Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Ανασχηματισμός με σφραγίδα Κεφαλογιάννη


Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πλέον ότι ο Γιάννης Κεφαλογιάννης είναι ένας από αυτούς που κινούν τα νήματα διακυβέρνησης της χώρας.

Ο πρόσφατος ανασχηματισμός αν και με την υπογραφή του φοβισμένου και ανασφαλούς Κώστα Καραμανλή έχει τη σφραγίδα του Γιάννη.

Ας το σκεφτούν καλύτερα όσοι είναι έτοιμοι να φωνάξουν "Νάτος, νάτος ο Πρωθυπουργός" στην όψη του συζύγου της Νατάσας.

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, με πτυχίο ιατρικής, έχει στην πολιτική τόσο βαθιές ρίζες όσο και οι αγριελιές των Ανωγείων.

Ο πολιτικός Θόδωρος Τριφύλης, μερικές γενιές πριν, με καταγωγή βέβαια από το Μυλοπόταμο Ρεθύμνου, άνοιξε το δρόμο στο Κεφαλογιαννέικο επισημοποιώντας μια γνωστή τότε στους οικείους ούτως ή άλλως διαπλοκή των οικογενειών.

Αρχικά δίνοντας την κόρη του στο Νίκο Κεφαλογιάννη, τον πατέρα του Μιχάλη Κεφαλογιάννη και προπάππου του σημερινού Γιάννη.

Ο πατέρας του σημερινού τ. υπουργού, ο Νίκος, έφυγε πρόωρα από τη ζωή ενώ ο θείος του Μανώλης πολιτεύτηκε στην περιοχή του Ηρακλείου.

Στη συνέχεια στηρίχθηκε και ο ίδιος ο Γιάννης στη δική του πολιτική σταδιοδρομία από το '58 που πολιτεύτηκε.

Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Ελένη Βαρδινογιάννη. Σας θυμίζει τίποτα το όνομα;

Ε, για τις θυγατέρες του Χριστίνα, Δανάη και Όλγα, τι να πει κανείς...

Αργότερα υπουργός Εσωτερικών, Δημοσίας Τάξης, τα ξέρετε.

Δεν είναι να απορεί κανείς γιατί εξανέστη κατά των δικαστών όταν παρουσιάστηκε κατηγορούμενος ενώπιον ποινικού δικαστηρίου για τη γνωστή υπόθεση διαμεσολάβησής του υπέρ κατοίκου του Μυλοποτάμου Κρήτης.

Ο Κεφαλογιάννης προσπάθησε να πείσει αστυνομικούς να μην καταθέσουν κατά συγχωριανού του για υπόθεση ναρκωτικών τάζοντας διορισμό στη γυναίκα του ενός και σίγουρη καριέρα και για τους δύο στην Ελληνική Αστυνομία.

Πέντε μήνες με αναστολή είπε το δικαστήριο σε δεύτερο βαθμό και ο Κεφαλογιάννης έπεσε στα μαλακά.

Η χρηματοδότηση του Κεφαλογιάννη προέρχεται κυρίως από κεφάλαια που αυγατίζουν με τη μέθοδο μιας μορφής εμπορίου.

Σε αντιδιαστολή με το Κων/νο Μητσοτάκη, άλλη μορφή της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της χώρας που πρέπει κάποτε να αναλυθεί πραγματικά, ο Κεφαλογιάννης έχει λαϊκή ψυχή με τον ηρωικό χαρακτήρα της έννοιας.

Πιστεύει, και έτσι είναι, ότι οι περισσότεροι αντίπαλοί του είναι άχρηστοι και χρειάζεται πολλούς από δαύτους για να τον βάλουν κάτω. Ήρθε όμως καιρός τη σκυτάλη να πάρουν "τα παιδιά".

Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια ή μάλλον Οικογένεια-> Θρησκεία -> Πατρίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: