Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Γ. Παπακωνσταντίνου: «Ο κόσμος άλλα περιμένει από μας και άλλα θα δει»




Να κόψει κάθε δεσμό με στελέχη που στο παρελθόν έπληξαν το κόμμα και προκάλεσαν τους πολίτες με τη συμπεριφορά τους, δηλώνει ότι επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ.

Αυτό βέβαια δεν αληθεύει για κανένα κόμμα και ιδιαίτερα για το ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αποδεικνύει ότι στην πολιτική σκηνή του τόπου μόνο οι ηθοποιοί μπορούν να αλλάξουν.

Τόσο το σενάριο όσο και η σκηνοθεσία παραμένουν πάντα ίδια και απαράλλακτα.

Σοβαροί άνθρωποι της πολιτικής αποφάσισαν πολύ απλά να μην συμπράξουν στα τεκταινόμενα, χωρίς βέβαια αυτό να αποτελεί άφεση αμαρτιών.

Το άρθρο (Πάνος Σώκος στην Ελευθεροτυπία της 18ης Σεπτεμβρίου 2009), που φιλοξενεί τις λιγότερο... αξιόπιστες δηλώσεις του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ξεκινούσε κάπως έτσι:


"Έτσι μετά την πρόσφατη προειδοποίηση του Γ. Παπανδρέου «να μη ράβουν κουστούμια τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ γιατί θα τους μείνουν στην ντουλάπα», χθες ο εκπρόσωπος του κόμματος Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι ,

«50 καρεκλοκένταυροι του ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος δεν θα εκφράζουν το καινούργιο ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές...» ,

[Σε μόνο 50 τάχα περιορίζει τους καρεκλοκένταυρους του ΠΑΣΟΚ ο κος Παπακωνσταντίνου;]

και θα μείνουν εκτός της κρατικής μηχανής όσοι προκάλεσαν και προκαλούν με τη συμπεριφορά τους.

Το μήνυμα στέλνεται γιατί στην Ιπποκράτους παρατηρούν το φαινόμενο να συρρέουν... εφιάλτες του κυβερνητικού παρελθόντος, που μυρίστηκαν πάλι αξιώματα.

«Eκ του μηδενός»

«Βλέπουμε σε όλη τη χώρα ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που είχαν κάποτε κρατικές θέσεις, να ετοιμάζονται να επανακάμψουν.

Λοιπόν, εμείς λέμε το πολύ απλό:

θα κριθούν όλοι εκ του μηδενός και ουδείς θα τοποθετηθεί στη θέση που κατείχε και
πριν», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στον «Φλας».

Υπογράμμισε ότι αυτό είναι ένα σήμα το οποίο στέλνει το ΠΑΣΟΚ σε ανθρώπους οι οποίοι νομίζουν ότι η επάνοδος του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία είναι μια ευκαιρία απλώς για να ξανακάτσουν στις ίδιες καρέκλες.

«Ο κόσμος άλλα περιμένει από μας και άλλα θα δει», δήλωσε και τόνισε:

«Αυτοί οι 50 άνθρωποι σε κάθε τοπική κοινωνία δεν είναι το ΠΑΣΟΚ, είναι απλώς κάποιοι καρεκλοκένταυροι του ΠΑΣΟΚ και δεν θα είναι αυτοί που θα εκφράσουν το καινούργιο ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές».

Επίσης υποστήριξε ότι ο Γ. Παπανδρέου θα στελεχώσει την κρατική μηχανή αξιοποιώντας και ανθρώπους εκτός των κομματικών τειχών."


Διαβάσαμε έτσι και το ανέκδοτο της Παρασκευής:

Αρκεί να δει κάποιος ποιοι στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων, ακόμη και σε αυτή την εθνικά κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, ώστε να καταλάβει τη σκοπιμότητα των υποτιθέμενων δηλώσεων Παπακωνσταντίνου.

Απευθύνεται η επικοινωνιακή μηχανή του ΠΑΣΟΚ σε εκείνο το 10% των αναποφάσιστων και αηδιασμένων με τη σημερινή κατάσταση πολιτών και προσπαθεί με λευκές υποσχέσεις και μαύρες μεθοδεύσεις να υφαρπάξει ψήφους.

Το ΠΑΣΟΚ ουδέποτε είχε αποχωρήσει από την άσκηση εξουσίας.

Μπορεί να μην είχε την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο αλλά ασκούσε διακυβέρνηση στις "τοπικές κυβερνήσεις" δηλαδή την τοπική αυτοδιοίκηση.

"Αυτοί οι 50 άνθρωποι σε κάθε τοπική κοινωνία", που αναφέρει ο κος Παπακωνσταντίνου.

Στον Πειραιά (και αλλού) γνωρίζουμε πολύ καλά αυτούς τους 50 που κυβερνούν την πόλη και το νομό, από ποιούς υποστηρίζονται και τι αποτελέσματα και συμφορές έχουν προκαλέσει οι πράξεις και παραλείψεις τους.

Αυτό φαίνεται άλλωστε και έχει άμεσο αντίκτυπο στο Δημόσιο Ταμείο.

Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) έχουν πλήρη αυτοτέλεια ως προς τη σκοπιμότητα των ενεργειών τους σε σχέση με τη Κεντρική Διοίκηση και αυτοτελείς πόρους που μπορούν αν θέλουν να τους διαχειριστούν προς όφελος των πολιτών.

Η σχέση δηλαδή ΟΤΑ και κεντρικής διοίκησης μοιάζει λίγο με τη σχέση Αθήνας και Βρυξελλών.

Αν η Αθήνα "παντελονιάζει" τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς να αποδίδει έργο τότε τι φταίνε οι Βρυξέλλες και το πολιτικό ρεύμα που επικρατεί εκεί;

Αν είχε σκοπό το ΠΑΣΟΚ να αλλάξει κάτι στον τόπο σε σχέση με τους κομματικούς τότε θα είχε τουλάχιστον τραβήξει μερικά "αυτιά" στον Πειραιά και θα είχε καταδικάσει την κακοδιαχείριση που έχει οδηγήσει σε κατάντια τον τόπο.

Και αν είχε πραγματικά σκοπό το ΠΑΣΟΚ να αλλάξει κάτι με τους καρεκλοκένταυρους που συρρέουν στην Ιπποκράτους, κατά τη δήλωση του κου Παπακωνσταντίνου, αυτό θα είχε ήδη γίνει γνωστό και κατανοητό πρώτα εντός του κόμματος και κανείς δεν θα τολμούσε να δείξει τέτοια συμπεριφορά επισκεπτόμενος την Ιπποκράτους.

Στην πραγματικότητα, η δήλωση του κου Παπακωνσταντίνου έχει διττό νόημα. Απευθύνεται τόσο στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους όσο και στα εσωτερικά ρεύματα του ΠΑΣΟΚ.

Στους δεύτερους λέει ότι (εσείς) οι υποψήφιοι καρεκλοκένταυροι θα κριθείτε "όλοι εκ του μηδενός". Θα αποδείξετε πρώτα την πίστη σας στο Γ. Παπανδρέου.

«Ο κόσμος άλλα περιμένει από μας και άλλα θα δει», δήλωσε ο κος Παπακωνσταντίνου.

Το έχουμε καταλάβει.

Όχι μόνον από σας. Από όλους τους πολιτικούς της παρακμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: