Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Και κομματικά έκθετος ο Μίχας



Από το ΒΗΜΑτοδότη του Βήματος, 18.4.2008

"Ως γνωστόν, συντονιστής ανασυγκρότησης του ΠαΣοΚ διορίστηκε ο κ. Ι.Μίχας. Φυσικά, ορισμένες λέξεις (όπως η «ανασυγκρότηση») έχουν τόσο πολύ χρησιμοποιηθεί στο ΠαΣοΚ που έχουν χάσει τελείως το νόημά τους.

Καθώς λοιπόν στο σημερινό ΠαΣοΚ ισχύει στο μέγιστο η «αρχή της απροσδιοριστίας» του Χάiζενμπεργκ, άλλοι σύντροφοι καινοτόμησαν προσδιορίζοντας τον νομάρχη Πειραιά απλώς ως «σκιώδη Γραμματέα».

Και εις ανώτερα..."

Τίθεται όμως ένα ηθικό και πρωτίστως πολιτικό ερώτημα. Μπορεί ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας να είναι και παπάς και ζευγάς; Μπορεί δηλαδή να είναι και νομάρχης και συντονιστής ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ;

Για τον παράνομο νομάρχη δεν υπάρχουν τέτοια διλήμματα. Γιάννης Μίχας είναι αυτός. "Ο πρώτος διδάξας". Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και όλοι οι άλλοι ας πάνε στο κουρείο.

Για εμάς τους άλλους τα ερωτηματικά, τους Έλληνες πολίτες που τον πληρώνουμε με διάφορους τρόπους και μας στοιχίζει πολύ ακριβά πια. Για εμάς τους άλλους που πιστεύουμε ακόμη στη Δημοκρατία και τους θεσμούς της.

Διαβάστε λοιπόν απόσπασμα από σχετική γνωμοδότηση της Επιτροπής τήρησης Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ (ΕΚΑΠ):


Αθήνα, 03-06-05
Αρ. πρ. 64/3-6-2005
Γνωμοδότηση 1
Συνεδρίαση 01-6-05

Ασυμβίβαστα

1. Με δεδομένα το άρθρο 16 παρ. 4 και την Εγκύκλιο της Γραμματέως 06-05-05 για τις διαδικασίες ανασυγκρότησης των αποκεντρωμένων οργάνων (σημείο Δ1) η Γραμματεία της Ε.ΚΑ.Π. αποφάσισε ομόφωνα ότι υφίσταται ασυμβίβαστο μεταξύ των θέσεων Συντονιστών Ν.Ε. και Γραμματέων Π.Ε. με τα αξιώματα του Δημάρχου, Νομάρχη και Βουλευτή. Όποιος εκλεγεί στις πιο πάνω θέσεις δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος για τα τρία αυτά αξιώματα ακόμα και αν ενδιαμέσως παραιτηθεί.

Η απόφαση αυτή ελήφθη ομοφώνως.-
Για την ΕΚΑΠ

Γιώργος Ανωμερίτης
Πρόεδρος


Αφού λοιπόν νομάρχης δεν μπορεί να είναι ούτε συντονιστής νομαρχιακής επιτροπής (Ν.Ε.) πώς είναι δυνατό να είναι συντονιστής ολόκληρου του ΠΑΣΟΚ;

Περιττό να σημειώσω βέβαια ότι η απόφαση αυτή αφήνει εκτεθειμένο και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου.

"Γιατί Γιώργο τα κάνεις αυτά;" θα ρωτούσαν ευθέως μερικοί απορώντας...

"Το ΠΑΣΟΚ τι σου φταίει;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: