Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Το Alfa Nero στο Φάληρο




Το εντυπωσιακό σκάφος Alfa Nero είναι δεμένο στη μαρίνα Φαλήρου φιλοξενώντας επώνυμους επισκέπτες.

Το σκάφος έχει κατασκευαστεί από την Ολλανδική Oceanco το 2007 με σχέδια του Dan Lenard (Μονακό) και του Nuvolari. Έχει διακοσμηθεί από τον Alberto Pinto.

Διαθέτει 2 πετρελαιομηχανές 3490kW MTU 16V 595TE70 και θεωρητικά μπορεί το κοντέρ να δείξει 20.

Έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 12 απαιτητικά άτομα μαζί με το 28 μελών πλήρωμά του.

Στις αρχές Μαρτίου ήταν στις Παρθένους Νήσους (Virgin Islands) και συγκεκριμένα εθεάθη στο Yacht Haven Grande.

Πρόκειται για ένα πολύ εντυπωσιακό δημιούργημα μήκους 83 μέτρων (269 πόδια) που αποπνέει όχι χλιδή νεόπλουτου αλλά ποιότητα, θα έλεγε κάποιος απλότητα.

Πως μπορεί να γίνει αυτό με ένα σκάφος σύμβολο οικονομικής δύναμης και επιρροής;

"Χρειάζεται να αισθανθείς αυτό που βλέπεις χωρίς προκαταλήψεις", είπε κάποιος. [ Σοβαρά; ]





Ανεβαίνοντας από την πρύμνη έρχεσαι αντιμέτωπος με την υπογραφή με το όνομα του σκάφους με κεφαλαία γράμματα, ALFA NERO ενώ από κάτω αναφέρεται με μικρότερα η πόλη όπου έχει νηολογηθεί, George Τown.

Πιο πάνω είναι ορατή η μια πλευρά της πισίνας και θυμίζει λίγο ενυδρείο καθώς είναι από γυαλί που επιτρέπει να περνούν το φως και κλεφτές ματιές.

Ανοξείδωτο μέταλλο, ατσάλι, αλουμίνιο, γυαλί και λευκό πλαστικό δηλώνουν ότι βρίσκεσαι σε ένα σύγχρονο σκάφος. Μέχρι εκεί όμως. Το φυσικό χρώμα του ξύλου τικ επικρατεί σχεδόν παντού.

Ανεβαίνοντας τα σκαλιά, φτάνεις στο χώρο που βρίσκεται η πισίνα και ένα από τα μπαρ τοποθετημένο μπροστά από την είσοδο προς τους εσωτερικούς χώρους προφυλάσσοντας κάπως από τα αδιάκριτα μάτια.

Στη θέση του τοποθετείται, ανάλογα με την περίπτωση, ένας πενταθέσιος καναπές και τα καθίσματα του μπαρ γίνονται πλέον τραπεζάκια.

Το δάπεδο της πισίνας ανεβαίνει με τη βοήθεια υδραυλικών συστημάτων και αυτή καλύπτεται ώστε ο χώρος να μετατραπεί σε πίστα χορού ή ακόμη και ελικοδρόμιο.

Σε ποιόν ανήκει αυτό το σκάφος;

Ανήκει, ανήκει...





Στο Θόδωρο Αγγελόπουλο και όχι στη Γιάννα όπως αναφέρουν κάποιοι.

(Άντε, να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: