Ιωάννης Βασιλειάδης, Πρόεδρος
Αθανάσιος Θεοδωρόπουλος, Αντιπρόεδρος
Βασίλειος Αλεξίου
Αφροδίτη Βασιλείου
Μιχαήλ Βιντζηλαίος
Δημήτριος Θανόπουλος
Κίμωνας Κοκορόγιαννης
Νικόλαος Μαραγκός
Παναγιώτης Ρουσσάκης

Να δημοσιεύσουμε και βιογραφικά;

Προσοχή Έργα



Ενημέρωση για έργα στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας:

Έργα πραγματοποιούνται και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας μετά τα διόδια της Μαλακάσας γι' αυτούς που ταξιδεύουν προς Λαμία και πριν για εκείνους που εισέρχονται στην πρωτεύουσα.

Παρατηρείται και ένα αδικαιολόγητο μπέρδεμα στα διόδια με τους υπαλλήλους των διοδίων να προσπαθούν να εκτρέψουν επικίνδυνα τους οδηγούς σε άλλες λωρίδες από εκείνες στις οποίες βρίσκονται.

Η Τροχαία άφαντη στα σημεία των έργων σήμερα το πρωί αλλά σχεδόν και σε όλο το μήκος της Εθνικής, από την Αθήνα τουλάχιστον μέχρι τα Οινόφυτα, όπου παρατηρήθηκαν μόνο δύο περιπολικά σε κίνηση.

Ευτύχημα θα είναι αν δεν υπάρξει κάποιο δυσάρεστο συμβάν.

Ας σημειωθεί ότι το νέο οδόστρωμα είναι τόσο κακής ποιότητας στην κατασκευή ώστε τα οχήματα χοροπηδούν σαν να χορεύουν στην άσφαλτο.

Είναι χειρότερο θα έλεγε κανείς και από το παλιό που προϋπήρχε πριν τα έργα αν και εκείνο ιδίως στη δεξιά λωρίδα που κινούνταν τα βαριά φορτηγά είχε πιο πολλά μπαλώματα από συνεχή άσφαλτο.

Προσεκτικά για να φτάσουμε.

Επικοινωνία: