Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2009

Εκεί που δε γράφει το μελάνι
Έγινε στο μπλογκ ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΑΣ μια συγκεκριμένη καταγγελία που αφορούσε, όπως μας είπαν, το Νίκο Μπεάζογλου, επικεφαλή της Δημοκρατικής Παράταξης του Δήμου Δραπετσώνας.

Ο ασχολούμενος με τα κοινά και (πρώην;) υπάλληλος του υπουργείου Ανάπτυξης, Νίκος Μπεάζογλου φέρεται να απασχολεί καθημερινά μια θέση που προορίζεται για ΑΜΕΑ στο επιβατικό λιμάνι του Πειραιά.

Γι' αυτό δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, αφού από επιτόπιο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι πράγματι κάποιος Νικόλαος Μπεάζογλου, χωρίς να έχει αυτό το δικαίωμα, σταθμεύει το αυτοκίνητό του σε χώρο που προορίζεται να διευκολύνει αποκλειστικά συμπολίτες μας ΑΜΕΑ.

Προέκυψε όμως και κάτι άλλο.

Όπως μας είπαν εκεί παρκάρει και κάποιος Γεώργιος Σπανός ο οποίος και αυτός έχει σχέση με το κο Μπεάζογλου.
Οι κύριοι αυτοί τοποθετούν στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου τους βεβαίωση Υγειονομικής Επιτροπής του δημοσίου με την οποία αποδεικνύεται ότι έχουν υποβληθεί, και οι δύο παρακαλώ, σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς.

Ο Νίκος Μπεάζογλου σε αντικατάσταση αορτικής βαλβίδος και ο Γεώργιος Σπανός σε τριπλό μπάι-πας!

Πέρα από τη διαπίστωση ότι αυτή η βεβαίωση δεν τους δίνει ασφαλώς το δικαίωμα να σταθμεύουν σε θέση ΑΜΕΑ, πολύ εύκολα φαίνεται ότι το έγγραφο του Γεωργίου Σπανού είναι πλαστό αφού οι υπογραφές των γιατρών έχουν εμφανώς πλαστογραφηθεί και δεν είναι των ιδίων.
Ερωτηματικά πάντως προκαλεί το γεγονός ότι υπήρχε πρόσβαση του πλαστογράφου ή συνεργάτη του στο ειδικό έντυπο της Υγειονομικής Επιτροπής αλλά και στις σφραγίδες των γιατρών.


Για να διευκρινισθεί η υπόθεση προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με το κο Μπεάζογλου αλλά εκείνος μας αγνόησε επιδεικτικά αφού ούτε μας απάντησε ενώ επίσης συνέχισε να παρκάρει στην ίδια θέση ΑΜΕΑ σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Στη συνέχεια στείλαμε την ακόλουθη επιστολή στο δήμαρχο Δραπετσώνας Αλέξανδρο Χρυσό με συνημμένες τις φωτογραφίες της έρευνας:


Κύριε Δήμαρχε,

Διατηρώ το ιστολόγιο www.edo-peiraias.blogspot.com.

Στο πλαίσιο θέματος που αφορά την παράνομη χρήση των χώρων στάθμευσης στον ΟΛΠ που απευθύνονται σε ΑΜΕΑ, απαθανατίσαμε μεταξύ άλλων δύο αυτοκίνητα που οι κάτοχοί τους δεν δικαιούνται να κάνουν χρήση των συγκεκριμένων χώρων.

Όπως προέκυψε από το ρεπορτάζ το ένα εξ αυτών (ΤΟΥΟΤΑ AVENSIS) ανήκει στο Νίκο Μπεάζογλου, επικεφαλή της «Δημοκρατικής Κίνησης Δραπετσώνας» ενώ το άλλο στον Γεώργιο Σπανό που σύμφωνα με πληροφορίες είναι δημόσιος υπάλληλος και σχετίζεται με τον κο Μπεάζογλου.

Όπως θα διαπιστώσετε από τις συνημμένες φωτογραφίες οι ως άνω κύριοι έχουν τοποθετήσει στο τζάμι του αυτοκινήτου τους βεβαιώσεις της Δευτεροβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής σύμφωνα με τις οποίες παρουσιάζονται να έχουν 67% αναπηρία γεγονός πάντως που δεν τους δίνει το δικαίωμα σύμφωνα με το νόμο να σταθμεύουν σε θέση ΑΜΕΑ.

Η βεβαίωση του κου Σπανού είναι μάλιστα ολοφάνερα πλαστή.

Καθώς έχουμε επικοινωνήσει ηλεκτρονικά με τον κο Μπεάζογλου με σκοπό να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το ρεπορτάζ και να διευκρινίσει το θέμα, χωρίς όμως καμία απάντηση αν και έχει λάβει αποδεδειγμένα το μήνυμα θα παρακαλούσαμε για τα εξής:

1- Να θέσετε το θέμα ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου διότι τέτοιες ενέργειες προσβάλλουν το Δήμο γενικά

2- Να μας ενημερώσετε αν ο Γεώργιος Σπανός είναι υπάλληλος του Δήμου Δραπετσώνας

3- Να μας ενημερώσετε αν συντρέχει λόγος να καταγγελθεί το γεγονός στη Δευτεροβάθμια Υγειονομική Επιτροπή και τον αρμόδιο Εισαγγελέα για την περίπτωση της πλαστογραφίας και μάλιστα από δημόσιο υπάλληλο

4- Να έχουμε άμεσα ένα σχόλιό σας το οποίο θα φιλοξενήσουμε μαζί με την είδηση

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,Ο δήμαρχος όμως μας απάντησε τα εξής:


Προκειμένου να διευθετηθεί το αίτημά σας παρακαλώ επικοινωνήστε με την κα Παναγιώτα Τσάνα (γραφείο Δημάρχου) στο τηλέφωνο 2132004002 ή αποστείλτε ηλεκτρονικά κάποιο δικό σας τηλ. επικοινωνίας.Δεν υπάρχει κανένα αίτημα που περιμένουμε να διευθετηθεί ειδικά από το δήμαρχο Δραπετσώνας.


Αυτό όμως που μας ενδιαφέρει είναι να μάθει ο πολίτης του Πειραιά και ειδικά της Δραπετσώνας γιατί ο πολύς κος Μπεάζογλου γράφει την Ελληνική νομοθεσία και τους συμπολίτες του, ειδικά εκείνους που έχουν ανάγκη, εκεί που δεν πιάνει το μελάνι.

Και γιατί αφού εμφανίζεται ανίκανος προς εργασία με 67% αναπηρία, με αποτέλεσμα να λαμβάνει προφανώς κάποια σύνταξη από το δημόσιο, είναι πολύ ικανός να οδηγεί μόνος του αυτοκίνητο αλλά και να ασχολείται χωρίς πρόβλημα με τα κοινά.

Τα ίδια και περισσότερα για τον πλαστογράφο κο Σπανό.

Επίσης θα μας ενδιέφερε να μάθουμε γιατί ο κος δήμαρχος δεν ενημέρωσε ως όφειλε άμεσα τον Εισαγγελέα για την καταγγελία πλαστογραφίας αλλά και το δημοτικό συμβούλιο.

Υποτίθεται ότι οι τοπικοί ηγέτες, κατά τα άλλα, θυσιάζονται για το καλό των πολλών.

Α, να μην ξεχάσουμε...

Ο κος Μπεάζογλου δηλώνει αριστερός (ΚΚΕ). Όπως μπαίνουμε ή όπως βγαίνουμε; (που λέει και κάποιος).

Τσάμπα τους έρχεται. Καλά κάνουν και μας δουλεύουν.

Αυτό που μένει να αποδειχθεί χωρίς αμφιβολία είναι αν πρόκειται για το γνωστό Μπεάζογλου ή για συνωνυμία.

Απευχόμαστε πάντως να έρθει έτσι η μοίρα ώστε να χρειαστεί δικαιωματικά να παρκάρουν σε θέσεις ΑΜΕΑ οι κύριοι αυτοί.Βέτο Βενιζέλου προς Τριανταφυλλόπουλο
Στον Ευάγγελο Βενιζέλο επιτίθεται και πάλι ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος μέσα από την εφημερίδα Βέτο.

Αυτόν τουλάχιστον κατονομάζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και σημαίνον στέλεχος της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Οι κατηγορίες είναι αστείες και αποτελούν καλό υλικό για μεσημεριανή γαργαλιστική εκπομπή της τηλεόρασης αφού ίσως υπάρχουν άλλα πολύ πιο σημαντικά γεγονότα για τα οποία ο Ευάγγελος Βενιζέλος αν έπραττε σήμερα ίσως να αποφάσιζε διαφορετικά.

Εξάλλου, πώς μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον ότι είναι γιος του πατέρα του που εν προκειμένω είναι άγιος μπροστά σε πατέρες άλλων πολιτικών, ενεργοί και αυτοί στα δημόσια πράγματα.

Ο υπουργός απαντά πάλι εν θερμώ κάτι που πρέπει να αποφεύγει και για αυτό το λόγο προτείνουμε να μην γράφει ο ίδιος τις απαντήσεις του αλλά να δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες στα στελέχη του γραφείου του τα οποία θα επιφορτιστούν για τα περαιτέρω.Δήλωση Ευ. Βενιζέλου σχετικά με τα δημοσιεύματα της εφημερίδας Veto

Η εφημερίδα VETO, συμφερόντων του κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, μετά την άμεση απάντησή μου στο ακραία συκοφαντικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της περασμένης Κυριακής, συνεχίζει στο σημερινό φύλλο την επίθεση εναντίον μου, πάλι δια του ογδοντάχρονου πατέρα μου, τον οποίο τώρα εγκαλεί πως έχει “παρελθόν που δεν αρμόζει σε πατέρα υπουργού”! Μόνον που εγώ έχω σταθερά τον ίδιο πατέρα και είμαι βουλευτής και υπουργός από το 1993 τιθέμενος διαρκώς στην κρίση του ελληνικού λαού.

Αυτή η βάναυσα φασιστική αντίληψη έχει δυστυχώς εγκατασταθεί στον δημόσιο βίο με εκφραστές της μερικά πρόσωπα που έγιναν πάμπλουτα και πανίσχυρα εμπορευόμενα θράσος και ανεξέλεγκτο κιτρινισμό. Αυτό το ζήτημα δεν με αφορά προσωπικά. Αφορά την δημοκρατική Πολιτεία και την ποιότητα του δημόσιου βίου θεσμικά και στο πλαίσιο αυτό προσωπικά θα κάνω όλα όσα πρέπει:

Το VETO του κ. Τριανταφυλλόπουλου “αποκαλύπτει” λοιπόν σήμερα μία υπόθεση του 1986, για την οποία τοποθετήθηκα αναλυτικά ενώπιον της Βoυλής το 1993 ως κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τόνισα τότε ότι μια αθωωτική για τον πατέρα μου απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης για πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορία, ανατράπηκε προκειμένου να πληγώ πολιτικά εγώ αρχικά ως νομικός παραστάτης του Ανδρέα Παπανδρέου και στη συνέχεια ως κυβερνητικός εκπρόσωπός του μέσα στο κλίμα και τις σκοπιμότητες της εποχής εκείνης. Το δημοσίευμα αναφέρει μάλιστα ονομαστικά δύο από τα μέλη της σύνθεσης του δικαστηρίου του 1993. Συμπτωματικώς, ο ένας υπηρέτησε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ως ειδικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και ο άλλος επελέγη από αυτήν ως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Από το 1993 μέχρι σήμερα, το μόνο νέο στοιχείο είναι η καταδίκη για ψευδορκία δύο μαρτύρων, στις καταθέσεις των οποίων θεμελιώθηκε η απόφαση του 1993. Ζήτησα τότε συγνώμη από τον πατέρα μου γιατί εξαιτίας της πολιτικής μου δράσης υπέστη μια τέτοια ταλαιπωρία και αυτό δυστυχώς συμβαίνει ξανά τώρα.

Δεν αρκείται όμως το VETO του κ. Τριανταφυλλόπουλου σε αυτό. Ρίχνει και άλλα “όπλα” στη μάχη του. Αναφέρεται και στην αγορά, το 1999, του ξενοδοχείου Ακροπόλ από το Υπουργείο Πολιτισμού, κάτι που ήταν μόνιμος στόχος του Υπουργείου, καθώς το κτίριο αυτό βρίσκεται απέναντι από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Θυμίζω λοιπόν ότι αυτή είναι μια από τις επωφελέστερες συμβάσεις που έχει συνάψει το ελληνικό Δημόσιο με την έγκριση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Το Δημόσιο απέκτησε ένα ιστορικό ακίνητο στο κέντρο της Αθήνας έναντι τιμήματος περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ (όσο κοστίζει δηλαδή ένα μεγάλο διαμέρισμα στην περιοχή του Προεδρικού Μεγάρου) και σήμερα η αξία του ακινήτου αυτού είναι υπερπολλαπλάσια. Αν μάλιστα συνεχιζόταν η σύμβαση και κατά το δεύτερο μέρος της ανακαίνισης, αυτή θα είχε επιτευχθεί με κόστος υποπολλαπλάσιο αυτού που θα χρειαζόταν ή θα χρειαστεί τώρα, αν γίνει ανάθεση εργολαβίας. Δυστυχώς, κατά το διάστημα που δεν ήμουν εγώ Υπουργός Πολιτισμού καταγγέλθηκε η σύμβαση κατά το δεύτερο αυτό μέρος και έκτοτε προκλήθηκε μια εμπλοκή που ελπίζω να λύσει η σημερινή ηγεσία του ΥΠΠΟ.

Το μείζον θέμα όμως είναι ο ρόλος του καθενός μας στον δημόσιο βίο και γιατί τώρα η συγκεκριμένη εφημερίδα μου επιτίθεται σε κάθε φύλλο της.

Ως προς το πρώτο ερώτημα η απάντησή μου είναι ότι ανήκω σε αυτούς που εισήλθαν στον δημόσιο βίο έχοντας επιστημονικούς τίτλους, επάγγελμα και οικογενειακή περιουσία. Δεν εισήλθα στον δημόσιο βίο για να μετατρέψω τον δημόσιο λόγο μου σε επάγγελμα, σε πεδίο επιχειρηματικής δράσης και πηγή πλουτισμού όπως κάποιοι άλλοι.

Ως προς το δεύτερο ερώτημα, το μόνο νέο στοιχείο είναι η ανάληψη των καθηκόντων του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Παρατήρησα μάλιστα ότι στο φύλλο του VETO της περασμένης Κυριακής υπήρχε -εκτός της επίθεσης σε εμένα και τον κ. Πρόεδρο της Βουλής- ανυπόγραφο ολοσέλιδο δημοσίευμα για την προμήθεια των τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης και μεταφοράς προσωπικού που κατέληγε σε απερίφραστη προώθηση πρότασης συγκεκριμένης επιχείρησης συγκεκριμένου επιχειρηματία.

Στο 17o χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στη συμβολή των οδών Πηγών και Ερυμάνθου της Νέας Κηφισιάς, στεγάζονται τόσο η εφημερίδα VETO όσο και η επιχείρηση αυτή, ο ιδιοκτήτης της οποίας σύμφωνα με σχόλια εργαζομένων της εφημερίδας στο διαδίκτυο, επισκέπτεται συχνά τα γραφεία της. Είναι συνεπώς αναγκαία μία εξήγηση και από τις δύο γειτνιάζουσες συμπτωματικώς επιχειρήσεις, αυτή της εφημερίδας και αυτή των οπλικών συστημάτων.

Ως προς το αστικό μέρος της προσβολής, το λόγο έχουν τα πολιτικά δικαστήρια. Ελπίζω να μπορέσω να διαθέσω την αποζημίωση σε παρεμβάσεις αναβάθμισης και προστασίας του δημοσίου βίου.* Η απάντηση του υπουργού στο προηγούμενο δημοσίευμα της εφημερίδας Βέτο την περασμένη βδομάδα:
Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009 (είχε δημοσιευτεί το επίμαχο άρθρο στο διαδίκτυο).

Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Βέτο της Κυριακής, συμφερόντων του κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλου χρησιμοποιεί το όνομα και τη φωτογραφία μου έτσι ώστε να προσβάλει βάναυσα και κατά τρόπο ενσυνείδητο και οργανωμένο την τιμή μου ως πολιτικού προσώπου. Η εφημερίδα θα ισχυρισθεί ίσως ότι δεν αναφέρεται σε μένα, αλλά στον ογδοντάχρονο πατέρα μου που είχε την ατυχία να συναλλάσσεται με το ελληνικό δημόσιο και να αγωνίζεται επί χρόνια για την εκτέλεση αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων.

Όλα όμως αυτά είχαν γίνει αντικείμενο τηλεοπτικής εκπομπής του κ. Τριανταφυλλόπoυλου, συμπτωματικά στις 19 Ιανουαρίου 2009, την ημέρα που ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ έδινα στη Βουλή τη μάχη για την συγκρότηση της εξεταστικής επιτροπής για το Βατοπέδι. Τότε παρενέβην στην εκπομπή και εγώ ο ίδιος, τονίζοντας ότι θα διερευνήσω πλήρως το ζήτημα για το οποίο δεν είχα ως τότε ενημέρωση, πράγμα που έκανα ενημερώνοντας και τον κ. Τριανταφυλλόπουλο.

Παρόλα αυτά, τώρα ο κ. Τριανταφυλλόπουλος επανέρχεται, επαναλαμβάνοντας και διανθίζοντας την αλλοίωση και την αντιστροφή της πραγματικότητας, η οποία έχει ως εξής:

Ο πατέρας μου αναγνωρίστηκε με αμετάκλητη δικαστική απόφαση ως κύριος εξ αδιαιρέτου κατά το 1/7 επί επτά ακινήτων στο νομό Ξάνθης. Στα ακίνητα αυτά, τα 2/7 ανήκαν σε Έλληνες πολίτες που ζουν στην Ελλάδα, ενώ τα άλλα 5/7 σε άτομα που εγκατέλειψαν την Ελλάδα και απέβαλαν την ελληνική ιθαγένεια μετά τη βουλγαρική κατοχή. Αυτά τα 5/7 περιήλθαν και παραμένουν στην κυριότητα του ελληνικού δημοσίου και όχι του πατέρα μου ή άλλου ιδιώτη.

Προκειμένου να συγκεντρωθούν τα ποσοστά των ιδιωτών και του δημοσίου σε διαφορετικά ακίνητα, πραγματοποιήθηκε αυτούσια διανομή με βάση την οποία περιήλθαν στον πατέρα μου και σε έναν ακόμη ιδιώτη συνιδιοκτήτη, δύο οικόπεδα και στο ελληνικό δημόσιο πέντε οικόπεδα. Από αυτά τα δύο οικόπεδα, το ένα απελευθερώθηκε από τον Δήμο Ξάνθης γιατί ανήκε στο δημόσιο και όχι στον δήμο, ενώ το άλλο κρίθηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ξάνθης απολύτως αναγκαίο ως περιβάλλων χώρος του Μουσείου Καπνού.

Προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, το Δημόσιο μέσω της ΚΕΔ αντάλλαξε το οικόπεδο αυτό με άλλο μικρότερης έκτασης, μικρότερου συντελεστή δόμησης και μικρότερης αξίας, σύμφωνα όχι μόνο με τις αντικειμενικές αξίες αλλά και με τις εκτιμήσεις τόσο του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών όσο και των ίδιων των υπηρεσιών της ΚΕΔ για την πραγματική αξία. Για το λόγο αυτό, το Δημόσιο κατέβαλε και συμπληρωματική χρηματική αποζημίωση. Όλα δε αυτά έγιναν επί των ημερών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Προβλήθηκε τότε μέσω της εκπομπής του κ. Τριανταφυλλόπουλου το επιχείρημα ότι στο οικόπεδο αυτό υπήρχε ολόκληρη πενταόροφη οικοδομή χιλίων τετραγωνικών μέτρων! Δόθηκε η απάντηση ότι το κτίσμα αυτό ήταν παράνομο, αυθαίρετο, στατικά επικίνδυνο και κατεδαφιστέο. Η απάντηση αυτή λοιδορήθηκε στην εκπομπή, όμως ακριβώς για τους λόγους αυτούς το αυθαίρετο κτίσμα κατεδαφίστηκε και μαζί με αυτό και όλη η επιχειρηματολογία της εκπομπής της 19ης Ιανουαρίου 2009.

Τώρα προβάλλεται το επιχείρημα των "κομιτατζήδων", οι περιουσίες των οποίων όμως έχουν περιέλθει και παραμένουν στην κυριότητα του ελληνικού Δημοσίου και όχι κάποιου ιδιώτη και πολύ περισσότερο του πατέρα μου με "ψευδομάρτυρες".

Ως δημόσιο πρόσωπο, θεωρώ υποχρέωσή μου να δώσω απαντήσεις σε κάθε συκοφαντικό υπαινιγμό ακόμη κι αν αυτός δεν αφορά εμένα αλλά συγγενικό μου πρόσωπο, παρότι η θεωρία της οικογενειακής ευθύνης είναι φασιστική και βαθύτατα επικίνδυνη. Την φορά όμως αυτή, δεν μπορώ να αποτρέψω τον πατέρα μου να προστατέψει την προσωπικότητά του και να αξιώσει την καταβολή της αποζημίωσης που δικαιούται καθώς χρησιμοποιείται ως μέσο στην προσπάθεια να προσβληθώ πολιτικά εγώ.

2.500 ευρώ για "τακτοποίηση" χαρτιών μετανάστη
Σε 2.500 ευρώ ανέρχεται το ποσό που πρέπει να πληρώσει ένας μετανάστης για να "τακτοποιήσει" τα χαρτιά του στο Ελληνικό παρακράτος.

Επειδή όμως το ποσό αυτό δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο για κάποιο μετανάστη εργάτη ή αλλοδαπό υπάλληλο βιοπαλαιστή αυτοί που τελικά νομιμοποιούνται από το κράτος της παρακμής και της διαφθοράς είναι οι μαφιόζοι και οι εγκληματίες.

Κατ' εικόνα και ομοίωση λειτουργεί ο παρακρατικός μηχανισμός και αποτελεί πλέον μεγάλο θράσος να τολμάει αυτή η πολιτική δικτατορία των κοτζαμπάσιδων διοικητικών και προεστών κομματαρχών να απαιτεί φόρους από τους πραγματικά εργαζόμενους πολίτες.

Ούτε επι Οθωμανικής Αυτοκρατορίας δεν γίνονταν αυτά σε τέτοια αναίσχυντη μορφή. Ακόμη και αν γίνονταν όμως υπήρχε τότε η δικαιολογία ότι το Έθνος μας ήταν υπόδουλο και υποτελές.

Σήμερα πάλι έχουμε υποδουλωθεί όπως φαίνεται και οι δυνάστες μας δεν φοράνε φέσι αλλά φερετζέ.


Ακούστε την ιστορία όπως ακριβώς μας τη διηγήθηκαν:

Επίσκεψη έκαναν σε σπίτι μετανάστη αφρικανικής καταγωγής άνδρες της αστυνομίας για να τον συλλάβουν.

Πράγματι, αφού χτύπησαν την πόρτα του σπιτιού του εκείνος άνοιξε χωρίς κανένα δισταγμό και αφού ρώτησαν το όνομά του χωρίς να αρνηθεί την ταυτότητά του του είπαν ότι θα έπρεπε να τους ακολουθήσει διότι εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης επειδή χρωστούσε στο πρώην ΤΕΒΕ περίπου 2.000 ευρώ.

Ο αφελής έκανε έναρξη επιτηδεύματος για επαγγελματική δραστηριότητα και πλήρωνε και ΤΕΒΕ! Επειδή όμως έναρξη σου κάνουν στην εφορία εύκολα αλλά παύση εργασιών όχι τα χρέη τρέχουν χωρίς πραγματικά να οφείλονται.

Αφού οδηγήθηκε στην Αλεξάνδρας για τα σχετικά αποτυπώματα κρατήθηκε και στη συνέχεια οδηγήθηκε στα δικαστήρια.

Εκεί η δικαστής τον ρώτησε αν μπορούσε να πληρώσει το χρέος και εκείνος απάντησε πως ναι. Έτσι και έκανε.

Ελεύθερος του είπε το δικαστήριο, όχι όμως και οι αστυνομικοί.

Από τον έλεγχο των στοιχείων του στην Αλεξάνδρας προέκυψε ότι ενώ ο μετανάστης εμφανιζόταν στα χαρτιά του ότι είναι από την Γκάνα τα στοιχεία της αστυνομίας έδειχναν ότι είναι από τη Ναμίμπια.

Για το λόγο αυτό του είπαν ότι έπρεπε να κρατηθεί και στην συνέχεια να απελαθεί.

Ενώ ήταν έτοιμος για απέλαση, κάποιος στην όλη διαδικασία τον προσέγγισε και του είπε ότι έχει ένα "δικηγόρο" που μπορούσε να τακτοποιήσει την υπόθεση έναντι 2.500 ευρώ.

Στην εκκλησία όπου ήταν πιστός ο μετανάστης αποφάσισαν να κάνουν έρανο για το σκοπό αυτό και μπόρεσαν να συγκεντρώσουν το ποσό και να το προσφέρουν στον κρατούμενο, ο οποίος αφού ήρθε σε επαφή με το μεσάζοντα και πλήρωσε τον κεφαλικό φόρο αφέθηκε ελεύθερος με τα χαρτιά του πλήρως "τακτοποιημένα".

Δεν είναι παράξενο λοιπόν που σε αυτές ακριβώς τις υπηρεσίες ζητούν οι κομματικοί υπάλληλοι να διοριστούν και να μεταταγούν.

(βλ. Θανάσης Νάκος ή Βασίλης Μιχαλολιάκος)


Χρειάζεται άραγε πολύ μυαλό για τις εποπτικές και εισαγγελικές αρχές για να σπάσουν το απόστημα;

Η υψηλή ζήτηση θέσεων από τα παιδιά του παρακράτους δεν μπορεί παρά να σημαίνει υψηλή προσφορά ξάπλας και διαφθοράς στις αντίστοιχες υπηρεσίες.

Ας σταματήσουν λοιπόν το παραμύθι αυτοί που μας κυβερνούν και να ψάξουν να βρουν λεφτά όχι στα δουλεμένα αλλά στα κλεμμένα.


Έτοιμη για "κατέβασμα" η νέα συλλογή της Mercedes
Δωρεάν παρέχεται στους χρήστες του διαδικτύου και η νέα συλλογή της Mercedes με τον τίτλο MIXEDTAPE 29.

Αποτελείται από 10 τραγούδια νέων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο και αν σας αρέσει ο μοντέρνος R&B ήχος δεν πρέπει να τη χάσετε.

Η σωστή διεύθυνση είναι: http://www.mercedes-benz.tv/de/mixedtape/.

Για περισσότερες πληροφορίες και κοινωνική δικτύωση: http://www.facebook.com/MBMixedTape

Επικοινωνία: