Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Εν ονόματι της Νομαρχίας Πειραιά κάνει προσωπική πολιτική ο παράνομος νομάρχης Γιάννης Μίχας






ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ

Ο αυθαίρετος νομάρχης Γιάννης Μίχας, του ελικοπτέρου και της αργομισθίας, συνεχίζει τη σκοταδική πολιτική που τον ανέδειξε στα αξιώματα και αυτοεμφανίζεται και πάλι να κόπτεται για το δημόσιο συμφέρον.

Σε ανακοίνωσή του, στο όνομα της νομαρχίας Πειραιά, χωρίς όμως ρητή εξουσιοδότηση από κανέναν, ασκεί πολιτική υπουργού στη θέση της υπουργού και φέρνει σε δύσκολη θέση την ίδια την Κυβέρνηση.

Ότι δεν έχει τελειώσει εδώ ο κατήφορος του νομάρχη ως μονοπρόσωπο όργανο της αυτοδιοίκησης είναι, κατά την άποψή μας, αυτονόητο και μοιραίο, αφού τον συντηρούν και τον ανέχονται αυτοί οι ίδιοι που τον ανέθρεψαν και θα τον βρίσκουν πάντα μπροστά τους.

Είναι θέμα δικαιοσύνης να μπει το μαχαίρι στο κόκαλο και να υπάρξει παραδειγματική κάθαρση και τιμωρία.

Ορίστε λοιπόν τι δήλωσε ο Γιάννης Μίχας, μετά εορτήν και εορτής, όταν βρέθηκε πρόσκαιρη έστω λύση στην απεργία του λιμανιού και όταν πανηγυρικά βγήκε από την πολιτική κρυψώνα της νομαρχίας Πειραιά για να δρέψει τους καρπούς της ηρεμίας.

Ποιός του έδωσε το δικαίωμα να εκφράζει στην επόμενη δήλωσή του τη "νομαρχία" δεν το ξέρουμε, αφού δεν υπάρχει τέτοια εξουσιοδότηση από το νομαρχιακό συμβούλιο.

Το σχετικό δελτίο τύπου (19.10.2009) έχει ως εξής:

Μετά την πρόταση της Υπουργού Οικονομίας Ανταγωνισμού και Ναυτιλίας κας Λούκας Κατσέλη στη συνάντηση που είχε με τα Δ.Σ. της ΟΜΥΛΕ και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ για αναστολή της λειτουργίας της ΣΕΠ ΑΕ (COSCO) στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων (Σ.ΕΜΠΟ) μέχρι την 2/11/2009, διάστημα στο οποίο θα υποβληθούν στο Υπουργείο προτάσεις για την ριζική και σε βάθος αναθεώρηση των όρων της Σύμβασης Παραχώρησης και τις προκλητικές φοροαπαλλαγές, γεγονός που οδήγησε στην αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων εκ μέρους των εργαζομένων, ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Η Νομαρχία Πειραιά θεωρεί ότι τις τελευταίες ημέρες δρομολογήθηκαν ιδιαίτερα θετικές εξελίξεις για το μέλλον του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού του Πειραιά, που μπορούν να οδηγήσουν στην ανατροπή της αποικιοκρατικής και σκανδαλώδους σύμβασης, που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση και όψιμα έχουν εμφανιστεί κάποιοι ως υποστηρικτές της.

Το ουσιαστικό πάγωμα της εγκατάστασης που διεκδικούσαν αυτές τις ημέρες με τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα και πρέπει η νέα κυβέρνηση να συνεχίσει με την ίδια αποφασιστικότητα, ώστε με τον διάλογο που έχει συμφωνηθεί να γίνει, να κατοχυρωθεί η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και των εργασιακών συνθηκών.

Δηλαδή στην ουσία να διαμορφωθεί μια νέα, ισότιμη συνεργασία, προς όφελος της Εθνικής Οικονομίας, του ΟΛΠ, των εργαζομένων και των τοπικών κοινωνιών.

[Συμβουλές προς όφελος της Εθνικής Οικονομίας δίνει ο αργόμισθος νομάρχης Γιάννης Μίχας. Τι άλλο θα ακούσουμε πια σε αυτόν τον κατήφορο;]





Η Νομαρχία Πειραιά από την πρώτη στιγμή αταλάντευτα στάθηκε και στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων, κατήγγειλε και ζήτησε την ακύρωση της σκανδαλώδους σύμβασης και των πρωτοφανών φορολογικών προνομίων που δόθηκαν με αυτή και συνεχίζει να υποστηρίζει και να διεκδικεί την ανάπτυξη του ΟΛΠ, με γνώμονα πάντα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και των εργασιακών δικαιωμάτων».

Ο νομάρχης Γιάννης Μίχας όμως, δεν έκανε τον κόπο να παραστεί στις 20.2.2009, στη συζήτηση της αρμόδιας επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, που συζητούσε το σχετικό νόμο για την COSCO για να εκφράσει τις αντιρρήσεις του, ούτε προσέφυγε δικαστικά στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως έκαναν οι συνδικαλιστικοί φορείς των λιμενεργατών και ο Δήμος Περάματος.


ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ

Τις μεθοδεύσεις του εργατοπατέρα Γιάννη Μίχα και άλλων ομοίων τις ξέραμε από παλιά. Ωστόσο, με σκοπό το πρόσκαιρο πολιτικό όφελος τις ανεχόμασταν αδιαφορώντας για το μέλλον των παιδιών μας.

Ενδεικτικά, να τι κατήγγειλε τότε η εφημερίδα Ριζοσπάστης για τα τεκταινόμενα στο συνδικαλιστικό κίνημα χωρίς όμως να δίνει σημασία κανείς.

Αν και οι θέσεις του Ριζοσπάστη είναι γνωστές ωστόσο τα γεγονότα που καταγγέλει δεν αμφισβητήθηκαν ουσιαστικά ούτε δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις από κανέναν.


Τρίτη 16 Μάη 2000

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ


Νοθεία σε υπερβολική δόση

Μετά τη νομιμοποίηση αντιπροσώπων σωματείων που δεν τηρούν την απλή αναλογική, ακολούθησε η νομιμοποίηση ...μη εκλεγέντων. Ενστάσεις από την ΔΕΣΚ.

Ξεπέρασε κάθε όριο ο φιλοκυβερνητικός πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά Γιάν. Μίχας, ο οποίος χρησιμοποιώντας κάθε μέσο επιδιώκει απροκάλυπτα και με υπερβάλλοντα ζήλο την πλήρη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος στον Πειραιά.

Έτσι, μετά τις μεθοδεύσεις των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, που μετέτρεψαν το απολογιστικό συνέδριο του ΕΚΠ σε συνέδριο - παρωδία, καθώς επέτρεψαν τη συμμετοχή παράνομων και νόθων αντιπροσώπων, προχώρησε και παραπέρα, αλλοιώνοντας αυθαίρετα τη σύνθεση των αντιπροσώπων της Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού με πρόσωπα που επέλεξε ο ίδιος, παραβιάζοντας έτσι το καταστατικό της ΠΕΜΕΝ και του ΕΚΠ!

Συγκεκριμένα, χτες κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, αποκαλύφθηκε ότι ο Γ. Μίχας έδωσε κάρτες αντιπροσώπων σε τέσσερις μηχανικούς, οι οποίοι δεν είχαν εκλεγεί ως αντιπρόσωποι από την ΠΕΜΕΝ!

Το γεγονός επιβεβαιώνει και η γραπτή εντολή του προέδρου του ΕΚΠ προς την εφορευτική επιτροπή, με την οποία υποδεικνύονται τα ονόματα των τεσσάρων μηχανικών.

Ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Γιώργος Τούσσας κατέθεσε ένσταση στην εφορευτική επιτροπή του συνεδρίου, καθώς και στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΚΠ στην οποία και τονίζει:

«Η ωμή - προκλητική παραβίαση των βασικών δημοκρατικών συνδικαλιστικών κανόνων από τον Γιάννη Μίχα είναι δείγμα εργατοπατερισμού, που χαρακτηρίζει τις εκφυλιστικές ενέργειες της ΠΑΣΚΕ ενάντια στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα».

«Η Διοίκηση της ΠΕΜΕΝ - καταλήγει η ένσταση - με όλους τους μηχανικούς θα τσακίσει κάθε παρόμοια προσπάθεια που καθοδηγείται από το αντεργατικό κέντρο κυβέρνηση - εφοπλιστές - βιομήχανοι, καθώς και τους υποταχτικούς τους στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Με το συνεπές ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, με όλους τους εργαζόμενους, θα επιβάλλουμε τον εκδημοκρατισμό του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος».

Κατά την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου το περασμένο Σάββατο, οι αντιπρόσωποι της ΔΕΣΚ (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ) αποχώρησαν καταγγέλλοντας τις νόθες διαδικασίες που ακολούθησαν οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, νομιμοποιώντας αντιπροσώπους που είχαν εκλεγεί παράνομα από το Σωματείο Ηλεκτροδηγών του ΗΣΑΠ, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Εμπορικού Ναυτικού και το Σωματείο των Οικονομικών Αξιωματικών, ενώ εκπρόθεσμο ήταν το Σωματείο ΑΓΕΤ - Ηρακλής.

Επίσης νομιμοποίησαν τους αντιπροσώπους της Ενωσης Ναυτών, οι εκλογές της οποίας νοθεύτηκαν (παραβίαση της κάλπης), καθώς και τους αντιπροσώπους εφτά ναυτεργατικών σωματείων που δεν εφαρμόζουν την απλή αναλογική.

Οι αντιπρόσωποι της ΔΕΣΚ κατήγγειλαν τον απολογισμό και προγραμματισμό δράσης που παρουσιάστηκε στο συνέδριο, ο οποίος είναι πλήρως ταυτισμένος την πολιτική της κυβέρνησης.

Ενσταση για τις νόθες διαδικασίες κατέθεσε Χαρ. Πατίδης, εκπρόσωπος της ΔΕΣΚ στην εφορευτική επιτροπή."


* Η πρώτη φωτογραφία είχε δημοσιευτεί παλαιότερα στην τοπική εφημερίδα "Εν Πειραιεί".

Στη δεύτερη φωτογραφία από το λιμάνι, φαίνεται αφίσα της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδος (ΚΟΕ, συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ) που καταγγέλλει τη συμφωνία με την COSCO και ζητά την ακύρωσή της (ό,τι δηλαδή ζητά και ο Γιάννης Μίχας).


Επικοινωνία: