Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Υπάρχει πρόβλημα στο "κατάστημα" πατριώτη

Πληθαίνουν οι καταγγελίες που αφορούν την αγαπημένη μας νομαρχία αλλά και δήμους του Πειραιά για αυθαιρεσίες σε βάρος υπαλλήλων.

Δεν είναι όλες βάσιμες και οι περισσότερες δεν συνοδεύονται από αποδεικτικά στοιχεία ώστε να τις δημοσιεύσουμε ή έστω να αναρτήσουμε κάτι σχετικά.

Ωστόσο, μια που αφορά τη νομαρχία Πειραιά και τους/τις υπαλλήλους καθαριότητας που εργάζονται εκεί φαίνεται να έχει βάση και τα στοιχεία που τη συνοδεύουν είναι ενδεικτικά της ανοργανωσιάς που επικρατεί σε κάποιες δημόσιες υπηρεσίες αλλά και της ενδεχόμενης αυθαιρεσίας των διοικούντων.

Υπάλληλοι λοιπόν καθαριότητας, άλλοι με σύμβαση έργου και άλλοι με σχέση οργανικής θέσης υποχρεώνονται να ασκούν έργο πέρα από τα καθορισμένα καθήκοντά τους απασχολούμενοι στην καθαριότητα και παρεμφερείς εργασίες στο γνωστό πολυχώρο "Απόλλων" της Νομαρχίας Πειραιά.

Κάποιοι δυσανασχέτησαν και σύμφωνα με την καταγγελία απειλήθηκαν ότι θα υπάρξουν κυρώσεις.

Δηλαδή;


Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι η γνωστή και μη εξαιρετέα (όπως αναφέρουν συνήθως τα συμβόλαια) Ολυμπία Χαλδαίου, προϊσταμένη της Δ/νσης Διοίκησης, στις αρχές Μαρτίου απέστειλε έγγραφο προς όλες τις υπηρεσίες της νομαρχίας ζητώντας να ενημερώνεται άμεσα για τις άδειες που δίδονται σε υπαλλήλους καθαριότητας.

Υπάρχει συγκεντρωτισμός, σύμφωνα με αρκετούς, επί διαχείρισης των θεμάτων από το νομάρχη Γιάννη Μίχα.

Αλλά να υπάρχει και κεντρικός έλεγχος και εποπτεία ειδικά κάποιων υπαλλήλων και μάλιστα των πιο αδύνατων; Αυτό ονομάζεται κάπως αλλιώς.

Γιατί δεν ελέγχονται άλλοι υπάλληλοι; Γιατί ποτέ δεν ελέγχθηκαν υπάλληλοι, για παράδειγμα, της Δ/νσης Οργάνωσης και Πληροφορικής που όποτε θέλουν έρχονται και όποτε θέλουν φεύγουν;

Και γιατί δεν ελέγχονται κάποιοι υπάλληλοι που ενώ δηλώνονται ψευδώς παρόντες κάθε μέρα το πρωί όταν αποστέλλεται το σχετικό fax στο Τμήμα Προσωπικού της Δ/νσης Διοίκησης, στην πραγματικότητα δεν πατάνε στην υπηρεσία;

Γιατί ο νομάρχης Γιάννης Μίχας δεν πράττει τα νόμιμα σύμφωνα με το Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα;

Δυο μέτρα και δυο σταθμά από τους συνήθεις υπόπτους.

Επικοινωνία: