Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009
Συνάντηση "Συνεργασίας" - Παπανδρέου: Λέξεις με νόημα, εικόνες με περιεχόμενο
Στίς 9.9.2009 η "Συνεργασία 12 φορέων για το Περιβάλλον" έστειλε επιστολή προς τους αρχηγούς των κομμάτων ζητώντας να τους ενημερώσει για το έργο της, ενόψει εκλογών.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της υπερνομάρχου Αθήνας - Πειραιά και πρώην αντινομάρχη Αθηναίων, εκλεγόμενη με συνδυασμούς που υποστήριξε το ΠΑΣΟΚ, Ντίνας Μπέη.
Η Ντίνα Μπέη, η οποία είναι σύζυγος του πρώην δημάρχου Αθηναίων Δημήτρη Μπέη, αντικατέστησε τη Φώφη Γεννηματά όταν εκείνη παραιτήθηκε από το αξίωμά της θεωρώντας ότι είχε το δικαίωμα του εκλέγεσθαι στο Κοινοβούλιο.
Από τις πρώτες κιόλας ημέρες που ανέλαβε τα καθήκοντά της η κα Μπέη δραστηριοποιήθηκε σε θέματα περιβάλλοντος. Λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στο διαδικτυακό χώρο: www.attiko-prasino.gr.
Η "Συνεργασία 12 φορέων για το Περιβάλλον" δημιουργήθηκε το 2008 ως άτυπη συντονιστική κεντρική οργάνωση ευαισθητοποίησης και δραστηριοποίησης φορέων για περιβαλλοντικά θέματα.
Συγκεκριμένα οι:
Υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς
Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Ε.)
Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (Α.Δ.Ε.Δ.Υ.)
Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.)
Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής (Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α.)
Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (Δ.Σ.Α.)
Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιώς (Δ.Σ.Π.)
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.)
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.)
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Γ.Π.Α.)
Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (Ε.Κ.Α.)
Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά (Ε.Κ.Π.)
Υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για το Περιβάλλον, σε εκδήλωση που έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Αθηνών «Κ. Παλαμάς», στις 3 Ιουλίου 2008, όπου παρευρέθη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.
Σήμερα Σάββατο 19.9.2009 το πρωί, πραγματοποιήθηκε τελικά η συνάντηση της "Συνεργασίας" με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου.
Η διαδικασία δεν μπορούσε αυτές τις ημέρες παρά να ήταν τυπική και μέσα στο κλίμα των εκλογών, ωστόσο βγήκαν κάποια συμπεράσματα:
"Οι τελευταίες καταστροφές στα δάση κατέδειξαν για μια ακόμη φορά την αδυναμία του Κράτους να προστατεύσει το δασικό πλούτο της χώρας.
Το σύστημα αντιπυρικής και περιβαλλοντικής προστασίας της χώρας κατέρρευσε", είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
"Οι φωτιές του 2009 οφείλουν να αποτελέσουν την κόκκινη γραμμή για το κράτος και τους πολίτες" είπε, σημειώνοντας ότι, "σήμερα χρειάζεται μια νέα αρχή, ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την όσο το δυνατόν καλύτερη προστασία του πρασίνου και την αποκατάσταση των δασών που έχουν χαθεί στην χώρα μας."
Ποιο θα είναι αυτό το Σχέδιο Δράσης;
Άλλο ένα νομοσχέδιο της Ελληνικής Κυβέρνησης που θα προβλέπει:
• Αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών και απαγόρευση εκτέλεσης εργασιών έως ότου κυρωθούν οι σχετικοί δασικοί χάρτες με κάποιες εξαιρέσεις οι οποίες περιγράφονται στο νομοσχέδιο.
• Ειδική Υπηρεσία Πρόληψης και Καταστολής Αυθαιρέτων Κατασκευών
• Λειτουργία τηλεπισκοπικού συστήματος εντοπισμού νέων οικοδομών
• Υποχρεωτική κτηματογράφηση με επείγουσες διαδικασίες
• Επείγουσα ολοκλήρωση της διαδικασίας κύρωσης δασικών χαρτών
Αν στο εξωτερικό αγόραζαν σχέδια νόμου, νόμους, προεδρικά διατάγματα, υπουργικές αποφάσεις, ψηφίσματα ή επιστολές, σήμερα δε θα υπήρχε έλλειμα στο Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών της Ελλάδας, ούτε Δημόσιο Χρέος.
Η χώρα θα ήταν σε θέση να δανείζει κιόλας, αντί να δανείζεται!
Επειδή όμως οι διεθνείς αγορές διαθέτουν τις δικές τους κενές υπερβολές και προσπαθούν μάλιστα όσο το δυνατό να απαλλαγούν από αυτές, δυστυχώς για εμάς δε χρειάζονται άλλες.
Κάποια στιγμή ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε ότι:
«Η συνάντησή μας είναι δείγμα γραφής για το πώς θέλουμε να δουλέψουμε μετά τις εκλογές. Όχι κλεισμένοι σε γραφεία, αλλά σε ανοιχτή διαβούλευση με φορείς και την κοινωνία».
Κάποιοι κοιτάχτηκαν τότε διερωτώμενοι για τη σκοπιμότητα της δήλωσης καθώς η "ανοιχτή διαβούλευση" έγινε με τους φορείς της "Συνεργασίας" κλεισμένους στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους.
Η πιο αμφίσημη δέσμευση όμως έγινε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ όταν ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει ανοχή σχετικά με τα καμένα στην Αττική:
«Καμία ανοχή στην ανομία στα καμένα της Αττικής», είπε.
Δηλαδή, στα μη καμένα θα υπάρχει κάποια ανοχή ας πούμε... υλοτόμησης και ανοικοδόμησης;
Και επίσης, αφού δεν θα υπάρξει ανοχή στην ανομία, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, μήπως αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν οι απαραίτητες νομικές ρυθμίσεις ώστε να "τακτοποιηθούν" τα καμένα της Αττικής, για να χρησιμοποιήσουμε έναν πρόσφατο πολεοδομικό όρο;
Κάτι φαίνεται ότι δε μας λέει ολοκληρωμένα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Κάτι σαν "ναι μεν αλλά" ακούγεται το όλο θέμα.
* Οι φωτογραφίες (www.papandreou.gr) από τη συνάντηση.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου