Κυριακή, 1 Μαρτίου 2009

"Μακριά κάθε σκέψη περί συνωμοσίας ή σκοτεινού παρασκήνιου"
Αυτό είχε δηλώσει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αναφερόμενος στις συναντήσεις της ομάδας Bilderberg, ενός ετήσιου forum ανταλλαγής απόψεων και προσέγγισης των τάσεων που εκδηλώνονται παγκόσμια σχετικά με θεματολογία αμερικανικού ενδιαφέροντος.

Στην προεκλογική συζήτηση αντιπαράθεσης στον ΣΚΑΪ απέναντι ή μάλλον δίπλα στο Δημήτρη Αβραμόπουλο, η Άννα Διαμαντοπούλου, τακτική προσκεκλημένη των συναντήσεων Bilderberg (2004, 2005 και 2007).

θυμίζουμε ότι η πρώτη συνάντηση έγινε στο ξενοδοχείο Hotel de Bilderberg, κοντά στο Arnhem στην Ολλανδία στις 29, 30 και 31 Μαΐου 1954 απ' όπου και η όλη πρωτοβουλία πήρε το όνομά της.

Εμπνευστής του εγχειρήματος ο Joseph Retinger, ο οποίος γεννήθηκε στην Κρακοβία της Πολωνίας (τότε Αυστροουγγαρία) στις 17 Απριλίου 1888.

Ο Retinger ήταν, πέθανε στις 12 Ιουνίου 1960, μια ιδιόμορφη προσωπικότητα που θα πρέπει να αναλυθεί με λεπτομέρεια.

Έχει καταγραφεί ως ένας από τους υπέρμαχους της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και σταθερά υποστήριζε το Ευρωπαϊκό Κίνημα αλλά βοήθησε επίσης και στην ίδρυση του γνωστού Συμβουλίου της Ευρώπης.

Προσέγγισε λοιπόν το 1954 τον πρίγκηπα της Ολλανδίας Bernhard ο οποίος συμφώνησε να προωθήσει την ιδέα μαζί με τον τότε πρωθυπουργό της χώρας Paul Van Zeeland αλλά και τον πρόεδρο της αμερικανικής εταιρείας Unilever Paul Rijkens (εδώ ξεκινούν τα ενδιαφέροντα).

Ο πρίγκηπας Bernhard στη συνέχεια έρχεται σε επαφή με τον Walter Bedell Smith, τότε αρχηγό της γνωστής CIA, ο οποίος ζητά από τον σύμβουλο του προέδρου Eisenhower, C. D. Jackson να ασχοληθεί με το θέμα.

Τελικά οργανώθηκε το γεγονός και ο Retinger τοποθετήθηκε επικεφαλής της επιτροπής "καθοδήγησης" του οργανωτικού επιφορτισμένη με καθήκοντα όπως η δημιουργία της λίστας των προσκεκλημένων, αρχικά δύο προσωπικότητες από κάθε χώρα, που θα εκπροσωπούσαν αντίθετες συντηρητικές και ριζοσπαστικές απόψεις.

Σκοπός όμως ήταν και η δυνατότητα απευθείας επικοινωνίας των μελών της λίστας Bilderberg που θα μεγάλωνε κάθε χρόνο.

Τόσο ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής όσο και ο Γιώργος Παπανδρέου, κυρίως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ξέρουν καλά τι εννοούμε.

Ο πρώτος έχει συμμετάσχει στη συνάντηση το 1994, ενώ ο δεύτερος το 1995, 1998, 2000 αλλά και 2005 και έχουν χρησιμοποιήσει τις επαφές τους τόσο απευθείας όσο και με μεσάζοντες.

Σε ένα τέτοιο κλίμα μάλλον πολλοί έχουν ιδέες των απευθείας ad hoc συναντήσεων προσωπικοτήτων της πολιτικής και οικονομικής ζωής.
Στο μεγάλο χωριό που λέγεται Ελλάδα, την ιδέα είχε επιχειρηματίας, την πέρασε πρόσφατα σε μεγαλοστέλεχος Τράπεζας ο οποίος για να δείξει ότι είναι απαραίτητος έστησε με τη βοήθεια του πρώτου μια συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου με κάποιες προσωπικότητες των δανειακών κεφαλαίων στο... σπίτι του.

Αν ισχύει η λίστα που δημοσιεύτηκε στον ιστοχώρο http://www.antinews.gr, γιατί μάλλον δεν είναι πλήρης, τότε δε θεωρούμε ότι έγινε κανένα σημαντικό γεγονός.

Εδώ ο πρόεδρος ταξίδεψε πρόσφατα στο εξωτερικό χωρίς να τον πάρει χαμπάρι κανείς.

Είμαστε επίσης σε θέση να γνωρίζουμε ότι κάποιοι από τους ονοματιζόμενους επιχειρηματίες είναι πολύ καμένοι από την αναστροφή του οικονομικού κλίματος καθώς ένας ήταν εραστής των παραγώγων, άλλος έκανε ανοίγματα και χρεώθηκε για σημεία πώλησης που καλύτερα να μην άνοιγε, άλλος έχει συμμετοχή σε εταιρείες που μόνο στα χαρτιά δεν είναι προβληματικές, άλλος βρίσκεται εκτεθειμένος στα Βαλκάνια, ενώ κάποιοι άλλοι προσδοκούν να πάρουν κανένα δημόσιο έργο αλλά και να πληρωθούν γι' αυτό και θεωρούν ότι κάθε τέτοια συνάντηση είναι χρήσιμη. Και κάποιος δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι έκανε εκεί.

Η ανομοιογένεια όμως της ομάδας βγάζει μάτια. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν τόσο διαφορετικό προφίλ όσο και οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης.

Πως να επικοινωνήσει τώρα ο Γ. με τον Π.;

Η είδηση, όπως την αναδημοσιεύουμε όλη από το http://www.antinews.gr έχει ως εξής:

Ποιοι επιχειρηματίες συμμετείχαν στο δείπνο με το Γιώργο

By Factorx | February 27, 2009
______________________________________________________________________________________________
(Mόνο στο http://www.antinews.gr/).

Mεγάλη κουβέντα αναμένεται να ανοίξει το «μυστικό δείπνο» που οργάνωσε στον Γιώργο Παπανδρέου την περασμένη Δευτέρα στο σπίτι του στην Εκάλη, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Νίκος Καραμούζης.

Να σας αποκαλύψουμε ποιοι κορυφαίοι επιχειρηματίες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του οικοδεσπότη.

Όπως πληροφορούμαστε ήταν εκεί ο κ. Μάνος Βασιλάκης της Aegean, αλλά και ο κ. Ευάγγελος Σπανός, πρόεδρος της Βιοϊατρικής.

Ο κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, πρώην Πρόεδρος του ΣΕΒ και ιδιοκτήτης της τσιμεντοβιομηχανίας Τιτάν.

Ο κ. Πάνος Λασκαρίδης ( ο αδελφός του Θάνος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί) μεγαλομέτοχος στη « Μεγάλη Βρετανία» και εφοπλιστής, πρώην ιδιοκτήτης του Καζίνου, - ως συνεργάτης του εργάζεται ο κ. Νίκος Παπανδρέου, συγγραφέας και αδελφός του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Το παρόν έδωσαν επίσης ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος της Vivardia, αλλά και ο κ. Μάκης Σκλαβενίτης, με τα ομώνυμα σούπερ μάρκετ και ο κ. Αριστείδης Μπελές, με τα ιχθυοτροφεία « Νηρέας».

Στο δείπνο παρέστησαν ακόμα ο ιδιοκτήτης της ΜΕΤΚΑ κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, ο κ. Σπύρος Διβάνης με τα γνωστά ξενοδοχεία, ο κ. Άγγελος Πλακόπιτας της Clobal Finance ( εταιρείας πληροφορικής), ο κ. Γιώργος Γεράρδος, της εταιρείας « Πλαίσιο» και ο κ. Σάκης Καλλιντσάντσης της Ελληνικής Τεχνοδομικής.

Καθόλου άσχημη συγκομιδή για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που καθώς βρίσκεται μια ανάσα προ της εξουσίας « ξεχνάει» τα περί « διαπλοκής» και οργανώνει σε όλα τα επίπεδα τις σχέσεις του με την επιχειρηματική τάξη.

Το τραπέζι στο σπίτι του επιφανούς στελέχους του Λάτση, άλλωστε, δεν ήταν το πρώτο που είχε οργανωθεί και, προφανώς, δεν θα είναι και το τελευταίο.

Ο κ. Παπανδρέου συνοδευόταν από τον Γιάννη Ραγκούση και την υπεύθυνη του Τομέα Οικονομίας Ντίνα Λάζαρη.

Εντύπωση προκαλεί που δεν πήρε μαζί του Λούκα και Χρυσοχοΐδη, πλην, όμως, και αυτοί κάνουν τις δικές τους επαφές με τους επιχειρηματίες.

Topics: Πολιτική Επικαιρότητα |


Για τη λίστα των προσκεκλημένων στη συνάντηση Bilderberg 2008 βλ. Η λίστα Bilderberg 2008Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: