Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Πειραιάς: Όταν κοιτάς από ψηλά




ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΚΑΡΕΙ.

Όταν κάποιος κοιτά από ψηλά την πόλη του Πειραιά δεν μπορεί να μην διακρίνει ένα από τα σύμβολα της νεότερης ιστορίας του.

Τον Πύργο ή Ουρανοξύστη της πόλης.

Πρόκειται για ένα κτίριο 84 μέτρων και 25 ορόφων που υποτίθεται ότι η δημοτική αρχή του δημάρχου Παναγιώτη Φασούλα θα ολοκλήρωνε.

Το Φεβρουάριο του 2007 μάλιστα ο Παναγιώτης Φασούλας είχε ανακοινώσει ότι ήδη, είχε συσταθεί η δημοτική επιχείρηση για τη διενέργεια διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού.

O πύργος των 25 ορόφων που βρίσκεται επί της Ακτής Ποσειδώνος παραμένει τα τελευταία 30 χρόνια ουσιαστικά ταμπλό για διαφημιστικές πινακίδες.

Oι εργασίες ανέγερσης του πολυώροφου κτιρίου άρχισαν το 1972, όταν ήταν δήμαρχος ο Αριστείδης Σκυλίτσης. Αργότερα κατηγορήθηκε ότι γκρέμισε για το σκοπό αυτό την παλιά αγορά αλλά και άλλα παραδοσιακά κτίρια. Τρία σχεδόν χρόνια αργότερα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του σκελετού.

Από το 1979 έως το 1982 λειτούργησαν τα πρώτα καταστήματα στο ισόγειο, ενώ επί δημαρχίας Γιάννη Παπασπύρου το 1983 ολοκληρώθηκε η γυάλινη επένδυση του κτιρίου.

Σήμερα λειτουργεί στο ισόγειο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών, ενώ στεγάζονται και τα γραφεία του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Στόχος του δήμου ήταν η δημιουργία διεθνούς ναυτιλιακού κέντρου και εστιατορίου στον τελευταίο όροφο.

Παράλληλα, ο δήμος "προωθούσε" τότε και την επανακατασκευή του παλιού Ρολογιού.

Πρόκειται για ένα κτίριο-σύμβολο της πόλης που είχε κατασκευαστεί στα τέλη του 19ου αιώνα και γκρεμίστηκε το 1973 μαζί με την αγορά.


ΓΝΩΜΕΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:

Βομβαρδιζόμενο το αναγνωστικό κοινό από τα πληρωμένα δελτία τύπου και τις δηλώσεις των σαναγάδων της πόλης που με μεγάλη ευχαρίστηση φιλοξενούν οι λιβανάτες τοπικές εφημερίδες και όχι μόνο, έχει διαμορφώσει τόσα χρόνια την εντύπωση ότι στον Πειραιά γίνεται πολύ και καλή δουλειά.

Πιστεύει για παράδειγμα ότι ο νομάρχης Γιάννης Μίχας νύχτα μέρα δεν κάνει κάτι άλλο παρά να γυρνά τους δρόμους για την προστασία της δημόσιας υγείας και ότι ο δήμαρχος Παναγιώτης Φασούλας προωθεί με ταχύτητα αστραπής τα μεγάλα και σύγχρονα έργα.

Η αλήθεια όμως είναι τραγικά διαφορετική.

Οι απελπιστικά σπάταλοι σαναγάδες με προσωπική ροπή στην πολυτέλεια και κατανάλωση ηγούνται συμβουλίων που αν μη τι άλλο δείχνουν ότι αποτυγχάνουν να φέρουν σε πέρας το έργο για το οποίο ο Λαός του Πειραιά τους εξέλεξε.

Είναι τόσο απελπιστική η κατάσταση που δεν κρατούνται ούτε καν τα προσχήματα.

Αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι πάνω κάτω, μέλη δηλαδή των τοπικών συμβουλίων της νομαρχίας, του δήμου, αλλά και ήδη βουλευτές και άλλοι γνωστοί στον Πειραιά, όπως ενεργά μέλη του δικηγορικού συλλόγου, επιμελητηρίων, εκδότες τοπικών εφημερίδων, κλπ, επιθυμούν να μας σώσουν πάλι τώρα θέτοντας υποψηφιότητα άμεσα ή έμμεσα για τη θέση βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Όπως όμως όταν κοιτάς τον Πύργο από ψηλά βλέπεις άλλα από εκείνα που βλέπεις όταν κοιτάς από κοντά, η αλήθεια είναι διαφορετική.

Είναι όλοι οι εξέχοντες άρχοντες και ηγέτες της πόλης του Πειραιά ίδιοι;

Όχι βέβαια.

Οι περισσότεροι είναι ικανοί και τίμιοι και άξιοι συμπολίτες μας που όπως κάποτε είχε γράψει ο πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς, έχουν παρασυρθεί παραπλανημένοι.


Στις επόμενες φωτογραφίες η αλήθεια από κοντά:

(ΜΗΝ δείτε τις φωτογραφίες αν δεν διαθέτετε γερό στομάχι)





Ο πύργος βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην αγορά νωπών και συσκευασμένων τροφίμων της πόλης.

Στη φωτογραφία πιο πάνω, η όψη από την αγορά όπου φαίνεται η είσοδος της Δημοτικής Επιχείρησης Προβολής και Επικοινωνίας Πειραιά (ΔΕΠΕΠ).

Αριστερά στη φωτογραφία βλέπετε πρέσα σκουπιδιών ενώ δεξιά υπάρχουν τραπέζια εστιατορίου.






Το ίδιο σημείο από την αντίθετη πλευρά. Στο βάθος η είσοδος της Κεντρικής Αγοράς του Πειραιά.






Εικόνα της πρέσας σκουπιδιών. Η βρώμα αλλά όχι η δυσωδία είναι εμφανής. Η τριφασική ηλεκτρική παροχή του μηχανήματος βρίσκεται στην κυριολεξία στον αέρα.






Η είσοδος της δημοτικής επιχείρησης ΔΕΠΕΠ. Στην επόμενη φωτογραφία λεπτομέρεια από το δάπεδο κοντά στην τζαμαρία, δίπλα στην είσοδο της ΔΕΠΕΠ.






Βρώμα και ακαθαρσίες ημερών αν όχι μηνών ή χρόνων.






Το δάπεδο στη διπλανή πλευρά επί της παραλιακής λεωφόρου Ποσειδώνος.






Για να φτάσουν στα καταστήματα του κτηρίου αλλά και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων οι πεζοί πρέπει να έχουν ιδιαίτερη προσοχή.






Παγίδα σοβαρού ατυχήματος το δάπεδο που οδηγεί στα σκαλιά της εισόδου. Απαγορευτική και επικίνδυνη η πρόσβαση ΑΜΕΑ.






Η είσοδος της στοάς που υπάρχει στο κτήριο.






Το άλλο άκρο της στοάς. Στο βάθος η Κεντρική Αγορά του Πειραιά.






Η βρωμιά είναι εμφανής παντού.






Όταν μπει κάποιος στη στοά δεν μπορεί να ξεφύγει από τις ανυπόφορες οσμές.






Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων έχει τζαμαρία προς τη στοά που ουδέποτε χρησιμοποιεί λειτουργικά.






Ο χώρος είναι τουαλέτα κάθε είδους ζώου.






Η κατάσταση εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία.

Η νομαρχία Πειραιά βρίσκεται μόλις μερικές δεκάδες μέτρα μακριά, ενώ ο νομάρχης Γιάννης Μίχας διαθέτει το ανάστημα να υπογράφει πρόστιμα κατά ιδιωτών γιατί είναι "ρυπαροί".






Οι Πειραιώτες είναι γνώστες της στοάς και την αποφεύγουν. Πολύ συχνά όμως κάνουν το λάθος τουρίστες να περάσουν από αυτή για να έχουν πρόσβαση στην αγορά.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά και ο πρόεδρος του, Βασίλης Κορκίδης, δεν καταλαβαίνει τη σημασία αυτών των εικόνων;






Οι εικόνες δεν είναι δυνατό να περιγραφούν. Ούτε ασφαλώς και οι οσμές.






Περιττώματα και βρωμιά που έχει διαποτίσει το δάπεδο.






Χωρίς λόγια και χωρίς στομάχι όποιος περάσει από το σημείο αυτό. Οι ελεγκτές των δημοσίων υπηρεσιών δεν φαίνεται να έχουν μυριστεί τίποτα. Πότε θα φτάσει η βρώμα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πειραιά;






Ζώα της περιοχής τρέφονται, κατοικούν και ψοφούν στις σπηλιάδες της στοάς. Τα μικρόβια μεταφέρονται από το σημείο αυτό σε άλλα σημεία της πόλης.






Η Μακρά Στοά του Πειραιά μνημείο αναλγησίας των σαναγάδων της πόλης.






Δεν τελειώνουν οι αποδείξεις για την πραγματική χρονολογία στην οποία βρίσκεται ο Πειραιάς, η πιο πλούσια σε άμεσα διαθέσιμους πόρους περιοχή της χώρας.



Γιατί μας έχουν καταδικάσει;


Το νέο οφείλει να είναι διαφορετικό




Μόλις ανακοινώθηκαν τα ονόματα με τους υποψηφίους βουλευτές της ΝΔ στην Α' Περιφέρεια Πειραιά αμέσως ξεκίνησαν οι συζητήσεις που κρατούν μέχρι σήμερα.

Πολλοί ανέφεραν ότι πρόταση να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο είχε γίνει και στο Χρήστο Αγραπίδη, τον πρώην δήμαρχο της πόλης.

Αρνήθηκε όμως, όπως το ίδιο έκανε και ο Σπύρος Σπυρίδων.

Τελικά έγιναν προτάσεις γενικά σε νομαρχιακούς συμβούλους εκ των οποίων μόνο η Τζοβάννα Φραγκούλη (που ήταν υποψήφια και το 2007) και ο Κώστας Κατσαφάδος, νομαρχιακός σύμβουλος από το 2006 στον Πειραιά, οννεδίτης και πρώην δημοτικός σύμβουλος (2002-2006) στο Κερατσίνι όπου κατοικεί, απάντησαν θετικά για την Α' Περιφέρεια.

Από την πλευρά του Δήμου Πειραιά, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Βουτσινάς, με ιδιαίτερες διασυνδέσεις και αυτός, διαφορετικού τύπου όμως, είναι υποψήφιος.





Ο Γιάννης Βουτσινάς είναι γιός του πολιτευτή Γεράσιμου Βουτσινά ο οποίος είχε δημιουργήσει θόρυβο στο παρελθόν όταν εγκατέλειψε τις τάξεις του Γιάννη Παπασπύρου για να μετακινηθεί δεξιότερα σε εκείνες του Ανδρέα Ανδριανόπουλου.

Ο τελευταίος μετά άλλαξε και αυτός παράταξη κάτι πολύ συνηθισμένο στην πόλη όπου κάποιες φορές φυσά δυνατός πολιτικός άνεμος που παρασύρει σύμφωνα με τις επιταγές της δεδομένης συγκυρίας τους πολιτικά έχοντες στους πολιτικά κατέχοντες.

Οι υποψήφιοι βουλευτές, Κώστας Κατσαφάδος και Γιάννης Βουτσινάς πέρα από την ηλικία τους, τριαντάρηδες και οι δύο, έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά αλλά και αρκετές διαφορές.

Το καλό για τον ψηφοφόρο είναι ότι και οι δύο διετέλεσαν μέλη τοπικών συμβουλίων αυτοδιοίκησης και έτσι είναι σχετικά εύκολο να κρίνει κάποιος την αξία του υποψήφιου από τις πράξεις του και όχι από τους τίτλους ή το λιβάνι που του αφιερώνουν οι κάθε είδους δόλιοι αβανταδόροι ή οι γνωστές διαπλεκόμενες (με την καλή έννοια) εφημερίδες της πόλης.

Ειδικά ο Γιάννης Βουτσινάς δέχεται επικοινωνιακό "σπρώξιμο" από το Μιχάλη Χάνδακα, της CHANDAΚUS ΕΠΕ που διαθέτει τα μέσα με το διακριτικό τίτλο "Εν Πειραιεί".

Στη εφημερίδα του, και στην προνομιακή τρίτη σελίδα, θα βρείτε έγχρωμο ολοσέλιδο αφιέρωμα στον υποψήφιο όπου ο Γιάννης Βουτσινάς απαντά σε ερωτήσεις με ύφος και τρόπο ώριμου και μεστωμένου πολιτικού.

(Κάντε κλικ στην επόμενη φωτογραφία για να διαβάσετε το άρθρο)


Σε ειδικό πλαίσιο παρατίθεται το βιογραφικό του Γιάννη Βουτσινά όπου αναφέρεται ως Οικονομολόγος (Λογιστής).


Η εφημερίδα όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, "ξέχασε" να αναφέρει στους χιλιάδες αναγνώστες της και ψηφοφόρους της πόλης ότι ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ και νομαρχιακός σύμβουλος Πειραιά Γιάννης Βουτσινάς είναι και Διευθυντής Λογιστηρίου στο συγκεκριμένο όμιλο επικοινωνίας.

Τι πιο καθαρό και τίμιο θα ήταν και για τον ίδιο αλλά και για την εφημερίδα να σημειώσει ιδιαίτερα αυτό το γεγονός;

Ωστόσο, για να εξακριβώσουμε την πληροφορία επικοινωνήσαμε ηλεκτρονικά με τη CHANDAKUS χωρίς όμως να έχουμε λάβει κάποια απάντηση.

Όσο ο κος Βουτσινάς, υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ ή ο κος Χάνδακας της Εν Πειραιεί δεν διαψεύδει το γεγονός εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο παρά να βασιστούμε στα στοιχεία που διαθέτουμε.

Όσον αφορά την εικόνα του Γιάννη Βουτσινά, δηλαδή εκείνη του μεστωμένου και ώριμου πολιτικού που παρουσιάζεται στο άρθρο της "Εν Πειραιεί", εμείς έχουμε μια εντελώς διαφορετική αντίληψη και το αποδεικνύουμε:


Για παράδειγμα:


Στην ηλεκτρονική εφημερίδα SPORTNET, που δεν ανήκει στην CHANDAKUS, παρουσιάζεται ο υποψήφιος βουλευτής όπου κάνει μάλιστα και πλήρως αποκαλυπτικές δηλώσεις που φανερώνουν τις πολιτικές απόψεις και επιλογές του.




22/09/2009 19:09


Την σκυτάλη στην ειδική ενότητα του SPORTNET για τις Βουλευτικές Εκλογές του 2009 παίρνει ο υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Πειραιά με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Γιάννης Βουτσινάς. Ο κ. Βουτσινάς ζεί και εργάζεται στον Πειραιά ως οικονομολόγος. Με την πολιτική ασχολείται από τα εφηβικά του χρόνια, ενώ ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο του Πειραιά. Είναι 32 ετών και είναι η πρώτη του υποψηφιότητα για την Βουλή των Ελλήνων.


O ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ


1. Μπήκα στην πολιτική διότι... έχει ανάγκη απο νέους ανθρώπους, φρέσκες ιδέες.

2. Το μεγαλύτερο όνειρο μου είναι... να είμαι υγιής ώστε να μπορώ για πολλά χρόνια να προσφέρω στους συνανθρώπους μου.

3. Ο μόνος λόγος που θα εγκατέλειπα την πολιτική είναι... όταν ο χρόνος φθείρει τη φρεσκάδα της σκέψης μου.

4. Η πρώτη κίνηση που θα έκανα, αν αναλάμβανα υφυπουργός αθλητισμού θα ήταν... η έντονη προβολή των θαλάσσιων σπορ.

5. Το σύνθημα μου σε αυτές τις εκλογές είναι... ΝΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ.

6. Εφόσον εκλεγώ βουλευτής θα... παλέψω με όλη μου τη δύναμη ενάντια στο πρόβλημα της ανεργίας των νέων.

7. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας είναι... η βία στα γήπεδα.

8. Έκλαψα όταν... η Εθνική Ελλάδος έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ποδόσφαιρο.

9. Γέλασα με την ψυχή μου όταν... όταν έμαθα οτι είμαι υποψήφιος.

10. Αυτή την εποχή... ΣΤΑ ΠΑΝΩ ΜΟΥ.



Κάτι δεν πάει καλά, έτσι;


Από την άλλη μεριά ο Κώστας Κατσαφάδος δεν εμφανίζεται ιδιαίτερα αγχωμένος με την προεκλογική εκστρατεία. Αντίθετα μάλιστα φαίνεται πολύ σίγουρος.

Όπως ο ίδιος δηλώνει στο βιογραφικό του:


Ποιος είμαι...

Γεννήθηκα στις 29 Μαϊου του 1979. Γονείς μου ο Γιάννης και η Καλλιόπη Κατσαφάδου, άνθρωποι καθημερινοί. Ο πατέρας μου ήταν αστυνομικός. Έχω μια αδελφή μικρότερη από μένα, τη Μαίρη.

Μεγάλωσα στον Πειραιά, οργανώθηκα από το 1997 στην ΟΝΝΕΔ και συμμετέχω ενεργά στους δημοκρατικούς αγώνες για ένα ανοικτό πανεπιστήμιο.

Διατέλεσα υπεύθυνος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA – Tourist Management).

[ Ο Κώστας Κατσαφάδος αν και αναφέρει ότι έχει κάνει μεταπτυχιακό δεν γνωρίζει την ειδίκευση του μεταπτυχιακού του!

Αυτή είναι Tourism Management και όχι βέβαια Tourist Management.

Κατά τύχη, με τον ίδιο ακριβώς μεταπτυχιακό τίτλο εμφανίζεται και ο άλλος τριαντάρης υποψήφιος της ΝΔ, ο Γιάννης Βουτσινάς!]




Πιστεύω ότι η γνώση δεν έχει όρια. Συνεχίζω να διευρύνω τους ορίζοντές μου και σήμερα είμαι Υποψήφιος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πειραιά.

[Το Πανεπιστήμιο Πειραιά είναι ένας άλλος προβληματικός θεσμός του Πόρτο Κορ-Λεόνε]

Διατηρώ Λογιστικό Γραφείο στο κέντρο του Πειραιά, στην πόλη που έχω αναπτύξει την επαγγελματική και κοινωνική μου δραστηριότητα.

Πιστεύω ότι η οικονομική αυτοτέλεια που προκύπτει από την επαγγελματική δραστηριότητα, αποτελεί προϋπόθεση για να ασχοληθεί κανείς με την πολιτική. Διασφαλίζει την ανεξαρτησία για κάθε είδους πιέσεις και σου εξασφαλίζει την επαφή και τη γνώση με την πραγματικότητα.

Το 2002, σε ηλικία 23 ετών εκλέχθηκα Δημοτικός Σύμβουλος Κερατσινίου. Το 2004 μέλος της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ και το 2006 Νομαρχιακός Σύμβουλος Πειραιά.

Το 2007 τα μέλη της ΟΝΝΕΔ με εξέλεξαν Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ.

Αγαπώ τον Πειραιά και τα νησιά του.

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας, όλα όσα ονειρεύομαι.

Όνειρο και δημιουργία πάνε μαζί. Γιατί δημιουργία χωρίς όνειρο είναι απλή διαχείριση και όνειρο χωρίς δημιουργία είναι ουτοπία."


Πριν ακόμη ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ είχε κάνει την εμφάνισή του στον Πειραιά προεκλογικό υλικό του Κώστα Κατσαφάδου.


Αλλά ακόμη και τις τελευταίες αυτές ημέρες που έχει κορυφωθεί η προεκλογική εκστρατεία ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ δεν παραλείπει να επισκέπτεται το γνωστό καφέ του Γκλού και να σπαταλά πολύτιμες, θα έλεγε κάποιος, ώρες.





Χαλαρά...

Όπως λένε και στη Βόρεια Ελλάδα.

Εκεί με τη βοήθεια δύο κινητών τηλεφώνων και τη συντροφιά φίλων συνεχίζεται ο προεκλογικός αγώνας.


Το συμπέρασμα είναι το εξής:

Τόσο ο Κώστας Κατσαφάδος όσο και ο Γιάννης Βουτσινάς είχαν αποφασιστικές αρμοδιότητες στη διακυβέρνηση της πόλης, από τη θέση του νομαρχιακού συμβούλου ο ένας και από τη θέση του δημοτικού συμβούλου ο άλλος.

Μπορούσαν λοιπόν να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής των κατοίκων του Πειραιά με τις παρεμβάσεις τους σε αυτά τα όργανα.

Το έκαναν;

Η ζωή των κατοίκων δεν καλυτέρεψε πάντως στον Πειραιά ενώ τα σκάνδαλα τόσο στη νομαρχία όσο και στο δήμο ακολουθούν το ένα το άλλο, με ρυθμό βολής κατά ρυπάς.

Γιατί να στείλουμε τους τριαντάρηδες κομματικούς στη Βουλή;

Για να αντικαταστήσουν τους εξηντάρηδες και εβδομηντάρηδες που "απασχολούν" και προκαλούν με το βεβαρημένο πολιτικό τους μητρώο;

Ακόμη και στο δρόμο για τον Παράδεισο υπάρχει φρουρός που εξετάζει τα πραγματικά διαπιστευτήρια των εκλεκτών.

Εμείς δεν πρέπει να εξετάσουμε τα πραγματικά προσόντα των υποψηφίων;


Τους ξέχασαν στη Βουλή




Από την ανύπαρκτη εφημερίδα μας ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ:


Σοβαρό θέμα παρολίγο να δημιουργηθεί όταν οι μετακλητοί υπάλληλοι που στελέχωναν τα γραφεία των προέδρων των κοινοβουλευτικών ομάδων αλλά και των ιδίων των ομάδων των κομμάτων ξεχάστηκαν στη Βουλή.

Από την επομένη της δημοσίευσης του ιστορικού πια Προεδρικού Διατάγματος με αριθμό 127 «Διάλυση της Βουλής, προκήρυξη εκλογής Βουλευτών και σύγκληση της νέας Βουλής» (ΦΕΚ 174/Α΄/7.9.2009), με το οποίο διαλύθηκε και επίσημα η Βουλή, παρατηρήθηκε ανεξήγητη αναστάτωση μεταξύ των υπαλλήλων.

Πολύ υψηλά ιστάμενο πρόσωπο στο Κοινοβούλιο όταν επισκεπτόταν τα γραφεία των κομμάτων διέκρινε μια ανησυχία και έναν εκνευρισμό χωρίς όμως να μπορέσει να καταλάβει γιατί.

Το ίδιο συνέβαινε και στο παραδοσιακό καφενείο της Βουλής.

Όταν έμπαινε το συγκεκριμένο πρόσωπο σταματούσαν όλες οι συζητήσεις και τα κουτσομπολιά που συνήθως ακούγονται στη Μικρή Βουλή κόβονταν με το μαχαίρι.

Τελικά έφτασαν τα νέα στον πρόεδρο της Βουλής και ευτυχώς με καθυστέρηση μόνο τριών ημερών από τη Διάλυση του Σώματος υπεγράφη η με αριθμ. 9935/7462/10.9.2009 απόφαση και οι μετακλητοί υπάλληλοι, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα επιστρέψουν στις προγούμενες θέσεις τους, αφού λύθηκε η υπαλληλική σχέση τους με το Κοινοβούλιο.

Διαπιστώθηκε η αυτοδίκαιη λύση της υπαλληλικής σχέσης των:

A. Από το Γραφείο Προέδρου της Κ.Ο. της ΝΔ:

1. Κωνσταντίνου Σταϊκούρα του Χρήστου, με Α΄ βαθμό,
2. Ιωάννου Αγγέλου του Αγγέλου, με Α΄ βαθμό,
3. Αικατερίνης Νούνη του Παναγιώτη, με Α΄ βαθμό,
4. Αντωνίας Σταθοπούλου του Βασιλείου, με Α΄ βαθμό,
5. Στυλιανής Παπαγεωργίου του Ιωάννη, με Γ΄ βαθμό,
6. Ιφιγένειας Λυράκη του Σόλωνα, με Β΄ βαθμό,
7. Γεωργίας Βλάσση του Κωνσταντίνου, με Β΄ βαθμό,
8. Βασιλικής Κοκκινοπούλου του Αλεξίου, με Β΄ βαθμό,
9. Παναγιώτη Πάλλα του Δήμου, με Δ΄ βαθμό,

Β. Από την Κ.Ο. της ΝΔ:

1. Αναστασίου Καζακώνη του Δημητρίου, με Α΄ βαθμό,
2. Δέσποινας Φώλα του Σταματίου, με Α΄ βαθμό,
3. Αθανασίας Μπούτσικα του Αλεξάνδρου, με Β΄ βαθμό,
4. Πηνελόπης Λαθύρη του Σωτηρίου, με Β΄ βαθμό,
5. Ιωάννας Βάθη του Δημητρίου, με Γ΄ βαθμό,
6. Αικατερίνης Καπέτση του Κωνσταντίνου, με Γ΄ βαθμό,
7. Ελισάβετ Τογρίδου του Κωνσταντίνου, με Γ΄ βαθμό,
8. Γεωργίου−Βαΐου Καλοδάνη του Αγγέλου, με Γ΄ βαθμό,
9. Σοφίας−Αρτέμιδος Θλιβίτη του Παντελή−Νικολάου, με Β΄ βαθμό,
10. Παγώνας Αδάμ του Αθανασίου, Γ΄ βαθμό,
11. Δημητρίου Λάρδα του Παναγιώτη, με Β΄ βαθμό,
12. Αικατερίνης Πασσαλοπούλου του Μιχαήλ, με Γ΄βαθμό,

Γ. Από το Γραφείο Προέδρου της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ: (είχαν επιλεγεί κατόπιν διαγωνισμού)

1. Αργυρώς Καρτσώνη του Θωμά, με Β΄ βαθμό,
2. Αλεξάνδρου Θεοδωρίδη του Ευστρατίου, με Β΄ βαθμό,
3. Μαρίας Μακράκη−Καραχάλιου του Νικολάου, με Β΄βαθμό,
4. Ιωάννη Κασιμέρη του Παναγιώτη, με Β΄ βαθμό,

Δ. Από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ: (είχαν επιλεγεί κατόπιν διαγωνισμού)

1. Αγλαϊας Μπαλαμάτση του Λάμπρου, με Γ΄ βαθμό
2. Κωνσταντίνας Καπρινιώτη του Ιωάννη, με Γ΄ βαθμό,
3. Παρασκευής Χαραλαμπογιάννη του Ιωάννη, με Γ΄βαθμό,
4. Ιωάννη Νυχά του Εμμανουήλ, με Β΄ βαθμό,
5. Ευσταθίου Μπίθα του Ιωάννη, με Β΄ βαθμό,
6. Ιωάννη Καράμπελα του Χρήστου, με Β΄ βαθμό,
7. Ελευθερίας Καπενή του Αντωνίου, με Β΄ βαθμό,
8. Σταυρούλας Παναγιωτάκου του Ηλία, με Β΄ βαθμό,

Ε. Από το Γραφείο Προέδρου της Κ.Ο. του ΚΚΕ:

1. Eμμανουήλ Συντυχάκη του Δανιήλ, με Α΄ βαθμό.
2. Αδαμαντίας Μακρή του Παναγιώτη, με Β΄ βαθμό,
3. Νικολάου Μανουσάκη του Μιχαήλ, με Β΄ βαθμό,
4. Μιχαήλ Φιορεντή του Ευαγγέλου, με Α΄ βαθμό,
5. Ρόδως Σοφού του Ιωάννη, με Α΄ βαθμό,
6. Αναστασίου Ναθαναηλίδη του Βασιλείου, με Γ΄βαθμό,

ΣΤ. Από την Κ.Ο. του ΚΚΕ:

1. Δέσποινας Μητσέα του Παύλου, με Γ΄ βαθμό,

Ζ. Από το Γραφείο Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Κ.Ο. ΚΚΕ

1. Ιωάννας Καψάσκη του Διονυσίου, με Γ ΄ βαθμό,

Η. Από το Γραφείο Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ:

1. Κωνσταντίνου Παπαδιγενόπουλου του Χαραλάμπους, με Α΄ βαθμό,
2. Μαρίας Λαμπρινίδου του Νικολάου, με Γ΄ βαθμό,
3. Ανδρέα Καρίτζη του Αντωνίου, με Β΄ βαθμό,
4. Χαράς Παπαϊωάννου του Γεωργίου, με Α΄ βαθμό,
5. Νικολάου Παππά του Στυλιανού, με Β΄ βαθμό,

Θ. Από το Γραφείο Προέδρου Κ.Ο. του ΛΑΟΣ:

1. Ιωάννη Μακρή του Νικολάου, με Α΄ βαθμό.
2. Αλεξάνδρου Χρυσανθακόπουλου του Χρήστου, με Α΄ βαθμό,
3. Αντωνίου Σκανδαλάκη του Κωνσταντίνου, με Α΄ βαθμό,
4. Ζήση Τζιτζώκο του Λουκά, με Β΄ βαθμό,
5. Κωνσταντίνου Κακούρου του Αριστείδη, με Α΄ βαθμό,

Ι. Από την Κ.Ο. του ΛΑΟΣ:

1. Δημητρίου Καψιώτη του Κωνσταντίνου, με Α΄ βαθμό.

Ουφ! Παραλίγο να γίνει το κακό!

Επικοινωνία: