Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Bloggers Προσοχή




Μια είδηση που έφτασε και σε εμάς μέσω των blogs και επιλέξαμε να μην τη δημοσιεύσουμε είναι ότι δήθεν η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) ζητά να καταργηθούν οι σταθερές σχέσεις εργασίας.

Η είδηση που δυστυχώς δημοσιεύτηκε και από μεγάλα και γνωστά ονόματα της Μπλογκόσφαιρας είχε ως εξής:


...δεν το λέει ο Μίχαλος, αλλά οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ!

Μας δουλεύουν ψιλό γαζί!

Ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΕ Αλ Καλύβης και ο αντιπρόεδρος του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Δ. Στρατούλης σε έγγραφο, που σας αποκαλύπτουμε λένε, ανοικτά οτι έχουν κάνει έκθεση στο ΙΝΕ ΓΣΕΕ οι του ΠΑΣΟΚ και θέλουν να καταργήσουν τις σταθερές εργασιακές σχέσεις, γιατί είναι αντιπαραγωγικές.

Ενώ οι σχέσεις εργασίας με μορφή έργου είναι πιο αποδοτικές!!!

(Το γιατί θα σας το αποκαλύψουμε αργότερα το λέει και το έγγραφο.

Γιατί έχει χρήμα ...)

Ιδού του έγγραφο με την σχετική παράγραφο... "

Διαβάζοντας όμως το κακής ποιότητας αποδεικτικό που παραθέτει ο συντάκτης της είδησης τι βλέπουμε:

"Διαφωνούμε επίσης με την εκτίμηση της εισήγησης, ότι ανασταλτικός παράγοντας της ανάπτυξης του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ είναι οι σταθερές εργασιακές σχέσεις του επιστημονικού προσωπικού του και θεωρούμε ότι τέτοιες απόψεις δεν πρέπει να έχουν καμιά νομιμοποίηση μέσα σε οργανισμό".

Ακριβώς το αντίθετο από αυτό που αναφέρει ως "δούλεμα" η είδηση καταλαβαίνουμε εμείς από το κείμενο που διαβάσαμε.



Εάν αυτοί που έγραψαν την πιο πάνω παράγραφο είναι οι υπέυθυνοι και αρμόδιοι της ΓΣΕΕ, διότι ο blogger κανένα στοιχείο δε δίνει για την πηγή του και τα τεκμήρια που επικαλείται, οι αρμόδιοι αυτοί εμφανίζονται υπέρμαχοι και όχι πολέμιοι των σταθερών εργασιακών σχέσεων.

Από ό,τι μπορούμε να καταλάβουμε ομιλούν για τις σταθερές εργασιακές σχέσεις του επιστημονικού προσωπικού του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ (ΙΝΕ/ΓΣΕΕ) που απειλούνται ενόψει αλλαγής του Οργανισμού του Ινστιτούτου, με σχετική εισήγηση, και στρέφονται κατά αυτής.

Ο "Οργανισμός" είναι κάτι σαν το καταστατικό των ιδιωτικών επιχειρήσεων και καθορίζει με ισχύ νόμου τις αρμοδιότητες των οργάνων των δημόσιων φορέων, τα καθήκοντά τους, κλπ και προσδίδει νομιμοποίηση στις ενέργειές τους, στην οποία αναφέρονται εκφράζοντας τις απόψεις τους οι φερόμενοι υπεύθυνοι της ΓΣΕΕ.

Το μόνο μεμπτόν λοιπόν είναι η είδηση του blogger που συλλάβαμε αδιάβαστο και απρόσεκτο.

Εφιστούμε την προσοχή στον σκεπτόμενο πολίτη και κριτικό αναγνώστη και συμβουλεύουμε να περνά από φίλτρο κάθε είδηση που αντιλαμβάνεται με τις αισθήσεις του από οπουδήποτε και αν προέρχεται.

Επικοινωνία: