Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Καλά, πλάκα κάνεις;




Που το βρήκατε αυτό βρε παιδιά;

Αφορά φυλάξεις και όχι στόχους και είναι λίγο ξυνό όπως τα περυσινά σταφύλια.

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για μεγαλύτερη. (Από Το Βήμα )

Ο Θόδωρος Τενέζος συνεχίζει


Ο Θόδωρος Τενέζος συνεχίζει σήμερα για 27η μέρα μπροστά από την Επιτροπή Ανταγωνισμού να πηγαίνει κόντρα στο σύστημα.

Το αυτονόητο δεν τον ικανοποιεί τον Τενέζο και δεν μπορεί να συναινέσει στην συνύπαρξη καρτέλ και μικροεπιχειρηματιών στην Ελληνική αγορά.

Για τα σίδερα λένε κάποιοι ότι είναι ο Τενέζος και αυτός μάλλον συμφωνεί καθώς εκεί θέλει να ξαναγυρίσει. Αφού όμως ξεκληρίσει το καρτέλ μεγαλοβιομηχάνων χάλυβα όπως το αποκαλεί.

[Να ήξερε που έμπλεξε ο Τενέζος. Θα πρέπει να γυρίσουμε πίσω στο σχέδιο Μάρσαλ για να σας εξηγήσουμε το θέμα].

Είχε την εταιρεία IRON TENCO AE που εμπορευόταν προϊόντα σιδήρου αλλά (σύμφωνα με δελτίο τύπου του Θόδωρου - 28.2.2009):

«Το καρτέλ των μεγαλοβιομηχάνων του χάλυβα, που αποτελείται από τη ΣΙΔΕΝΟΡ ιδιοκτησίας Ομίλου Νίκου Στασινόπουλου), ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ (ιδιοκτησίας Ομίλου Κωσταντίνου Αγγελόπουλου), ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, τους χονδρεμπόρους-διανομείς τους, καθώς και την ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε. (εταιρεία πιστοποίησης χάλυβα στην οποία μαζί με το Ελληνικό κράτος είναι συνεταίροι οι χαλυβουργίες και οι μεγαλοεισαγωγείς !), από την πρώτη στιγμή που η εταιρεία IRON TENCO A.E. κατήγγειλε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού την παράνομη εξόντωση της, εξαπέλυσε μαζί με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, μέσω των φερεφώνων τους, σφοδρή εκστρατεία κατασυκοφάντησης κατά της εταιρείας IRON TENCO A.E. που κατήγγειλε το καρτέλ.

Αναλυτικά :


-Η Χαλυβουργία ΣΙΔΕΝΟΡ και ο χονδρέμπορος-οικονομικός εκτελεστής της, αποκλειστικοί προμηθευτές της εταιρείας IRON TENCO A.E., έκλεισαν και κατέστρεψαν την παραπάνω επιχείρηση, δημιουργώντας της αβάσταχτα χρέη.

Η τεχνική την οποία χρησιμοποίησαν ήταν η εξής :

- Αναίτια και αιφνίδια διέκοψαν στις 30/5/2006 την προμήθεια σιδήρου στην IRON TENCO A.E., η οποία ηταν πλήρως οικονομικά εξαρτημένη από αυτούς, χωρίς η IRON TENCO A.E. να έχει έως τις 10/7/2006 (!) δυσμενή στοιχεία, αδυναμία πληρωμών ή να υπάρχει οποιαδήποτε άλλη οικονομικής η εμπορικής φύσης αιτία.


-Από 30/5 έως 30/6/2006, ο παραπάνω χονδρέμπορος, χωρίς να προμηθεύει σίδηρο στην IRON TENCO A.E., πληρώθηκε από τον κ. Τενέζο, κυριολεκτικά με «ζεστά» χρήματα, 570,000 ευρώ! Και όχι ακάλυπτες επιταγές (!), όπως ισχυρίζεται ψευδώς η Επιτροπή Ανταγωνισμού και ο απερχόμενος Πρόεδρός της, προκειμένου να επιτύχουν την αθώωση της εν λόγω χαλυβουργίας και του χονδρεμπόρου της.


Αναλυτικά οι πληρωμές κατά τη διάρκεια του Ιουνίου 2006 ήταν:


1.Επιταγή της ALPHA BANK no 27999624-1 , 100.000 Eυρώ,πληρωμη
30/5/06.Εκδοση Επιταγής 9/2/06


2.Επιταγή της ALPHA BANK no27999627-6, 40.000 Ευρώ, πληρωμή 30/5/06. Έκδοση Επιταγής 15/3/06


3. Επιταγή της ALPHA BANK no 27999629-2 50.000 Ευρώ πληρωμή 30/5/06 έκδοση επιταγης 31/3/06


4.Επιταγή της ALPHA BANK no 27999626-8 80.000 Ευρώ πληρωμή 15/6/06 έκδοση επιταγης 17/2/06


5. Επιταγή της Eurobank no 00032550-3 100.000 Ευρώ πληρωμή 30/6/06 έκδοση επιταγης 22/2/06


6.Επιταγή της Eurobank no 00032552-0 100.000 ευρω πληρωμη 30/6/06 Εκδοση επιταγής 2/3/06


Σύνολο απ' ευθειας πληρωμών από την IRON TENCO AE : 470.000 Ευρω


Πληρωμές επιταγων πελατων της IRON TENCO AE : 110.000 Ευρω


Σύνολο πληρωμών της IRON TENCO AE: 580.000 Ευρω


- Την ίδια περίοδο -Ιούνιος 2006- ελλείψει πρώτης ύλης λόγω του ηθελημένου μποϋκοτάζ της εν λόγω χαλυβουργίας και του χονδρεμπόρου της, έπεσαν κάθετα οι πωλήσεις της εταιρείας IRON TENCO A.E., ώστε να αδυνατεί να συγκεντρώσει όλο το ποσό προκειμένου να πληρώσει στον παραπάνω χονδρέμπορο και τίς3 επιταγές συνολικής αξίας 300.000 ευρώ με ημερομηνία 30/6/06Την ημερομηνία αυτή η εταιρεία IRON TENCO A.E. κατάφερε να πληρώσει μόνο τις δύο επιταγές .(βλέπε παραπάνω επιταγές no 5.και 6 συνολικής αξίας 200.000 ευρώ)!

- Η χαλυβουργία/χονδρέμπορος -αποκλειστικός προμηθευτής της IRON TENCO A.E.- έσπευσε να σφραγίσει την τρίτη επιταγή,(Επιταγή της Eurobank no 00032554-6 100.000 Ευρω ημερομηνίας πληρωμης επίσης 30/6/06 και ημερομηνίας έκδοσης 15/3/06 ),η εταιρεία μπήκε στον Τειρεσία, οι δύο Τράπεζες της έκλεισαν αμέσως το πλαφόν πίστωσης , με αποτέλεσμα αδυναμία χρηματοδότησης και κατάρρευση της επιχείρησης.

- Έτσι ο αποκλειστικός προμηθευτής οδήγησε την IRON TENCO A.E. μετά τις 10/07/06 στην αλυσιδωτή αδυναμία πληρωμών και στην εμφάνιση επιταγών οι οποίες ήταν αδύνατον πλέον να καλυφθούν, καταστρέφοντας τον κ. ΘεόδωροΤενέζο εκ του ασφαλούς.

- Εκ του ασφαλούς, διότι οι Χαλυβουργίες έχουν ασφαλισμένες τις πιστώσεις τους προς όλους!
Γνώριζαν ότι από τα χρέη του κ. Θεόδωρου Τενέζου, που οι ίδιοι δημιούργησαν, δεν πρόκειτο να χάσουν ούτε 1 ευρώ!!

Ακολούθησε συλλογικό μπουκοτάζ, με αρνήσεις πωλήσεων, ακόμα και τοις μετρητοίς, στην IRON TENCO AE από τους καταγγελλόμενους.

- Ο κ. Θεόδωρος Τενέζος κατήγγειλε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού τον παραπάνω χονδρέμπορο, τις Χαλυβουργίες, τους χονδρεμπόρους τους, την ΕΒΕΤΑΜ κλπ, για παράβαση των άρθρων 1,2 και 2α ν.703/77 και της αντίστοιχης νομοθεσίας αρθρ.81 και 82 της Ευρωπ.Ενωσης. Δηλαδή για λειτουργία καρτέλ, κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης και κατάχρηση σχέσης οικονομικής εξάρτησης.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμου για 2 χρόνια δεν έπραξε τίποτα!

- Τους τελευταίους μήνες η Επιτροπή Ανταγωνισμού, με συνεχείς προκλητικές και παράνομες συνοπτικές διαδικασίες, προσπαθεί να αθωώσει τον χονδρέμπορο,οικονομικό εκτελεστή της ΣΙΔΕΝΟΡ και να αφήσει τις χαλυβουργίες και λοιπά μέλη του καρτέλ χάλυβα στο απυρόβλητο.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, αρνούμενη παράνομα να εξετάσει το μέρος της καταγγελίας του κ. Θεόδωρου Τενέζου που αφορά στη λειτουργία καρτέλ χάλυβα, της οποίας ακριβώς παράγωγο υπήρξε η συγκεκριμένη παράνομη οικονομική ?εκτέλεση» σε βάρος της εταιρείας IRON TENCO A.E., στέλνει το αθώο θύμα του σκληρού αυτού καρτέλ στη φυλακή για «χρέη» που τα ίδια τα μέλη του καρτέλ εκ του ασφαλούς δημιούργησαν.

Ολα τα παραπάνω περιέχονται στο φάκελο της υπόθεσης και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

Αυτή είναι η αλήθεια για την υπόθεση αυτή.»

Καμία απάντηση από οποιονδήποτε για όσα καταγγέλει ο Τενέζος υπεύθυνο ή έστω ανεύθυνο της αγοράς ή της Διοίκησης.


Και ο άγιος φοβέρα θέλει



Χωρίς δουλειά πάει να μας αφήσει για δεύτερη φορά η Νομαρχία Πειραιά.

Που είναι τα παλιά πυροτεχνήματα στα δελτία τύπου και οι πομπώδεις ανακοινώσεις του Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα;

Ψάχνουμε τα τελευταία νέα που προέρχονται από τον αυτοδιοικητικό δεύτερο του Πειραιά και νομίζουμε σχεδόν ότι είμαστε στην Ελβετία.

Ακόμη και για το δυστύχημα που συνέβη το περασμένο καλοκαίρι στη ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος στο πλοίο Friendship Gaz και στοίχισε τη ζωή σε 8 συνανθρώπους μας η υποστήριξη στο λιμενεργάτη Βασίλη Καβαδία έγινε με ψήφισμα του Νομαρχιακού Συμβουλίου και όχι αυθαίρετα με προκλητική δήλωση του Γιάννη Μίχα όπως μάλλον θα γινόταν στο παρελθόν.

Αλλά και για το αγαπημένο θέμα της μεταφοράς αρμοδιοτήτων υγειονομικών ελέγχων από τις νομαρχιακές υπηρεσίες του Πειραιά στον ΕΦΕΤ, συνηθισμένη αφορμή για χτύπημα της Κυβέρνησης, εκδόθηκε ανακοίνωση σε ήπιους σχεδόν πρωτόγνωρους τόνους.

Λέτε να ωριμάζουμε όλοι και να στραφούμε στα πραγματικά προβλήματα του τόπου;

Το έχουμε ξαναγράψει. Ο τόπος δεν αντέχει αδελφικά μαχαιρώματα όταν περιμένουν τόσοι έξω από την πόρτα μας να μας "τακτοποιήσουν".

Σήμερα όμως έγιναν και οι εκλογές του συλλόγου νομαρχιακών υπαλλήλων.

Μπορεί να είναι λοιπόν και ένα εκλογικό τρικ ήπιων τόνων ενόψει ψηφοθηρίας.

Αλλού, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά, σήμερα όπου εκδικαζόταν η υπόθεση της αγωγής του Γιάννη Μίχα κατά του blog ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΑΣ το αποτέλεσμα ήταν Χ.

Η υπόθεση αναβλήθηκε.

Ταλαιπωρήθηκαν πολύ οι νομαρχιακοί σύμβουλοι και οι λοιποί που περίμεναν να εξεταστούν ως μάρτυρες.

Τα παράπονα παρακαλούμε στο νομάρχη Γιάννη Μίχα. Εμείς βρισκόμαστε σε άμυνα.

Αν μας επιδώσουν και πάλι τα σχετικά θα παρουσιαστούμε με δύο δικηγόρους αυτή τη φορά.

"Το δις εξ' αμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού".

Επικοινωνία: