Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

Συγνώμη που ενοχλώ

"Σήκωσαν 100 εκατ. με κλεμμένες επιταγές της Νομαρχίας Πειραιά"


Συγνώμη γίνομαι ενοχλητικός το ξέρω, αλλά τι γίνεται με αυτό το θέμα;


Θα πάει κανείς φυλακή;

Θα κάνει κανένα ρεπορτάζ ο Μάκης στη Ζούγκλα;

Ένα-δύο, ένα-δύο... Δεν έχει σήμα στη Ζούγκλα;

Το ξέρω...


Διαβάστε από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία της 11.10.2001 (Τότε Νομάρχης η κα Μαρία Σορώτου-Τσανάκη)

"Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της υπεξαίρεσης και της υπεξαγωγής εγγράφων κατέθεσε χθες στην Εισαγγελία Πειραιά η νομάρχης Πειραιά Μαίρη Σορώτου-Τσανάκη, μετά την ανακάλυψη κλοπής επιταγών της Νομαρχίας από αγνώστους, οι οποίοι εισέπραξαν από Τράπεζες συνολικό ποσό άνω των 100 εκατομμυρίων δραχμών.

Το περιστατικό έγινε γνωστό αργά προχθές τη νύχτα, στη διάρκεια συνεδρίασης του νομαρχιακού συμβουλίου Πειραιά. Επειτα από έλεγχο των αρμοδίων υπαλλήλων της Νομαρχίας Πειραιά διαπιστώθηκε, όπως κατήγγειλε η νομάρχης, ότι επιταγές που είχε η αρμόδια Διεύθυνση Οικονομικών της Νομαρχίας Πειραιά, είχαν κλαπεί υπό άγνωστες συνθήκες και έφεραν πλαστογραφημένη υπογραφή της, καθώς και των αρμοδίων υπαλλήλων της Διεύθυνσης, Δημ. Νανούρη και Ευάγγ. Λαλιώτη.

Ακολούθως, όπως κατήγγειλε η κ. Σορώτου-Τσανάκη, οι δράστες έθεσαν πλαστή σφραγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας και εμφάνισαν τις επιταγές σε διάφορα υποκαταστήματα της Αλφα Μπανκ -με την οποία συνεργάζεται η Νομαρχία- όπου κατάφεραν να εισπράξουν τελικά μετά από διαδοχικές πλαστογραφήσεις το συνολικό ποσό των 102.800.000 δραχμών.

Ο φάκελος της υπόθεσης βρίσκεται από χθες στα χέρια του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, Λεωνίδα Νικολόπουλου, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να επιληφθεί του περιστατικού το ΣΔΟΕ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: