Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Είναι ψιλό το γαζί της Νομαρχίας Πειραιά



Σε πολύ ψιλό γαζί μας δουλεύουν οι υπέυθυνοι στη νομαρχία Πειραιά. Και καλά το κάνουν που το κάνουν δεν προσέχουν και λίγο. Στην πιό κάτω ανακοίνωση της νομαρχίας είναι τόσες οι αντιφάσεις που λες δε μπορεί, παιδιά του δημοτικού την έγραψαν.

Για να μάθετε όμως τι εστί Μίχας διαβάστε εδώ:

Γιάννης Μίχας

Διαβάστε την είδηση από σημερινή (28.1.2009) ανακοίνωση της νομαρχίας Πειραιά:

28.01.2009 Κατάσχεση 5,5 τόνων τυριών με παραπλανητικές και ελλιπείς σημάνσεις Ανάκληση μη κανονικού - νοθευμένου βαμβακελαίου

Με αμείωτους ρυθμούς και απτά αποτελέσματα συνεχίζονται οι έλεγχοι της Νομαρχίας Πειραιά σε όλα τα σημεία εμπορίας και διακίνησης τροφίμων με γνώμονα την προστασία των καταναλωτών και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Αυτή τη φορά:

1. Οι κτηνίατροι της Νομαρχίας απέτρεψαν τη διοχέτευση στην αγορά 5,5 τόνων τυριών που έφεραν παραπλανητικές και ελλιπείς σημάνσεις, ενώ

2. Οι ελεγκτές του Τμήματος Τεχνικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή προχώρησαν στην ανάκληση διάθεσης από την αγορά βαμβακελαίου που κρίθηκε Μη Κανονικό-Νοθευμένο από το Γενικό Χημείο του Κράτους.

Ειδικότερα:

Α. Οι κτηνίατροι της Νομαρχίας κατά του διάρκεια κτηνιατρικού ελέγχου σε αποθήκες ψυγείων στον Ρέντη κατέσχεσαν 5,5 τόνους τυριών ιδιοκτησίας της εταιρείας Πέντε ΑΕ, τα οποία κρίθηκαν ακατάλληλα για κατανάλωση.

Πρόκειται για 2.122 κιλά σκληρό τυρί Αυστρίας που επί της ετικέτας εμφάνιζε τη φωτογραφία ελληνικού νησιού και τη λέξη Greece με αποτέλεσμα να παραπλανάται ο καταναλωτής και για 3.329 κιλά τυρί άλμης με απουσία κωδικού αριθμού έγκρισης τυροκομείου.

Ο ιδιοκτήτης έχει το δικαίωμα ένστασης για τα κατασχεθέντα προϊόντα του εντός 24ώρου.




Την ίδια στιγμή,

Β. Η Νομαρχία Πειραιά προχώρησε στην ανάκληση διάθεσης από την αγορά βαμβακελαίου, που μετά τις εργαστηριακές αναλύσεις του Γενικού Χημείου του Κράτους και σύμφωνα με τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών και την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία κρίθηκε Μη Κανονικό Νοθευμένο.

Πρόκειται συγκεκριμένα για το βαμβακέλαιο με την επωνυμία «Eleoemporiki Stathis Διον» βάρους 10 λίτρων και με ημερομηνία λήξης 13/12/09, δείγμα του οποίου οι ελεγκτές της Διεύθυνσης Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή έλαβαν από εστιατόριο στον Πειραιά και απέστειλαν για εργαστηριακό έλεγχο στις χημικές υπηρεσίες του Κράτους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Δ' Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών το προϊόν κρίθηκε Μη Κανονικό Νοθευμένο και αυτό γιατί όπως απέδειξε ο εργαστηριακός έλεγχος πρόκειται για μίγμα σπορελαίων και όχι αμιγές βαμβακέλαιο όπως παραπλανητικά δηλώνεται.

Οι υπηρεσίες της Νομαρχίας Πειραιά ενημέρωσαν για τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων την εταιρεία «Διονύσιος Δ. Στάθης Ελαιοεμπορική» της οποίας είναι ιδιοκτησίας το προϊόν και το εστιατόριο προκειμένου να προβούν στην απόσυρσή του.

Για την υπόθεση η Νομαρχία Πειραιά ενημέρωσε ακόμη τις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής, στην περιοχή της οποίας εδρεύει η εταιρεία (Αχαρνές), προκειμένου να πραγματοποιηθούν περαιτέρω έλεγχοι.

Επισημαίνεται ότι ο ενδιαφερόμενος έχει το δικαίωμα της κατ΄έφεση εξέτασης του δεύτερου δείγματος εντός 48 ωρών από την επίδοση του αποτελέσματος.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στις τραγικές ελλείψεις που αντιμετωπίζουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Νομαρχίας τονίζοντας ότι:

«οι υπηρεσίες μας, εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων που αντιμετωπίζουμε σε προσωπικό και μέσα δίνουν κάθε μέρα έναν άνισο αγώνα, προκειμένου να διασφαλίσουν τη δημόσια υγεία και τους καταναλωτές.

Δυστυχώς όμως παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα είναι γνωστό στην Κεντρική Διοίκηση εκείνη εξακολουθεί να κωφεύει αδιαφορώντας για τις συνέπειες που έχει αυτή της η επιλογή».

Διαβάστε και την απορία του σκεπτόμενου πολίτη:

Γιάννη μου, ποιά είναι τελικά η είδηση και η επιτυχία των υπαλλήλων της νομαρχίας Πειραιά; Γιατί μας τρομοκρατείς;

Στην πρώτη περίπτωση με τα τυριά διαπίστωσες ότι έλλειπαν οι κατάλληλες ετικέτες και δέσμευσες την ποσότητα του προϊόντος. Και λοιπόν; Αύριο θα κοληθούν οι σωστές ετικέτες. Ευχαριστούμε πολύ για την ειδοποίηση.

Στη δεύτερη περίπτωση με το λάδι τα ξεφτέρια οι ελεγκτές μπήκαν σε μαγεριό του Πειραιά και βρήκαν λάδι βαμβακέλαιο αναμεμιγμένο με σπορέλαιο ενώ στην ετικέτα του ντενεκέ έγραφε ότι ήταν μόνο βαμβακέλαιο.

Ξέρεις κάτι όμως; Το σπορέλαιο είναι πιο ακριβό από το βαμβακέλαιο. Άρα μάλλον καλό μας έκανε ο άνθρωπος.

Οι ελεγκτές μάλιστα τον "ενημέρωσαν" να μην το ξανακάνει. Να τους ταϊζεις βαμβακέλαιο του είπαν.

Αυτός που μας παραπλανεί μήπως δεν είναι οι επιχειρήσεις αλλά εσύ Γιάννη μου;

Διαβάστε και την αλήθεια:

Είναι πάγια και συγκεκριμένη η εντολή που έχει δώσει ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας στις ελεγκτικές υπηρεσίες της νομαρχίας να του φέρνουν όσο το δυνατό περισσότερες παραβάσεις ώστε στη συνέχεια να τις διοχετεύει με δελτία τύπου στα μέσα ενημέρωσης με αποτέλεσμα να δίδεται η εντύπωση ότι η νομαρχία αλλά και ο νομάρχης κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Οι δήθεν δηλώσεις κάθε φορά του νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα είναι στη "γραμμή" που πάει να περάσει ο νομάρχης ότι αυτός θέλει περισσότερα να κάνει για τον Πειραιά αλλά φταίει η Κεντρική Διοίκηση που δεν μπορεί.

Διαβάστε απαραίτητα και τις επόμενες αναρτήσεις για να καταλάβετε τι γίνεται στον Πειραιά από τους τάχα ελέγχους της νομαρχίας.


Προκαλεί πάλι ο Μίχας

Πάλι με τον Πολίτη παίζει ο Μίχας

Συνέλαβε τη μικρή Τερέζα η Νομαρχία Πειραιά

"Σταυρώνει" τη Νομαρχία Πειραιά ο ΟΛΠ

Φτάνει πια το παραμύθι!

Τίποτα δε θα μένει αναπάντητο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: