Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Με κλεμμένες φωτογραφίες κάνει Τουριστική Πολιτική η Νομαρχία Πειραιά




Μα καλά όπου και να τον πιάσεις το Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα θα λερωθείς;

Όλοι οι κομματικοί αργόμισθοι της νομαρχίας Πειραιά να είχαν έρθει να μας βοηθήσουν πάλι δεν θα προλαβαίναμε να εξετάσουμε με λεπτομέρεια κάθε υπόθεση που αφορά παρανομίες του νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα.


Διαβάστε λοιπόν:

Με κλεμμένες φωτογραφίες κάνει Τουριστική Πολιτική η νομαρχία Πειραιά αφού στα διαφημιστικά φυλλάδια που διανείμει ανά τον κόσμο και έχουν τυπωθεί σε χιλιάδες αντίτυπα , έχει χρησιμοποιήσει φωτογραφίες του Γερμανού πολίτη Tobias Schorr.

Ο κ. Schorr είναι βέβαια περισσότερο ίσως Έλληνας από όλους μας.

( Είναι σίγουρα πιο Έλληνας από το νομάρχη Γιάννη Μίχα, ο οποίος όπως ήδη έχουμε δημοσιεύσει ήταν ένας από εκείνους που επεμβαίνοντας στα λεπτά ζητήματα της Κύπρου είχε εγγράφως πει ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν το 2004 - βλ. Είχαν πει ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν ).

Ο κ. Tobias Schorr ήρθε στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στα Μέθανα το 1989 για να μείνει μόνιμα. Οι κάτοικοι εκεί τον συμβούλευαν να πάει σε κάποιο άλλο μέρος, ίσως σε κάποιο νησί τύπου Σαντορίνης, να ασχοληθεί και να βρεί την τύχη του. Τα Μέθανα κατ' αυτούς δεν είχαν να προσφέρουν τίποτα ούτε στους Έλληνες. Πόσο μάλλον στους ξένους.

Ο αδελφός μας όμως ο Tobias επέμεινε. Προσπάθησε όχι μόνο να ενταχθεί στην τοπική κοινωνία αλλά και να προσφέρει σε αυτή. Και, καθώς είχε πάθος με τη φωτογραφία προσπάθησε να διαδώσει την τέχνη του στα παιδιά των Μεθάνων και μέσα από την τέχνη του τις ομορφιές της πατρίδας μας, της πατρίδας του, όπως ο ίδιος πίστεψε.

Το ευχαριστώ ποιό ήταν;

Πήραν τις φωτογραφίες του από τη νομαρχία Πειραιά και τις χρησιμοποίησαν χωρίς ούτε καν να τον ρωτήσουν για να εκδώσουν οπτικό υλικό που μοιράζεται στις τουριστικές εκθέσεις που συμμετέχει η νομαρχία ανά τον κόσμο.

Ποιά είναι η τραγική ειρωνεία;

Διαβάστε ανακοίνωση της νομαρχίας Πειραιά με ημερομηνία 14.3.2006:





"Το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκε την Παρασκευή 10 Μαρτίου η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

Μετά τις δηλώσεις της για την έκθεση ΙΤΒ και την χώρα μας, εκ μέρους του Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα, ο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχίας Πειραιά Μανώλης Αντωνάκος την πλησίασε και της επέδωσε αναμνηστικό δώρο καθώς και το έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό (CD και DVD) της Νομαρχίας, στη γερμανική έκδοση, με πληροφορίες για τον Πειραιά, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα.

Υλικό που διανεμήθηκε και στους δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης με σκοπό να καθιερωθεί στη συνείδησή τους η ευρύτερη περιοχή του Πειραιά ως ένας υπέροχος τουριστικός προορισμός."

Όταν όμως ο κ. Schorr κάποια στιγμή επισκέφτηκε και αυτός τη Γερμανική Διεθνή Έκθεση Τουρισμού δεν πίστευε στα μάτια του όταν πήρε στα χέρια του το υλικό που προσέφεραν οι υπάλληλοι της νομαρχίας.




Οι φωτογραφίες του σε background και μπροστά η προτομή του εθνάρχη νομάρχη Γιάννη Μίχα (με φωτογραφία από τότε που ήταν φαντάρος και αγόρασε το πρώτο του κοστούμι) και με δηλώσεις.

Επικοινώνησε με τη νομαρχία Πειραιά και ζήτησε το αυτονόητο. Να σταματήσουν να προσβάλλουν το δικαίωμα πνευματικής του ιδιοκτησίας και να τον αποζημιώσουν. Αυτό ορίζει άλλωστε η Ελληνική νομοθεσία. Αυτά τα δικαιώματα προστατεύει το Ελληνικό Σύνταγμα.

Εξάλλου, κάποιος άλλος είχε πληρωθεί αδικαιολόγητα για τις φωτογραφίες που τράβηξε ο Tobias Schorr και μάλιστα από Ευρωπαϊκά κονδύλια.




Τίποτα όμως. Μέχρι και εξώδικο τους έστειλε το 2005. Καμία απάντηση. Και όχι μόνο αυτό. Συνέχισαν να μοιράζουν φυλλάδια και στις επόμενες εκθέσεις και μάλιστα πιο εντατικά.

Έτσι αντιλαμβάνεται τους νόμους και τη Δημόσια Διοίκηση η νομαρχία Πειραιά και ο νομάρχης της Γιάννης Μίχας. Έτσι αντιλαμβάνεται την εφαρμογή του Δικαίου και η Εισαγγελία Πειραιά.

Η ιστορία δεν σταματά όμως εδώ.




Όπως παρατήρησε ο κ. Schorr και δεν ήξεραν φυσικά οι καρακλοκένταυροι της Λεωφόρου Ποσειδώνος στον Πειραιά, τα έντυπα περιείχαν και σημαντικά λάθη.




Σε φωτογραφία Μεθάνων παρουσιαζόταν η... Ύδρα. Ενώ σε άλλη ο... Πόρος.

Φαίνεται δεν τους άρεσαν όλες η φωτογραφίες του Tobias για να τις συμπεριλάβουν στην έκδοση των φυλλαδίων.

Ούτε εδώ όμως σταματά η ιστορία.



Στα φυλλάδια που έχουν εκδώσει οι ήρωες της αυτοδιοίκησης του Πειραιά είναι τέτοιες οι μεταφράσεις που δεν βγαίνει νόημα ενώ έχουν συμπεριλάβει για πληροφορίες στοιχεία ξενοδοχειακών μονάδων που... έχουν κλείσει εδώ και καιρό.



Ο κ. Schorr τώρα έχει μετατρέψει τον ιστοχώρο που διατηρούσε με δικά του έξοδα για την προβολή των Μεθάνων

(http://www.methana.de/cms/copyright_abuse00.html?&L=2)

σε σελίδες διαμαρτυρίας που διαβάζονται από εκατομμύρια μάτια σε διάφορες γλώσσες και σε όλες τις χώρες του κόσμου.

O κ. Schorr έχει μάθει και Ελληνικά. Σε πολύ καλό και αξιοθαύμαστο βαθμό μάλιστα αφού γράφει και τη γλώσσα μας.

Μπείτε και στην επόμενη σελίδα και διαβάστε πως έχει όλη η ιστορία:

http://manolisvardis.wordpress.com/2008/07/01/hoyw4pt8y34-t/


Για να μάθετε όμως τι εστί Μίχας διαβάστε εδώ:

Γιάννης Μίχας

Εμείς θα επανέλθουμε στο θέμα παρουσιάζοντας περισσότερες λεπτομέρειες. Οι Πειραιώτες όμως ας έχουν για το μέλλον έτοιμο πολύ νερό και σαπούνι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: