Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Κινδυνεύει με αγωγή ο Γιάννης Μίχας



Διαβάστε την επόμενη ανακοίνωση και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Τις δηλώσεις κάνει ο ίδιος άνθρωπος που κατέθεσε αγωγή σε blogger ζητώντας αποζημίωση επειδή του ασκήθηκε καλόπιστη κριτική.

Κατά πάντων στρέφεται ο Γιάννης Μίχας στο μονόλογό του αλλά κυρίως στρέφεται καθ' υπέρβαση αρμοδιοτήτων κατά της Δημοκρατίας και των θεσμών της.

Διαβάστε και κρίνετε μόνοι σας. Συγχαρητήρια στο νομάρχη μας:

18.02.2009 Δήλωση Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα με αφορμή την κατάθεση στην Βουλή του σχεδίου νόμου για το ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ

Με αφορμή την κατάθεση στην Βουλή του σχεδίου νόμου για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ στην κινέζικη εταιρεία COSCO, o Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης, όπου η οικονομία του Πειραιά παραπαίει, η κυβέρνηση επιμένει στον χρεοκοπημένο νεοφιλελεύθερο μονόδρομό της.

Χωρίς να υπολογίζει τίποτα και κανέναν, αφού για εκείνη η δημόσια διαβούλευση και η επιδίωξη της συναίνεσης με την Αυτοδιοίκηση, τους εργαζόμενους και τους φορείς, αποτελούν έννοιες και πρακτικές παντελώς άγνωστες, προωθεί τα απαράδεχτα σχέδια της για τη παραχώρηση του ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ στους Κινέζους.

Στις φωνές αγωνίας μιας ολόκληρης κοινωνίας, στηλώνει τα πόδια και επιμένει στο ξεπούλημα του πιο κερδοφόρου κομματιού του μεγάλου λιμανιού, αδιαφορώντας για τις καταστροφικές συνέπειες.

Μια τέτοια εξέλιξη μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει στους εργαζόμενους, στην οικονομική λειτουργία του ίδιου του ΟΛΠ αλλά και την ανάπτυξη του ευρύτερου Πειραιά.

Σημαίνει αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων και μετατροπή ενός λιμανιού με δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα σε καθαρά κερδοσκοπική εταιρεία, χωρίς κοινωνικό προσανατολισμό.

Αν όμως πιστεύουν ότι θα τους αφήσουμε αμαχητί να παραδώσουν στα golden boys της COSCO όλα όσα έχουν χτιστεί από τον ιδρώτα των εργαζομένων και να μετατρέψουν τον τόπο μας σε China Town, είναι γελασμένοι.

Στην Νομαρχία Πειραιά συνεχίζουμε τον αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους τους φορείς και τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, απέναντι στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης.

Απαιτούμε την απόσυρση εδώ και τώρα του καταστροφικού σχεδίου νόμου, που υποθηκεύει το μέλλον των εργαζομένων, το μέλλον της χώρας, το μέλλον του τόπου μας.

Επιτέλους δεν μπορεί οι πολίτες να πληρώνουν συνεχώς τα εγκλήματα της Κυβέρνησης, στην οικονομία.

Γιατί είναι έγκλημα αυτό που πάνε να κάνουν, όταν μεσούσης της οικονομικής κρίσης, στερούν από τον Πειραιά την βασική οικονομική συνιστώσα του, καταστρέφοντας μαζί με τις ζωές των εργαζομένων του μεγάλου λιμανιού, τον παραγωγικό ιστό της πόλης, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες ήδη δοκιμάζονται σκληρά από την οικονομική πολιτική τους».

Πόσες ψήφους έχασε σήμερα το ΠΑΣΟΚ από τις δηλώσεις του Συντονιστή Ανασυγκρότησής του;

Ποιός είπε στο νομάρχη Πειραιά ότι οι δηλώσεις του εκφράζουν και τις απόψεις ολόκληρου του Πειραιά;

Με εξουσιοδότηση ποιών προβαίνει σε δημοσίευση τέτοιων δηλώσεων μέσα από τις επίσημες ιστοσελίδες της Νομαρχίας Πειραιά ο πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου και νομάρχης Γιάννης Μίχας;

Όταν τον αποκαλούμε παράνομο θίγεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: