Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Νομαρχιακές Αυτ-απάτες



Χθές, Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, επισκέφτηκε την επιχείρηση της οικογένειας Μαρκομιχάλη, "Marco Pumps-Π. Μαρκομιχάλης & Υιός Α.Ε.Β.Ε." στην οδό Πειραιώς 97.

(βλ. Εις τον Πειραιάν με Εβιάν)

Στην υποδοχή παρέστη και ο Γενικός Γραμματέας της νομαρχίας Πειραιά Μανώλης Αντωνάκος ο οποίος, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, έτρεξε να καταλάβει τη θέση του δίπλα στον πρόεδρο.

Θέση όμως που κομματικά κατείχε ο νομάρχης Γιάννης Μίχας, όπως έχουμε συνηθίσει να παρατηρούμε σε παρόμοια γεγονότα.

Ο Μανώλης Αντωνάκος είναι βέβαια και αυτός παιδί του κομματικού σωλήνα του ΠΑΣΟΚ διαγράφοντας όμως μια άλλη τροχιά. Εκείνη του ετερόφωτου δορυφόρου των ευρέως αναγνωρίσιμων πολιτικών της πρώτης γραμμής.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Μανώλης Αντωνάκος του Ιωάννου γεννήθηκε το 1964. Κατάγεται από τα Βελανίδια της Μάνης γεγονός που χρησιμοποιεί κατάλληλα.

Τελείωσε το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στα διετή τότε ΚΑΤΕΕ και με κατάταξη εισήχθη στο τμήμα κοινωνιολογίας της τότε Παντείου Σχολής.

Το 1986, σε ηλικία 22 ετών, πρωτοεκλέχθηκε σύμβουλος στο Α' Διαμέρισμα του Δήμου Πειραιά.

Το 1990 επανεκλέγχθηκε σύμβουλος στο Α' Διαμέρισμα και ανέλαβε καθήκοντα προέδρου τη διετία 1991-1992.

Το 1994, σε ηλικία 30 ετών, εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά.

Το 1997 ήταν γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ το 1998 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Πειραιά.

Από το 1992 (σε ηλικία 28 ετών), έως το 1996 (σε ηλικία 32 ετών) εμφανίζεται να είναι διευθυντής του πολιτικού Γραφείου του βουλευτή Νίκου Γαλανού (αριστερά στη φωτογραφία πιο κάτω).




(Την περίοδο 1989-1993 ο Νίκος Γαλανός εκλέγεται 3 φορές βουλευτής με το Συνασπισμό. Το 1993, μετά τη στάση του στο Ειδικό Δικαστήριο όπου συνέβαλε καθοριστικά στην αθώωση του Ανδρέα Παπανδρέου, απεχώρησε από το Συνασπισμό και εκλέχθηκε βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ).

Ο Μανώλης Αντωνάκος, από το 1993 (σε ηλικία 29 ετών) έως το 1996 (σε ηλικία 32 ετών) ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Τζανείου Νοσοκομείου Πειραιά (παράλληλα δηλαδή με τη θέση στο γραφείο Γαλανού).

Από το 1995 έως το 1999 ήταν μέλος του Δ.Σ της Διαδημοτικής Επιχείρησης ΑΝΔΗΠ Α.Ε. (Δηλαδή εν μέρει παράλληλα με τις δύο προηγούμενες θέσεις και όντας Αντιδήμαρχος Πειραιά το 1998).

Την διετία 1996 - 1998 ήταν σύμβουλος του Νομάρχη Πειραιά Χρήστου Φωτίου σε θέματα τουριστικής προβολής του νομού (εν μέρει παράλληλα με τη θέση του στην ΑΝΔΗΠ ΑΕ και όντας Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά).

Είναι υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (από πότε;).


Εδώ προκύπτουν όμως πολλά ερωτηματικά:

1- Πώς είναι δυνατόν ο κος Αντωνάκος να ασχολείται παράλληλα, με τις σπουδές του, την πολιτική αλλά και τα καθήκοντά του ως σύμβουλος διαμερίσματος στα πρώτα βήματα της καριέρας του;

2- Πότε και που υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία; Αν δεν υπηρέτησε κανονικά, για ποιό λόγο;

3- Πως είναι δυνατό να κατέχει παράλληλα πολλές δημόσιες θέσεις και μάλιστα ως μέλος διοικητικών συμβουλίων, ως σύμβουλος ή ως διευθυντής πολιτικού γραφείου;

4- Μήπως ο κος Αντωνάκος διορίστηκε στο δημόσιο, σε θέση μάλιστα του καλά αμειβόμενου Υπουργείου Οικονομικών, λόγω της θέσης που φαίνεται ότι κατείχε ως διευθυντής του πολιτικού Γραφείου του βουλευτή Νίκου Γαλανού;


Από το 1999 έως τον Νοέμβριο του 2004 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κορυδαλλού με Δήμαρχο τον Στέφανο Χρήστου.

Εκεί, κατάφερε μεταξύ άλλων, μαζί με το δήμαρχο, να χρεώσει υπερβολικά το Δήμο Κορυδαλλού, να τον οδηγήσει σχεδόν στα όρια της πτώχευσης και να κάνει τον πρώην δήμαρχο Στέφανο Χρήστου, Βελανιδιώτη.

(βλ. Στέφανος Χρήστου: Κιθαρίστας ή Ντράμερ;)

Στη συνέχεια, όπως ήταν αναμενόμενο, εκείνος έχασε τη δημαρχιακή καρέκλα τελειώνοντας ουσιαστικά την πολιτική του σταδιοδρομία σε μεγάλα πόστα ευθύνης, αν και ελπίζει, ακόμη και σήμερα, σε καλύτερες μέρες.

Ο Μανώλης Αντωνάκος πέτυχε βέβαια να μεταπηδήσει στη νομαρχία Πειραιά όπου τον Ιανουάριο του 2005 με απόφαση του Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Γραμματέα.

Εκεί, ενώ από τη μια πλευρά εμφανίζεται να κρατά την... τσάντα του νομάρχη Γιάννη Μίχα και να πίνει νερό στο όνομά του, από την άλλη έχει δημιουργήσει ένα δικό του κύκλο ανθρώπων.

Ακόμη και οι συνδικαλιστές του Πειραιά που στήριξαν και ανέδειξαν το Γιάννη Μίχα εμποδίζονται να τον συναντήσουν.


Απόφαση δε δικαιούται να πάρει ο νομάρχης αν ο Μανώλης Αντωνάκος δεν υπογράψει προηγουμένως το σχετικό έγγραφο!

Ελέγχει ουσιαστικά και το Σύλλογο των νομαρχιακών υπαλλήλων της νομαρχίας Πειραιά.

Το 2006, έθεσε υποψηφιότητα ο κομματικός του ΠΑΣΟΚ και υπάλληλος του τμήματος μισθοδοσίας της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών, Γαβριήλ Ιωαννίδης.

Αφού κινητοποιήθηκε όλος ο μηχανισμός σε βαθμό που να προωθούνται στο Σύλλογο αιτήσεις εγγραφής λίγο πριν τις εκλογές τελικά εξελέγη ο κος Ιωαννίδης πρόεδρος του Συλλόγου.

Αυτό όμως που δεν γνωρίζουν οι υπάλληλοι της νομαρχίας Πειραιά είναι ότι και ο Γαβριήλ Ιωαννίδης διορίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ως δημόσιος υπάλληλος στη νομαρχία Πειραιά κατόπιν βεβαίωσης βουλευτού ότι ήταν διευθυντής του πολιτικού γραφείου του εκμεταλλευόμενος έναν κατάπτυστο και αντισυνταγματικό νόμο του Ελληνικού Κράτους.

Σήμερα εξετάζεται υπόθεση από την Εισαγγελία Πειραιά για παρέμβαση και αλλαγή στα στοιχεία μισθοδοσίας υπαλλήλου μετά από πιθανή εντολή του Γενικού Γραμματέα Μανώλη Αντωνάκου.

Ο Ιωαννίδης ενδεχομένως να κριθεί ύποπτος και να βρεθεί τελικά κατηγορούμενος μαζί με άλλους για τις πράξεις αυτές.

Τέλος, τον Οκτώβριο του 2002 ο Μανώλης Αντωνάκος είχε θέσει υποψηφιότητα για Δήμαρχος στην ιδιαίτερη πατρίδα του στα Βάτικα Λακωνίας ετοιμάζοντας το έδαφος για τη "σύνταξή" του αποχωρώντας διακριτικά από το προσκήνιο του Πειραιά, μη μπορώντας όμως να αποχωριστεί το "μέλι" της Αυτοδιοίκησης.

Το μέλλον τελικά θα δείξει ποιά θα είναι και η πορεία του νομάρχη Γιάννη Μίχα υπό το βάρος των εξελίξεων που έρχονται για πιθανές ατασθαλίες στη νομαρχία με τη "συνδιοίκηση" του Μανώλη Αντωνάκου.

Ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες καταγγελίες στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) και η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων θα αναγκαστεί τελικά να προχωρήσει στις σχετικές έρευνες που θα οδηγήσουν στον καταλογισμό ευθυνών αν αποδειχθούν.

Στη συνέχεια, ξεκινώντας από τη νομαρχία Πειραιά, το κουβάρι θα ξετυλιχθεί έτσι ώστε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιθανόν να διεκδικήσει πίσω πόρους που είχαν δοθεί στην Ελλάδα.

Η έρευνα θα αφορά όλα τα κονδύλια και προγράμματα. Δρόμους, έργα της κοινωνίας της πληροφορίας, κλπ.

Κάτω από τις πιέσεις και τις ανασφάλειες αυτές οι ενεργοί δρώντες παρουσιάζουν αδιαθεσίες και προβλήματα υγείας που δεν θα ανακόψουν ασφαλώς την πορεία των υποθέσεων προς τη Δικαιοσύνη.

Εξάλλου, έχει διαταχθεί παράλληλη προκαταρκτική έρευνα η οποία διεξάγεται από την αρμόδια Πταισματοδίκη του 2ου Τμήματος του Πταισματοδικείου Πειραιά, κα Δάφνη Μαγγανά.

Η έρευνα αυτή διεξάγεται αφού βγήκε από το αρχείο στο οποίο είχε τεθεί καταγγελία για πλαστογραφίες, παράνομες προμήθειες και χαριστικές πληρωμές στη νομαρχία Πειραιά.

Ο Γιώργος Παπανδρέου μάλλον δε γνωρίζει τίποτα για όλα αυτά διότι θα είχε φροντίσει να μην κατέβει στον Πειραιά χθες.

Κάποιοι άλλοι όμως γνωρίζουν και σιωπούν.

Η σιωπή λοιπόν δεν αποδίδει πλέον διότι αποτελεί συμμετοχή και διώκεται.

Για φαντάσου, κάποιοι επίσης να αποδειχθεί ότι ωφελήθηκαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο;


(Πρώτη φωτογραφία: www.papandreou.gr. Δεύτερη: http://www.galanosnikos.gr)


* Διαβάστε επίσης: Το συμπλήρωμα του Γενικού

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΙΤΑ ΚΑΙ ΤΟ http://www.dimokratiki.gr/article.asp?articleID=1369&catID=18&pubID=1
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ ΒΡΑΒΕΥΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟ Δ.Σ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΑΣΟΚ.Ε ΡΕ ΔΙΑΠΟΛΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ

Michael Angelopoulos είπε...

Ετοιμάζουμε σχετικό άρθρο καθώς υπάρχει μεγάλο παρασκήνιο.


Ανώνυμος είπε...

ΕΛΠΙΖΩ ΠΡΙΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

http://www.dimokratiki.gr/article.asp?articleID=1369&catID=18&pubID=1
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ ΒΡΑΒΕΥΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟ Δ.Σ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ Α ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Επικοινωνία: