Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Παράνομοι διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ




Όταν δημιουργήθηκαν οι ανεξάρτητες αρχές και ιδιαίτερα το ΑΣΕΠ υπήρχε η ελπίδα ότι θα λειτουργούσαν ως ασπίδα του Πολίτη απέναντι σε κάθε αυθαιρεσία της Διοίκησης αλλά και ως μοχλός πίεσης στους υπηρεσιακούς της εκτελεστικής εξουσίας ώστε να λειτουργούν αυστηρά σύμφωνα με τις επιταγές του Συντάγματος και τις διατάξεις των νόμων.

Σήμερα, οι προσδοκίες αυτές έχουν εξανεμιστεί αφού με συγκεκριμένα στοιχεία αποδεικνύεται πλέον σε πολυάριθμες περιπτώσεις η ανεπάρκεια των ανεξάρτητων διοικητικών αρχών να εκπληρώσουν το χρέος τους.

Η πρώτη καταγγελία είναι συγκεκριμένη και αφορά το ΑΣΕΠ.

Το ΑΣΕΠ λοιπόν νομιμοποίησε παράνομους διορισμούς του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Αθήνας Πειραιά που πραγματοποιήθηκαν σε μια διαδικασία που ξεκίνησε το 2003 και συνεχίστηκε μέχρι το 2008.

Όταν υπήρξε συγκεκριμένη καταγγελία πολίτη, το ΑΣΕΠ όχι μόνο δεν ακύρωσε τις σχετικές αποφάσεις αλλά προσπάθησε και κατάφερε μάλιστα να κουκουλώσει το θέμα.

Για τους παράνομους αυτούς διορισμούς έγιναν συγκεκριμένες αναφορές και προς το Υπουργείο Εσωτερικών αλλά και εκεί υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη αποφάσισαν να καλύψουν την υπόθεση.




Ο φάκελος έχει φτάσει και στην Ποινική Δικαιοσύνη με την ΑΒΜ-Β08/1187/19.3.2008 Μηνυτήρια Αναφορά που κατατέθηκε κατά παντός υπευθύνου αλλά και συγκεκριμένα κατά του Γεωργίου Σαράντη, πρώην διευθυντή του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Αθήνας Πειραιά, Οργανισμού που εποπτεύεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Σήμερα ο Σαράντης, κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, είναι διευθυντής στη Δ/νση Εκπαίδευσης του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Τώρα σε τι ακριβώς εκπαιδεύει και ποιούς δεν γνωρίζουμε να σας απαντήσουμε.




Η υπόθεση όμως έχει φτάσει με την με αριθμ. 82-2008/119/1.8.2008 εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών στο Γραφείο του αρμόδιου Εισαγγελέα και έχει κολλήσει εκεί χωρίς καν εδώ και έξι μήνες περίπου να διαταχθεί όπως επιβάλλει η νομοθεσία Προκαταρκτική Εξέταση.

Μείνετε συντονισμένοι και ανακαλύψτε την πραγματική ταυτότητα και του ΑΣΕΠ σε αυτήν την παράξενη αλλά αποκαλυπτική υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: