Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Ο νομάρχης Πειραιά στο πλευρό των (κομματικών) υπαλλήλων



Την έντονη διαμαρτυρία του για την πολιτική της Κυβέρνησης με την οποία οξύνονται οι μισθολογικές ανισότητες ανάμεσα στους υπαλλήλους των ΝΑ και του υπόλοιπου δημοσίου τομέα, μετά και την κατάθεση του σχεδίου νόμου «Αναδιοργάνωση της Δημοτικής Αστυνομίας και ρυθμίσεις λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας ΥΠΕΣ», εκφράζει με δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του (10.12.2008) ο Νομάρχης Πειραιά επισημαίνει ότι :

(Διαβάστε και βγάλτε συμπέρασμα από τη φρασεολογία και μόνο ότι ο νομάρχης Πειραιά πολιτικά είναι στην εποχή που ο Μπάρκουλης έβγαζε λόγο στην ταινία με τους Φουρτουνάκηδες και τους Βροντάκηδες)

«Οι νομαρχιακοί υπάλληλοι, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, συχνά με αυταπάρνηση και εκτός ωραρίου, για την προστασία του καταναλωτή, του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας, για την εξυπηρέτηση των πολιτών, για την βιώσιμη ανάπτυξη, βρίσκονται μισθολογικά στον πυθμένα της μισθολογικής κατάταξης μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων, με διαφορά της τάξης των 500 ευρώ από τους προτελευταίους.

Πέραν όμως της αδικίας, που βιώνεται λόγω της προσφοράς τους σε σχέση με τις μισθολογικές τους απολαβές στους δύσκολους σημερινούς καιρούς, οι νομαρχιακοί υπάλληλοι έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται και εξαπατημένοι, αφού επανειλημμένα δια στόματος του Υπουργού Εσωτερικών από τριετίας και πλέον, ακούνε υποσχέσεις για ενιαίο μισθολόγιο, που θα άρει τις κραυγαλέες ανισότητες σε βάρος τους, αλλά μισθολόγιο δεν βλέπουν.

Οι διαβεβαιώσεις επαναλήφθηκαν με πιο επίσημο τρόπο δια στόματος του πρωθυπουργού, αλλά και πάλι τίποτα.

Αλλά και οι προβλέψεις δεν είναι ευοίωνες, αφού και στον Προϋπολογισμό του 2009, δεν εντοπίστηκε η πρόβλεψη δαπάνης για νέο μισθολόγιο, άρα το ζήτημα και η άρση των αδικιών παραπέμπεται και αυτή στις «καλένδες» και πρόσθεσε:

«Την ίδια στιγμή η ανισότητα διευρύνεται έτι περαιτέρω καθώς η Κυβέρνηση με ρύθμιση που εισήγαγε στο σχέδιο νόμου «Αναδιοργάνωση της Δημοτικής Αστυνομίας και ρυθμίσεις λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας ΥΠΕΣ», ενώ σωστά προβλέπει μηνιαία ειδική παροχή για τους υπαλλήλους των Περιφερειών, η οποία ξεκινά από τα 450 για τους υπαλλήλους ΥΕ έως και τα 550 για τους ΠΕ, δεν συμπεριλαμβάνει τους υπαλλήλους των ΝΑ.

Η κατάσταση αυτή όμως της άνισης μεταχείρισης δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Οι υπάλληλοι των ΝΑ δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως υπάλληλοι β' κατηγορίας.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην 48ωρη απεργία των εργαζομένων στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και αίτημά μας είναι η άμεση αύξηση του μηνιαίου επιδόματος εξομοιούμενο με αυτό των υπαλλήλων των Περιφερειών, σαν αντιστάθμισμα αναίρεσης των μισθολογικών ανισοτήτων και αυτό μέχρι την οριστική τους εξάλειψη, με την εφαρμογή του νέου ενιαίου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων».

Θα ήταν ανεκτά τα λόγια του νομάρχη εάν η πραγματικότητα δεν τον διέψευδε.

Διαβάστε την αλήθεια στις επόμενες αναρτήσεις:

"Τρώγονται για τις υπερωρίες

Μικτά κλιμάκια ελέγχων

Προκαλεί πάλι ο Μίχας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ πολιτικο αρχοντα της αυτοδιοίκησης.ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΧΑΡΒΑΝΤ.ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ,ΑΛΕΞΑΝΡΙΔΗ,κ.λ.π.ΑΣΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΜΙΣΗ ΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΤΣΑΝΤΑ,ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΥΦΟΣ Ο ΑΝΟΗΤΟΣ,

Επικοινωνία: