Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Ξέρατε ότι...



Ο Ανδρέας Γεωργίου Παπανδρέου:


1. Γεννήθηκε στη Χίο.

2. Η μητέρα του Σοφία Μινέικο ήταν από τον ένα γονέα Πολωνέζα.

3. Τελείωσε το Πειραματικό Λύκειο Αθηνών.

4. Η πρώτη του σύζυγος ήταν η Ελληνοαμερικανίδα ψυχίατρος Χριστίνα Ρασιά.

5. Επέστρεψε στη Ελλάδα το 1959 με πρόσκληση του Κωνσταντίνου Καραμανλή στο πλαίσιο προγράμματος οικονομικής έρευνας.

6. Πρωτοεκλέχθηκε βουλευτής το 1964 αφού προηγουμένως παραιτήθηκε από την ιδιότητά του ως αμερικανός πολίτης.


Διαγωνισμός Φωτογράφων από το dpgr.gr


Όσο πιο εντυπωσιακό είναι ένα θέμα, τόσο κινδυνεύει ο φωτογράφος να υποκύψει στην γοητεία του και να προσπαθήσει να το απεικονίσει όσο γίνεται πιο πιστά.

Η φωτογραφία τοπίου είναι το κατ’ εξοχήν είδος που ελλοχεύει αυτός ο κίνδυνος.

Το αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές είναι να προκαλεί τον θαυμασμό και το ενδιαφέρον μας όχι η ίδια η φωτογραφία αλλά το τοπίο που αυτή απεικονίζει.

Κόντρα λοιπόν στην φαινομενική ευκολία του θέματος, ο φωτογράφος πρέπει να πασχίσει περισσότερο προκειμένου να βάλει την προσωπική του σφραγίδα στην φωτογραφική του μετουσίωση.

Ο προσδιορισμός “μεταλλαγμένα” μπροστά από την λέξη τοπία, δεν έχει σκοπό να σας βάλει σε εννοιολογικούς μπελάδες προσπαθώντας να ερμηνεύστε τις προθέσεις του διαγωνισμού.

Είναι τόσο καθοριστικές οι αλλοιώσεις που έχει επιφέρει η ανθρώπινη δραστηριότητα στο περιβάλλον, που έχουμε μάθει να μην τις προσέχουμε καν.

Στην πραγματικότητα αν το καλοσκεφτούμε, ο όρος “φυσικά τοπία” είναι σχήμα οξύμωρο και όλα τα τοπία είναι, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, μεταλλαγμένα, τροποποιημένα, διαβρωμένα.


Πάρις Πετρίδης Robert Adams Hin Chua

ΤΙ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ζητάμε εικόνες που θα μας παρουσιάζουν την δική σας φωτογραφική εκδοχή της σχέσης του ανθρώπου με το τοπίο.

Η ανθρώπινη παρουσία δεν είναι απαραίτητη στο κάδρο αλλά ούτε και απαγορευτική.

Είναι όμως φωτογραφικά πιο προκλητικό να απεικονίσετε τα πανταχού παρόντα αποτυπώματά της και τις συνέπειες της στο σώμα του τοπίου, με έναν πιο αφαιρετικό και υπαινικτικό τρόπο.

Κρατηθείτε μακριά από το δομημένο περιβάλλον, μην περιοριστείτε αποκλειστικά σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις και τέλος αποφύγετε τους πειρασμούς μιας μεγαλόπρεπης και όμορφης καταγραφής του έτσι κι αλλιώς, μεταλλαγμένου φυσικού τοπίου.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ:

Σας υπενθυμίζουμε ότι από τον προηγούμενο διαγωνισμό, οι όροι συμμετοχής τροποποιήθηκαν.

Στις προεγκρίσεις/απορρίψεις συμμετοχών δεν θα λαμβάνεται υπ’ όψιν σαν κριτήριο η συνάφεια με το θέμα και αυτές θα περιοριστούν μόνο στον έλεγχο της υπερβολικής επεξεργασίας.

Η ευθύνη της συνάφειας λοιπόν με το θέμα, βασικότατη παράμετρος για τη διάκριση της συμμετοχής σας, θα αφορά μόνο εσάς μια και ότι στέλνετε, εφ’ όσον η επεξεργασία του κινείται στα αποδεκτά πλαίσια, θα εγκρίνεται.

ΤΑ ΕΠΑΘΛΑ

1. Ο πρώτος νικητής θα κερδίσει μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Olympus E-420 dSLR με φακό 17-45mm.

2. Ο δεύτερος νικητής μια Δωροεπιταγή 100 ευρώ για εκτύπωση φωτογραφιών.

3. Ο τρίτος νικητής θα κερδίσει το βιβλίο του Πλάτωνα Ριβέλλη και του Μάνου Λυκάκη, "Φωτογραφία" προσφορά του www.dpgr.gr, ή μια ετήσια συνδρομή στο www.dpgr.gr

Μετά το πέρας του διαγωνισμού οι 10 πρώτες συμμετοχές, αποκτούν θέση στο Σαλόνι του DPGR (γκαλερί με Βραβευμένες φωτογραφίες) και ως εκ τούτου, οι φωτογράφοι καλούνται να τις ανεβάσουν σε ανάλυση (περίπου) 1600Χ1200.

Τα έξοδα ταχυδρομικής αποστολής των επάθλων, βαρύνουν τους νικητές.

Ο διαγωνισμός ξεκινά την Δευτέρα 11 Μαϊου 2009 και η τελευταία ημέρα υποβολής συμμετοχών είναι η Κυριακή 21 Ιουνίου 2009.

Όλες οι υποβληθείσες φωτογραφίες θα βαθμολογηθούν από τριμελή επιτροπή που αποτελείται από τους Ζήση Καρδιανό (ziskar), William Faithful (William Tell) και Λένα Τσαβλίδου (Lenazagor) με ίσο ποσοστό βαρύτητας ο καθένας.

Τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν στo www.dpgr.gr την Τρίτη 30 Ιουνίου 2009.


ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Οι διαγωνισμός αυτός είναι καθαρά φωτογραφικός, και σαν στόχο έχει να αποτελέσει ερέθισμα για φωτογραφική εμβάθυνση, επιβραβεύοντας τελικά την απεικόνιση της πραγματικότητας μέσω της ιδιαίτερης ματιάς του φωτογράφου.

Η κριτική επιτροπή προτρέπει τους διαγωνιζόμενους να εξαντλήσουν τη δημιουργικότητά τη στιγμή της λήψης, επιλέγοντας το κατάλληλο θέμα και φόρμα, που θα αποφέρουν ένα αξιόλογο περιεχόμενο από μια εικόνα όσο το δυνατόν έτοιμη από την φωτογραφική μηχανή.

Η μετέπειτα ψηφιακή επεξεργασία πρέπει να είναι διακριτική, να μην αλλοιώνει το πραγματικό αποτέλεσμα της αρχικής λήψης, έχοντας σαν στόχο την βελτίωση της φωτογραφικής εικόνας και όχι την μετάλλαξή της.

Η επεξεργασία που τελικά καταλήγει σε εικαστική μορφοποίηση της φωτογραφίας ή σε μια έντονη διακόσμηση με στοιχεία που γεννήθηκαν στον υπολογιστή, αρμόζει σε εικαστικές τέχνες, οι οποίες είναι μεν σεβαστές, αλλά δεν αποτελούν το αντικείμενο του διαγωνισμού μας.

Στα πλαίσια αυτά λοιπόν δεν επιτρέπεται το μοντάζ (σύνθεση), η αφαίρεση στοιχείων της εικόνας, η πρόσθεση κάθε είδους γραφικών (ημερομηνίες-υπογραφές-watermarks-εξεζητημένα πλαίσια) και ο μερικός αποχρωματισμός (τμήματος ή στοιχείου) της εικόνας.

Τα απλά πλαίσια, αν θεωρείτε ότι μπορούν να αναδείξουν τη φωτογραφία σας, δεν απαγορεύονται μεν αλλά δεν πρέπει να περιέχουν γραφικά.

Η επιτροπή δεν έχει τη δυνατότητα να επιθεωρήσει αρνητικά ή αρχεία raw για να διαπιστώσει την έκταση της επεξεργασίας, άρα τα κριτήριά της είναι ενδεχομένως, έως ένα σημείο, υποκειμενικά. Αν η φωτογραφία σας δείχνει (ακόμα κι' αν δεν είναι) υπέρ-επεξεργασμένη θα απορρίπτεται.

Αν και τα όρια μεταξύ αποδεκτής και υπερβολικής επεξεργασίας δεν μπορούν να ορισθούν απόλυτα, εν τούτοις θεωρούμε αυτονόητο ότι ο καθ’ ένας μπορεί να αντιληφθεί πότε μία φωτογραφία φαίνεται φυσική και μη επεξεργασμένη, πάντως σε κάθε περίπτωση οι διαγωνιζόμενοι οφείλουν να εμπιστευτούν και να σεβαστούν την κρίση της επιτροπής.

Για λόγους πρακτικούς η επιτροπή δεν θα επεξηγεί τους λόγους απόρριψης των συμμετοχών ούτε θα εμπλέκεται σε διευκρινιστικούς διαλόγους.

Είναι ευθύνη του συμμετέχοντα να προσαρμόσει το αισθητικό του κριτήριο και να παράγει έργο σύμφωνο με τα ζητούμενα ενός φωτογραφικού διαγωνισμού.


ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στον διαγωνισμό κάθε μέλος του dpgr μπορεί να συμμετάσχει με μία μόνο φωτογραφία.

Είναι υποχρεωτική η συνάρτηση της υποβολής συμμετοχής με την καταγραφή και αποστολή του ονοματεπώνυμου του μέλους, μέσω της σχετικής φόρμας.

Η φόρμα πρέπει να συμπληρώνεται υποχρεωτικά προ της αποστολής, αλλιώς η συμμετοχή δεν θα θεωρείται έγκυρη.

Διευκρινιστικά αναφέρουμε πως το ονοματεπώνυμο δεν αναιρεί την επιθυμητή για ορισμένους ανωνυμία του διαδικτύου.

Το όνομα είναι γνωστό μόνο στη Διαχειριστική Ομάδα.

Δεν έχουν πρόσβαση σε αυτό ούτε οι Συντονιστές, ούτε η Καλλιτεχνική Ομάδα και εννοείται το ίδιο και για την ομάδα των κριτών.

Το μέγεθος των φωτογραφιών που υποβάλλονται δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 400ΚΒ. Επιπλέον θα πρέπει η μέγιστη πλευρά να είναι μεγαλύτερη από 500 pixels και μικρότερη από 900 pixels διαφορετικά η συμμετοχή θα θεωρείται άκυρη.

Σκαναρισμένες φωτογραφίες επιτρέπονται.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να αλλάζουν και να τροποποιούν την συμμετοχή τους όσες φορές και όποτε θέλουν μέχρι την λήξη του διαγωνισμού (21/6/2009).

Ο/Η φωτογράφος θα πρέπει να έχει τα πνευματικά δικαιώματα της φωτογραφίας που θα υποβάλει (κοινώς να είναι δικιά του/της).

Για την παραλαβή του δώρου θα πρέπει να παρευρεθεί ο ίδιος ο νικητής και να επιδειχθεί η ταυτότητα του πρωτεύσαντος, όπως και η αρχική φωτογραφία στο πλήρες μέγεθός της.

Σε περίπτωση σκαναρίσματος ο νικητής θα πρέπει να επιδείξει την φωτογραφία σκαναρισμένη σε τουλάχιστον 200dpi. Το ίδιο ισχύει και για το δεύτερο και τρίτο νικητή

Αποκλείονται συμμετοχές που έχουν βραβευθεί σε προηγούμενους διαγωνισμούς του DPGR. Μπορεί όμως να συμμετάσχει φωτογραφία που είχε υποβληθεί σε προηγούμενο διαγωνισμό του DPGR αλλά δεν έτυχε βράβευσης.

Τα μέλη της διαχειριστικής συντονιστικής και καλλιτεχνικής ομάδας του dpgr μπορούν να διαγωνιστούν (με εξαίρεση τα μέλη της τρέχουσας κριτικής επιτροπής), δεν δικαιούνται όμως επάθλων. Σε περίπτωση κατάκτησης κάποιας-κάποιων εκ των θέσεων βράβευσης το αναλογούν βραβείο θα διατίθεται σύμφωνα με τις επίκαιρες ανάγκες του του site, και εφ' όσον δεν υπάρχουν τέτοιες θα γίνεται μετακύλιση αντίστοιχα στους αμέσως επόμενους συνδρομητές ή μέλη στη βαθμολογική κατάταξη.

Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν τους όρους και τις ημερομηνίες του διαγωνισμού, να τον αναβάλλουν ή ακόμα και να τον ματαιώσουν εάν οι συμμετοχές δεν θεωρηθούν επαρκείς ή το επίπεδό τους δεν κριθεί ικανοποιητικό.

Μετά το πέρας 3 μηνών από τη λήξη του διαγωνισμού διαγράφονται όλες οι συμμετοχές εκτός από τις 21 πρώτες.

Σημειώνεται πως η συμμετοχή δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα κοινώς αποδεκτά ήθη και την ελληνική νομοθεσία κι έτσι η Κριτική Επιτροπή και οι Διαχειριστές διατηρούν το δικαίωμα της διαγραφής μιας τέτοιας φωτογραφίας και την ακύρωση της συμμετοχής.
Συμμετοχές που δεν πληρούν όλα τα ανωτέρω κριτήρια δεν θα γίνονται δεκτές.

Δεν επιτρέπεται να ζητείται είτε κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, είτε μετά τη λήξη του, από την κριτική επιτροπή να αιτιολογήσει τις όποιες απορρίψεις συμμετοχών.

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού δεν επιτρέπεται καμία μομφή, παρατήρηση, και αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων, της κριτικής επιτροπής, των όρων και του θεσμού.

Η συμμετοχή αυτόματα σημαίνει την πλήρη αποδοχή των όρων, των αποτελεσμάτων και της κριτικής επιτροπής. Δεν θα γίνει ανεκτή καμία παρέμβαση για την έκβαση των αποτελεσμάτων.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα γίνεται άμεσος και χωρίς ειδοποιήσεις αποκλεισμός του μέλους.

Όσοι διαφωνείτε με τους όρους, την κριτική επιτροπή, και τη διενέργεια του θεσμού, παρακαλούμε μην συμμετάσχετε!

Και μη ξεχνάτε ότι το πνεύμα των διαγωνισμών του dpgr προσδιορίζεται κυρίως στο φωτογραφικό ταξίδι του και όχι τόσο στο αποτέλεσμα και στην απόκτηση ενός ακόμη καταναλωτικού αγαθού.

Χαρείτε λοιπόν τη συμμετοχή σας για την οποία σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Για περισσότερες πληροφορίες βλ. http://www.dpgr.gr/index.php?page=diagonismoi_upload

μΑΡΚΕΤινγκ ή επικοινωνίΑ


Μας έστειλαν την επόμενη ανακοίνωση:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, διοργανώνει διημερίδα με τίτλο : "Επικοινωνώντας ΜΕ την Κοινωνία" στο αμφιθέατρο Αντωνιάδου στις 3 και 4 Ιουνίου 2009, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα Διατροφής και Εθελοντισμού καθώς και την προβολή των προγραμμάτων σπουδών του τμήματος και των επαγγελματικών προοπτικών των αποφοίτων του.

Την διημερίδα διοργανώνουν οι φοιτητές του τμήματος, στο πλαίσιο του μαθήματος "Εταιρική Επικοινωνιακή Στρατηγική" υπό την επίβλεψη της Λέκτορος Ειρήνης Νικάνδρου και περιλαμβάνει παρουσιάσεις επισκεπτών ομιλητών, μελών ΔΕΠ και φοιτητών καθώς και έντυπο και ψηφιακό ενημερωτικό υλικό.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της διημερίδας υπάρχει στην ιστοθέση του τμήματος http://www.mbc.aueb.gr/, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ


Erofili Politopoulou
Department of Marketing & Communication
Athens University of Economics & Business
210 8203177
erofili@aueb.gr
www.mbc.aueb.gr


Επικοινωνία: