Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας στο Λιμάνι



Δεν προλάβαμε να δημοσιεύσουμε όσα σχολιάσαμε για τους εξωσχολικούς στο λιμάνι του Πειραιά και νά ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας.

(βλ. http://edo-peiraias.blogspot.com/2009/02/blog-post_02.html)

Έφτασε γύρω στις 11.00 πμ (3.2.2009) και εισήλθε από την γνωστή πύλη Νο 3. Σχημάτισε το σήμα της νίκης με το δεξί του χέρι και ευχαρίστησε όσους δεν γνωρίζουν και τον χειροκρότησαν.

Στη φωτογραφία πιο πάνω (κάνε κλικ για μεγαλύτερη) ο νομάρχης έχει θέσει την παλάμη του στο στήθος του σημάδι ευχαριστίας ενώ μπροστά του ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Αντωνάκος προπορεύεται για να οργανώσει το γεγονός με πλήρη κάλυψη από τα μέσα.

Νωρίτερα είχε προσπαθήσει μαζί με τη νομάρχη Ηρακλείου Ευαγγελία Σχοιναράκη να συνοδεύσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος επισκεπτόμενος το χώρο του λιμανιού θα έκανε δηλώσεις.




Aυτό στάθηκε αδύνατο όμως διότι ο πρόεδρος, ασυνήθιστος στα χημικά, έκανε μεταβολή και κατευθύνθηκε σε παρακείμενο κατάστημα μαζί με τους εκπροσώπους των δημοσιογράφων και τους νομάρχες για τα σχετικά.



Πιο ευαίσθητος όμως στα δακρυγόνα αποδείχτηκε ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας αφού έβαλε κυριολεκτικά τα κλάματα. Ωστόσο οι αντινομάρχες δεν έδειξαν να ενοχλούνται ενώ μια μάσκα προφύλαξης προσέφερε η... νομάρχης Ηρακλείου Ευαγγελία Σχοιναράκη.

Φαίνεται ότι έχουν καλόν αέρα και καλό νερό στην Κρήτη που προσφέρει αποθέματα οξυγόνου.

Βλέποντας αυτές τις σκηνές με το Γιώργο Παπανδρέου και το Γιάννη Μίχα στα τηλεοπτικά δίκτυα είμαστε έτοιμοι να βάλουμε και εμείς τα κλάματα και ας μην πέφτουν δακρυγόνα.



Στις δηλώσεις του που ακολούθησαν εκείνες του Γιώργου Παπανδρέου λίγη ώρα νωρίτερα τόνισε ότι για όλα φταίει η Κυβέρνηση ξεχνώντας ότι αποτελεί ουσιαστικό και αποφασιστικό μέρος της διακυβέρνησης της χώρας.



Συνέχισε σημειώνοντας ότι δεν φοβάται τίποτα αφού έχει "τους Κρητικούς αγρότες στο πλευρό του".

Εκεί είναι η αλήθεια ότι μπερδευτήκαμε διότι νομίσαμε για λίγο ότι ο νομάρχης ήταν στο πλευρό των Κρητών αγροτών και όχι οι αγρότες στο πλευρό του νομάρχη.



Ο Μίχας έμεινε αρκετή ώρα στο λιμάνι κάνοντας δημόσιες σχέσεις και απαντώντας στις ερωτήσεις όλων των εκπροσώπων των τηλεοπτικών καναλιών ακόμη και των πιο μικρών τοπικών της Κρήτης.



Εμείς στις 14:00 πεινάσαμε και αποχωρίσαμε αλλά ο νομάρχης ήταν ακόμη εκεί.

Οι υποθέσεις αρμοδιότητας της νομαρχίας Πειραιά δεν θα πρέπει να είναι πολύ πιεστικές ή θα έχουν μπεί στον αυτόματο πιλότο.

Στην πιο κάτω φωτογραφία ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας παρακολουθεί τις "κινήσεις" της νομάρχου Ηρακλείου Ευαγγελίας Σχοιναράκη ενώ μιλά παράλληλα στην τηλεόραση του Alpha. Έτσι γίνεται η πολιτική στο πεζοδρόμιο. Δεν πρέπει να σου ξεφεύγει τίποτα.



Στη φωτογραφία που ακολουθεί οι νομάρχες Πειραιά Γιάννης Μίχας και Ηρακλείου Ευαγγελία Σχοιναράκη σε ιδιαίτερη στιγμή τακτικής και απολογισμού. Ο Μίχας κρατά ένα ραβδι - εργαλείο κτηνοτρόφου που του χάρισε κάποιος Κρητικός προ ολίγου.



Στην επόμενη φωτογραφία η νομάρχης Ηρακλείου Ευαγγελία Σχοιναράκη κάνει δηλώσεις σε τοπικό κανάλι ενώ διακρίνεται στη γωνία επάνω αριστερά ο νομάρχης Γιάννης Μίχας περιχαρής για την παράσταση που έδωσε και τα αντίστοιχα μηνύματα που έστειλε στον Ελληνικό Λαό.




Το blog λέει πάντα Μαύρο στους Μαυρογυαλούρους (σε όλους) όποια μάσκα και να φορούν.

Θα συνεχίσουμε με περισσότερες φωτογραφίες σε άλλες αναρτήσεις.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.koutouzis.gr/strava+anapoda.htm

ΑΛΛΟ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑ, ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ!....

Διαβάζουμε στα δελτία τύπου της Νομαρχίας Πειραιά, 2 και 3 Φεβρουαρίου:

2/2/09 «Έντονη καταδίκη από την Νομαρχία Πειραιά για την κρατική βία εναντίον αγροτών της Κρήτης στο μεγάλο λιμάνι… κλπ».

3/2/09: «Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε σήμερα η Νομαρχία Πειραιά στην εισαγγελία Πειραιά για την παράνομη παρουσία των ΜΑΤ μέσα στο λιμάνι του Πειραιά……κλπ».

Προφανώς τα δελτία θέλουν να πουν…ο Νομάρχης….. με τις θέσεις του οποίου δεν διαφωνούμε, μεγάλος άνθρωπος είναι, ότι θέλει μπορεί να λέει, να υποστηρίζει και να πράττει.

Άλλο, όμως, Νομάρχης και άλλο Νομαρχία Ο Νομάρχης μπορεί να ανήκει σε κάποιο κόμμα, η Νομαρχία όχι, σε κανένα. Διότι Νομαρχία δεν είναι ο Νομάρχης. Νομαρχία είναι όλοι οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, όλοι οι υπάλληλοι σ όποιο κόμμα και αν ανήκουν. Νομαρχία είναι εν τέλει η υπηρεσία σε βαθμό δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης, ταγμένη να υπηρετεί τους πολίτες και όχι να τους διχάζει.

Τώρα αν ο Νομάρχης ως άτομο έχει δίκιο ή άδικο είναι άλλο θέμα! (3-2-09 16.40)

Επικοινωνία: