Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Επιβεβαιώνουμε το ρεπορτάζ της Ζούγκλας



Επιβεβαιώνουμε πλήρως το ρεπορτάζ της Ζούγκλας σχετικά με την "οικονομική ενίσχυση" που παρέχουν οι αποσπασμένοι υπάλληλοι στα γραφεία βουλευτών του ΛΑΟΣ.

Το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί και στο γραφείο βουλευτή Αθηνών.

Η "συμφωνία", που αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αστέριος Ροντούλης βουλευτής του ΛΑΟΣ στη Λάρισα, στο ηχητικό υλικό που παρουσίασε η Ζούγκλα, σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουμε εμείς, είναι η εξής:

Οι υπάλληλοι για να αποσπαστούν στο γραφείο του βουλευτή του ΛΑΟΣ συμφωνούν να μοιράζονται τις επιπλέον αμοιβές που θα εισπράττουν λόγω βεβαίωσης υπερωριών που θα χορηγεί ο βουλευτής.

Οι αμοιβές, καθώς είναι αποσπασμένοι, χρεώνονται σε βάρος των υπηρεσιών που είναι διορισμένοι σε οργανική θέση.

Τα χρήματα καταλήγουν να καλύπτουν τα κάθε λογής έξοδα του βουλευτικού γραφείου.

Όσον αφορά την ιστορία με τα κουπόνια που αναφέρει ο κ. Ροντούλης αυτά έγιναν μετά εορτής.


Η αλήθεια να λέγεται.

Ντροπή για το Θεσμό ο Μίχας



Έχουμε γράψει ήδη για την πρόσληψη του γνωστού επικοινωνιολόγου Γιώργου Σεφερτζή στη νομαρχία Πειραιά, κρυφά, χωρίς να το μάθει κανείς, με τις ευλογίες και την υπογραφή του νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα.

Το πως μεθοδεύτηκε η πρόσληψη θα το γράψουμε άλλη φορά.

Ο επικοινωνιολόγος έχει απασχολήσει στο παρελθόν την Ποινική Δικαιοσύνη για μεγαλοκομπίνα του χρηματιστηρίου στην οποία είχε εμπλακεί ως μέτοχος της εισηγμένης εταιρείας ΕΣΚΙΜΟ και είχε προφυλακιστεί μάλιστα.

Μετά όμως από εισήγηση του καταδικασθέντα για το παραδικαστικό κύκλωμα και κάτοικο σήμερα των φυλακών Κορυδαλλού, ανακριτή Ευάγγελου Καλούση, ως δια μαγείας, ο Γ. Σεφερτζής αποφυλακίστηκε και το έτος 2001 απαλλάχτηκε τελικά των κατηγοριών με Βούλευμα.

Ο Σεφερτζής προσέφερε στην Ελλάδα από τη θέση του γ.γ. Νέας Γενιάς στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ως επικοινωνιακός σύμβουλος του τ. υπουργού Γ. Δρύ και όψιμα, του Γιώργου Παπανδρέου, ως επικοινωνιολόγος και πολιτικός αναλυτής που οι απόψεις του φιλοξενούνται στα ελληνικά και ξένα μέσα, ως στέλεχος και διευθύνων σύμβουλος σε εταιρείες επικοινωνίας και ερευνών, ως σύμβουλος επικοινωνίας σε τράπεζα και σήμερα επίσημα στο Δημόσιο, στη Νομαρχία Πειραιά, πληρώνοντας όλοι εμείς το μισθό του.


Ο γνωστός λοιπόν επικοινωνιολόγος, πρώην Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς σε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σημερινός σύμβουλος επικοινωνίας και στρατηγικού σχεδιασμού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, "κρυφά" μισθοδοτούμενος από τη νομαρχία Πειραιά σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού με υπογραφή του νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα, αλλά και τότε, το 2002, σύμβουλος του τ. υπουργού Γεωργίας Γ. Δρύ στη κυβέρνηση Κ. Σημίτη, ήταν και μέτοχος την ίδια εποχή της ανώνυμης εταιρείας Violan που ελέγχει την εισηγμένη στο Χ.Α.Α. Klonatex.

Η εταιρία ΒΙΟΛΑΝ ΑΒΕΝΤΤΕ είναι βασικός μέτοχος της εισηγμένης στο Χ.Α.Α. εταιρίας ΚΛΩΝΑΤΕΞ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Α.Ε., μέσω της οποίας ελέγχονται και οι λοιπές εταιρίες του Ομίλου (ΛΑΝΝΕΤ ΑΕΒΕΤ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε., NSM INVESTMENTS, ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΡΟΔΟΠΗΣ, ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ, ΦΑΝΚΟ A.E.).

Τότε στο τέλος της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές του 2000, παρασυρόμενοι από την ευδαιμονία μιας μακροχρόνιας ανοδικής χρηματιστηριακής τάσης που είχε ξεκινήσει ξεκάθαρα πια από τα μέσα της δεκαετίας του '80 και συνεχιζόταν, οι χρηματιστηριακοί "παίκτες" ήταν ιδιαίτερα απρόσεκτοι στα χρηματιστηριακά παιχνίδια τους.

Αργότερα κάλυψαν τα ίχνη τους κάτω από την ανωνυμία offshore εταιρειών αλλά και με άλλους διαφορετικούς και πολλές φορές απλοϊκούς τρόπους.

Δείτε λοιπόν στις φωτογραφίες (κάντε κλικ για μεγαλύτερες) πως εμφανίζεται ως μέτοχος της εταιρείας ΒΙΟΛΑΝ, ο Γιώργος Σεφερτζής και ο αδελφός του Θωμάς Σεφερτζής, στην επίσημη αναφορά προς τις αρχές του Χ.Α.Α. της εταιρείας ΚΛΩΝΑΤΕΞ τα έτη 2001 αλλά και 2002.




Η ΚΛΩΝΑΤΕΞ αναφέρει στην αναφορά αυτή του 2001, αλλά επίσης και σε εκείνη του 2002, όλους τους μετόχους της ουσιαστικά μητρικής της ΒΙΟΛΑΝ ανεξάρτητα από το ποσοστό συμμετοχής τους στην εταιρεία.

Τα ποσοστά συμμετοχής μην σας φαίνονται μικρά. Μεταφράζονταν εκείνη την εποχή σε πολύ μεγάλα νούμερα ευρώ.



Στην αντίστοιχη αναφορά όμως προς τις αρχές του Χ.Α.Α. το 2004 οι μικροί μέτοχοι ομαδοποιούνται κάτω από την αόριστη κατηγορία "Λοιποί".






Παρατηρείστε επίσης τα ονόματα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΒΙΟΛΑΝ κατά τα έτη 2002 και 2004. Το 2004 είχαν πλέον αρχίσει να διαφαίνονται τα σοβαρά προβλήματα και οι πιο συνετοί εγκατέλειψαν το σκάφος.

Και ρωτάει ο καχύποπτος Έλληνας:

Που τα βρήκε τα λεφτά ο σύμβουλος Σεφερτζής αλλά και ο αδελφός του για να επενδύσουν στη Violan;

Μήπως η συμμετοχή αυτή είναι μαύρη αμοιβή του Σεφερτζή για τις καθοδηγούμενες ενδεχομένως συμβουλές και την επιρροή που ασκούσε στον τ. υπουργό;

Θα μας ενημερώσει κάποτε ο παράνομος νομάρχης Γιάννης Μίχας αν ο Σεφερτζής είχε τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που απαιτούνται από το Νόμο για την πρόσληψή του στη Νομαρχία Πειραιά;

Θα μας αποκαλύψει ποιές είναι οι μηνιαίες απολαβές του κ. Γιώργου Σεφερτζή από τον κρατικό κορβανά;

Θα μας ενημερώσει ποιό είναι το γραφείο του και κάθε πότε έρχεται στη δουλειά ο κ. Σεφερτζής;

Γιατί χάνει τη μιλιά του ο λαλίστατος κατά τα άλλα νομάρχης Γιάννης Μίχας όταν έχει υποχρέωση να μιλήσει;

Και η Ντόρα είπε:


"Θα μας κάψεις παλιόπαιδο!"



Ανακοίνωση Κρότου - Λάμψης


Είχαμε δημοσιεύσει έγκαιρα πιστεύω σχετική ανάρτηση για το ζουμί του θέματος των εξοπλιστικών.


Βγήκε αργότερα και ανακοίνωση.

Διαβάστε από την ηλεκτρονική έκδοση της Ζούγκλας,
(Για να μη διαμαρτύρεται συνέχεια ο Ταρζάν ):

Β. Μεϊμαράκης για εξοπλιστικά προγράμματα 22 Ιανουαρίου 2009, 22:08

Προς υπογραφή οδεύει το πρόγραμμα των ρωσικής κατασκευής τεθωρακισμένων οχημάτων ΤΟΜΑ BMP-3HEL, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους του αμυντικού ρεπορτάζ.

Ο κ. Μεϊμαράκης απέκλεισε το ενδεχόμενο να μην ολοκληρωθεί η προμήθεια, ωστόσο, όπως είπε, ορισμένα θέματα είναι ακόμη ανοικτά, όπως αυτό της βιομηχανικής συνεργασίας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι το ΚΥΣΕΑ έχει αποφασίσει να ξεκινήσει συνομιλίες με τη Γαλλία για την προμήθεια φρεγατών FREMM.

Οι συνομιλίες αφορούν τόσο στο κυρίως σκάφος όσο και στο οπλικό σύστημα SCALP Naval, για το οποίο ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι η γαλλική πλευρά δίνει άδεια εξαγωγής.

[ Σημείωση του blog Ε.Π.: Το SCALP Naval βγαίνει σε τόσες εκδοχές που δε χρειάζεται άδεια εξαγωγής. Μπορείς να το πάρεις και για το Playstation 3. ]

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα των φρεγατών προβλέπει 4+2 σκάφη και προβλέπεται στο ΕΜΠΑΕ με αρχικό προϋπολογισμό 2,2 δισ. ευρώ.

Ο κ. Μεϊμαράκης αποκάλυψε ότι μέσα στο 2009 θα αποφασιστεί και η προμήθεια νέων μαχητικών αεροσκαφών.

Ωστόσο, προτεραιότητα για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι τα ελικόπτερα έρευνας-διάσωσης, η ανάθεση των οποίων, με απόφαση του ΚΥΣΕΑ θα καταλήξει εκτός απροόπτου, στη Γαλλία (Super Puma).

[ Σημείωση του blog Ε.Π.: Μέχρι εκεί μπορούμε. ]

Για τα υπό παραλαβή υποβρύχια Type 214, υποστήριξε ότι οι παρεμβάσεις που έκαναν οι Γερμανοί είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση του ακουστικού ίχνους του σκάφους και συνεπώς ζητήθηκε μείωση της τιμής από την κατασκευάστρια εταιρεία.

[ Σημείωση του blog Ε.Π.: Πότε θα πάρει απόφαση να εγκαταστήσει αισθητήρες για την παρακολούθηση της κίνησης υποβρυχίων η Ε.Κ.; Μεγαλύτερη είναι η κίνηση κάτω από την επιφάνεια στα νερά του Αιγαίου παρά από πάνω. Η τεχνολογία είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα. ]




Διαβάστε όμως και το πιο κάτω άρθρο από την εφημερίδα το ΒΗΜΑ της Κυριακής 11.5.2008

Ο κ. Μεϊμαράκης ξεπαγώνει τα εξοπλιστικά
Το μεγάλο διπλωματικό παζάρι

του ΑΓΓ. ΚΩΒΑΙΟΥ

Οι φάκελοι των εξοπλιστικών προγραμμάτων βγήκαν από τα συρτάρια του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευ. Μεϊμαράκη. Για τους επόμενους μήνες θα παραμείνουν ανοιχτοί καθώς η κυβέρνηση φέρεται διατεθειμένη να ξεπαγώσει τις διαδικασίες, που στην ουσία έχουν ανασταλεί μετά την προ διετίας έγκριση του Ενιαίου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Εκσυγχρονισμού και Ανάπτυξης (ΕΜΠΑΕ) από το ΚΥΣΕΑ.

Την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν σχετικές συζητήσεις στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής για τις προτεραιότητες που θα εξυπηρετηθούν κατά το τρέχον έτος. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί. Παρά ταύτα, από πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επιβεβαιώνεται ότι κινητικότητα υπάρχει. Ως συνήθως, η κινητικότητα αυτή σχετίζεται και με τις διπλωματικές εκκρεμότητες της χώρας, τις οποίες η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να διαχειριστεί με το βλέμμα και στους εξοπλισμούς.

Παρατηρητές και στελέχη της αντιπολίτευσης πάντως επιμένουν στην άποψη ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Άμυνας θέλουν περισσότερο να καλλιεργήσουν την εντύπωση πως πρόκειται «κάποια στιγμή» να ληφθούν αποφάσεις παρά να πείσουν ότι ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής είναι έτοιμος να δεσμευθεί έναντι Ευρωπαίων ηγετών για την αποδέσμευση κονδυλίων δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το σταυρόλεξο των εξοπλισμών δεν έχει ακόμη λυθεί.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση δια στόματος κ. Γ. Παπανδρέου ότι έχει ήδη δώσει υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες οι οποίες τη στήριξαν στο Βουκουρέστι για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ (π.χ., Γαλλία), ενώ άλλοι λένε ότι εκκρεμούν ανταλλάγματα έναντι όσων είχαν «βάλει πλάτη» για τα κονδύλια του Δ´ ΚΠΣ (π.χ., Γερμανία).

Στελέχη της αντιπολίτευσης επισημαίνουν πάντως ότι ως και σήμερα το ισοζύγιο μεταξύ εξοπλιστικών αναθέσεων και διπλωματικών ανταλλαγμάτων για την κυβέρνηση Καραμανλή είναι αρνητικό. Υπενθυμίζουν την αγορά των F-16 Block 52+ από τις ΗΠΑ, με τη γνωστή εξέλιξη στο θέμα των Σκοπίων. Επίσης τονίζουν ότι η πρόσφατη συμφωνία για την αγορά 415 ρωσικών τεθωρακισμένων με διακρατική συμφωνία δεν επέφερε καμία διπλωματική στήριξη από τη Μόσχα και εκτιμούν ότι ήταν ενταγμένη στο πακέτο διαπραγματεύσεων για τις αλλεπάλληλες ενεργειακές συμφωνίες.

Το μήνυμα που έστειλε η κυβέρνηση δια του κ. Ευ. Μεϊμαράκη την προηγούμενη εβδομάδα ελήφθη αμέσως από τους ενδιαφερομένους. Ο υπουργός Άμυνας επανήλθε στις διατυπώσεις περί «αποτρεπτικού δόγματος» δίνοντας έτσι συνέχεια στα σχέδια που είχαν εκπονηθεί επί εποχής Π. Χηνοφώτη στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Η διατύπωση αυτή, ωστόσο, που στην ουσία μπορεί να μεθερμηνευθεί σε δόγμα προληπτικού πολέμου, σημαίνει πολλά και για τις εξοπλιστικές προμήθειες της χώρας.

Οι εταιρείες εξοπλισμών επανήλθαν τάχιστα στην τακτική των ενημερώσεων και της προώθησης των προϊόντων τους, ενώ κυβερνητικά στελέχη και πρεσβευτές χωρών πυκνώνουν τις επισκέψεις τους στο υπουργείο Άμυνας

Τα κυριότερα από τα προγράμματα του ΕΜΠΑΕ που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον ξένων κυβερνήσεων είναι οι αγορές φρεγατών, μαχητικών αεροσκαφών, αεροσκαφών εκπαίδευσης και ναυτικής συνεργασίας, ελικοπτέρων έρευνας και διάσωσης και μεταφοράς προσωπικού.

Οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι τους επόμενους μήνες αναμένεται να υλοποιηθούν μεταξύ άλλων τα εξής: η αγορά τριών φρεγατών (από τις έξι που περιλαμβάνει το ΕΜΠΑΕ), με συνολικό κόστος 2,8 δισ. ευρώ, η αγορά εκπαιδευτικών αεροσκαφών, αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας και ελικοπτέρων (κόστος άνω των 3 δισ. ευρώ), καθώς και η αγορά 30 (+10) νέων μαχητικών αεροσκαφών, που ανεβάζουν το κόστος των «προτεραιοτήτων» στα 12 δισ. ευρώ.

Ενδιαφερόμενοι είναι Γάλλοι, Γερμανοί, Αμερικανοί, Ιταλοί, Βρετανοί και Σουηδοί, οι οποίοι με κάθε ευκαιρία θα βρεθούν στην Αθήνα το προσεχές διάστημα για να διαφημίσουν την «πραμάτεια» τους και να ασκήσουν πιέσεις με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας. Κάθε μερίδιο από το σύνολο των 22 δισ. ευρώ που έχει εγκριθεί για εξοπλισμούς για την προσεχή δεκαετία είναι γι' αυτούς σημαντικό. Εξίσου σημαντικό είναι και για τον κ. Γ. Αλογοσκούφη, ο οποίος δέχθηκε στο υπουργείο Οικονομίας την προηγούμενη Παρασκευή τον κ. Μεϊμαράκη.

Την προηγούμενη εβδομάδα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρέθηκε ο βρετανός υφυπουργός Εμπορίου, λόρδος Τζόουνς, ο οποίος έχει οριστεί από τον πρωθυπουργό κ. Γκόρντον Μπράουν αρμόδιος για την πολεμική βιομηχανία (οι αρμοδιότητες έχουν αφαιρεθεί από το βρετανικό υπουργείο Άμυνας σε ένδειξη του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει η βρετανική κυβέρνηση τις πωλήσεις των εξοπλισμών). Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συζήτηση που είχε με τον υφυπουργό κ. Κ. Τασούλα εξέφρασε παράπονα, έθεσε αιτήματα και... αναμένει.

Σήμερα το απόγευμα εξάλλου προσγειώνονται στην Τανάγρα αμερικανικά μαχητικά από το αεροπλανοφόρο Harry Truman τα οποία θα συμμετάσχουν σε ασκήσεις με αεροσκάφη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας στη Λάρισα θα βρεθούν γαλλικά μαχητικά για τον ίδιο λόγο.

Τη ερχόμενη εβδομάδα εξάλλου στην Αθήνα θα βρεθούν κορυφαία στελέχη πολεμικών βιομηχανιών με το πρόσχημα της συμμετοχής σε συνέδριο του «Economist» για την Άμυνα και την Ασφάλεια στη ΝΑ Ευρώπη. Στην πραγματικότητα θα βρίσκονται εδώ για να διεκδικήσουν μερίδια στην εξοπλιστική πίτα.

Η ημερομηνία στην οποία όλοι οι ενδιαφερόμενοι έχουν στραμμένη στην προσοχή τους είναι η 6η Ιουνίου. Την ημέρα εκείνη επισκέπτεται την Αθήνα ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Νικολά Σαρκοζί και η εντύπωση που έχει επικρατήσει είναι ότι η ατζέντα των συζητήσεων θα περιλαμβάνει και τους εξοπλισμούς.

Οι εκτιμήσεις και οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο γάλλος πρόεδρος θα επιθυμεί να αποσπάσει μια χειροπιαστή δέσμευση από τον κ. Κ. Καραμανλή. Δεν είναι γνωστό αν ο Πρωθυπουργός θα θελήσει να δώσει κάτι περισσότερο από ενδείξεις ότι οι πόρτες παραμένουν ανοιχτές. Πάντως έγκυρες πηγές βεβαιώνουν ότι αποκλείεται ως εκείνη την ημερομηνία να έχει ληφθεί συγκεκριμένη απόφαση.

Η αμερικανική πλευρά διατηρεί το ενδιαφέρον για τις πωλήσεις όπλων παντός τύπου, αλλά αυτή την περίοδο περισσότερο αναμένει εξελίξεις παρά ασκεί τις πιέσεις του παρελθόντος.

Το βλέμμα στην Αθήνα έχει στραμμένο και η καγκελάριος της Γερμανίας κυρία Ανγκελα Μέρκελ, η οποία εδώ και πολύ καιρό αναμένει δεσμεύσεις από τον κ. Καραμανλή και φέρεται να είναι δυσαρεστημένη από τις αόριστες αναφορές της ελληνικής κυβέρνησης.

Με τη γερμανική κυβέρνηση εξακολουθεί να υπάρχει η εκκρεμότητα και με το υποβρύχιο που δεν παραλαμβάνει λόγω τεχνικού προβλήματος η ελληνική κυβέρνηση. Χαρακτηριστικό είναι ότι σχεδόν επισήμως πλέον το Βερολίνο συμμετέχει στη διαπραγμάτευση που συνεχίζεται μεταξύ υπουργείου Αμυνας και κατασκευάστριας εταιρείας.

Επικοινωνία: