Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Οι Κουμπάροι της Επικοινωνίας



Το ΠΑΣΟΚ, πριν τις Βουλευτικές εκλογές στις 16.9.2007 είχε κατακρίνει και στηλιτεύσει την ύπαρξη και λειτουργία κάθε είδους "κουμπαριάς" στην πολιτική ζωή της χώρας.

Η κουμπαριά δεν είναι τίποτε άλλο παρά η διαπλοκή με άλλη λέξη και μάλιστα στην πιο αισχρή μορφή της καθώς νομιμοποιείται με την επισημοποίησή της.

Όσο και αν αυτή η μορφή κοινωνικής σχέσης είναι ανεκτή κατά κάποιον τρόπο στο επίπεδο της καθημερινότητας ωστόσο στην Πολιτική που σκοπός της είναι να παράγει προτάσεις ευρείας κοινωνικής εφαρμογής η ανοχή τέτοιων καταστάσεων είναι απαράδεκτη.

Οι κάθε μορφής κοινωνικοί και πολιτικοί επιστήμονες που καλύπτονται με το αδιαφανές πέπλο του επικοινωνιολόγου ή του αναλυτή και επιδιώκουν πάση θυσία την κουμπαριά είναι επικίνδυνοι και ιδιαιτέρως ύποπτοι.

Άσχετο είναι εάν, σαν την χαρτορίχτρα της γειτονιάς, οι συμβουλές τους πιάνουν τόπο ή βγαίνουν τελικά σωστές.

Το πεδίο δράσης κάθε επίδοξου αναλυτή και εν γένει επιστήμονα είναι η ακαδημαϊκή κοινότητα και όχι βέβαια ο κόσμος των επιχειρήσεων κάθε μορφής.

Ας σκεφτούμε τέλος ότι ο κουμπάρος είναι και "νονός" τις περισσότερες φορές με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει ή να σηματοδοτεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: