Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Ποιός ασχολείται με τους νομαρχιακούς κομματικούς στον Πειραιά;




Πραγματικά, υπάρχουν σκεπτόμενοι πολίτες ή άλλοι παράγοντες αυτής της πόλης που ασχολούνται ακόμη σοβαρά με τη φθηνή και ανέξοδη επικοινωνιακή παρουσία των νομαρχιακών κομματικών;

Από την άλλη μεριά, όταν τα προβλήματα αυτής της πόλης είναι πολλά και σύνθετα υπάρχουν ακόμη πολιτικοί που θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να ασκούν μικροκομματική στην πλάτη μας;

Ο ευρύτερος Πειραιάς αν και είναι η πιο πλούσια πόλη και η πιο προικισμένη περιοχή σε όλη την Ελλάδα έχει καταδικαστεί, χρόνια τώρα, να είναι προάστιο της Αθήνας.

Αυτό δεν οφείλεται πουθενά αλλού παρά σε ένα και μόνο παράγοντα.

Όσοι καταφέρνουν να έρθουν στα πόστα εξουσίας του Πειραιά δεν ασχολούνται με το πως θα ενώσουν τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου σε μια αναπτυξιακή πορεία, αλλά πως θα χρησιμοποιήσουν την εξουσία για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα, υποθηκεύοντας με διάφορους τρόπους το μέλλον μας.

Έχουμε εξηγήσει πολλές φορές ότι αυτές οι πρακτικές δεν ωφελούν μακροχρόνια κανέναν και κυρίως δεν προσφέρουν κανένα ουσιαστικό θετικό αποτέλεσμα ούτε σε εκείνους που στηρίζουν τους κομματικούς της πόλης.

Οι μόνοι που κερδίζουν πραγματικά είναι οι πολιτικάντηδες οι οποίοι έχουν αποδειχθεί οι πιο στυγνοί και έξυπνοι επαγγελματίες απ' όλους μας.

Από τη στιγμή που λειτούργησε αυτό το blog όμως, είναι φανερό ότι δεν θα είναι προς το συμφέρον και των ιδίων να συνεχίσουν την ίδια πορεία, αφού ο πολιτικός έλεγχος που ασκούν δημόσια οι σελίδες μας όχι μόνο δε θα σταματήσει αλλά θα ενταθεί.

Τότε γιατί συνεχίζουν;

Τα συμφέροντα συμπεραίνουμε ότι είναι πάρα πολλά.

Επιπλέον, οι άνθρωποι αυτοί δεν θα είχαν κανένα λόγο ύπαρξης σε κάποιους άλλους πιο ουσιαστικούς θεσμικούς ρόλους.

Έχουμε πολλές φορές καταγγείλει ειδικά την επικοινωνιακή μεθόδευση της πλειοψηφούσας παράταξης στο νομαρχιακό Πειραιά.

Υπενθυμίζουμε ότι, κατά παράβαση κάθε δεοντολογίας, ο νομάρχης Γιάννης Μίχας διορίστηκε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου παράλληλα με το νομαρχιακό αξίωμα που κατέχει και Συντονιστής Ανασυγκρότησης του κόμματος.

Είναι επίσης γνωστό ότι, αμέσως μετά αυτό το διορισμό του, προσέλαβε τον επικοινωνιολόγο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Σεφερτζή αργόμισθο με παχουλό μισθό στη νομαρχία Πειραιά.

Είναι επίσης γνωστό ότι, σύμφωνα με επώνυμες και συγκεκριμένες καταγγελίες, στη νομαρχία χρησιμοποιούνται τα κονδύλια υπερωριακής απασχόλησης των υπαλλήλων για κομματικές σκοπιμότητες.

Είναι επίσης γνωστό ότι, ενώ όλοι οι άλλοι Έλληνες αγωνίζονται να επιβιώσουν, οι περισσότεροι υπάλληλοι στη νομαρχία εργάζονται κατά μέσο όρο 6 ώρες την ημέρα, δηλαδή 30 ώρες την εβδομάδα, αμειβόμενοι όμως με πλήρεις αποδοχές.

Είναι ακόμη γνωστό ότι, δημόσια καταγγέλλεται ο νομάρχης και η νομαρχία για ατασθαλίες ενώ "από τα σύννεφα" πέφτει ο Γιάννης Μίχας κάθε φορά που συγκεκριμένες περιπτώσεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας και φθάνουν στη Δικαιοσύνη.

Αντί λοιπόν να έχουμε απαντήσεις για την... ταμπακιέρα προσπαθούν να μας πουλούν οι κομματικοί φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Ποιους εξυπηρετείτε;

Το ΠΑΣΟΚ πάντως όχι.

Διότι στο πλαίσιο του κόμματος της αντιπολίτευσης, ως γνωστό, ο Πειραιάς έχει γίνει πολιτικό ρίνγκ.

Δήμαρχοι και νομάρχες καταγγέλλονται ότι δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους.

Ωστόσο, οι φορείς της πόλης, αυτοί που παράγουν και δεν σιτίζονται από τα έτοιμα, ζητούν δημόσια λύσεις από την Αυτοδιοίκηση και όλους εκείνους που έχουν αρμοδιότητα να παίρνουν αποφάσεις.

Ο Πειραιάς ζητά απεγνωσμένα να λάβει τη θέση που του αναλογεί.

Αντ' αυτού εισπράττει δελτία τύπου και ανακοινώσεις.


Η συνταγή στην νομαρχία είναι γνωστή:

1. Επιλέγουμε ένα επίκαιρο θέμα (Υγεία, λειτουργία Αγοράς, Τουρισμός, Λιμάνι, αποφάσεις Κεντρικής Διοίκησης).

2.α. Οργανώνουμε στη νομαρχία υπό την προεδρία του νομάρχη Γιάννη Μίχα συνάντηση των φορέων, ή,

2.β. Ο νομάρχης συντάσσει και αποστέλλει επιστολή.

3.α. Εκδίδουμε βαρύγδουπη ανακοίνωση με πολλά "θα" και ευχολόγια καταγγέλλοντας παράλληλα την Κυβέρνηση, ή,

3.β. Εξαγγέλουμε προγράμματα που χρηματοδοτούνται έτσι κι αλλιώς από τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

4. Αν κάποια στιγμή μας καταγγείλουν για αναποτελεσματικότητα, δηλώνουμε αναρμοδιότητα και αντεπιτιθέμεθα με καταγγελίες για σκοπιμότητα και ύποπτες μεθοδεύσεις.

5. Σε κάθε ευκαιρία παινεύουμε τον εαυτό μας χρησιμοποιώντας εκφράσεις όπως "είμαστε αποφασισμένοι", "δε θα σταματήσουμε", κλπ. ή, καλύτερα, βρίσκουμε κάποιον τρίτο να το κάνει για λογαριασμό μας.


Και εμείς "είμαστε αποφασισμένοι" να καταγγέλλουμε επώνυμα και δημόσια από αυτές τις σελίδες και "δε θα σταματήσουμε".


Επικοινωνία: