Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Συναντήσεις με αφορμή τα επεισόδια


( Σημείωση: Για την προστασία των πηγών έχουν γίνει σκόπιμα λάθη και παραλείψεις χωρίς να αλλοιώνουν τη σημασία της είδησης)

Το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα γίνουν τελικά οι πρώτες συναντήσεις με τα στελέχη της ξένης υπηρεσίας καταστολής της βίας που είχε αναβληθεί πολλές φορές λόγω της αναγκαστικής αναμονής του επερχόμενου ανασχηματισμού της κυβέρνησης και της αλλαγής των προσώπων που αυτός ενδεχομένως να επέφερε.

Το θέμα συζήτησης θα είναι βέβαια οι πρόσφατες ταραχές και εξεγέρσεις στο κέντρο των πόλεων με τα γνωστά αποτελέσματα. Σκοπός του ταξιδιού είναι η προετοιμασία του εφάφους και η γνωριμία των επαφών ώστε στη συνέχεια να υπάρξει συνεργασία των εξειδικευμένων τμημάτων.

Αναπόφεκτα θα τεθούν κάποια θέματα συζήτησης εξαρχής και ειδικά θα διερευνηθεί σαν μια πρώτη εικόνα εάν τα επεισόδια αυτά είναι κατευθυνόμενα και συντονισμένα και από ποιούς.

Θα ακουστούν βέβαια και απόψεις για τις επιθέσεις κατά αστυνομικών και συγκεκριμένα για εκείνες που χρησιμοποιήθηκαν πυροβόλα όπλα. Η Ελληνική πλευρά πάντως έχει καταλήξει σχετικά με το θέμα αυτό στηριζόμενη σε ευρήματα αλλά και μαρτυρίες.

Οι ξένοι θα ταξιδέψουν με αεροπορική εταιρεία φθηνών εισητηρίων και θα παραμείνουν στην Ελλάδα δύο ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: