Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Όλα τα δώρα για τη Μαρίνα




Την τελευταία βδομάδα πριν τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 και ενώ όλες οι δημοσκοπήσεις έδειχναν την επερχόμενη συντριβή της ΝΔ με αποτέλεσμα να βγουν στα κανάλια και οι στρατηγοί της παράταξης, μήπως και διασωθεί κάτι από τα ποσοστά της σημερινής αντιπολίτευσης, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής πήρε μια πολύ σημαντική απόφαση.

Την Πέμπτη 1.10.2009 με την με αριθμ. Πρωτ. Υ 407/1.10.2009 πράξη του ανακάλεσε την με αριθμ. Πρωτ. Υ 40/6.4.2004 προηγούμενη απόφασή του, με την οποία είχε διοριστεί στο Μαξίμου ως ειδική σύμβουλος σε θέματα διεθνών σχέσεων η Μαρίνα Σκορδέλη.

Η τριανταπεντάχρονη σήμερα κα Σκορδέλη ήταν κυριολεκτικά πολύ κοντά στον πρώην πρωθυπουργό αφού ο Κώστας Καραμανλής δεν παρέλειπε να ενημερώνεται από τα ειδικά σημειώματα της συμβούλου του κατά τη διάρκεια επίσημων επισκέψεων και ενόψει σημαντικών διεθνών θεμάτων.

Κατάγεται από τη Θέρμη Θεσσαλονίκης και το 2003 ήταν στη Γραμματεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος / Ευρωπαίων Δημοκρατών.

Το 2006 εμφανίζεται ως υποψήφια διδάκτωρ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης.

Αυτά πολύ λίγο ίσως ενδιαφέρουν το μέσο Πολίτη.

Αυτό όμως που έχει ενδιαφέρον είναι ότι ο πρώην Πρωθυπουργός επιλέγει να ανακαλέσει την προηγούμενη απόφασή του τοποθέτησης της κας Σκορδέλη και όχι να την απαλλάξει από τα καθήκοντά της ή να αποδεχθεί την παραίτησή της όπως γίνεται σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Διοικητικά αυτή η απόφαση του Πρωθυπουργού έχει πολύ μεγάλη σημασία καθώς γεννά αποτελέσματα ex tunc.

Δηλαδή η κα Σκορδέλη επιστρέφει στην προηγούμενη διοικητικά κατάσταση στην οποία ήταν το 2004, όταν ο πρώην πρωθυπουργός έλαβε την αρχική απόφασή του και νομιμοποιείται να εισπράξει αποδοχές από δημόσια θέση ή να λάβει αξιώματα που θα είχε απολαύσει εάν δεν είχε εκδοθεί η αρχική απόφαση του Κώστα Καραμανλή.

Το ζήτημα χρήζει διερεύνησης από τη σημερινή Κυβέρνηση η οποία καλείται να αποδείξει τη δύναμη της αξιοπιστίας της.

Μπορεί και θέλει ο Γιώργος Παπανδρέου, αν συντρέχει λόγος, να ανακαλέσει την απόφαση του Κώστα Καραμανλή και να την τροποποιήσει στο όνομα του δημοσίου συμφέροντος;

Ή θα υπάρχει κάλυψη και αποδοχή των προσωπικών επιλογών του πρώην πρωθυπουργού στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας;

Ίδωμεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: