Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Αύριο η εκδίκαση της αγωγής του Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα





Εκδικάζεται αύριο 11.3.2009 στις 10:00 π.μ., στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά, Σκουζέ 3-5, η αγωγή που κατέθεσε ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας κατά του blog ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΑΣ (Αριθμ. Πινακίου 33, Αίθουσα 305).

Για τη δίκη έχουν ενημερωθεί οι δικηγορικοί σύλλογοι Αθηνών και Πειραιώς και τους έχει ζητηθεί να παρέμβουν υπερασπιζόμενοι τα συνταγματικά μας δικαιώματα.

Θυμίζουμε ότι ο νομάρχης ζήτησε τουλάχιστον 150.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης ενώ απαιτεί και τη φυλάκιση του blogger αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά του.

Κατά του νομάρχη Πειραιά έχει ήδη κατατεθεί ανταγωγή από τον blogger που ζητά 12.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση κυρίως γιατί ο νομάρχης μας τρομοκρατεί και δεν μας αφήνει να εκφραστούμε.

Πολύ μικρό το ποσό για το Γιάννη Μίχα θα πει κανείς. Εμείς είμαστε λογικοί άνθρωποι.

Η ανταγωγή έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο για τους blogger αλλά και για τα μεγάλα και μικρά ΜΜΕ.

Η νομική βάση της βάζει τέρμα στις αγωγές που βασίζονται στο λεγόμενο τυποκτόνο νόμο.

Αν γίνει δεκτή και συζητηθεί, και αν μας αφήσουν να μιλήσουμε, τότε πιθανόν οι δικαστές να μας δικαιώσουν και να βγάλουν απόφαση σταθμό.

Τέρμα πια ο τυποκτόνος νόμος που τρομοκρατεί κυρίως τους δημοσιογράφους και τους οδηγεί σε αναγκαστική λογοκρισία και οσφυοκαμψία.

Τόσο η αγωγή του νομάρχη Πειραιά όσο και η ανταγωγή (50 σελίδες) θα τοποθετηθούν σε server για να μπορείτε να μεταφορτώσετε τα ηλεκτρονικά αρχεία στον υπολογιστή σας.

Ακούς Λάκη Λαζόπουλε; Η νομική βάση θα σε βοηθήσει στην αντιμετώπιση αγωγών που τρέχουν. Δεν βασίζεται μόνο στο συνταγματικό άρθρο περί ελευθερίας της έκφρασης.

Ο blogger θα παρίσταται αυτοπροσώπως στη δίκη που σημαίνει ότι μετά το πέρας της διαδικασίας θα κεράσει καφέ τους συμμετέχοντες στο ακροατήριο.

Επικοινωνία: