Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Μήπως ξέρει κάτι ο Γενικός;




Αλήθεια είναι. Ο Γενικός Γραμματέας της νομαρχίας Πειραιά, Μανώλης Αντωνάκος, θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης των συμπολιτών του για να είναι ένας από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που θα εκπροσωπούν τους Μανιάτες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ομόφωνα το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ στις 10.9.2009 ενέκρινε την υποψηφιότητά του και μαζί με άλλους εκλεκτούς υποψηφίους θα προσπαθήσει να καταλάβει κάποια από τις τρεις έδρες του νομού:

Συγκεκριμένα, όλοι οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στη Λακωνία είναι οι (αλφαβητικά):

ΑΛΟΙΜΟΝΟΥ-ΒΕΛΔΕΚΗ ΒΑΡΒΑΡΑ
ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΡΙΦΤΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ


Απορία προκαλεί όμως αυτή η κίνηση "εξόδου" από τη νομαρχία Πειραιά.

Κάθε φορά που ο Μανώλης Αντωνάκος δρομολογούσε αλλαγή στη σταδιοδρομία του, κάποιος πολιτικά υψηλά ιστάμενος έχανε τελικά τη θέση του.

(βλ. Νομαρχιακές Αυτ-απάτες)

Πρόκειται πάλι για "ένστικτο" ή τα πράγματα έχουν γίνει απελπιστικά βαριά στον αυτοδιοικητικό δεύτερο;

"Εν κατακλείδι" όπως λέει ο ίδιος, το μέλλον θα δείξει.



Υποψήφιος και ο Λάζαρος Αλεξανδρίδης.


Ο αντινομάρχης Διαχείρισης της νομαρχίας Πειραιά, αρμόδιος σε θέματα Διοίκησης και Πολιτικών Δικαιωμάτων, Οικονομικών Υπηρεσιών, Προμηθειών, Οργάνωσης και Πληροφορικής και Προστασίας Εργαζομένων, κατέλαβε τελικά την 8η θέση ως υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α' Περιφέρεια Πειραιώς.

Υπήρχαν πληροφορίες ότι τη θέση συμβολικά θα καταλάμβανε ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου μετά την άρνηση του Κώστα Σημίτη να είναι βουλευτής Α' Πειραιώς.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα είναι τελικά βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης αν δεν επιλέξει να κρατήσει την έδρα στην Αττική που είναι επίσης υποψήφιος.

Μετά από πιέσεις, όπως φαίνεται, συμπληρώθηκε η λίστα υποψηφίων βουλευτών της Α' περιφέρειας Πειραιώς με το όνομα του αντινομάρχη Λάζαρου Αλεξανδρίδη.

(βλ. Ακόμη πιέζουν!)

Κανείς όμως δε σκέφτηκε αν έχει δικαίωμα ο αντινομάρχης να είναι υποψήφιος βουλευτής στη νομαρχία όπου ασκεί εξουσία.

Κάτι που βέβαια ήξερε ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Αντωνάκος και υπέβαλε την υποψηφιότητά του στη Λακωνία.

Μήπως υπάρχει κώλυμα;

Αναμένουμε τις αντιδράσεις των άλλων υποψηφίων στην Α' Πειραιώς, αλλά και των αρμοδίων αρχών.

Ψιλά γράμματα θα πει κανείς.

Αφού και ο ίδιος ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, όπως έχουμε ήδη δημοσιεύσει, σύμφωνα με απόφαση των υπευθύνων οργάνων του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να κατέχει κομματικά αξιώματα.

(βλ. Και κομματικά έκθετος ο Μίχας)

Ήταν όμως εκεί, στο Εθνικό Συμβούλιο, και ψήφιζε για τους συνεργάτες του.

* Στη φωτογραφία, πλάτη αριστερά ο αντινομάρχης Λάζαρος Αλεξανδρίδης, πλάτη δεξιά ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Αντωνάκος και στη μέση ο προωθούμενος από το Γιάννη Μίχα και υπάλληλος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Σταύρος Μαρκάτος, αντινομάρχης Πρωτογενούς Τομέα στη νομαρχία Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: